• 104
    karaciğer yağlanması çıkması sebebiyle başladığım süreç. malum alkol ve yağlı yiyecekler sebebi. doktorum diyetisyene gitmemi söyledi, diyetisyen de bir liste verdi onu uyguluyoruz bakalım. kilo vermem ve yağlı yiyeceklerden uzak durmam gerekiyormuş. merak edenlere listeyi paylaşabilirim bir ara.

    istek üzerine edit: birçok arkadaş özelden sormuş diyet programı ne diye, yazayım. yalnız boy ve kilo ölçümü (1.82/93) yağ oranı ölçümü (%18), kan tahlilleri ve alerjen durum kontrolünden sonra bu programın yazıldığını, metabolizma hızına bakıldığını, cinsiyetin erkek olduğunu, bana uyan herhangi bir programın size uymayabileceğini; hatta alerji vs. gibi sorunlar çıkaracağını hatırlatmak isterim. lütfen renktaşlar bunları dikkate alın, ona göre programı takip edecekseniz edin. program şöyle:

    sabah 7.30 kahvaltı: 2 adet haşlanmış yumurta, 2 dilim çavdar/tam buğday ekmeği, yeşil çay/siyah çay şekersiz, beyaz peynir 20-30 gr. (ki bu işte ortalama bir dilime tekabül ediyor), salatalık domates sınırsız

    saat 10: 200 ml light süt

    saat 12: bunun fix bir şeyi yok, öğlen ben genelde sulu yemekler tercih ediyorum; söylediği çorbayı yarım içmem ana yemeğinde yağından arındırılmış suyu az bir şekilde yenmesi fakat sebze tercih edilmesi. yanında ayran 1 kutu, salata, 2 dilim çavdar/tam buğday ekmeği.

    saat 3: 1 adet yeşil elma/kivi/muz

    saat 5: 200 ml light süt

    saat 7: tavuk göğüs ızgara/balık ızgara (lüfer, somon vs.) soda+limon, 2 dilim çavdar/tam buğday ekmeği, haşlanmış sebze

    saat 10: 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi, ufak light yoğurt, 2 adet kuru kayısı/yaban mersini

    günde 2-2.5 litre su içmeniz şart. ben alkol kullanan biriyim bu yüzden özel olarak sormuştum içsek ne olur gibisinden, haftada 2 duble içebilirsin ama her duble için haftada 6 dilim ekmeği menüden çıkartman gerekir dedi. herhangi bir tatlı vs. listede mevcut değil gördüğünüz üzere. ayrıca yanına spor salonu ya da dışarıda yapılacak sportif aktiviteyi de dahil etmeniz gerekiyor.

    1 günün toplam kalorisi aşağı yukarı 1700-1800 civarı oluyor. zaten günde hareketliyseniz yaktığınız kalori 2700 kaloriyi buluyor.
  • 105
    bu başlığı sürekli okuyorum ama pratiğe bir türlü geçemedim.

    öncelikle durum bildiriyorum; 92 kilo ağırlığında 178 santimetre uzunluğunda ya da kısalığındayım. 1 ay içerisinde 10 kilo vermem gerekiyor. salona gidecek vaktim yok. yardım edin. 10 kilo verdirene takım elbise alıyorum.

    edit: yazar dostlardan mesaj yağdı. çok güzel ve makul öneriler geliyor. dileyenlerle paylaşırım. kilo vermeye başlayınca mesajla bilgi veren arkadaşlara övgü dolu nickaltılar yazıp seri onlar vereceğim.
  • 109
    türk insanının zayıflama mantığı "ekmeği kesmek" ya da "az yemek" gibi pasif çözümler üzerinden şekillenir. oysa hardcore kardiyo ya da spor ile rahatlıkla kilo verebilirsiniz. mesele yemek değil, yediğini ve daha fazlasını yakmak. koşun abicim, oturmayın koşun, ama düzenli koşun. bir gün koşup üç gün öeh yorulmuşum diye yatmayın. düzenli ve hafif sayılmayacak egzersiz her şeyin ilacıdır. isterseniz bir sığırı tek başınıza bitirin gerçekten iş yemekte/yememekte değil hareket etmekte...
  • 110
    isvecliler sadece saglik icin degil, istediklerini yiyip icebilmek icin de spor yaparlar. yoksa o kadar alkolu, fast food'u bunyeleri kaldirmaz keza "fika" dedikleri kahve ve tatli bir seyler yeme saatleri de vardir.

    yasi ilerlemis olanlarin en cok yaptigi spor yuruyus, orta yaslilar kosuyor ve gencler de vucut calisiyor. hareket önemli. "ekmeee kescen panpa" gibi duz önerilerden uzak durmak lazim. isvecliler gibi hergun 1 saat ya yuruyeceksin, ya kosacaksin ya da vucut calisacaksin. ne yersen ye, ne icersen ic belli bir sure vucut toplamaya baslar kendini ve erirsin.
  • 112
    (bkz: focus t25)

    sağolsun, sözlükte bir arkadaş önermişti; allah ne muradı varsa versin.

    hem başlangıç, hem de orta seviye için iki ayrı antrenman programı var. ne yemeniz, ne yememeniz gerek bir güzel kafanıza sokuyor; tariflerle birlikte farklı farklı diyet programları sunuyor (öyle kibrit kutusu filan değil, koca biftek - pirzolalı). alabiliyorsanız set olarak alın (çizelge, diet-tarif vs. kitapları önemli), alamıyorsanız videolarını malum ortamlarda bulabilirsiniz.
  • 113
    başlıkta ağzı olan konuşmuş, başlığı yanlış bilgilerle doldurmuş. spor yapılarak ve yedigini içtigini sayarak toplumun kilo veremeyeceği 1970 den günümüze kadar gelen süreçte kanıtlanmıştır. şarjim biteceği için kalan kısmı sonra yazacağım. cahil cuheleya inanmayın. karatay ne diyorsa onu yapin.

    edit: bu konuya kalıcı tek çözüm vardır. sadece gerçek gıdaları yemek. yani 0 işlenmiş gıda. uymanız çok zor çünkü marketten alabileceğiniz gerçek gıdalar hem çok az, hem de pahalı. işlenmiş un(bildiğiniz un) ve şekeri hayatınızdan atmanız lazım. bu yoldan giderseniz hiçbir zaman diyet yapmanıza, yediğinize dikkat etmenize gerek kalmadan fit kalırsınız. diyabet, kalp rahatsızlıkları, kanser, pankreas ,karaciğer...... rahatsızlıklarına yakalanma olasılığınızın da çok azalacağını eklemek isterim. ayrıntıları için fat change kitabını okuyabilirsiniz. türkçesi var mı bilmiyorum. gıda endüstrisinin yönlendirmesiyle yazılan yalan dolan kitaplar da vardır, çekilen belgeseller de. karatay diyeti denilen diyet de bunun üzerine kurulmuştur. içerik değişebilir, temeli yapay olan, kapsül hale getirilmiş gıdalardan uzak durmaktır. bu olayı canan karatay bulmamıştır ancak ülkemizde basın dolayısıyla kendisi duyurmaktadır. neden işlenmiş gıdalardan uzak durmamız gerektiğini özet geçeyim. bahsettiğim işlenmiş gıdalar, örneğin beyaz ekmek, yendiğinde ekmekdeki un, karbonhidratlar hemen sindirilip kana karıştığından kandaki şeker miktarını bir anda aşırı arttırıyor. vucut kandaki aşırı şekeri hemen azaltmak için aşırı hormon salgılıyor. kandaki şeker seviyesi olması gerekenin altına düşüyor ve tekrar acıkıyoruz. yani işlenmiş gıdalardan dolayı vucudumuzun açlık mekanızmasını çalışamaz hale getiriyoruz.

    diğer yol herkesin söylediği,gıda endüstrisinin palavraları olan, yediğinizi sayıp, yediğinizden fazlasını yakmak. başarı şansı düşük, sürekli bu hesapları yapanız gereken bir süreç. %90 başaramazsınız. ligth gıdalar işinizi kağıt üstünde kolaylaştırırken sizi daha çok açıktıracağınızı da son not olarak ekleyeyim.

    https://www.youtube.com/watch?v=cESHK3qUzog
    https://www.youtube.com/watch?v=K3ksKkCOgTw
    http://www.reaktifhipoglisemi.com/...amp;m2=20&m3=211
  • 114
    cinsiyet, yaş aralığınıza ve boy/kilonuza göre belli bir günlük kalori ihtiyacı var vücudunuzun, bu 2000-2500 civarında oluyor. 7000kalori de bir kilo demek.

    kilo verme işi şu,

    (vücudumuzun günlük kalori ihtiyacı) - (yeme-içme ile alınan kalori) + (spor ile harcanan kalori) = günlük verdiğiniz kalori miktarı

    şimdi sizin günlük ihtiyacınız 2200 kalori olsun. 1500 günlük aldığınız kalori olsa 300 de spor ile(ort. 1 saat yürüyüş 300 kalori) yaksanız,

    2200-1500+300=1000 kalori,

    bu da şu demek 7000/1000=7 yani haftada 1 kilo.

    sanırım oldukça kolay. ben bu şekilde hiç sıkmadan(yürüyüş bile yapmadım, sadece boğazdan kıstım) geçen yaz 2 ayda 7 kilo verdim. sonra tatilde barzo gibi yedim ve sonra bozdum gene aldım :(

    ama pazartesi yine başlıyorum 5-6 kilo vermek istiyorum.

    ekleme: ha bir de protein ağırlıklı beslenin.
  • 116
    bu başlıkta insanlara güzel öneriler sunulmuş, crossfitten insanity workout'tan falan dem vurulmuş. iyi hoş da, durumu biraz daha net ortaya koymak lazım.

    1- zayıflamak isteyenler "by definition" şişman insanlar.
    2- bu şişman insanlar kolay hareket edemezler. o göbek kalkmaz. kendimden biliyorum. 30 dakikalık kardiyo adamı altüst eder. hemen sonuç alınmadığı için ertesi gün spora gitmek istenmez. ertesi gün gidilmezse üçüncü gün hiç gidilmez. dördüncü gün anneniz pasta yapar, yarısını yer göbeğinize bakar beşinci gün spora gidersiniz, 30 dakikada altüst olur... anlaşılmıştır herhalde.
    3- bu ne demek? harika cardio hareketleri önerdiğiniz adamlar "hah kilo böyle veriliyomuş demek ki" deyip hareketin 5. dakikasında "siktir öldüm ben bu ne aq" diyerek ortamı terkedecek ve düzenli olarak bu işe giremeyecekler.
    4- bir insan şişmansa genelde kötü yemek alışkanlıkları (artı ofis hayatı) yüzünden şişmandır. hayatınızın %80'ini spora adasanız bile, tereyağlı iskenderin üstüne baklavayı çikolatayı gömüyorsanız ve günde 10 saatinizi ofiste oturarak geçiriyorsanız yine şişman olacaksınız, eğer muhteşem bir metabolizmanız yoksa.

    yaklaşık 1 yıl boyunca bu kısır döngüde debelenen, hala şişman ama zayıflamakta olan biri olarak vardığım sonuçlar şunlar:

    1- "günde şu hayvani workout'u 30 dakika yap 2 aya sahilde six pack satarsın" türü egzersizleri eğer şişmansanız kaale almayın. yapamayacaksınız ve demoralize olacaksınız. gidin bir gyme, telefona 40 dakikalık bir dizi bölümü atın, koşu bandı ya da eliptik makinasında dizi bitene kadar debelenin. bölümleri çıkmış, sürükleyici bir diziyse bir sonraki bölümü ertesi gün spor salonunda debelenirken izlemek için can atacaksınız.
    2- tatlıyı bırakın, sigarayı bırakır gibi. "ay azalttım" diye değil, baya küt diye bırakın. bırakamıyorsanız sigara bırakma yöntemlerini okuyup uygulayabilirsiniz. zayıflayana kadar bir daha asla çikolata yemeyecek olduğunuzu baştan kabullenebilirseniz kolay oluyor.
    3- karbonhidratı azatlmaya çalışın. kendinize haftalık kotalar koyabilirsiniz, sadece 4 akşam karbonhidrat gibi. makarna-pilav kötü, et-salata iyidir. özellikle tavuklu domatesli bol bol hayvan gibi bi salatayı dövebilecek bir öğün yok.
    4- normalde kas çalışmak acaip kilo verdirmez sırf cardioya yoğunlaşın denir ama mekik, leg raise ve bench press yaparsanız çok kilo vermeseniz bile vücudunuzun üst kısmı sıkılaşacağı için kendinizi iyi hisseder, yarın da spora gidip daha fazlasını yapmak istersiniz.
    5- insan denen canlı türünün 10 saatini ofiste, 8 saatini uyuyarak, kalan 6 saatini de oturma odasında maç izleyip fm oynayarak geçirmek için evrimleşmediğini idrak etmek lazım. biz hayatta kalması için avlanması, diğer kabilelerle savaşması, hayvan sürülerinin ardından uzun mesafelere göç etmesi gerekemiş, bunun için evrimleşmiş bir türüz. aq yerleşik hayatının getirdiği uzun süreli hareketsizliğin bir süre sonra sizi rahatsız etmeye başlaması için önlem alın. örnek: çok su - çay içerseniz saatte bir tuvalete gitmeniz gerekecek, her gidişinizde 1 egzersiz patlatın. 10 kere çömüp kalkın (squat) mesela.

    bu formülle ne kadar kilo verdim? 2 ayda 4 kilo :((( ama yaşam tarzımı buna göre ayarlarsam orta vadede sağlıklı bir şekilde kilomu dengeleyip bir daha almayacağımı umuyorum.

    not: 2. çoğul şahısta yazdım ama bitince farkettim ki yazıyı aslında kendime yazmışım. okur okur ne yaptığımı hatırlarım artık :)
  • 117
    bir kere sevdiğim kiz için 2 ayda 15 kilo falan vermiştim. ergenlik yıllarıydı ve maalesef yanlış yaptığımı çok geç fark ettim.
    sonra gene kilo aldım ve o sevdiğim kızla evleneceğim güne kadar gene baya kilo vermek ihtiyacı doğdu. ee fotoğraflarda iyi çıkmak gerek:)
    simdi gene kilo aldım ve su anda kilo vermemi sağlayacak ortam kalmadı. abur cubur manyagiyim spor yok.kendimi frenleyemiyorum.
    ne çok sevmisim lan.
  • 118
    bu başlığa bilgi paylaşım amaçlı en son yazması gereken kişi benim. zira şişmanım. doğumdan sonra çok kilo aldım. düşünsenize, 3.5 kilo doğmuşum. *

    (bkz: #1696452)

    yukarıda bkz içerisinde verdiğim entride bir soru sormuştum ve bir sürü yazar arkadaştan öneriler geldi. ben de bunları derleyip bir şeyler yazayım dedim.

    henüz zayıflamadan yazıyorum bunları ama bilginin doğruluğunu tecrübeyle kanıtlamaya gerek yok diye düşünüyorum.

    öncelikle aç kalmak, gece aç uyumak mantıklı bir zayıflama metodu değil. evet, kilo verirsiniz ama yakmanız gerekenleri yakmadan ve daha fazla kilo almaya teşne bir şekilde kilo verirsiniz. her şeyden önce beslenmenizi bir düzene sokmanız gerekiyor.
    benim gibi hımbıl ve tıknaz biriyseniz muhtemelen beslenmeniz düzensizdir. bunun sonucu olarak bağırsak faaliyetleriniz de düzensizdir. bağırsak düzensizlikleri hem doyma hissinizi etkiler hem de rahatsız eder. bu sorunu çözmek için aldığınız gıdaların kolay sindirilebilir gıdalar olması lazım. bağırsak faaliyetleriniz rahatsız edici boyutta düzensizse bitkisel yöntemler var ama bunlarla ilgili kulaktan dolma bilgiler vermeyeceğim, bir uzmana danışmanız daha doğru olacaktır.

    zayıflamanın anahtarı aslında düzenli beslenme. spor yaparak bölgesel yağ yakmanız mümkün ama düzensiz beslendiğiniz takdirde spor da bir işe yaramayacaktır.
    şimdi bana gelen önerileri öğün öğün yazmaya çalışacağım.

    *kahvaltı

    beyaz ekmek ve şeker kesinlikle yok. çay içilecekse şekersiz içilecek. nutellaya elveda diyoruz :/:/:/ bal ve reçeli bırakıyoruz.
    ayrıca sabahları metabolizmayı hızlandırmak için ılık suya limon sıkıp içmek de faydalı oluyormuş. bol tahıllı ekmek bulmanız lazım. lise yıllarımda fırında çırak olarak çalıştım ve "esmer ekmek" diye satılan ekmeğin içinde kakao var arkadaşlar. bu yüzden güvenilir yerden bol tahıllı ekmek almanız önerilir. uno'nun bu ihtiyacı karşılayan ürünü var ama reklam olur diye yazmaya çekindim. sizi tok tutması açısından yumurta yemeniz öneriliyor. bunu söylemek istemezdim ama 1 kibrit kutusu büyüklüğünde de yağsız beyaz peynir.
    özet geçecek olursak; 2-3 dilim tahıllı ekmek, 1-2 adet haşlanmış yumurta, 1 dilim beyaz peynir ve isteğe göre salata-domates.

    *öğle yemeği
    beyaz ekmek kesinlikle yok demiştik. aynı şekilde pilav ve makarna da yok. patates de yok. yani standart bir öğle yemeğinin yarısı yok. çalışan arkadaşların bazen yemek seçme imkanı olmuyor. onlar kendi alternatiflerini üretmek zorundalar. nedir bu alternatifler?
    "salata tok tutmaz" önermesi var. buna doğru diyen arkadaşlar da var, yanlış diyen arkadaşlar da. siz de deneyimleyip tarafınızı seçebilirsiniz. salata tok tutmaz diyorsanız, 200-250 gram kadar haşlanmış ya da ızgara tavuk mümkün olduğunca az ekmekle beraber tüketilmeli. ya da sulu sebze yemekleri yağlılık durumuna göre tüketilmeli. ekmek arasıydı, dürümdü bunlardan uzak duruyoruz arkadaşlar. zaten ekmek arası yediklerimiz değil mi bizleri can simidinin üstüne kazak giymiş gibi gösteren?
    özet: bol salata ile doyabiliyorsanız salatayı deneyin, doymam diyorsanız tavuk olabilir, sebze yemeği olabilir; ekmeksiz yemeye çalışın.

    *akşam yemeği
    saat 19.00'ı çok geçmemek kaydıyla akşam yemeğinizi yemeniz gerekiyor. hatta bunu belli bir rutine oturtup her gün aynı saatte yemeye çalışmanız daha net sonuçlar verecektir. akşam yemeği yine öğle yemeğine paralel; ekmeksiz, pilavsız, makarnasız ve patatessiz bir beslenme alışkanlığına dönüştürülmeli. yine salata ile doyabilenler denesinler. doyamayanlar ise balık, tavuk, mantar gibi yağsız pişebilecek yemekleri ekmeksiz götürsünler. her türlü sebze yemeği önerilir.

    hepsinin özeti:
    güzel bir kahvaltı şart. sizi 5-6 saat net bir şekilde tok tutacak kahvaltı. kahvaltıdan öğle yemeğine doğru halsizleşen, açlık hisseden arkadaşlar 200 ml yağsız süt veya kayısı kurusu gibi takviyeler yapabilir. aynı şekilde öğle yemeğinden akşam yemeğine kadar da bu opsiyonu kullanabilirsiniz.
    gelen öneriler işin sabırla iradeyle yapılabileceğini anlatan önerilerdi. dibine kadar katılıyorum. en ufak bir mide kazınmasında buzdolabına koşuyorsanız o götü göbeği daha da salarsınız siz. sizden adam olmaz. benden olmadığı gibi :/
    o yüzden öğünden tok kalkmak önemli. arada açlık yoklayabilir ama bu bir süre sonra geçecektir.

    bir diğer öneriyi paylaşıyorum. kuzenim bu şekilde bir yılda 18 kilo verdi ve formunu gayet iyi koruyor.
    sabah kahvaltısında ekmeğe tereyağı sürüp yiyor. kuzenimin önermesine göre, tereyağını gün içerisinde vücut yakıt olarak kullanıyor, depolamıyor. bu sayede halsiz düşmeden, aç hissetmeden diğer öğünleri buna göre küçültebiliyor. diğer öğünlerde yine makarna,pilav ve patatesten uzak durmamız gerekiyor.

    içecek olarak, çay içilecekse şekersiz olmalı. kola içilecekse içilmemeli. asitli ve şekerli içeceklerden uzak durulmalı. alkol kullanırım diyorsanız, içtiğiniz her duble için haftalık ekmek tüketiminizin yarısını gözden çıkarmanız gerekiyor. çok içiyorum diyorsanız da ne yapabilirsiniz bilmiyorum.

    spor önerileri:
    bizim gibi hımbıl tıknazları spor çok zorlar. bu yüzden belli bir kondisyona ve kiloya ulaşana kadar yürüyüşle yetinmek en güzeli gibi.
    kondisyon kazandıktan sonra zaten vücudu şekle sokabilmek için yapmanız gerekenleri bu başlıkta ve vücut geliştirme başlığında anlatmış arkadaşlar.
    illa fındık götlü olcam diyorsanız o zayıflamadan çok sonra bir şey.

    ben son 1 haftada ne yaptım?
    herkesin merak ettiği nokta bu.
    1 hafta önce ekmeği tamamen bıraktım. ilk 1-2 akşam yorgan kemirdim açlıktan. ama şimdi açlık hissetmiyorum ve ara öğüne ihtiyaç duymuyorum. bağırsak için de acıçehre denen bir sıçırtan satılıyor. ondan aldım. bol su tüketmeniz gerekiyor çünkü ciddi ciddi sıçırtıyor. bunu böyle ifade etmek istemezdim ama başka seçenek bulamadım.
    bağırsak şişkinliğim azaldı ve daha kolay doyduğumu hissediyorum. gözle görülür bir incelme olmasa da 1 haftada 1.8 kilo verdim. henüz uzun yürüyüş yapma fırsatım olmadı. ona da başlayınca daha iyi hissedeceğim diye düşünüyorum.

    beni motive eden ve bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    edit: sonra ben yine diyeti miyeti bıraktım, hala şişmanım :/
  • 121
    ben de istiyorum tabi ama vücudum mu bozuk ağız tadım mı yok bilmiyorum ama yoğurt, çiğ domates, yumurta, zeytin, peynir gibi protein ağırlıklı şeyleri yiyemediğimden kahvaltıda poaça yiyorum napsam ne etsem bilemedim 100 kilo oldum. yok mu yetkili bir abimiz el atacak bu duruma.
    edit:kiloyu üniversiteyi bırakıp sınava hazırlanırken aldım. bir sene boyunca evden çıkmadım sonra bir de sınav senesinde ameliyat olunca iyice kilo aldım. yaklaşık 30 kilo :)
  • 123
    yemek yeme alışkanlığınızı hemen değiştiremiyorsanız, alkolü bırakacaksınız ya da çok çok az içeceksiniz. en azından akşam o ekmeği keseceksiniz. cola,cips, püskevit falan kesinlikle yok. saat 6-7'den sonra meyve bile yenmeyecek(1 kase yağsız yoğurt yatmadan yarım saat önce yenebilir) günde 3 lt su içilecek.

    spor da yoksa, diğer öüğünlerde abartmadan, sabah poğaça da yeseniz bu şekilde yavaş da olsa bir miktar kilo verilir.
  • 124
    zayıflamanın yolu:

    alınan kalori - harcanan kalori < 0

    geri kalan herşey faso fiso. bütün gün dondurma da yeseniz alınan harcanandan azsa kilo verirsin ama sağlıklı olmaz. ne yiyeceğin sağlıkla ilgili kilo vermeyle alakalı değil.

    bu denklemde iki değişken var. ne yapılabilir?

    - az kalori alımı, yani az yiyebilirsin. çok tavsiye etmiyorum, bir noktadan sonra vücut daha az yakmak için direnç oluşturur. vücut daha az yakmaya başlar bu sefer daha da az yemen gerekir vermek için. üstelik bir ömür boyu aç dolaşamazsın. aldığın kaloriyi eski haline döndürdüğün anda da vücudun baştaki halinden daha az harcadığı için diyete başladığın kilonun üstüne çıkarsın.

    - harcanan kaloriyi artırmak. bu doğru olanı. çünkü metabolizmanı bir hızlandırırsan o durduğu yerde kalori yakar. daha sürdürülebilir. hemde istediğin şeyleri yiyebilirsin çok aşırıya kaçmadan.

    yukardaki iki yöntemi araba örneği ile daha iyi anlayabilirsiniz. harcanan kalori arabaya büyük cc'li motor takmak. kalori = benzin. hangi arabaya benzin yetiştiremezsin 2500 'e mi yoksa 1200'e mi? sen yediğini azaltırsan birden yokuş çıkamayan 1200 motor arabaya dönüşürsün.

    tabii en ideali ikisinin ortası. biraz boğazdan kesmek, biraz da metabolizmayı hızlandırmak.

    bu arada 90 kilonun boşta dururken ihtiyaç duyduğu harcadığı kalori ile 70 kilonunki aynı değildir. o nedenle aç kalarak zayıflarken aynı şeyi yaptığın halde giderek verdiğin kilo miktarı azalır. bu nedenle harcadığını artırıp sporla kas yapmak daha avantajlı.
  • 125
    hayatım boyunca kılolu olmamı hıc takmadım cocuklugumdan berı herkes benı boyle tanıdı 2 ya da 3 donem zayıftım sadece en son alkol alıskanlıgımdan dolayı asırı kılo almıstım. askere gıttıgımde ılk gun tartıldıgıdma 93 kılo gelıyordum, ilerıde en son cekındıgım fotograflara bakınca anladımkı gercekten son donemde cok fazla kılo almıstım. askerlık sartlarından dolayı 4 ayda 17 kılo verdım daha sonrasında ıse durumun kotuye gıtmemesı ıcın sureklı daha fazla tukettım ancak askerlık sartları asırı sekerlı yıyecekler tuketmezsenız kılonuzda bır degısım olmuyor.

    benım size tavsiyelerim:

    sabah kahvaltısı dısında ekmegı kesın.
    sabah kahvaltısı ve oglen yemegınde normal sekılde besınlerı tuketın.
    aksam eve geldıgınızde o gununuz bıttıyse kesınlıkle ekmeksız bır corba ve normal porsıyonda bır yemek tuketın asırıya kacmadan.
    sekerı kesınlıkle bırakın, asırı sekerlı ıceceklerden kacının.
    2 gunde bır kosuya cıkın, ben hafıf tempoda askerlık alıskanlıgı 2.5 km kosuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın