• 46
    papazınçayırı, 12numara ve bilumum spekülatülatörlerin gazına gelen sözüm ona doğrucu davutlar tarafından galatasaray yönetimine bok atmak için kullanılıyor.
    size açıklayayım.

    1- sermaye piyasası kurulu bu ülkenin en güvenilir kurumudur. askeriye diye bilinir ya hep bu asıl spk'dir o. eğer siz spk'ya uygun hareket etmezseniz kim olursanız olun spk götünüzden kan alır. kap niye bu kadar önemli sanıyorsunuz? o yüzden spk'ya bağlı sportif aş'de spekülatif hareket olması böyle ayen beyan imkansız.

    2- şirket birleşmesi 2 yıl öne yapıldı. yeni şirketin sermayesi o dönemin şartlarına göre oluşturuldu. gs markaları, arena koltuk ve loca gelirleri, avrupa kupalarından gelirler, store gelirleri gibi son 1 yılda patlama yapan gelirlerin hiç biri o dönemde yoktu. o yüzden şimdi eski sermaye galatasaray'a yetmiyor. galatasaray büyüyor. bu yüzden bu büyüme gibi şirketi de büyümeli.

    sermaye arttırımı demek aynı zamanda prestij arttırımı da demek. şirkete duyulan güvenin de artması demek. şirketin kendisinin ve yatırımlarının da büyümesi demek bu. sermaye ne demek? şirketin işe başladığı ilk para. düşünün ilk sermayemiz yanlış hatırlamıyorsam 1 milyon bile değildi. şimdi yaklaşık 56 milyon lira olacak. galatasaray 200 milyon dolarlık riva projesi yapacak. şimdi düşünün kredi alırken 1 milyon sermayeli bi şirket mi daha güven verir bankalara yoksa 56 milyon sermayeli bir şirket mi?

    3- deniyor ki bu işten küçük yatırımcı zarar edecek. bi kere olay şöyle gelişiyor bu işte. ilk önce sermaye arttırımı yapan şirket piyasadaki tüm hisseleri topluyor. rüçhan hakkı diye bir şey var. bende hisse var. ama şirket topluyor hisseleri. yeni çıkan hisseleri ilk benim almama hak tanıyor. küçük yatırımcı şirkete güveniyorsa ve parası varsa hakkını kullanır. güvenmiyorsa ya da parası yoksa elindeki hisseyi zaten kulüp alıyor. fiyatı iner çıkar. zaten borsa bunun üstüne dayanıyor. spekülasyon olursa spk denetliyor. spk'dan ceza gelmediğine göre her şey usulüne uygun.

    bu konuda gerçekten insanlar ya öküz oğlu öküzlüklerinden bilerek kulübe ve yönetime sallıyor. ya da mal oğlu mal oldukları için bilmeden gidip özellikle yanlı olanlara inanıyor. ikisinde de sorumlu bizim mal taraftarımızda. geçenlerde biri de aynını söylüyordu. herhangi bir ekonomik terimi zaten google'a yazsan milyon tane açıklama gelir. okuyun öğrenin ilk önce amk. böyle sallamayın. türkiye'deki para ve banka sistemi avrupa'nın en güçlü ve denetimli sistemlerinden biri. öyle kolay kolay kimse spekülasyon yapamaz. haksız kazanç yapmak çok zor. tabiki de yapanlar var. mükemmel bir ülke değiliz. ama galatasaray yönetimi gibi göz önünde olan bir yönetim bu şekilde haksız kazanç elde edemez. yerle bir ederler yönetimi öyle bir şey olsa.

    hem de yapılanlar tamamen işi gereği olarak, hukuka tamamen uygun şekilde yapılan şeyler. bok atmayın. hele başkalarına hiç inanmayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın