• 104
    karaciğer yağlanması çıkması sebebiyle başladığım süreç. malum alkol ve yağlı yiyecekler sebebi. doktorum diyetisyene gitmemi söyledi, diyetisyen de bir liste verdi onu uyguluyoruz bakalım. kilo vermem ve yağlı yiyeceklerden uzak durmam gerekiyormuş. merak edenlere listeyi paylaşabilirim bir ara.

    istek üzerine edit: birçok arkadaş özelden sormuş diyet programı ne diye, yazayım. yalnız boy ve kilo ölçümü (1.82/93) yağ oranı ölçümü (%18), kan tahlilleri ve alerjen durum kontrolünden sonra bu programın yazıldığını, metabolizma hızına bakıldığını, cinsiyetin erkek olduğunu, bana uyan herhangi bir programın size uymayabileceğini; hatta alerji vs. gibi sorunlar çıkaracağını hatırlatmak isterim. lütfen renktaşlar bunları dikkate alın, ona göre programı takip edecekseniz edin. program şöyle:

    sabah 7.30 kahvaltı: 2 adet haşlanmış yumurta, 2 dilim çavdar/tam buğday ekmeği, yeşil çay/siyah çay şekersiz, beyaz peynir 20-30 gr. (ki bu işte ortalama bir dilime tekabül ediyor), salatalık domates sınırsız

    saat 10: 200 ml light süt

    saat 12: bunun fix bir şeyi yok, öğlen ben genelde sulu yemekler tercih ediyorum; söylediği çorbayı yarım içmem ana yemeğinde yağından arındırılmış suyu az bir şekilde yenmesi fakat sebze tercih edilmesi. yanında ayran 1 kutu, salata, 2 dilim çavdar/tam buğday ekmeği.

    saat 3: 1 adet yeşil elma/kivi/muz

    saat 5: 200 ml light süt

    saat 7: tavuk göğüs ızgara/balık ızgara (lüfer, somon vs.) soda+limon, 2 dilim çavdar/tam buğday ekmeği, haşlanmış sebze

    saat 10: 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi, ufak light yoğurt, 2 adet kuru kayısı/yaban mersini

    günde 2-2.5 litre su içmeniz şart. ben alkol kullanan biriyim bu yüzden özel olarak sormuştum içsek ne olur gibisinden, haftada 2 duble içebilirsin ama her duble için haftada 6 dilim ekmeği menüden çıkartman gerekir dedi. herhangi bir tatlı vs. listede mevcut değil gördüğünüz üzere. ayrıca yanına spor salonu ya da dışarıda yapılacak sportif aktiviteyi de dahil etmeniz gerekiyor.

    1 günün toplam kalorisi aşağı yukarı 1700-1800 civarı oluyor. zaten günde hareketliyseniz yaktığınız kalori 2700 kaloriyi buluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın