• 612
    benim bu maça dair hatırladığım hiçbir şey yok.
    o senelerde yatılı okulda okuyordum. sabah 6:00 ziliyle kalkıp akşam 9:00 ziliyle yatmamız gerekiyordu. çoğu maçı uyku numarası ile radyodan dinlesek de o gün uyku numarası sırasında gerçekten uyumuşum. tabi kimsenin kaldırma ihtimali de yok. sabah üst sınıfların kendi aralarındaki konuşmalardan maçın sonucunu öğrenmeye çalışıyorduk. bir arkadaş taffarel'in çıkarttığı şuttan, arif'in kaçırdığı net pozisyondan falan bahsediyor, hagi'nin kırmızı kartını anlatıyordu. ben de herhalde kaybettik diye düşünmüştüm. sınıfa girip maçı izleyen diğer arkadaşlarla konuşunca anlamıştım kupa'nın bizim olduğunu.
    19 mayıs tatil olduğu için 18 mayıs 2000 günü amcam beni eve götürmeye gelmişti. yola çıktım. hatırladığım en net anı spor gazetelerinin birinin sür manşetindeki "kupa biziim" başlığı oldu.
    memlekete gittiğimde beşiktaşlı amcamın beşiktaşlı oğlu galatasaraylı olduğunu söylemişti, maçın diğer detaylarını benim yerime annem izlemiş gibiydi. hagi'nin yerine hakan şükür'ün frikik kullanması, bir pozisyonda hakan şükür'ün yerde yatarken topa vurması gibi ayrıntılar işte…
App Store'dan indirin Google Play'den alın