• 100
    transfer gündemimizde birçok yabancı oyuncu gündemimizde fakat takım kadrosunun yeterince zengin olmamasının nedeni, yeterli kaliteye sahip yerli futbolcularımızın olmaması.

    bundan dolayı, öncelikli olarak bu yıl başarılı performans sergilemiş türk pasaportuna sahip futbolcuları transfer etmemiz gerektiğini düşünüyorum. bu bağlamda;

    1- (bkz: emre akbaba) - alanya
    bu sezon harika bir performans gösterdi. 14 gol - 9 asist yaptı. maç başına 2,3 şut çekerken, bu şutların 1,6'sı isabet bulmuş. ayrıca takım savunmasına sunduğu katkı da takdire şayan. maç başı 1 top kapmış ve ikili mücadelelerin %50'sini kazanmış.
    maç başına 26 başarılı pas atmış, bu da attığı pasların %76'sına karşılık geliyor. bu oran bizim seviyemizde bir takım için az ama sanırım fatih terim oyuncunun bu yönünü geliştirmesine yardımcı olabilir.
    maç başına 1,2 dribling yapmış, ve yine maç başına 1,2 isabetli orta yapmış.
    kesinlikle transfer etmemiz gerektiğini düşünüyorum. tahminen bu transfer için 5 milyon euro ödememiz gerekebilir.

    2- (bkz: umut bozok) - nimes
    bu sezon nimes forması ile, fransa 2. liginde harika bir performans sergiledi. 36 maçta 24 gol attı. türk pasaportuna sahip santraforlar arasında bu sezon en fazla gol atan oyuncu. bize faydalı olur, ilaveten sergileyeceği performans ile 20+ milyon euro'luk bir futbolcuya dönüşebilir. zaten fatih terim de kadroyu gençleştirmek istiyor. tahminen 5 milyon euro civarında bir bonservis ödememiz gerekebilir.

    3- (bkz: yusuf yazıcı) - trabzon
    trabzonspor bırakır mı bilmiyorum ama fatih terim'in elinde bir süper yıldıza dönüşebilir. bu sezon çok etkileyici bir performans gösterdi. 10 gol 5 asist yaptı. diğer istatistikleri de emre akbaba'ya yakın olsa da, fiziken daha zayıf bir oyuncu ama bizim takımda bir çok yönden kendini geliştirebilir. henüz sadece 21 yaşında. tahminen 8 milyon euro civarında bir bonservis bedeli isteyebilirler.

    4- (bkz: okay yokuşlu) - trabzon
    yine trabzon'da yıldızı parlayan bir diğer oyuncu. orta sahada fiziki üstünlüğü ile ön plana çıktı. bu sezon 2 gol, 2 asist yapmış.
    maç başına 1,7 top kapmış, maç başına 4,6 hava topu kapmış ve ikili mücadelelerin %67'sini kazanmış. maç başına 47 başarılı pas yaparken, attığı pasların %83'ünde isabet yakalamış. bunlar harika istatistikler. bu sezon fiziki olarak okay çok gelişti. orta sahamızın direnci için bize çok büyük katkı sağlar. tahminen 7 milyon euro civarında bir bonservis isteyebilir trabzon.

    5- (bkz: emre mor) - celta
    riskli bir transfer ama 1 milyon euro'yu geçmeyecek bir kiralama bedeli ve satın alma opsiyonu ile alınabilirse denenebilir diye düşünüyorum. aksi halde risk olabilir.

    6- (bkz: harun tekin) - bursa
    yedek, türk kaleciye ihtiyacımız var ve sürekli kötü kalecileri alıp alıp gönderiyoruz. iyi bir yedek kalecimiz olması lazım. bu yıl 3 kulvarda mücadele edeceğiz. dolayısıyla finansal açıdan büyük sıkıntıda olan bursaspor'a 4 milyon euro'luk bir teklif ile ligin en iyi yerli kalecisini transfer edebiliriz.

    7- (bkz: ertuğrul ersoy) - bursa
    bu sezon çok başarılı bir performans sergiledi. fiziksel anlamda kendini geliştirmesi hem oyununa hem de istatistiklerine yansıdı. önümüzdeki yıllarda fiziksel açıdan biraz daha üst seviyelere gelebilirse avrupa standartlarında yıldız bir stoper oyuncusuna dönüşebilir. bu sezon 19 maçta 2 gol attı, maç başına 1,5 top kapma ve 1,4 hava topu kazanma başarısı göstermiş. ikili mücadelelerin %67'sini kazanmış. 2 milyon euro civarında bir bonservis bedeli ile transfer edebileceğimizi düşünüyorum.

    8- (bkz: barış alıcı) - altınordu
    sağ kanatta oynayan barış, bu sezon 32 maçta 10 gol, 10 asist yaptı. cengiz ünder'i elimizden kaçırdık ama bu kez barış alıcı'yı kaçırmamalıyız. tahminen 2 milyon euro civarında bir bonservis bedeli ile transferi bitirebiliriz diye tahmin ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın