• 91
    türk oyuncular ile ilgili bilinmesi gereken bir durum var.

    uefa listesine normalde 25 oyuncu yazılabiliyor. herkes hemen 25 oyunculuk senaryolar yazmış elbette. ama ben bizim 25 oyuncu yazabileceğimizi düşünmüyorum. uefa 2016'da fenerbahçe ile settlement agreement yaptığında; 16/17 sezonunda 22 kişi, 17/18 ve 18/19 sezonunda 23 kişi kaydedebilir diye bir sınırlama koymuş. yine uefa, beşiktaş ile 2015 yılında yaptığı settlement agreement'da 15/16 sezonunda 22, 16/17 sezonunda da 23 kişi kaydedebilir maddesi koymuş. yüzde 99.9 bizde de olacak olan bir madde bu.

    yani 22 kişi kaydedebiliyoruz diyelim. bu oyunculardan 4 tanesinin altyapı eğitimini türkiye'de almış olması, bunun dışında 4 tanesinin de galatasaray'da almış olması gerekiyor. (15-21 yaş arasında 3 sene boyunca ülkede ya da kulüpte eğitim alanlar bu kategoride sayılıyor). yani bu 8 oyuncuyu bu şekilde kaydetmen lazım. diyelim ki edemedin, sende bu şartları karşılayacak oyuncu yok; 6 kişi kaydedebildin. iki kişi eksik kaldığı için, o zaman toplam kaydedebileceğin sayıdan 2 kişi düşülüyor. yani normalde 25 kaydedecek olan takım 23 kaydedebiliyor. e biz zaten 22 kişi yazabileceğiz gibi. o yüzden bizde bu rakam 20'ye falan düşebilir.

    şu anda takımda galatasaray dışında ülke içerisinde yetişmiş oyuncular, eğer unuttuğum yoksa,selçuk inan, ahmet çalık, serdar aziz. ahmet'i de zaten herkes gönderelim diyor. kaldı 2. tabi emre akbaba, deniz türüç falan gibi adamları alsan yine olmuyor, çünkü sanırım onların altyapısı da yurt dışı.

    altyapıdan yazacağımız 4 kişi de nasıl oluyor tam bilemiyorum. sabri sarıoğlu falan olunca direk yazıyorduk da, 18 yaşında olan ozan muhammed kabak mesela; 3 seneyi tamamlamış sayılıyor mu, yoksa seneye mi sayılacak bilemiyorum.

    bunları da hesaba katmak lazım beklenti yaratırken. çünkü gördüğüm kadarıyla sadece 3-4 homegrown oyuncu yazıp 25 kişilik liste oluşturanlar var. öyle olmayacak gibi duruyor şu an.
App Store'dan indirin Google Play'den alın