• 47
    22 yaşımdayken, 2017 temmuz-aralık arasındaki 5 aylık süreçte 26 kilo vermemi sağlayan beslenme sistemi. tabii azdan az çoktan çok gider, orası başka bir konu.

    boyum 1.93. fasting'e başladığımda kilom 122 idi. o dönem görece genç bir yaşta ve sporcu altyapılı olmamın avantajından da faydalandım. ağırlıklı olarak 16-8 saat, zaman zaman 20-4 saate kadar esneyen zaman dilimlerinde beslenmemi gerçekleştirdim. tamamen sağlıklı beslendim dersem yalan söylerim, haftada bir kaçamak öğünüm kesinlikle oluyordu, hatta bazen iki. ağırlıklı olarak bitkisel protein ve yeşil sebzeler tüketerek geçirdiğim bu süreci haftada 3 gün beni sıkmayacak düzeydeki cardiolar ile (20-25 dakika, 200-300 kcal) hafif ter atarak destekledim. 5 ayın sonunda 96 kiloya düşüp amiyane tabirle "tığ" gibi oldum. 96 kilo biri nasıl tığ gibi olabilir sorusunu duyar gibiyim, kas ve kemik kütlesi olarak çok acayip bir altyapı var. tek başına ellerimin bir 5-6 kilosu vardır zaten.

    sonraki süreçte, 2018 ocak ayında işe başladım ve büyük oranda masa başına bağlı kaldım. beslenme düzenindeki saatleri ve öğünün içeriğini/kalitesini tutturamamaya başladım. uzun süreler çalıştığım için evde yemek yapamamaya başladım ve alternatiflerim tuzla'da yaşamanın da etkisiyle ya hayvansal protein ya da fast food tarzı yemekler oldu hep. 2020 yılının hemen başında tamamen vejetaryen beslenmeye geçtiğimde yaklaşık 105 kiloydum, bu da fasting sonrası 13-14 ayda yaklaşık +9 kilo demek. aynı dönem düzenli spor yapmaya da başladım, içerik olarak ağırlıklı fonksiyonel ve anaerobik antrenmanlarıma düzenli devam ediyorum fakat yemek konusunda eskisi gibi iradeli olamadığım için bugün kilom yine 120-125 aralığına dayandı. yine altyapı ve anatominin katkısıyla gören biri en fazla 105-110 kilo olduğumu düşünse de vücut ağırlığının artması gündelik hayatınızı ciddi anlamda kısıtlamaya başlıyor. 6 sene önceki 122 kilo halime göre şu an çok daha fit ve kas kütleli olsam da hedef yeniden 105 civarına düşmek.

    sözüm özü, seni özledim if. en kısa zamanda şefkatli kollarına döneceğim ve beni yeniden ihya edeceğine inancım tam.
  • 49
    aç kaldığınız süre boyunca vücut kan şekeriniz düşer, belli bir süre sonra kanda şeker kalmayınca vücut enerji ihtiyacını karşılamak için depolara yönelir. yani ne kadar uzun süre aç kalırsanız o kadar çok yağ yakarsınız.

    lakin dikkat edilmesi gereken konu bu işi abartıp her gün aç gezerseniz belli bir süre sonra metabolizma hızınız yavaşlar, vücut kendini az yakma moduna alır ve daha enerjisiz bir insan olursunuz; ayrıyeten sadece yağ değil kastan da gider. bu yüzden abartmamak gerek.
  • 44
    gözle görülür şekilde kilo verdirmez. kilo verilmesi için kalori açığı oluşturulması gerekir. yani fasting sonrasında baklavaları, künefeleri, pizzaları götürürseniz yine fayda sağlamaz lakin yine de insanı inanılmaz derecede dinç tutan bir programdır. beslenmeniz nasıl olursa olsun, her öğün yemek yediğiniz günlere nazaran çok daha dinç olursunuz. bunu bir de sağlıklı beslenme ve sporla birleştirirseniz o zaman 20'li yaşlara geri dönerseniz. her yönden söylüyorum bunu.
  • 21
    eğer spor yapıyorsanız sıkı sıkıya uymaya pek gerek olmayan sistem. şubat ayında askerden geldiğim zaman 86 kiloydum ve düzenli fitness ile birlikte sadece yememem gereken gereksiz şeyleri keserek 75 kiloya düştüm. bunun yanında doğal olarak güzel de bir vücuda kavuştum. (mocuishle'ye meydan okuyorum)
    hayatınızda şekeri ve sağlıksız karbonhidratı minimum düzeye indirdiğiniz taktirde ister istemez sağlıklı bir kiloya kavuşuyorsunuz zaten.
  • 14
    yaş: 39
    boy: 183
    kg: 100

    ben de neredeyse aralıklı olarak 1 yıldan fazladır uyguluyorum. herkeste aynı işlemiyor bu meret. bende kilo verme anlamında ilk başta bir etkisi olduysa da sonradan bir etkisi olmadı. kg aynı başladığım gibi devam ediyor.

    lakin işin pozitif yanı şu ki, haftanın minimum 4 günü bir şekilde spor yapıyorum ve yağ oranım %26 seviyelerinden %17ye geldi. vücutta sıkılaşma oldu. oranlardan da anlayabileceğiniz gibi kas kütlesi arttı, ki aslında istemiyordum, yaşın getirdiği mantıkla artık eklemlere daha az baskı yapan bir yaşam tarzına ilerlemek istiyorum. 2 ay sonra 2 kez 5er günlük olacak şekilde water fasting denemelerine başlayacağım. yavaş yavaş kendimi ona hazırlıyorum. bütün yapanlar bu şeiklde kütşle yıkımı gerçekleştirmiş, ben de yapabileceğime inanıyorum. bir gelişme olursa buradan paylaşırım.

    en iyi noktalarından biri bu işin hissiyatı, ben 19:00-22:00 aralığında tek öğün yiyorum ve ne sabah şişkinliği ne öğlen bastıran uyku ne bağısak sorunları, hiçbirini çok şükür yaşamıyorum
  • 42
    uzun süredir uyguladığım beslenme biçimi. 60 kilodan 54 kiloya indim. amacım zayıflamak değildi, sağlıklı beslenmekti. 8/16 şeklinde uyguluyorum. aslında bu saatler kendiliğinde gelişti. if'e başlamak için yapmamıştım. yaklaşık olarak 2 sene hiç seker kullanmadım. son 1 sene pandemi sürecine kadar sadece künefe için bu yasağı ihlal ettim. pandemi döneminde evde yaptığım tatlıları yedim.:)). genelde dengeli besleniyorum ama meyve pek yemiyorum. dahiliye doktoruna gittikten sonra bir diyetisyene giderek beslenme konusunda yardım almaya düşünüyorum. bir de verdiğim kiloları almayı.
  • 50
    kendi basima amatorce basladigim diyet.
    guncel kilo:86
    hedef kilo: 72
    boy:179
    yaş:28

    temmuz sonuna hedefe ulasmak istiyorum. haftada 1kg vermek istiyorum.

    bugun diyetimin 3uncu gunumdeyim.

    ogle 13:00 - 20:00 arasi yemek yiyorum. kesinlikle ekmek yok. diger 17 saate sadece sekersiz olmak kaydi ile sadece icecek tuketiyorum. kahve cay.

    bu diyeti deneyimlemislerden yardim bekledigim bi husus var. diyet saatlerini dogru uyguluyor muyum? yeme saatlerinde hangi yemeklere yonelmek gerekiyor? misal asagida yediklerim diyete ters mi? hangi besinleri tuketmeliyim?

    misal ilk gun menum:
    mercimek corbasi
    tavuk sote
    salata
    diyetin son saatlerine dogru marul, kuzu kulagi ve tereli salata ve elma

    ikinci gun menum:
    ezogelin corbasi
    kuru fasulye
    salata
    son yeme saatlerine dogru kuzukulagi, tereli, marullu, semizotlu icinde 13 tane cig badem olan bi salata ve meyve olarak erik, çilek,

    bu menuler diyete uygun mu? porsiyonlar normal bi porsiyon asiri yemiyorum.

    tavsiyeleriniz nelerdir? nasil yapsam daha iyi olur? zayiflayacagiz diye sagligimizdan olur muyuz?

    not:mobilden yazdigim icin hatalar vs olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın