• 440
    anlaşılan tıpkı geçmişteki transfer dönemleri gibi bu da eziyet olacak. insan belli bir yaştan sonra bu ülkedeki transfer dönemlerinden giderek nefret etmeye başlıyor. hiçbir plan program olmadan transfer dönemine gir, menajerlerin önerdiği sükse yaratacak futbolculara bak, adet yerini bulsun diye scout ekibine bir analiz yaptır, alabildiğini al, alamazsan da transferin son günü ndombele, nigel de jong falan getir. eleştiri gelince de limit, ffp falan gibi bahanelerin arkasına saklan. hangi yönetim gelirse gelsin değişen bir şey yok maalesef. sadece bazıları transfer bitirme konusunda daha mahir (bkz: erden timur), bazıları bilgi ve beceriden tamamen yoksun (bkz: mehmet özbek), bazıları ise bolluğun olduğu dönemlerde ortaya çıkıp kallavi kontratlar yapıyor (bkz: cenk ergün).
  • 442
    tecrübeli arkadaşlar mevcut süreci (büyük isimlerin adı ortaya çıkar, sonra bazı olumsuzluk olur, o transfer gerçekleşmez ve transferin son gününe kadar mutlaka bir karın ağrısıyla bekleriz) zaten yıllardır gördüğü için büyük bir sükunetle kabullenirken;

    genç galatasaraylılar biraz tedirgin.

    müsterih olun kardeşlerim, biz bunu yıllardır yaşıyoruz. yıllardır değişen bir şey yok, olmayacak da.

    ne demişti büyüklerimiz? galatasaray'da transfer bitmez
  • 450
    galatasaray'ın öncelikli olarak sağ bek ve orta saha alması gereken transfer dönemi. bu iki bölgeye transfer yapıldığı takdirde mevcut şartlarda takımın başka transfere ihtiyacı yok. batshuayi'nin geldiğini var sayıyoruz. geri kalan transferler olası ayrılıklara göre şekillenecektir.

    ancak asıl sıkıntı şu ki yönetimlerde kim olursa olsun isim fark etmeksizin türkiye'de işler hep aynı şekilde yürür. bu tüm kulüpler için üç aşağı beş yukarı aynı şekilde işler. kulüpler menajer önerilerine göre oyuncu transfer etmeye çalışırlar. bunu bilen kurnaz menajerler de türkiye'de ki tüm kulüplere oyuncularını önererek fiyatı yükseltmek isterler. tabi ki aşırı akıllı kulüpler de transfer çalımı için zarar etme pahasına paraları saçarlar.

    o yüzden her transfer dönemi aynı isimler geçer. toplam 20-25 oyunculuk bir liste var. türkiye'de ki tüm transfer işleri o oyuncular ve menajerleri üzerinden yürüyor. taraftar da yıldız oyuncu gelsin de ne olursa olsun kafasında olduğu için yönetimler aynı oyuncuların peşinde tüm transfer sezonu boyunca koşuyor. sanki dünya da başka oyuncular yokmuş gibi. eylül'de griezmann gelsin mesela sosyal medyada serzenişte bulunan taraftarların çoğu her şeyi unutur.

    şöyle oyuncu izleme ekibimiz var, böyle ince eleyip sık dokuyoruz laflarının hepsi yalan o yüzden. son yıllarda türk kulüplerinin maaş skalasını uçurmasına hiç girmiyorum bile. ipin ucu çoktan kaçtı. ancak gerçekler avrupa'da senin yarı fiyatına hatta daha azına kurulan takımlarla karşılaşınca ortaya çıkıyor.
  • 452
    dursun aydın özbek yönetiminin geçireceği transfer dönemi.

    takımın iki büyük eksikliğinin halen kapatılamadığı malum. dursun aydın özbek yönetimini de biliyoruz. çok bir beklentiye girmeye gerek yok açıkçası. faks nedeniyle transfer kaydettiremeyen, sağ bekini sattıktan sonra aldığı sağ bekin toplam 90 dk bile oynamadığı, en acilinden sol bek alıyoruz denilerek alınan adamın uefa listesine yetiştirilemediği bir yönetim. *.

    olacakları söyleyeyim:

    1. florya için yetki almamız gerekecek denilerek kamp başı geçirilecek.
    2. kamp ortalarına doğru bir adam getirttirilecek.
    3. ön eleme dönemine transfer yapılmayacak.
    4. eylül sonrasında ingiltereden çer çöp bakılacak ve kapanış
  • 453
    türkiye'nin bayern munih'i olacağız mottosu ile girdiğimiz yaz ayında süper lige yeni çıkmış dar bütçesi ile kadro kurmaya çalışan anadolu takımı gibi olduğumuz transfer dönemidir. şikeden ceza almış iki kulüp için ise samardzicler, goretzkalar konuşuluyor. bizi yükselmek için hazırlandığımız dönem aşağı çeken kimler varsa allah belalarını versin. başımızda başkan diye tuttuğumuz adamin da tek derdi gayrimenkul projesini satmak... hani kimsenin transferinde de gözüm yok ama bize çok yalan söylendi coook. çoğunu bazı sebeplerden sineye çektik ama benim için dayanilacak tarafi kalmadı.
  • 454
    sağ bek, merkez orta saha ve on numara. galatasaray taraftarları, galatasaray camiası ve teknik ekibin hep birlikte buraya müdahale edilmesi konusunda hemfikir.

    ilk önce buraya sağlam üç tane transfer yaparsın. geri kalanı da gidenlere göre planlarsın. her sene aynı şeyleri yaşıyoruz. bekliyoruz. lâkin sadece bekliyoruz. neden beklediğimizi mantıklı şekilde açıklayabilecek kimse de yok.

    iki yıldır şampiyonluk yaşamış, şampiyonlar ligi geliri elde etmiş, rekor ücret ile oyuncu satmış ve üstüne vitrininde yıldız oyuncular olan kulübümüz ts ya da bjk kulüplerinin gösterdiği refleksi gösteremiyor.

    yangıncı taraftar profilinden değilim. ama bu yaşanılanlar yetti artık. en azından üç tane acil çözüm bekleyen mevkilere transferler kampa yetişmeliydi. o zaman iyi niyetli olduklarını düşünürdüm.

    ne desek tesiri olmayacak. vizyonu olmayan, büyük düşünmeyen, ileri görüşlülüğü olmayan kabiliyetsiz insanların transferlerini bekliyoruz. evet sadece bekliyoruz.
  • 455
    boey'i ocak ayının sonlarına doğru sattık. yani 5 aydır sağ bek eksiğimiz var, yönetim 5 ayda bir tane sağ bekle anlaşıp da transfer sezonu açılınca imza attıramadı.

    aynı şekilde ndombele'nin tutmadığını, tutmayacağını ocak ayı itibarıyla herkes anladı. bir 5 aydır da 8 numara eksiğimiz var. yönetim yine bu süreçte 1 tane 8 numara bulup da takıma katamadı. hala piyasada 30 tane isim dolanıyor.

    her transfer sezonunda aynı terane. paramız olsa da aynı, 5 kuruşsuz kalsak da aynı. o yüzden avrupa'da kopenhag'ları, sparta prag'ları bile geçemiyoruz işte. plansız programsız, doğaçlama takılıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın