• 104
    bildiğiniz üzere, takım kadrosunda en az 14 tane yerli oyuncu bulundurmak zorundayız.
    mevcut kadroda yabancı kontenjanımız oldukça dolu.
    nagatomo ve denayer'in bonservislerinin alınacağını ve donk ile de sözleşme yenileneceğini biliyoruz.
    takımdan ayrılan sadece 2 yabancı var, carrasco ve latovlevici.
    hal böyleyken 2 tane yabancı oyuncu alabileceğiz, muhtemelen de bu 2 oyuncu yıldız statüsündeki oyuncular olacak. hal böyleyken takımın seviyesini yukarı çekebilmek için, bize faydası olmayan bir çok yerli oyuncunun da gönderileceğini düşünürsek, bu transfer döneminde kaliteli yerli oyuncuları transfer etmek zorundayız.
    tekrar ediyorum zo-run-da-yız.

    önce takımda kalacak olan yerli oyuncuları yazalım.

    1. serdar aziz
    2. ozan kabak
    3. selçuk inan
    4. sinan gümüş

    bu dört oyuncuya ilaveten, muhtemelen altyapıdan gelen recep, atalay, gökay, yunus, batuhan, boran ve celil gibi oyuncular yaz kampındaki performanslarına göre bir kaç tanesi eklenebilir.

    fakat görüldüğü üzere, yabancı kontenjanında sadece 2 tane boşluk varken, yerli kontenjanında altyapı oyuncuları haricinde 10 tane boş kontenjan bulunmaktadır. bu da bize 2018 yaz transfer döneminde neden öncelikli olarak yerli ve kaliteli oyuncuları transfer etmemiz gerektiğinin ispatıdır.

    2017-2018 sezonunda iyi performans göstermiş, yerli oyuncular aşağıdaki gibidir.

    yedek kaleciler:
    1. (bkz: harun tekin) **** - bursaspor : en az 1 tane yerli kaleciye ihtiyacımız var. paraya ihtiyacı olan bursa, harun'u yüksek bedelle satıp, yerine istanbulspor'da kiralık oynayan kalecileri okan'ı kaleye geçirebilir.
    2. (bkz: serkan kırıntılı) **** - konyaspor : harun olmazsa, b planı
    3. (bkz: ramazan köse) **** - kasımpaşa : c planı

    parası neyse verip, listedeki bu 3 kaleciden birini almalıyız.

    defans :

    4. (bkz: ertuğrul ersoy) **** - bursaspor : bu yıl harika bir çıkış yaptı, yeni serdar aziz olur. almaya değer yegane yerli defans oyuncusu.
    5. (bkz: atila turan) ** - kayserispor : alternatif sol bek, yerli. mükemmel bir oyuncu değil ama iyi bir yedek olabilir.

    orta saha :

    6. (bkz: yusuf yazıcı) ***** - trabzonspor : bu sezon çok iyi bir çıkış yaptı, çok yüksek bir potansiyeli var. bonservis bedeli biraz yüksek gibi görünse de, trabzon'da ciddi para problemi var ve yusuf'da trabzon'da mutlu değil, bu transferi gerçekleştirebilmek için ortam müsait. ayrıca bazı oyuncuları takasta da kullanabiliriz.

    7. (bkz: okay yokuşlu) ***** - trabzonspor : fiziğini geliştirmesi bu yılki performansına yansıdı, takım savunmamıza çok katkısı olur. yusuf transferi gibi bu da mevcut şartlarda para+takas şeklinde gerçekleşebilecek bir transfer.

    8. (bkz: emre akbaba) ***** - alanyaspor : muhtemelen yakın zamanda gerçekleştireceğimiz bir transfer, bize de çok katkısı olur. bu sezonun yıldızıydı.

    9. (bkz: deniz türüç) **** - kayserispor : iyi oyuncu, yedek kulübesini zenginleştirebilir, ofansif orta saha ve ofansif kanat mevkilerinde oynayabilir ama 3 milyon euro'dan fazla verilmez.

    kanat :
    10. (bkz: barış alıcı) ***** - altınordu : harika bir sezon geçirdi, 32 maçta 10 gol, 10 asist yaptı. cengiz ünder'i kaçırdık ama bu kez barış'ı elimizden kaçırmamalıyız. böyle bir sağ kanat oyuncusuna çok ihtiyacımız var.

    forvet :
    11. (bkz: umut bozok) ***** - nimes : bu sezon lig 2'de harika bir sezon geçirdi ve 36 maçta 24 gol attı, mutlaka transfer etmeliyiz.

    görüldüğü üzere iyi performans gösteren yerli oyuncu konusunda bile bir kıtlık söz konusu. yerli oyuncu transferlerini tamamlayıp, kadro dengesi kurulduktan sonra bu kadroyu şampiyonlar liginde oynayacağımız için kalitesi ile takımın seviyesini yukarı çekebilecek 2 tane yıldız oyuncu ile taçlandırabilirsek, önümüzdeki sezonu da şampiyon olarak tamamlayacağımızı ve şampiyonlar ligi'nde de çeyrek final veya bir önceki turuna kadar gidebileceğimizi düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın