• 90
    ekonomik koşullar da dikkate alındığında:

    kale: muslera - carrasso - adı eray olmayan altyapı

    sağ bek : mariano - linnes

    sol bek : nagatomo - carole

    stoper : maicon serdar denayer ozan x1

    merkez orta saha: fernando - donk x2 - x3 - x4 - selçuk

    sağ açık : feghouli - sinan

    sol açık: trezeguet - x5

    forvet : gomis - x6

    kaleden başlayalım; dünya kül olana kadar kredi sahibi olan muslera’yı kesecek bir adam alamayız. carrasso ucuz ve sıkıntısız olduğu gibi kötü bir kaleci değil. eğer türk olacaksa serkan kırıntılı olabilir ama serkan eminim ki carrasso’dan daha pahalı olacaktır.

    sol beke nagatomo geldikten sonra beklerimiz tamam oluyor. carole’ün fatih terim tarafından adam edileceğine inanıyorum ama en kötü haliyle bile latodan kötü değildi.

    stoper: hocanın maicon serdar denayer üçlüsünü bozacağını sanmıyorum. maicon eleştiri alsa da özellikle statik kule forvet ile oynayan rakiplere karşı etkili olur; kaldı ki satamayız ve satsak yerine bu paralara adam alamayız. ahmet çalık net elden çıkarılabilir ve hatta çıkarılmalıdır.

    merkez orta saha: 6 pozisyonu sağ bek rotasyonu ile birlikte takımın an itibariyle en kuvvetli bölgesi. ikisi birlikte oynadığında donk’un kendisini öne atabilmesi ve fernando’nun vizyonu ile fenerbahce’nin 6’ları kadar kısır değiliz ama 8 ve 8.5 (4-3-3) / 10 (4-2-3-1 pozisyonlarımız boş. belhanda bu seviyenin adamı dahi olmadığını gösterdi bence; hocamın devam edeceğini sanmıyorum. selçuk hocanın sevdiği adam; kalır. bu bölgeye penetre özelliği olan ve çok koşan tercihen kavruk tenli bir adam şart oğlu şart bunun yanına bir de yine az koşmayan ama kendini öne atıp kilit pas verecek asist asisti değil doğrudan asist yapacak bir adam ve bir adet düz 8. ndiaye konusuna götveren satıp gittiği için kararsızım ama zenci modeli kendisi, istediğim 8 modeli net emre can tipi adam, diğeri ise kagawa olabilir. japon çünkü; farklı bir kere.

    kanatlarda rodri muhtemelen gidici olduğundan trezeguet, yerine doğru ve ekonomik bir ikame olacaktır. yasin’den de -inşallah- kurtulacağımıza göre buraya daha genç, deli gibi hızlı koşan ama muhtemelen futbol zekası düşük nerede ne yapacağını tam olarak kendisinin bile bilmediği - tam bruma ve garry tipi - bir adam alınabilir.

    şampiyonluk ve ft sezon öncesi kampı ile performansları yükselecek olan feghouli ve sinanı değiştirmiyorum.

    forvet konusunda bir aksilik olmazsa yine birinci tercih gomis olacaktır. ikinci tercihin ise ya uzun boylu ama eren gibi kırılgan olmayan statik kule forvet olmasını isterim; zira yan toplarda güçsüz kalıyoruz. gomis ile öne attığımızda şişirilen topları gomis ve kanatlara indirebilsin yeter. yalnız yukarıda yazmamış olmama rağmen fatih hocamın savunma arkasına sarkacak hızlı forvet sevdiğini biliyorum eğer takdir bu yönde olursa eren bir sene daha kalabilir.

    geçen sene bu döneme göre çok daha oturmuş bir kadro iskeleti ve başımızda ft var. nokta atış 6 veya duruma göre 5 transfer ile ligi domine edebilir ve clde kura şansına göre çeyrek görebiliriz diye düşünüyorum.

    peşin edit: nagatomo bizde değil biliyorum ama toteme yattığım için “o iş oldu” diyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın