• 123
    olması gereken strateji bence şu. galatasaray'ın iyi bir 8 numaraya ihtiyacı var. onu yabancı-türk bulup alacaksın. türk var mı? yok.

    ahmed musa veya niasse gibi bir adam almak gerekiyor. yani açık rotasyonu ile forvet rotasyonuna iki oyuncu alamayız. o yüzden aynı anda iki işi yapabilecek birini almalıyız. zaten hücumdaki oyuncu sayımız yeterli. sinan bence önümüzdeki sezon çıkış yapacaktır. eren var. ikinci yarının başında çok kritik maçlarda skor buldu. gomis yoktu. eren vardı. işimizi gördü. evet müthiş değil ama zaten gomis gibi dominant bir adamı müthiş bir adamla yedekleyemez bir türk takımı. öyle bir lüks yok.

    bu arada ahmed musa ve niasse oyun stillerini bildiğimizden örnek olarak verilmiş iki isim. tercihim scout ekibinin buraya ucuz maliyetli, yüksek performanslı bir alternatif yaratması. çünkü superlig seviyesindeki adamlar kolayca bulunabilir.

    keşke feghouli'nin talibi çıksa. bilemiyorum sakat deniyor. önümüzdeki sezon beklentiler daha yüksek. ama bu sezonki* performansı maliyetinin çok altında. sağ kanatta rodrigues'i görmek istiyorum. hem feghouli'nin kat kat üzerinde performans sergiliyor, hem de solda olduğundan çok daha başarılı. sinan gümüş de çok iyi yedek. kimi zaman ilk 11'i bile zorlayabilir. 17/18 sezonunda ne zaman forma bulsa karşılığını verdi. bu oyuncuya bakış açımızı değiştirebiliriz. ayrıca feghouli'nin talibi çıkar da satabilirsek o zaman emre mor alternatifini de ciddi ciddi düşünürüz.

    kafamı kurcalayan isimlerden biri donk. çok iyi yedek. fernando yoksa gözümüz kapalı güvenebileceğimizi sezonun ikinci yarısında gösterdi. fakat 21 kişilik kadroda 12 yabancı bulundurabiliyoruz. ilk 11'de serdar aziz'i düştüğümüzde 10 yabancı kullanacağımıza göre... sadece iki yabancı yedek bulundurabiliyoruz. bu oyunculardan biri linnes. peki diğeri? donk mu? çünkü iyi bir 8 numara almalıyız. fernando ve belhanda ikilisinin yanına oyunu organize edecek bir futbolcu şart.

    ayrıca orta sahaya yedek olarak musa çağıran'ı düşünmeliyiz. hem defansif hem de hücuma katkı anlamında ortalama bir oyuncu. iyi bir takım içerisinde şaşırtıcı bir performans da gösterebilir.

    emre akbaba bence zor transfer. maliyeti oldukça yüksek. 5 milyon eu falan deniyor. ben 17/18 sezonunda öyle bir para harcayabileceğimizi düşünmüyorum. zaten 8 numara transferi dışında hep kiralık oyuncuları düşündüm. bir de ne yalan söyliyim emre akbaba'nın istatistikleri çok iyi ama izlediğim 2-3 maçında büyük tercih hataları vardı. çok da beğendiğim bir adam değil o nedenle. hele hele 8 numara oynayıp takımı organize edecek görüntüsü hiç yok. anca belhanda ile aynı mevkide forma rekabeti verebilir. böyle bir oyuncu için konuşulan paraları harcayamayız.

    bir diğer sorun oyuncu bence maicon. serdar, denayer ikilisi fatih terim sisteminde uygun isimler. keşke denayer'i 1 sezon daha kiralayabilsek. yine de hesabedince 21 kişilik kadroda maicon'a yer kalmıyor. bu oyuncuyu da satabilsek süper olur. gerçi defansta bir çıkmazımız var. ya kimi maçlarda donk'u defansa çekicez, ya kaan ayhan gibi türk bir futbolcuyu kadromuza katıcaz ki bence çok doğru transfer olur, ya da linnes veya donk'tan birinden vazgeçicez. son bir seçenk ise ahmet çalık'la oynamak. üzerinize çöken kabusu çok iyi biliyorum. bunu düşününce aynı kabus bana da çöküyor zira.

    ama tüm bu düşünceler görüldüğü üzere feghouli ve maicon'un gitmesi üzerine. becerebilir miyiz? superlig takımları istemediği oyuncuyu satamaz. çünkü para ödeyecek gücü olan hemen her ligden aşağıdayız. ancak onların bizden oyuncu istemesi lazım. beğenmeleri ve gelip almaları lazım.

    hakikaten zor bir transfer dönemi bekliyor galatasaray'ı.
    öyle trezeguet'ler, bacca'lar havada uçuşuyor ama bence mümkün değil. çok az mermimiz var. her beğenilen adamı almamız mümkün değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın