• 102
    belhanda'nın durumuna göre 1 ya da 2 orta saha, 1 kanat ve 1 forvet ile 2-3 yerli oyuncu transferi kafi olacaktır diye düşünüyorum. tabii maicon, denayer ve nagatomo'nun kalacağı düşüncesiyle söylüyorum bunu.

    kaliteli oyuncularımızı yok yere satmamalıyız kesinlikle. orta sahaya mutlaka dominant bir oyuncu almalıyız. scout transferi ise 2'yi geçmemeli. seneye de 2 olsa 2 senede 4 oyuncu kafi. inşallah söylendiği gibi tüm transferler scout üzerinden, genç oyuncu olarak yapılmaz. zira bu konuda hem terim'in hem de bizim ekibin mazisi pek parlak değil, kabul edelim.

    eğer bütçede artıya geçeceksek bu al-sat ile olmaz. başarı gerekir. gelirleri artıracak olan başarıdır. başarılı bir takım kurmak için de çok büyük paralara değil, akılcı ve makul bir transfer politikasına ihtiyaç vardır.
  • 104
    bildiğiniz üzere, takım kadrosunda en az 14 tane yerli oyuncu bulundurmak zorundayız.
    mevcut kadroda yabancı kontenjanımız oldukça dolu.
    nagatomo ve denayer'in bonservislerinin alınacağını ve donk ile de sözleşme yenileneceğini biliyoruz.
    takımdan ayrılan sadece 2 yabancı var, carrasco ve latovlevici.
    hal böyleyken 2 tane yabancı oyuncu alabileceğiz, muhtemelen de bu 2 oyuncu yıldız statüsündeki oyuncular olacak. hal böyleyken takımın seviyesini yukarı çekebilmek için, bize faydası olmayan bir çok yerli oyuncunun da gönderileceğini düşünürsek, bu transfer döneminde kaliteli yerli oyuncuları transfer etmek zorundayız.
    tekrar ediyorum zo-run-da-yız.

    önce takımda kalacak olan yerli oyuncuları yazalım.

    1. serdar aziz
    2. ozan kabak
    3. selçuk inan
    4. sinan gümüş

    bu dört oyuncuya ilaveten, muhtemelen altyapıdan gelen recep, atalay, gökay, yunus, batuhan, boran ve celil gibi oyuncular yaz kampındaki performanslarına göre bir kaç tanesi eklenebilir.

    fakat görüldüğü üzere, yabancı kontenjanında sadece 2 tane boşluk varken, yerli kontenjanında altyapı oyuncuları haricinde 10 tane boş kontenjan bulunmaktadır. bu da bize 2018 yaz transfer döneminde neden öncelikli olarak yerli ve kaliteli oyuncuları transfer etmemiz gerektiğinin ispatıdır.

    2017-2018 sezonunda iyi performans göstermiş, yerli oyuncular aşağıdaki gibidir.

    yedek kaleciler:
    1. (bkz: harun tekin) **** - bursaspor : en az 1 tane yerli kaleciye ihtiyacımız var. paraya ihtiyacı olan bursa, harun'u yüksek bedelle satıp, yerine istanbulspor'da kiralık oynayan kalecileri okan'ı kaleye geçirebilir.
    2. (bkz: serkan kırıntılı) **** - konyaspor : harun olmazsa, b planı
    3. (bkz: ramazan köse) **** - kasımpaşa : c planı

    parası neyse verip, listedeki bu 3 kaleciden birini almalıyız.

    defans :

    4. (bkz: ertuğrul ersoy) **** - bursaspor : bu yıl harika bir çıkış yaptı, yeni serdar aziz olur. almaya değer yegane yerli defans oyuncusu.
    5. (bkz: atila turan) ** - kayserispor : alternatif sol bek, yerli. mükemmel bir oyuncu değil ama iyi bir yedek olabilir.

    orta saha :

    6. (bkz: yusuf yazıcı) ***** - trabzonspor : bu sezon çok iyi bir çıkış yaptı, çok yüksek bir potansiyeli var. bonservis bedeli biraz yüksek gibi görünse de, trabzon'da ciddi para problemi var ve yusuf'da trabzon'da mutlu değil, bu transferi gerçekleştirebilmek için ortam müsait. ayrıca bazı oyuncuları takasta da kullanabiliriz.

    7. (bkz: okay yokuşlu) ***** - trabzonspor : fiziğini geliştirmesi bu yılki performansına yansıdı, takım savunmamıza çok katkısı olur. yusuf transferi gibi bu da mevcut şartlarda para+takas şeklinde gerçekleşebilecek bir transfer.

    8. (bkz: emre akbaba) ***** - alanyaspor : muhtemelen yakın zamanda gerçekleştireceğimiz bir transfer, bize de çok katkısı olur. bu sezonun yıldızıydı.

    9. (bkz: deniz türüç) **** - kayserispor : iyi oyuncu, yedek kulübesini zenginleştirebilir, ofansif orta saha ve ofansif kanat mevkilerinde oynayabilir ama 3 milyon euro'dan fazla verilmez.

    kanat :
    10. (bkz: barış alıcı) ***** - altınordu : harika bir sezon geçirdi, 32 maçta 10 gol, 10 asist yaptı. cengiz ünder'i kaçırdık ama bu kez barış'ı elimizden kaçırmamalıyız. böyle bir sağ kanat oyuncusuna çok ihtiyacımız var.

    forvet :
    11. (bkz: umut bozok) ***** - nimes : bu sezon lig 2'de harika bir sezon geçirdi ve 36 maçta 24 gol attı, mutlaka transfer etmeliyiz.

    görüldüğü üzere iyi performans gösteren yerli oyuncu konusunda bile bir kıtlık söz konusu. yerli oyuncu transferlerini tamamlayıp, kadro dengesi kurulduktan sonra bu kadroyu şampiyonlar liginde oynayacağımız için kalitesi ile takımın seviyesini yukarı çekebilecek 2 tane yıldız oyuncu ile taçlandırabilirsek, önümüzdeki sezonu da şampiyon olarak tamamlayacağımızı ve şampiyonlar ligi'nde de çeyrek final veya bir önceki turuna kadar gidebileceğimizi düşünüyorum.
  • 105
    tolga, tarık, lato, eray ve yasin ile yollarımızı ayırmamız gereken şampiyonlar ligi öncesi en önemli dönüm noktamız.

    2.5 milyon euro ve altı bir fiyata nagatomo transferi yapılmalı.

    garry satılacak ise gelecek parayla 10 numara ve sol açık alınmalıdır.

    gerek satın alma opsiyonlu kiralık, gerekse satın alınarak genç futbolcuları takıma monte edilmeye başlanmalı.

    maicon için teklif gelirse kendisine emekleri için teşekkür edilip yerine şampiyonlar ligi tecrübesine sahip bir stoper takviyesi yapılmalı.

    orta saha için belhanda fernando donk ( 10 numara transferi olursa ) yeterli olacaktır.

    imparator ve ekibinin en güzel kararları vereceğine kimsenin şüphesi yoktur, içimiz rahat başımız dik şekilde atlatırız allahın izniyle.
  • 107
    finallerle cebelleştiğim şu dönemde kafamı dağıtmak için bol bol hayalini kurduğum, özlemle beklediğim dönem*.
    resmi olarak doğum günümde başlıyor olması da kaderin bir cilvesi artık.
    her şeyden önce takımımızın yerli kadro eksikliğini giderdiği bir sezon olmasını diliyorum. özellikle bu dönem yüksek potansiyeli olan birçok yerli varken kaçırmamak lazım. malum, yarın kural değişebilir ve yabancı oyuncuya yapılan yatırımlar direk taca çıkabilir, az sayıdaki iyi oyuncuları da çoktan bjk fb ye kaptırmış olabiliriz.
  • 108
    (bkz: yerli futbolcu/#2429661)

    yabancı oyuncu satmadığımız sürece yerli oyunculara ağırlık vermek zorundayız. 14 yerli oyuncu kadromuzda olmak zorunda ve belli bir kalitenin üstünde olmalılar. bu nedenle milli takım havuzunda yer alan nuri şahin, emre akbaba, serdar gürler, emre mor, emre akbaba gibi isimlere mecburen yöneleceğiz. nuri şahin milli takımı bırakmasa şu an çok net orta saha liderimiz olabilirdi.
  • 109
    acilen 1 adet çok kaliteli orta saha ve nagatomo'nun bonservisini alarak başlamamız gereken sezondur. alacağımız orta saha oyuncusu mutlaka ama mutlaka çok iyi frikik kullanmalı ve uzaktan şutlar çok iyi olmalı. mümkünse gol koşusu yapabilen bir oyuncu olursa tadından da yenmez.

    bonservissiz olarak fellaini (30), asamoah (29) ve cabaye (32) mevcut alternatifler. yaşı 32 olmasa cabaye tam aradığımız adam aslında.

    yerli olarak da emre akbaba ve emre mor'u kadromuza katmalıyız. keşke mümkün olsa da umut bozok'u da alabilsek.

    sonrasında belhanda ve rodrigues'in durumuna göre transfer politikamızı yönlendiririz. bu 2 oyuncu giderse 1 orta saha ve 1 tane daha kanat almak gerekecek.

    shaqiri filan deniyor. valla keşke olsa tabii ama shaqiri transferi çok zor bir isim. mahmoud hassan'ın serbest kalma bedeli söylendiği gibi 5 milyon € ise o da değerlendirilebilir.

    santrafor için de bonservissiz isimlere yönelmemiz gerekecek gibi. abel hernandez en ideal isim bence. hiç zorlamayalım. makul bir ücretle transfer edilebilir.

    uefa'dan bu ilk sene için herhangi bir yaptırım gelmeyeceği söyleniyor. ancak sanırım maaş sınırının 55 milyon € olması beklenecek. bu bizi oldukça zora sokabilir. zira kaliteli oyuncuları düşük ücretlerle buraya getirmek çok zor.

    bu bağlamda şöyle bir kadro öngörülebilir:

    muslera
    eray

    maicon
    serdar
    denayer
    ahmet çalık
    mariano
    linnes
    nagatomo

    belhanda
    **orta saha**
    fernando
    **emre akbaba**
    selçuk
    donk

    feghouli
    garry
    sinan
    **emre mor**

    gomis
    **hernandez**
    **umut bozok**
  • 110
    şu an 14 yabancı kontenjanımızdan carrasso ve latovlevici gittiler. yani sadece 2 yabancı oyuncu alabiliriz.

    donk, denayer ve nagatomo ile devam edeceğimizi düşünüyorum.

    kadroda olup zaman zaman aksayan ve eleştiri alan maicon, feghouli ve belhanda ile çok cazip teklifler gelmezse yola devam ederiz.

    rodrigues belki iyi fiyata satılırsa alınacak yabancı oyuncu sayısı 3'e çıkar.

    yani 2, en fazla 3 yabancı oyuncu alabileceğiz. 2 alırsak 8 numara ve gomis'i yedekleyecek forvet, 3 alırsak ek olarak sattığımızın yerine oyuncu, büyük ihtimal kanat forvet alabileceğiz.
    kulübeyi mecbur yerli oyuncularla güçlendirmemiz gerekiyor. yerli olarak en çok emre mor'u istiyorum.
  • 111
    hakikaten şu an büyük bir yabancı kontenjanı sorunumuz var. bu durumda carole yedek falan olmamalı. 2-3 hakkımız olur veya olmaz. o yüzden mesela iki yabancı orta saha transfer edilemez gözüküyor. o zaman yabancı forvet alamazsın. bu bakımdan sol bek yedeği olarak ömer bayram, iki orta saha transfer edilmek isteniyorsa sözleşmesinin son senesinde olan, takımında fazla oynamayan nuri şahin, emre mor gibi isimler mutlaka takıma kazandırılmalı.
  • 113
    gerçekçi ve sakin olmamız gereken transfer sezonu.(bkz: galatasaray futbol takımı/#2430071) burada da yazdığım tarzda bir yapılanmaya gitmeliyiz. oyuncular değişebilir ama türk oyuncu havuzuna baktığımızda aşağı yukarı aynı oyunculara talip olacağız gibi gözüküyor. istesek de istemesek de türk oyuncu almalıyız.
    takımın iskeleti geçen sene kuruldu. tüm sezonu on üç on dört oyuncuyla tamamladığımız düşünülünce kulübeye yatırım yapmamız gerektiği ortada. takımdaki yabancı sayısına bakılınca da hayal ettiğimiz birçok yabancı oyuncunun transferini gerçekleştirmemiz mümkün değil. en fazla iki tane bizi heyecanlandırabilecek tarzda oyuncu alabilecek kontenjanımız var.
    yabancı sayısı kuralı değişmese bile türk oyuncu almamız gerekiyor. yapmamız gereken, ümit vaat eden genç türk oyuncuları en uygun maliyetle alıp şu anki iskelet kadro miadını doldurmaya yaklaştıkça yavaş yavaş bu oyuncuları ve -ekonomik durumumuzun düzeleceğini varsayarak- daha da kaliteli yabancıları alıp kadroya monte etmek. o yüzden lütfen biraz daha sakin olalım ve kulübümüzün içinde bulunduğu durumu düşünerek taleplerde bulunalım.
  • 115
    eray işcan 210.000 euro
    carrasco 600.000 euro
    umut gündoğan 350.000 euro
    koray günter 1.000.000 euro
    latovlevici 700.000 euro
    endoğan adili 250.000 euro
    hakan balta 1.250.000 euro
    yasin öztekin 1.150.000 euro

    sözleşmesı biten oyunculardan toplamda 5.75 milyon euro civarı maaş bütçesi azaldı.

    şimdi öncelikle kiralıktan geri dönecek carole ve cavanda var. sonra elimizde tolga, ahmet, eren, ve selçuk var.

    cavanda 875.000 euro
    carole 700.000 euro
    tolga 2.000.000 euro
    ahmet 900.000 euro
    eren 2.150.000 euro
    selçuk 2.950.00(1.5 milyon euro indirm talep edilmeli)

    toplam 7-8 milyon euro civarı maaş bütçesi açılmış olacaktır. öncelikle şunu söylemeliyim ki bu oyunculardan kurtuldugumuzda toplam 30 milyon euro civarında maaş yükümüz olacaktır. onun dışında transfer ve kiralama satışından da gelir elde etmemiz mümkün.

    carole 2 milyon euro
    cavanda 1 milyon euro
    ahmet 500-1 milyon euro arası kiralama
    eren 2-3 milyon euro arası

    çok büyük transfer ücreti beklemiyorum bu ücretleri verirlerse bile şükür etmek lazım. eklenen getiriler ile en az 5 milyon euro gelir elde edebiliriz.

    gelelim transfer olayına burada önemli olan hepimizin beklediği uefa'nın ne ceza vereceği. araştırmalarıma göre iki seçenek var

    1.transfer için galatasaray'a kârının 7 katı kadar oyuncu alma hakkı tanınacak.
    2.sattığın kadar al seçeneği.

    öncelikle kâr yaptık mı onun hakkında bilgim yok bilgisi olan arkadaşlar varsa ve böyle ceza alıp kâr yapan bir galatasaray'ın eli transferde daha çok güçlenmiş olacaktır. transferlere gelecek olursak kendi açımdan yeterli bir kadro kurmaya çalıştım.

    1.yuto 2-3 milyon euro arası alınacak
    2.denayer 500-1 milyon euro arası tekrar alınmalı
    3.azubuike 1-2 milyon euro arası alınmalı
    4.emre oyuncu takası ile 2-3 milyon euro'ya bitirilmeli
    5.kjaer kiralanmalı 1 milyon euro civarı
    6.nuri şahin 2 milyon euro civarı alınabilir
    7.ahmed musa 2-3 milyon euro arası kiralanmalı
    8.muğdat (rotasyon olarak alınmalı)
    9.juan bernat 1 milyon euro civarı kiralanmalı
    10.yedek kaleci yerli transfer 1 milyon euro gecmemeli

    toplamda 15-20 milyon euro civarı benim gözümde güzel bir kadro kurmuş oluyoruz.

    galatasaray 2018-2019 sezonu ilk 11

    ---------------------------muslera-------------------------
    ----mariano-----kjaer(transfer)------serdar------yuto
    --------------fernando----nuri(transfer)------------
    -------feghouli-----------belhanda----------garry
    ------------------------ gomis ------------------------

    yedekler:yerli bir kaleci(transfer), denayer, maicon, linnes, bernart(transfer), donk, azubuike(transfer), emre akbaba(transfer), sinan, forvet(transfer)

    altarnatif ilk 11

    --------- yedek kaleci(yerli transfer)-----
    bernart-----denayer----maicon-----linnes
    ------------------donk-----azubuike--------------
    ------sinan---------emre------muğdat---------
    ----------------'ahmed musa-----------------

    edit: kaptırmışım kendimi 16 yabancı oyuncu olmuş. azubuike ve bernart transferlerini gerçekleştiremeyeyeceğiz anlaşılan.:)
  • 116
    aşağıdaki şekilde gerçekleşmesini düşündüğüm sezondur:
    (asla duyum falan değil. bir kısmı temennim, bir kısmı hocanın bakışına göre yapacağını tahmin ettiklerimdir)

    yedek kaleci alınacak ya da kiralanacak.
    maicon satılırsa yerine çok iyi bir stoper alınacak. denayer yine kiralanacak.
    nagatomo kiralanacak ya da alınacak. kanat bekleri mariano, linnes, nagatomo olurken; denayer duruma göre stoper olacak ya da bekleri yedekleyecek.
    tolga ciğerci gönderilecek. donk kadroda tutulacak. selçuk yedek olurken, iyi bir 8 numara alınacak. ndiaye akıllı olsa kiralanır ama adamın şampiyon takımda ateş edip, cl'de forma giymek yerine orta-alt sıra premier lig takımlarında oynamayı tercih etme olasılığı var.
    emre akbaba alınacak. bu, belhanda satılarak mı yapılacak yoksa her ikisi de kadroda tutulacak mı bilemiyorum ama mevcut finansal şartlarda ve fatih hoca'nın felsefesine göre belhanda'nın tutulacağını sanmıyorum.
    feghouli satılacak. benim gönlüm visca'dan yana ama sanırım emre mor alınacak. trezeguet büyük takımda nasıl oynar merak ediyorum.
    sinan gümüş ve gomis kadroda tutulurken, eren satılarak iyi bir pivot santrfor alınır. pivot özellikleri çok gelişmiş bir santrfor olabilir ya da pivot özellikleri görece iyi, topu iyi saklayıp kanatlara yayan, bu arada hayvani pres yapıp skor da üreten yeni bir elmander de olabilir.
    diğer bazı yazarların yazdığı sözleşmesi biten çöplerden kesinlikle kurtulunmalıdır. yasin ile asla sözleşme yenilenmemelidir. yalnız bu durumda kanatlardan biri garry rodrigues, diğeri visca/emre mor/trezeguet'den biri iken bir tane çok iyi kanat yedeği almamız gerekir. örneğin muğdat. anket yapsak yasin yerine muğdat'ı görmek isteyen kişi sayısı %99 çıkar herhalde.

    bu şekilde bir kadro yapısı ateş etmez mi?
  • 117
    çok fazla takıntıya sebep olmamasını dilediğim transfer sezonu. çünkü uefa ile yapılan anlaşmalar gereği bir yerlerde kısıtlamalar yapılacak. öyle yüksek maliyetli futbolcuların transfer edileceği hayallerine kapılıp sonra hayal kırıklığına uğranmasın. gelen haberler yurt içi ağırlıklı bir transfer politikası gösteriyor. şampiyon takıma elbette takviyeler gerekiyor ama ne çok sayıda ne de bütçeyi de aşacak şekilde değil.
  • 118
    şu sıralar uzun uzadıya analizler yapılacak durumda değiliz.

    uefa'dan gelecek açıklamaya göre transfer politikamız belirlenecek. ancak sezon içinde eksiklik görülen yedek türk kaleci, sol stoper, orta saha, açık oyuncusu ve forvet transferi yapılması gerektiğinin tespiti yapıldı. bir diğer sorunumuz sol ayaklı oyuncu azlığı. bundan ötürü sol ayaklı oyunculara özel ilgi olacak.

    iç transferde ryan donk ve yuto nagatomo ile devam edilmek isteniyor. *ancak nagatomo konusunda süreç biraz uzayabilir. 6 milyon eurodan kapıyı açan inter oyuncunun da araya girmesi ile 3.5 milyon euroya kadar inmiş durumda. ancak pazarlıklar sona ermiş değil.

    yönetim ile hocanın bu hafta içinde görüşmesi ve daha net detayların ortaya çıkması bekleniyor. özellikle yurt içi transferleri konusunda isimler belirlenecektir.

    bu arada son bir not olarak trabzonspor başkanı ahmet ağaoğlu ile başkan mustafa cengiz'in geçtiğimiz günlerde istanbul'da bir otelde görüştüğünü eklemem gerek. konunun içeriği hakkında bilgi sahibi değilim.
  • 119
    devamlılığı olan futbolcular almaya devam etmemiz gereken transfer sezonu.

    galatasaray'ın süper lig 2017-2018 sezonunda şampiyon olmasının başlıca nedenlerinden biri, sezon başında yapılan hemen hemen tüm transferlerin bir önceki sezon kendi takımlarında neredeyse tüm sezon oynamasıydı bana göre..

    sürekli oynamaya niyeti olan, karakter sahibi, iş disiplini olan, sakatlık geçmişi çok dolu olmayan, başarıya devamlı aç futbolcular bulmalıyız.

    bence çok istisnai bir örnek olan donk'un iyi oynamasına aldanıp, fatih terim adam eder düşüncesiyle ismi olup, çöp olma yolunda giden, örneğin 1 yıldır oynamamasını pastayla kutlayabilen hatem ben arfa gibi sorunlu futbolcu tiplemesinden kesinlikle kaçınmalıyız.

    hoca da belli yere kadar birilerini adam etmek isteyecektir.. mesaisini, beynini başka konulara ayırması takımın yararına olacaktır..

    de jong, pandev, bizde değil ama bence tarihin en büyük transfer kazığı olan van persie örneklerini hatırlamak zorundayız..
  • 122
    "arkadaslar aranizda yabanci sinirindan bir haberi olan var mi?" diye haykirmak istedigim transfer sezonu.

    bu sozluk cok tuhaf ya. sayfa sayfa yazilar yazip, destansi kadrolar kurup, 21 kisilik mac kadrosuna 12 yabanci alabildigin lige, o genis hayal dunyanizla 20 yabanci oyunculu bir planlama yaptiniz. hadi bunu yaptiniz, bernat ve ahmed musa'yi yedek birakmayin insafsizlar.
  • 123
    olması gereken strateji bence şu. galatasaray'ın iyi bir 8 numaraya ihtiyacı var. onu yabancı-türk bulup alacaksın. türk var mı? yok.

    ahmed musa veya niasse gibi bir adam almak gerekiyor. yani açık rotasyonu ile forvet rotasyonuna iki oyuncu alamayız. o yüzden aynı anda iki işi yapabilecek birini almalıyız. zaten hücumdaki oyuncu sayımız yeterli. sinan bence önümüzdeki sezon çıkış yapacaktır. eren var. ikinci yarının başında çok kritik maçlarda skor buldu. gomis yoktu. eren vardı. işimizi gördü. evet müthiş değil ama zaten gomis gibi dominant bir adamı müthiş bir adamla yedekleyemez bir türk takımı. öyle bir lüks yok.

    bu arada ahmed musa ve niasse oyun stillerini bildiğimizden örnek olarak verilmiş iki isim. tercihim scout ekibinin buraya ucuz maliyetli, yüksek performanslı bir alternatif yaratması. çünkü superlig seviyesindeki adamlar kolayca bulunabilir.

    keşke feghouli'nin talibi çıksa. bilemiyorum sakat deniyor. önümüzdeki sezon beklentiler daha yüksek. ama bu sezonki* performansı maliyetinin çok altında. sağ kanatta rodrigues'i görmek istiyorum. hem feghouli'nin kat kat üzerinde performans sergiliyor, hem de solda olduğundan çok daha başarılı. sinan gümüş de çok iyi yedek. kimi zaman ilk 11'i bile zorlayabilir. 17/18 sezonunda ne zaman forma bulsa karşılığını verdi. bu oyuncuya bakış açımızı değiştirebiliriz. ayrıca feghouli'nin talibi çıkar da satabilirsek o zaman emre mor alternatifini de ciddi ciddi düşünürüz.

    kafamı kurcalayan isimlerden biri donk. çok iyi yedek. fernando yoksa gözümüz kapalı güvenebileceğimizi sezonun ikinci yarısında gösterdi. fakat 21 kişilik kadroda 12 yabancı bulundurabiliyoruz. ilk 11'de serdar aziz'i düştüğümüzde 10 yabancı kullanacağımıza göre... sadece iki yabancı yedek bulundurabiliyoruz. bu oyunculardan biri linnes. peki diğeri? donk mu? çünkü iyi bir 8 numara almalıyız. fernando ve belhanda ikilisinin yanına oyunu organize edecek bir futbolcu şart.

    ayrıca orta sahaya yedek olarak musa çağıran'ı düşünmeliyiz. hem defansif hem de hücuma katkı anlamında ortalama bir oyuncu. iyi bir takım içerisinde şaşırtıcı bir performans da gösterebilir.

    emre akbaba bence zor transfer. maliyeti oldukça yüksek. 5 milyon eu falan deniyor. ben 17/18 sezonunda öyle bir para harcayabileceğimizi düşünmüyorum. zaten 8 numara transferi dışında hep kiralık oyuncuları düşündüm. bir de ne yalan söyliyim emre akbaba'nın istatistikleri çok iyi ama izlediğim 2-3 maçında büyük tercih hataları vardı. çok da beğendiğim bir adam değil o nedenle. hele hele 8 numara oynayıp takımı organize edecek görüntüsü hiç yok. anca belhanda ile aynı mevkide forma rekabeti verebilir. böyle bir oyuncu için konuşulan paraları harcayamayız.

    bir diğer sorun oyuncu bence maicon. serdar, denayer ikilisi fatih terim sisteminde uygun isimler. keşke denayer'i 1 sezon daha kiralayabilsek. yine de hesabedince 21 kişilik kadroda maicon'a yer kalmıyor. bu oyuncuyu da satabilsek süper olur. gerçi defansta bir çıkmazımız var. ya kimi maçlarda donk'u defansa çekicez, ya kaan ayhan gibi türk bir futbolcuyu kadromuza katıcaz ki bence çok doğru transfer olur, ya da linnes veya donk'tan birinden vazgeçicez. son bir seçenk ise ahmet çalık'la oynamak. üzerinize çöken kabusu çok iyi biliyorum. bunu düşününce aynı kabus bana da çöküyor zira.

    ama tüm bu düşünceler görüldüğü üzere feghouli ve maicon'un gitmesi üzerine. becerebilir miyiz? superlig takımları istemediği oyuncuyu satamaz. çünkü para ödeyecek gücü olan hemen her ligden aşağıdayız. ancak onların bizden oyuncu istemesi lazım. beğenmeleri ve gelip almaları lazım.

    hakikaten zor bir transfer dönemi bekliyor galatasaray'ı.
    öyle trezeguet'ler, bacca'lar havada uçuşuyor ama bence mümkün değil. çok az mermimiz var. her beğenilen adamı almamız mümkün değil.
  • 124
    herkes yapmis biz de yapalim:

    bonservissiz gidecekler - gitmesini istediklerim
    carrasco
    umut gündoğan
    koray günter
    latovlevici
    yasin oztekin
    endoğan adili
    hakan balta
    tarik camdal

    bonservis ile gidebilecekler
    cavanda 1m
    tolga 2m
    ahmet 500k

    herkesin aksine eren ve selcuk'un takimda kalmasi gerektigini dusunuyorum, eren kotu bir yedek forvet degil, ayrica gomisten farkli tarzda bir forvet, cesitlilik icin iyidir. ayrica turk. selcuk sozlesme uzatip yillik ucrette yari yariya giderse 2 sene daha kalbilir, tecrubesiyle ve duran top (sadece frikik) tehlikesiyle is yapabilir. eray'i istemiyorum ama cl'de altyapi icin adam lazim. ozan kabak ve eray disinda su anda a takimda adam yok.

    alinabilecek yerliler:
    yedek hucum gucu olan orta saha - musa cagiran bonservissizmis, direk ideal.
    emre mor - kiralama (2m)
    bir adet tecrubeli yedek turk kaleci (30 yas civari iyidir) - bonservissiz.

    alinacak yabancilar
    denayer - kiralama (1m euro)
    yuto - 2 yillik, max 1m euro
    1 adet ofansif gucu yuksek orta saha, mumkunse fransizca konusabilen. sanirim tek adam gibi harcayacagimiz para burada olacak. 5-6 milyon euro gozden cikabilir.

    altyapidan a takima:
    ozan muhammed kabak
    yunus akgun
    atalay babacan

    bonservis farki
    3.5 m alacak - 10m verecek ile -6 milyon.
    fakat kadrodan gonderdiklerimiz ile o butce dengeleniyor gibi, ayrica bazi oyuncular sozlesmelerinden fedakarlik edip butceyi de rahatlatacaktir.

    sonuc olarak kadroyu 5 kisi azaltmis olup vasifsiz neredeyse herkesi gondermis olduk (darisi diger seneye). yabanci sayisi 2 eksildi. takimda kaliteli yerli sayisi artti. orta saha'nin hucum gucu artti ve kanat rotasyonlari 2 tane piril piril genc ile guclendi. eger maicon, belhanda ya da feghouli giderse yerlerine tabi ayni sekilde takviye yapmamiz lazim. rodrigues'in sampiyonlar ligi gormeden gidecegini zannetmiyorum o yuzden o olasiligi yazmadim. altyapidan 3 tane piril piril genci de kendi mevkilerinin rotasyonuna yerlestirmis olduk. eger kisitlama varsa biraz da altyapiya bakmamiz lazim artik.

    sonuc:
    gk: muslera - yedek turk kaleci - eray (altyapi)
    dr: mariano - linnes
    dc: denayer - maicon
    dc: serdar aziz - ozan (altyapi)
    dl: yuto - carole
    dmc: fernando - donk
    mc: belhanda - selcuk- atalay (altyapi)
    mc: yeni 8.5 - yedek turk orta saha
    amr: feghouli - emre mor
    aml: rodrigues - yunus akg (altyapi)
    sc: gomis - eren - sinan g
App Store'dan indirin Google Play'den alın