• 76
    önümüzde 3 bilinmez vardı. şampiyon olduk, avrupadan men cezası almadık, fatih hocam varken ve kulüp maddi olarak bu kadar güçlenmişken (tabi dursun özbek olmasında) başkanın değişmesi transferi fazla etkilemez. bunlar önümüzde engel olarak dururken transfer konuşmayı pek istemiyordum ama artık bunlar galatasaray lehine çözüldü sayıyorum. şimdi günler boyunca hunharca transfer haberlerine inanıp kadro kurabiliriz.
  • 77
    bir süredir aklımda olan bu entry'yi yazmak için sezonun bitmesini bekledim. artık gönül rahatlığıyla yazabilirim.

    garry mendes rodrigues asla transfer döneminde ilk para kaynağımız olarak düşünülmemelidir. kendisinden önce birinci sırada feghouli, ikinci sırada maicon, üçüncü sırada belhanda var bana göre.

    bu transfer sezonunda en çok istediğim şey rodrigues'in solda kalması ve kendisi gibi ateş eden bir sağ kanat alınması. örneğin edin visca. visca 28 yaşında ve ligi iyi tanıyor. istatistikleri ortada. şampiyonlar ligi'nde de başarılı olacaktır. arkasında mariano yahut linnes ile rakip sol kanadı ateşe verirler.

    sırayla yazmak gerekirse muslera'ya iyi bir yedek ihtiyacımız var.
    stoperde maicon'u satıp yerine daha iyi bir stoper almalıyız. alamayacaksak satmanın anlamı yok elbette.
    nagatomo tekrar kiralanmalı, olmuyorsa bonservisi alınmalı.
    fernando defans dörtlüsünün önünde konumlanmalı, donk yedek olmalı ve iyi bir 8 numara transfer edilmeli.
    belhanda satılarak emre akbaba yahut sağlam bir 9,5 numara alınabilir. beldanda'nın futbolu değil ama istikrarsız oluşu ve mental zayıflığı problem. fatih hoca bunu değiştirebilir mi? emin değilim.
    bir üst satırda bahsettiğim 9,5 numara ile gomis beraber oynamalı. evet, gomis kalmalı. gomis'in kalmaması için tek neden uçuk bir teklif olur ki, o teklifi değerlendirip yerine yeni bir gomis bulabilelim. yeni bir gomis demek herhangi bir forvet demek değil. duruşu, kültürü olan, takıma hemen uyum sağlayabilecek, leblebi gibi gol atan adam bulmak demek. beşiktaş'ın cenk tosun'u satarak yaşadığını yaşamamak demek. o yüzden mümkünse gomis kalmalı.

    satılabilecek oyuncular konusunda fatih hoca'nın çok farklı düşündüğünü sanmıyorum. ben para edebilecek olanları kaleme aldım. elbette temizlenecek çöpler var. keşke satılabilseler.
  • 79
    2017-18 sezonunda şampiyon olduk mu? olduk, hedef 21'i başardık mı? başardık, şimdi daha büyük bir hedef olan şampiyonlar liginde miyiz? evet. son birkaç aydır stres, gerginlik, tüm odağımız olan şampiyonluğu kazandık. kutladık falan ama boşluğa düştük bile. o zaman önümüzdeki ayların favori mekanı olan 2018-2019 transfer sezonuna girizgah yapalım. uefa'dan gelecek ceza oldukça önemli ama belirli bir beklenti hakim ki "sattığın kadar al" cezası muhtemel. sözleşmesi biten çöpler ve kutlamada bile ceza çeken çöpler zaten gönderilmeli. müzmin yedek olup fazla kazananlar var, mümkünse onlara da talip bulunup az zararla yollar ayrılmalı. en önemli kısım bonservis getirisi olup, kaybıyla büyük yara açmayacak veya boşluğu göreceli olarak daha kolay doldurulacak isimler. taraftar olarak bizler beğeniriz/beğenmeyiz ama hocanın savunmada maicon pereira roque'yi tercih etmeyeceği kesin. final düzlüğünde jason denayer- serdar aziz tandemini kurdu zaten. bonservis getirisi olabilecek bir diğer isim sofiane feghouli. feghouli 2017-18 sezonunda katkı yaptı mı yaptı ama beklentimizi karşıladı mı? kesinlikle hayır! tek başına maç alabilecek potansiyelli bir adam o performansından zerre koklatmadı bize. özellikle final periodunda verimsiz oyunu nedeniyle sürekli kenara geldi ve sinan gümüş'ten extra katkı aldık. sezon başı yüklemesi olmadı diye kendimizi avutuyoruz ama 3,850 sabit 75 bin maç başı alan bir oyuncudan bahsediyoruz.(bonuslar var daha) maaş yükü daha düşük bir çizgi oyuncusu alınıp feghouli'den gelecek bonservis kullanılabilir. younes belhanda mevzusunu direk hoca belirleyecek, tabi ki hepsini hoca belirleyecek ama kastım hocanın belhanda'dan beklentisi ne olacak. taraftarın önemli bir bölümünün beklentisini karşılamıyor. daha da kötüsü mental açıdan kesinlikle sorunlu bir tip.
    bonservis kazanabileceğimiz bu 3 isim dışında en fazla getirisi olabilecek isim garry mendes rodrigues. ancak şampiyonlar ligi için çok kilit bir isim olabilir ve o vitrinde yapacaklarıyla çok başka rakamları telaffuz ettirebilir.
    bunların dışında ryan donk 2017-18 sezonunun ikinci yarısında harika bir performans ortaya koydu ama biliyoruz ki sürprizdi ve devamlılığı şüpheli. ancak makul bir ücrete takımda kalması çok mantıklı. bu yaşta bir donk bizden daha fazla ücret verecek takım bulamaz zaten.
    umarım 21. şampiyonluğa inanılmaz konsantre olmuş teknik ve idari heyet aynı zamanda 2018-19 sezonunun planlarını da yapmıştır. "hele bir o zaman gelsin" denmemiştir umarım. yine fırsat transferi diye ağustos sonunu beklemesek. transferler zamanında gelse de sezon başında fatih terim tarafından güzel bir yoğrulsalar. sözleşmesi biten bazı oyuncularla çoktan temasa geçilmiş, gizli anlaşmalar yapılmış olsa. of of fena gaza geldim.
  • 80
    şampiyon bir takım olduğumuz için yapılacak transferlerden önce şampiyon kadronun kendi içinde bir kategorilendirilmesi gerektiğini düşündüm. transfer sezonu boyunca gidecek ve kalacakların şu tablodaki mantıkta belirlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

    sözleşme yenilememiz gereken futbolcular: bu arkadaşlar 2017-2018 sezonunda takıma önemli katkılarda bulundular. bir şekilde tekrar takıma dahil etmemiz çok iyi olur.

    yuto nagatomo, jason denayer, ryan donk

    satış potansiyeli olan ortalama düzeydeki futbolcular: takım için olmazsa olmaz değiller ve piyasaları var. bedellerini bulunca satılmalılar.

    eren derdiyok, tolga ciğerci, sofiane feghouli, younes belhanda, maicon

    çok iyi bir teklif gelmedikçe satmamamız gerekenler: bu arkadaşlar takımın çok ama çok önemli futbolcuları. yalnızca yüksek bedeller önerilirse gitmeliler.

    bafetimbi gomis, garry rodrigues, serdar aziz, fernando, mariano, fernando muslera, martin linnes

    gelecek sezon kesinlikle takımda olmaması gerekenler: bu futbolcularımızın artık takımda yeri yok. şampiyon olduğumuz bu sezonda zirvede bırakarak güzel hatırlanmalılar.

    selçuk inan, yasin öztekin, tarık çamdal, hakan balta, luis cavanda, cedric carrasso

    bir şans daha verebileceklerimiz: fatih terim effect'e güvenerek neden olmasın diyorum. çok bir maliyetleri de yok hani.

    lionel carole, ahmet çalık, koray günter
  • 82
    direk ilk 11’ de oynayacak 1 stoper, 1 sol bek (nagatomo), 1 playmaker (2011-13 selçuk’u), 1 pırpır kanat oyuncu almamız gereken sezondur.

    muslera’ birşey olursa ne yaparız diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. carrasco fena bi’ hamle değildi mevcut şartlar düşünüldüğünde, umarım oraya yerli/yabancı farketmez gözümüz arkada kalmayacak biriyle yedekleyebiliriz.

    hoca eminim ki carole’den faydalanacaktır. takımın en güçlü mevkisi sağ bek olmasa cavanda’dan da faydalanırdı.
    ahmet çalık’ın kiralık gönderilmesini denayer ve şl standartlarında bizi üzmeyecek, topu oyuna sokma becerisi olan sol ayaklı bir stoper alınırsa tandemde problem yaşamayız maicon, serdar, denayer ve transfer ile. ha bi’ de koray var. sahi ne yapıyor o oğlan?
    sol bek işin umarım minnak samurayı alabiliriz. eğer sol ayaklı stoper alabilirsek yuto olmadığı zamanlarda rotasyonda kendisini de yedekler.
    orta alan için belhanda’nın önemli bi’ opsiyon olduğunu ve seneye hocanın orta alan kurgusunu fernando, belhanda ve sağlam bi’ playmaker olarak kurduğunu düşünüyorum. fernando da böylece kendi mevkisi olan 6 numaraya geçmiş olacak. bu kurguyla ciddi yaratıcı bi’ orta sahamız olur. donk orayı yedekler ama tek başına koca sezonu tabi ki idare edemez. ex-xavi ve ciğerci gözümde yok hükmünde. umarım oraya bütçeyi yormayacak beşiktaş’ın 5 sene öncesinde yaptığı gibi atiba tadında bonservisi olmayan 2 oyuncu bulabiliriz.
    kanat forvetlerde garry’nin takımda kalması durumunda diğer taraf için en az garry kadar katkı verecek bir oyuncu transferi şart. sofyan beklentilerin çok uzağında. hoca muhtemelen kendisiyle bi’yaz kampı geçirdikten sonra karar verecektir ama ben takımda tutacağını sanmıyorum. ne olursa olsun piyasası olan bi’ oyuncu. zarar etmeden gönderilirse uefa kıskacında hem bonservis olarak hem de maaş bütçesi olarak elimizi rahatlatır. geriye sinan ve beklentilerin çok yüksek olmayacağı, risk alınabilecek bir transfer daha kalıyor. bence o isim emre mor olmalı.
    forvet hattında bafe ciddi silah ama yetmeyecek elbette tek başına gelecek sene. iyi bi’ eren’i isterim takımda. bence hoca da tutacak kadroda. ama bize defans arkasına sarkan, tekniği fena olmayan, hızlı ve bitiriciliği iyi bir forvet daha gerek. ( resmen baros’u tarif etmişim)
    umarım öncelikle mustafa cengiz’in seçilerek başladığı, hepimizin tatmin olacağı bir transfer sezonu yaşarız.
  • 84
    sözleşmesi biten oyunculardan denayer-nagatomo-donk üçlüsü ile devam edildiğini varsayarsak tolga hariç kesin ayrılacak oyuncu göremiyorum takımda.

    muslera-altyapı-transfer1
    nagatomo-carole
    maicon-denayer-serdar-ahmet-ozan (donk’u ayrıca buraya da yazabiliriz.)
    mariano-linnes
    fernando-donk
    belhanda-selçuk-transfer2-transfer3
    feghouli-rodrigues-sinan-transfer4
    gomis-eren-transfer5

    transfer1: gözümüzü arkada bırakmayacak. sezon içinde 1-2 maç çıkıp çatır çatır oynayacak tecrübeli kaleci. keşke bulmak da yazıldığı kadar kolay olsa. her ne kadar karakterini sevmesem de en iyi örnek serkan kırıntılı olarak duruyor.

    transfer2: n’diaye tarzı bir adam. eğer badou gelmiyorsa bu sezon kasımpaşa’da oynayan bonservisi atletico’daki mensah iyi bir alternatif olabilir. tabi fransa ligini de tıklayabiliriz ama maalesef :(

    transfer3: hem 8 hem 10 numara oynayabilecek, tercihen uzaktan şut atan birisi lazım. şampiyonlar liginde iddalı olmak istiyorsak burayı sağlam doldurmalıyız yoksa fatih terim’den emre akbaba’yı yeni maestro yapmasını bekleyeceğiz.

    transfer4: yedekten girmeyi sorun yapmayacak, yerli ucuz bir isim. osmanlıspor küme düştüğü için serdar gürler’i ucuza kapatabiliriz gibi. ama emre mor kiralık oluyorsa daha iyi bir alternatif olur bizim için.

    transfer5: bana göre en önemli transferi buraya yapmamız gerekiyor. gomis sabit bir santrfor. eren de öyle. burada alternatif oluşturmak için daha hareketli bir isime ihtiyacımız var. zaman zaman gomis’in arkasında zaman zaman yanında oynayacak bir isim. inanın böyle bir futbolcu ben de bulamadım :( bu isim de yabancı olursa 15 yabancı oluyor kadroda. böyle bir durumda ilk ayrılacak oyuncu carole olur. yerine transfer yapılacağını sanmıyorum. hocam altyapıdan birisini monte eder oraya.

    diğer bir taraftan çok fazla konuşulan maicon-belhanda-feghouli üçlüsü var. ben herhangi birine istediğimiz şartlarda bir talip çıkacağını sanmıyorum.
  • 86
    kesinlikle stoper almak zorunda olduğumuz sezon. arkadaşlar serdar ve denayer gibi savruk oyuncularla şampiyonlar ligi mi oynanır? ligde yapılan hataları rakipler değerlendiremedi ama denayerle falan barcelona karşısına çıkarsak istedikleri kadar atarlar. en az bir stoper lazım. 2 tane orta saha lazım. iyi bir forvet lazım, bir tane de kanat lazım .fatih hoca alır bunları.
  • 87
    takımı komple değiştiremeyeceğimiz sezondur. belhanda, feghouli, gomis, maicon hatta mariano gitsin diyenler var. şaşırıyorum. bu adamlar daha 1 sene olmadı takıma geleli. yüklü bonservisler ve maaşlar ödendi. dolar 5'e, euro 6'ya gidiyor. öyle 5 oyuncu satıp, 7 oyuncu almak gibi bir lüksümüz yok. uefa ile yapılan anlaşmanın şartlarını sürece dahil etmedim bile daha.

    futbolda başarı, devamlılıktan geçer. birlikte oynama alışkanlığı çok önemlidir. bu takımın ilk 11'inde neredeyse 1 senedir bu takımda düzenli oynayan bşr tek muslera vardı. buna rapmen şampiyon olduk. terim'in donk'u getirdiği yerle övünenlerin, yukarıda bahsettiğim oyunculara karşı da toleranslı olması gerekiyor.
  • 90
    ekonomik koşullar da dikkate alındığında:

    kale: muslera - carrasso - adı eray olmayan altyapı

    sağ bek : mariano - linnes

    sol bek : nagatomo - carole

    stoper : maicon serdar denayer ozan x1

    merkez orta saha: fernando - donk x2 - x3 - x4 - selçuk

    sağ açık : feghouli - sinan

    sol açık: trezeguet - x5

    forvet : gomis - x6

    kaleden başlayalım; dünya kül olana kadar kredi sahibi olan muslera’yı kesecek bir adam alamayız. carrasso ucuz ve sıkıntısız olduğu gibi kötü bir kaleci değil. eğer türk olacaksa serkan kırıntılı olabilir ama serkan eminim ki carrasso’dan daha pahalı olacaktır.

    sol beke nagatomo geldikten sonra beklerimiz tamam oluyor. carole’ün fatih terim tarafından adam edileceğine inanıyorum ama en kötü haliyle bile latodan kötü değildi.

    stoper: hocanın maicon serdar denayer üçlüsünü bozacağını sanmıyorum. maicon eleştiri alsa da özellikle statik kule forvet ile oynayan rakiplere karşı etkili olur; kaldı ki satamayız ve satsak yerine bu paralara adam alamayız. ahmet çalık net elden çıkarılabilir ve hatta çıkarılmalıdır.

    merkez orta saha: 6 pozisyonu sağ bek rotasyonu ile birlikte takımın an itibariyle en kuvvetli bölgesi. ikisi birlikte oynadığında donk’un kendisini öne atabilmesi ve fernando’nun vizyonu ile fenerbahce’nin 6’ları kadar kısır değiliz ama 8 ve 8.5 (4-3-3) / 10 (4-2-3-1 pozisyonlarımız boş. belhanda bu seviyenin adamı dahi olmadığını gösterdi bence; hocamın devam edeceğini sanmıyorum. selçuk hocanın sevdiği adam; kalır. bu bölgeye penetre özelliği olan ve çok koşan tercihen kavruk tenli bir adam şart oğlu şart bunun yanına bir de yine az koşmayan ama kendini öne atıp kilit pas verecek asist asisti değil doğrudan asist yapacak bir adam ve bir adet düz 8. ndiaye konusuna götveren satıp gittiği için kararsızım ama zenci modeli kendisi, istediğim 8 modeli net emre can tipi adam, diğeri ise kagawa olabilir. japon çünkü; farklı bir kere.

    kanatlarda rodri muhtemelen gidici olduğundan trezeguet, yerine doğru ve ekonomik bir ikame olacaktır. yasin’den de -inşallah- kurtulacağımıza göre buraya daha genç, deli gibi hızlı koşan ama muhtemelen futbol zekası düşük nerede ne yapacağını tam olarak kendisinin bile bilmediği - tam bruma ve garry tipi - bir adam alınabilir.

    şampiyonluk ve ft sezon öncesi kampı ile performansları yükselecek olan feghouli ve sinanı değiştirmiyorum.

    forvet konusunda bir aksilik olmazsa yine birinci tercih gomis olacaktır. ikinci tercihin ise ya uzun boylu ama eren gibi kırılgan olmayan statik kule forvet olmasını isterim; zira yan toplarda güçsüz kalıyoruz. gomis ile öne attığımızda şişirilen topları gomis ve kanatlara indirebilsin yeter. yalnız yukarıda yazmamış olmama rağmen fatih hocamın savunma arkasına sarkacak hızlı forvet sevdiğini biliyorum eğer takdir bu yönde olursa eren bir sene daha kalabilir.

    geçen sene bu döneme göre çok daha oturmuş bir kadro iskeleti ve başımızda ft var. nokta atış 6 veya duruma göre 5 transfer ile ligi domine edebilir ve clde kura şansına göre çeyrek görebiliriz diye düşünüyorum.

    peşin edit: nagatomo bizde değil biliyorum ama toteme yattığım için “o iş oldu” diyorum.
  • 91
    türk oyuncular ile ilgili bilinmesi gereken bir durum var.

    uefa listesine normalde 25 oyuncu yazılabiliyor. herkes hemen 25 oyunculuk senaryolar yazmış elbette. ama ben bizim 25 oyuncu yazabileceğimizi düşünmüyorum. uefa 2016'da fenerbahçe ile settlement agreement yaptığında; 16/17 sezonunda 22 kişi, 17/18 ve 18/19 sezonunda 23 kişi kaydedebilir diye bir sınırlama koymuş. yine uefa, beşiktaş ile 2015 yılında yaptığı settlement agreement'da 15/16 sezonunda 22, 16/17 sezonunda da 23 kişi kaydedebilir maddesi koymuş. yüzde 99.9 bizde de olacak olan bir madde bu.

    yani 22 kişi kaydedebiliyoruz diyelim. bu oyunculardan 4 tanesinin altyapı eğitimini türkiye'de almış olması, bunun dışında 4 tanesinin de galatasaray'da almış olması gerekiyor. (15-21 yaş arasında 3 sene boyunca ülkede ya da kulüpte eğitim alanlar bu kategoride sayılıyor). yani bu 8 oyuncuyu bu şekilde kaydetmen lazım. diyelim ki edemedin, sende bu şartları karşılayacak oyuncu yok; 6 kişi kaydedebildin. iki kişi eksik kaldığı için, o zaman toplam kaydedebileceğin sayıdan 2 kişi düşülüyor. yani normalde 25 kaydedecek olan takım 23 kaydedebiliyor. e biz zaten 22 kişi yazabileceğiz gibi. o yüzden bizde bu rakam 20'ye falan düşebilir.

    şu anda takımda galatasaray dışında ülke içerisinde yetişmiş oyuncular, eğer unuttuğum yoksa,selçuk inan, ahmet çalık, serdar aziz. ahmet'i de zaten herkes gönderelim diyor. kaldı 2. tabi emre akbaba, deniz türüç falan gibi adamları alsan yine olmuyor, çünkü sanırım onların altyapısı da yurt dışı.

    altyapıdan yazacağımız 4 kişi de nasıl oluyor tam bilemiyorum. sabri sarıoğlu falan olunca direk yazıyorduk da, 18 yaşında olan ozan muhammed kabak mesela; 3 seneyi tamamlamış sayılıyor mu, yoksa seneye mi sayılacak bilemiyorum.

    bunları da hesaba katmak lazım beklenti yaratırken. çünkü gördüğüm kadarıyla sadece 3-4 homegrown oyuncu yazıp 25 kişilik liste oluşturanlar var. öyle olmayacak gibi duruyor şu an.
  • 92
    bu dönemde ilk olarak ismi çıkan oyuncular jack wilshere ve ismael bennacer oldu. bennacer'i hiç izlemedim ancak videolarında tarz olarak wilshere'a benzettim. anladığım kadarıyla sol ayaklı, kısa boylu, oyun kurabilen bir 8 numara isteniyor.

    bu iki isimden sonuç alınamazsa, daha farklı profilde bir yabancı orta saha alınıp, yerli olarak ise emre çolak transfer edilebilir. istediğim için demiyorum ama böyle bir senaryonun gerçekleşme ihtimali de mevcut bana göre.
  • 93
    an itibariyle gündeme gelmesi elzemdir. seçim de bitti, önümüzdeki sezon cl'de oynuyoruz. çok iyi futbolcuları transfer etmeliyiz. bütçemiz muhtemelen garry'nin satışından gelecek. stoper, santrafor, kanat, 8 numara,10 numara lazım.

    özellikle sözleşmesi biten oyunculara yönelmeliyiz. listeyi buraya bırakıyorum.
    ayrıca hassan trezeguet de iyi transfer olabilir .

    scout ekibi de iyi oyuncular bulmalı böylece önümüzdeki senelerde maddi açıdan rahatlayabiliriz.
    transferi emre utkucanla fatih terim kararlaştırır. kendilerine başarılar.

    transfer dönemi boyunca quakerboy bilgileriyle sizlerle olacak. ben de alınana kadar her gün orta sahaya şut atan bir adam alınması gerektiğini yazacağım. herkese iyi yolculuklar diliyorum.
  • 97
    bugün ki seçimlerden sonra iyice üzerine düşmemiz konu.

    öncelikli olarak en eksik olduğumuz yer olan orta sahaya en az iki transfer yapmamız gerekmekte. bunu donk'un kalacağını var sayarak söylüyorum. iki transferin de 8 numara olması gerekmekte. tabi yabancı sınırı sebebiyle bir tanesi de türk oyuncu olmalı. bu iki transferden biri jack wilshere diğeri de nuri şahin olursa beni oldukça tatmin eder. jack tabi ki çok zor bir transfer ama en azından orta sahada topla dripling yapabilen, oyunu açabilen topu sırtı dönük alıp dönebilen bir oyuncu şart. bu oyuncu n'diaye tarzı bir oyuncu değil. daha fazla ritmi ayarlayabilen bir oyuncu olması lazım. nuri şahin ise henüz 29 yaşında ve rotasyonda elimizi güçlendirebilir. uzun toplarla çıkmakta da eksik olduğumuzu düşünürsek nuri ile bu sorunu çözebiliriz. maliyetinin de çok olacağını düşünmüyorum.

    ikinci eksik olan bölgemiz forvet. gomis'in yanına topla dripling yapabilen ve deplasman oyunlarında kullanabileceğimiz, ikili forvete döndüğümüzde tamamlayıcı rolde bir oyuncu olması gerekmekte. bu da ahmet musa ve niasse tarzı bir oyuncu olabilir.

    stoper ve bekler için ise denayer ve yuto'nun tekrar geldiğini var sayarsak, maicon'un durumunu beklemeye geçebiliriz. kaan ayhan ile de bekler ve stoper mevkisini yedeklemiş oluruz böylece carole'i de gönderebiliriz. carole'ü gönderemezsek zaten sadece 1 yabancı alma hakkımız oluyor.

    rodrigues ve belhanda satılmazsa ikisi de yedekleyecek yerli oyuncular almamız gerekiyor. bunlara en yakın örnekler emre mor ve emre akbaba. eğer satılırlarsa ikisinin de yerine en az aynı kalitede yabancı almamız gerekmekte. en kötü shaqiri veya trazeguet ve kagawa.

    yani özetle; jack wilshere (oyun biçimi olarak muadili) , nuri şahin, kaan ayhan, ahmet musa, emre more ve emre akbaba transferleri şampiyon olan takımımıza eklendiğinde bizi önümüzdeki sene başarıya götürür gibi geliyor.

    hayırlı uğurlu olması dileğiyle.
  • 98
    ffp protokolü imzalanmadan yaptığımız her şey boş konuşmak oluyor bu transfer dönemi ile ilgili. imzalanıp açıklansa da rahatlasak, ona göre pozisyon alsak.

    transferde limit olacak mı?
    maaş limiti koyulacak mı?
    kaydedebileceğimiz oyuncu sayısına limit gelecek mi?

    en önemli sorular bunlar.

    ilk sorunun pek önemi yok gerçi. çünkü azıcık beyni olan bir yönetici; uefa ne derse desin, bu transfer döneminde bonservisten kazandığımızdan fazlasını harcamaz herhalde. o yüzden "sattığın kadar al" deseler de demeseler de, maximum sattığımız kadar oyuncu alırız diye düşünüyorum. bu konuyla ilgili ders alınmıştır sanırım geçmişten.

    ama diğer sorular önemli. maaş limitini 60m'ye falan çekerlerse, istemediğimiz oyuncularla da yolları ayırmak zorunda kalabiliriz.

    hayırlısı olsun.
  • 99
    her sene 8-10 oyuncu alacak halimiz yok öncelikle bunun farkına varmamız gerekiyor, bulutlara şato inşa etmeyelim. ikinci en önemli husus ise ffp sonucu, burada yapılacak olan anlaşma ve resmi boyutu önemli. ben çoğu kişinin aksine, gelecek olanları değil de gidecek olanları çok merak ediyorum çünkü gerçekten klübü sıtma gibi tüketen ve 0 ( sıfır ) "null" * zero * - daha nasıl anlatırım bilemedim - katkı veren çok fazla futbolcu var ve doğal olarak bunların kontratları da büyük bir yük. bu nedenle gidecek olan futbolcular ve olursa satacağımız 1-2 isim - en yakın, rodrigues ve belhanda' yı düşünüyorum - sayesinde oluşacak maddi kaynakla 1+1 sol bek, 1 adet 8 ve 1 adet 10 numara ve 1 forvet almamız gerektiğini düşünüyorum. scout ekibine değil, sözlüğümüze yetki verilse, eminim çok kaliteli isimler önerilebilir çünkü gerçekten bu konuda - yazım tarihlerine bakarak parlayan futbolcuların arşivine baktım - sözlüğümüzde bu işten anlayan en az 6-7 yazar arkadaşımız var. yönetim keşke görse burayı keşke :(
  • 100
    transfer gündemimizde birçok yabancı oyuncu gündemimizde fakat takım kadrosunun yeterince zengin olmamasının nedeni, yeterli kaliteye sahip yerli futbolcularımızın olmaması.

    bundan dolayı, öncelikli olarak bu yıl başarılı performans sergilemiş türk pasaportuna sahip futbolcuları transfer etmemiz gerektiğini düşünüyorum. bu bağlamda;

    1- (bkz: emre akbaba) - alanya
    bu sezon harika bir performans gösterdi. 14 gol - 9 asist yaptı. maç başına 2,3 şut çekerken, bu şutların 1,6'sı isabet bulmuş. ayrıca takım savunmasına sunduğu katkı da takdire şayan. maç başı 1 top kapmış ve ikili mücadelelerin %50'sini kazanmış.
    maç başına 26 başarılı pas atmış, bu da attığı pasların %76'sına karşılık geliyor. bu oran bizim seviyemizde bir takım için az ama sanırım fatih terim oyuncunun bu yönünü geliştirmesine yardımcı olabilir.
    maç başına 1,2 dribling yapmış, ve yine maç başına 1,2 isabetli orta yapmış.
    kesinlikle transfer etmemiz gerektiğini düşünüyorum. tahminen bu transfer için 5 milyon euro ödememiz gerekebilir.

    2- (bkz: umut bozok) - nimes
    bu sezon nimes forması ile, fransa 2. liginde harika bir performans sergiledi. 36 maçta 24 gol attı. türk pasaportuna sahip santraforlar arasında bu sezon en fazla gol atan oyuncu. bize faydalı olur, ilaveten sergileyeceği performans ile 20+ milyon euro'luk bir futbolcuya dönüşebilir. zaten fatih terim de kadroyu gençleştirmek istiyor. tahminen 5 milyon euro civarında bir bonservis ödememiz gerekebilir.

    3- (bkz: yusuf yazıcı) - trabzon
    trabzonspor bırakır mı bilmiyorum ama fatih terim'in elinde bir süper yıldıza dönüşebilir. bu sezon çok etkileyici bir performans gösterdi. 10 gol 5 asist yaptı. diğer istatistikleri de emre akbaba'ya yakın olsa da, fiziken daha zayıf bir oyuncu ama bizim takımda bir çok yönden kendini geliştirebilir. henüz sadece 21 yaşında. tahminen 8 milyon euro civarında bir bonservis bedeli isteyebilirler.

    4- (bkz: okay yokuşlu) - trabzon
    yine trabzon'da yıldızı parlayan bir diğer oyuncu. orta sahada fiziki üstünlüğü ile ön plana çıktı. bu sezon 2 gol, 2 asist yapmış.
    maç başına 1,7 top kapmış, maç başına 4,6 hava topu kapmış ve ikili mücadelelerin %67'sini kazanmış. maç başına 47 başarılı pas yaparken, attığı pasların %83'ünde isabet yakalamış. bunlar harika istatistikler. bu sezon fiziki olarak okay çok gelişti. orta sahamızın direnci için bize çok büyük katkı sağlar. tahminen 7 milyon euro civarında bir bonservis isteyebilir trabzon.

    5- (bkz: emre mor) - celta
    riskli bir transfer ama 1 milyon euro'yu geçmeyecek bir kiralama bedeli ve satın alma opsiyonu ile alınabilirse denenebilir diye düşünüyorum. aksi halde risk olabilir.

    6- (bkz: harun tekin) - bursa
    yedek, türk kaleciye ihtiyacımız var ve sürekli kötü kalecileri alıp alıp gönderiyoruz. iyi bir yedek kalecimiz olması lazım. bu yıl 3 kulvarda mücadele edeceğiz. dolayısıyla finansal açıdan büyük sıkıntıda olan bursaspor'a 4 milyon euro'luk bir teklif ile ligin en iyi yerli kalecisini transfer edebiliriz.

    7- (bkz: ertuğrul ersoy) - bursa
    bu sezon çok başarılı bir performans sergiledi. fiziksel anlamda kendini geliştirmesi hem oyununa hem de istatistiklerine yansıdı. önümüzdeki yıllarda fiziksel açıdan biraz daha üst seviyelere gelebilirse avrupa standartlarında yıldız bir stoper oyuncusuna dönüşebilir. bu sezon 19 maçta 2 gol attı, maç başına 1,5 top kapma ve 1,4 hava topu kazanma başarısı göstermiş. ikili mücadelelerin %67'sini kazanmış. 2 milyon euro civarında bir bonservis bedeli ile transfer edebileceğimizi düşünüyorum.

    8- (bkz: barış alıcı) - altınordu
    sağ kanatta oynayan barış, bu sezon 32 maçta 10 gol, 10 asist yaptı. cengiz ünder'i elimizden kaçırdık ama bu kez barış alıcı'yı kaçırmamalıyız. tahminen 2 milyon euro civarında bir bonservis bedeli ile transferi bitirebiliriz diye tahmin ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın