• 79
    2017-18 sezonunda şampiyon olduk mu? olduk, hedef 21'i başardık mı? başardık, şimdi daha büyük bir hedef olan şampiyonlar liginde miyiz? evet. son birkaç aydır stres, gerginlik, tüm odağımız olan şampiyonluğu kazandık. kutladık falan ama boşluğa düştük bile. o zaman önümüzdeki ayların favori mekanı olan 2018-2019 transfer sezonuna girizgah yapalım. uefa'dan gelecek ceza oldukça önemli ama belirli bir beklenti hakim ki "sattığın kadar al" cezası muhtemel. sözleşmesi biten çöpler ve kutlamada bile ceza çeken çöpler zaten gönderilmeli. müzmin yedek olup fazla kazananlar var, mümkünse onlara da talip bulunup az zararla yollar ayrılmalı. en önemli kısım bonservis getirisi olup, kaybıyla büyük yara açmayacak veya boşluğu göreceli olarak daha kolay doldurulacak isimler. taraftar olarak bizler beğeniriz/beğenmeyiz ama hocanın savunmada maicon pereira roque'yi tercih etmeyeceği kesin. final düzlüğünde jason denayer- serdar aziz tandemini kurdu zaten. bonservis getirisi olabilecek bir diğer isim sofiane feghouli. feghouli 2017-18 sezonunda katkı yaptı mı yaptı ama beklentimizi karşıladı mı? kesinlikle hayır! tek başına maç alabilecek potansiyelli bir adam o performansından zerre koklatmadı bize. özellikle final periodunda verimsiz oyunu nedeniyle sürekli kenara geldi ve sinan gümüş'ten extra katkı aldık. sezon başı yüklemesi olmadı diye kendimizi avutuyoruz ama 3,850 sabit 75 bin maç başı alan bir oyuncudan bahsediyoruz.(bonuslar var daha) maaş yükü daha düşük bir çizgi oyuncusu alınıp feghouli'den gelecek bonservis kullanılabilir. younes belhanda mevzusunu direk hoca belirleyecek, tabi ki hepsini hoca belirleyecek ama kastım hocanın belhanda'dan beklentisi ne olacak. taraftarın önemli bir bölümünün beklentisini karşılamıyor. daha da kötüsü mental açıdan kesinlikle sorunlu bir tip.
    bonservis kazanabileceğimiz bu 3 isim dışında en fazla getirisi olabilecek isim garry mendes rodrigues. ancak şampiyonlar ligi için çok kilit bir isim olabilir ve o vitrinde yapacaklarıyla çok başka rakamları telaffuz ettirebilir.
    bunların dışında ryan donk 2017-18 sezonunun ikinci yarısında harika bir performans ortaya koydu ama biliyoruz ki sürprizdi ve devamlılığı şüpheli. ancak makul bir ücrete takımda kalması çok mantıklı. bu yaşta bir donk bizden daha fazla ücret verecek takım bulamaz zaten.
    umarım 21. şampiyonluğa inanılmaz konsantre olmuş teknik ve idari heyet aynı zamanda 2018-19 sezonunun planlarını da yapmıştır. "hele bir o zaman gelsin" denmemiştir umarım. yine fırsat transferi diye ağustos sonunu beklemesek. transferler zamanında gelse de sezon başında fatih terim tarafından güzel bir yoğrulsalar. sözleşmesi biten bazı oyuncularla çoktan temasa geçilmiş, gizli anlaşmalar yapılmış olsa. of of fena gaza geldim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın