• 113
    başlıkta ağzı olan konuşmuş, başlığı yanlış bilgilerle doldurmuş. spor yapılarak ve yedigini içtigini sayarak toplumun kilo veremeyeceği 1970 den günümüze kadar gelen süreçte kanıtlanmıştır. şarjim biteceği için kalan kısmı sonra yazacağım. cahil cuheleya inanmayın. karatay ne diyorsa onu yapin.

    edit: bu konuya kalıcı tek çözüm vardır. sadece gerçek gıdaları yemek. yani 0 işlenmiş gıda. uymanız çok zor çünkü marketten alabileceğiniz gerçek gıdalar hem çok az, hem de pahalı. işlenmiş un(bildiğiniz un) ve şekeri hayatınızdan atmanız lazım. bu yoldan giderseniz hiçbir zaman diyet yapmanıza, yediğinize dikkat etmenize gerek kalmadan fit kalırsınız. diyabet, kalp rahatsızlıkları, kanser, pankreas ,karaciğer...... rahatsızlıklarına yakalanma olasılığınızın da çok azalacağını eklemek isterim. ayrıntıları için fat change kitabını okuyabilirsiniz. türkçesi var mı bilmiyorum. gıda endüstrisinin yönlendirmesiyle yazılan yalan dolan kitaplar da vardır, çekilen belgeseller de. karatay diyeti denilen diyet de bunun üzerine kurulmuştur. içerik değişebilir, temeli yapay olan, kapsül hale getirilmiş gıdalardan uzak durmaktır. bu olayı canan karatay bulmamıştır ancak ülkemizde basın dolayısıyla kendisi duyurmaktadır. neden işlenmiş gıdalardan uzak durmamız gerektiğini özet geçeyim. bahsettiğim işlenmiş gıdalar, örneğin beyaz ekmek, yendiğinde ekmekdeki un, karbonhidratlar hemen sindirilip kana karıştığından kandaki şeker miktarını bir anda aşırı arttırıyor. vucut kandaki aşırı şekeri hemen azaltmak için aşırı hormon salgılıyor. kandaki şeker seviyesi olması gerekenin altına düşüyor ve tekrar acıkıyoruz. yani işlenmiş gıdalardan dolayı vucudumuzun açlık mekanızmasını çalışamaz hale getiriyoruz.

    diğer yol herkesin söylediği,gıda endüstrisinin palavraları olan, yediğinizi sayıp, yediğinizden fazlasını yakmak. başarı şansı düşük, sürekli bu hesapları yapanız gereken bir süreç. %90 başaramazsınız. ligth gıdalar işinizi kağıt üstünde kolaylaştırırken sizi daha çok açıktıracağınızı da son not olarak ekleyeyim.

    https://www.youtube.com/watch?v=cESHK3qUzog
    https://www.youtube.com/watch?v=K3ksKkCOgTw
    http://www.reaktifhipoglisemi.com/...amp;m2=20&m3=211
App Store'dan indirin Google Play'den alın