• 124
    zayıflamanın yolu:

    alınan kalori - harcanan kalori < 0

    geri kalan herşey faso fiso. bütün gün dondurma da yeseniz alınan harcanandan azsa kilo verirsin ama sağlıklı olmaz. ne yiyeceğin sağlıkla ilgili kilo vermeyle alakalı değil.

    bu denklemde iki değişken var. ne yapılabilir?

    - az kalori alımı, yani az yiyebilirsin. çok tavsiye etmiyorum, bir noktadan sonra vücut daha az yakmak için direnç oluşturur. vücut daha az yakmaya başlar bu sefer daha da az yemen gerekir vermek için. üstelik bir ömür boyu aç dolaşamazsın. aldığın kaloriyi eski haline döndürdüğün anda da vücudun baştaki halinden daha az harcadığı için diyete başladığın kilonun üstüne çıkarsın.

    - harcanan kaloriyi artırmak. bu doğru olanı. çünkü metabolizmanı bir hızlandırırsan o durduğu yerde kalori yakar. daha sürdürülebilir. hemde istediğin şeyleri yiyebilirsin çok aşırıya kaçmadan.

    yukardaki iki yöntemi araba örneği ile daha iyi anlayabilirsiniz. harcanan kalori arabaya büyük cc'li motor takmak. kalori = benzin. hangi arabaya benzin yetiştiremezsin 2500 'e mi yoksa 1200'e mi? sen yediğini azaltırsan birden yokuş çıkamayan 1200 motor arabaya dönüşürsün.

    tabii en ideali ikisinin ortası. biraz boğazdan kesmek, biraz da metabolizmayı hızlandırmak.

    bu arada 90 kilonun boşta dururken ihtiyaç duyduğu harcadığı kalori ile 70 kilonunki aynı değildir. o nedenle aç kalarak zayıflarken aynı şeyi yaptığın halde giderek verdiğin kilo miktarı azalır. bu nedenle harcadığını artırıp sporla kas yapmak daha avantajlı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın