• 101
    potansiyel stoper transferi durumunu ele alarak bir piyasa araştırması yaptım ve 3 milyon avro ve daha yüksek değere sahip, 2013-2014 sezonu sonunda serbest kalacak stoperleri ayıkladım. şurdan buyurun:

    joleon lescott malumunuz 2013-2014 sezonundan beri medya tarafından defalarca transfer edilen ama hala city'de yer alan oyuncu. bu sezon 24 maça çıkmış olması ve formsuz olmasının yanı sıra, en son 2012 kasımda sakatlanmış olması göz önünde bulundurulması gereken sebepler. 31 yaşında
    alex* 41 maça çıkmış bu abimiz psg ile. zlatan sayesinde maçlarını izlediğimiz için az çok performansını biliyoruz. hala kodum mu oturtan bir hali var ve işini bilen bir stoper. tek sorun kel olduğu ve fransadan geleceği için cris'i hatırlatması :( 31 yaşında
    john terry abimiz hakkında pek konuşacak birşey yok. yaşına rağmen performansı hala üst düzey. bunun yanında çirkefliği de öyle. bu sezon 47 maça çıkmış olması, semih'in idolü olması ve gerçekten dünyanın sayılı defanslarından biri olması düşülmesi gereken hususlar. 33 yaşında
    leonardo fernandez yarı italyan yarı latin bu abimiz de kiev'de pek şans bulamamış. yer yer sağ bek oynamış ve son maçında da zenite bir süpriz yapıp gol atmış. kariyerinde iyi bir takım yok ve daha önce şahsen kendisini değil görmek adını bile duymadım. neden 5 milyon avro ettiğini ise isviçreli bilim adamlarına sordum bugün yarın sonuçlar gelir. 31 yaşında
    rever* tam adını duyunca bizim golcü humbertoyu hatırladık tabi. ama ismi benzese de kariyeri pek benzememiş bu abimizin. 2010 da bir ara almanya görmüş değerni 5 m avrodan 3 m avroya düşürüp gelmiş. brezilyalıların ülkeleri dışında bazen oynayamadıklarını biliriz . elono pato vb buna örnektir. kendisinde o sorun olabilir .gerçi bu arkadaş kendi ülkesinde de oynayamamış. koca sezonda 6 maç. yaş ise 29. zanımca kendisine vereceğimiz 4.5 milyon avroyu ayakkabı kutusuna koysak daha makbule geçer.
    paulo vinicius`` braga da oynayan bu brezilyalı abimizin de performansı pek parlak değil. 10 maça çıkmış 2013-2014 sezonunda. değeri neden bu durumda bilinmez ama menajerinin türk olması * dolayısıyla gelecek sezonda trabzonda, kayseride falan görebiliriz bu abiyi. 29 yaşında
    marc wilson yarısı irlandanın ortasında yarısı da kuzeyinde olan bu arkadaş ise stoke city de 40 maça çıkmış maşallah. performansı hakkında pek bir bilgim yok ancak ingilterede stoke da olsa 40 maça çıkmak her yiğidin harcı değildir. belki kumaşı ve kalitesi bize göre değil ama bursa alsa şaşırmam. sonra beşiktaşa falan itelerler belki. 26 yaşında
    micheal turner 30 yaşındaki bu ingiliz abimiz de 21 maça çıkmış norwich ile. bi elmander'e alo diyip sormak lazım nedir, necidir?
    nemanja pejcinovic sol ayaklı sırp stoper. pek forma şansı bulamamış nice'de. sadece 16 maç. bir ay boyunca da kasık sakatlığı yaşamış. onun dışında ise çoğunluk yedek bile kalamamış. 26 yaşında ve yükselen bir değeri var.
    gum* tam ismi melo ile anlaşamadığımız zaman itelenmeye çalışılan wellington'u anımsatan bu kardeşimiz ise bu sezon 4 maça öylesine bi arkadaşa bakıp çıkmış. 28 yaşında ve 2009 da 450 bin avro iken şimdi 3 milyon avro. sanırım bu sırrı kanıttaki başkomser bile çözemez.

    evet beyler bayanlar.. durumlar bu. saydığım 10 oyuncudan sadece 3'ü bize uyar. onların tartışılacak bir kaç yönü var tabi ki.
    bunun dışında yüksek paralar verip gerçek anlamda rakiplerin ızdırabını dindirecek bir stoper alabiliriz. ama lütfen şu seçeneklerden daha iyi olsun. tek isteğim bu
    he bir de emeğin pek rağbet görmediği şu günlerde, bu entrye ter akıan kardeşinize bir 10 basarsınız artık. mouse'lar sağ alta lütfen (bkz: evet evet orası, heh tam orası işte)
  • 102
    23 kişilik kadroyu açıklıyorum beyler.. maliyet yaklaşık 40 milyon yavru:

    [biçim]
    kişi ahval ve şerait kapitalizm
    --------------- --------------- ---------------
    nando yabani no.1
    ufuk ceylan
    eray
    .
    ignazio abate yabani no.2 sözleşmesi bitiyor
    sabri
    veysel
    .
    semih
    ömer toprak transfermarkt: 15 milyon €
    koray günter
    .
    telles yabani no.3
    hakan balta
    .
    melo yabani no.4
    gökhan inler transfermarkt: 14 milyon €
    selçuk
    yekta
    .
    sneijder yabani no.5
    hakan çalhanoğlu transfermarkt: 7 milyon €
    emre çolak
    .
    jeremy menez yabani no.6 sözleşmesi bitiyor
    bruma yabani no.7
    .
    yabancı forvet yabani no.8 biz yaklaşık 8-15 milyon € arası diyelim, kim bilcek mk
    burak
    umut
    [/biçim]
    takım kurulur kurulmasına da işte, sen yavrudan haber ver.. transfermarkt'ta anasının nikahı yazıyor, gökhan da ömer de daha ucuza alınabilecek oyuncular..

    şl'de her sene çeyrek final, yarı final yapıcam diye havalara giriyorsan zaten o paraları harcayacaksın..

    he yoksa paran, siktir git o zaman, o vasat kadrolarla büyük başarıları hak etmiyorsun.. 4. yıldız senin vizyonun için yeterliyse hajroviç, ontivero, salih dursun vs. ile anca oraya oynarsın zaten..
  • 104
    2013-2014 sezonunun bitmesiyle büyük bir heyecanla beklediğimiz süreç.

    öncelikle teknik direktör meselesini hemen çözmek gerek. olay basit. mancini kalacak mı gidecek mi? buna net bir kararın çabucak verilip çalışmalara hızla başlanmalı. luce mi gelir mancini mi gelir ona bir şey diyemem fakat ben mancini ile devam edecekmişiz gibi düşünüyorum.

    şimdi malumunuz 5+3 kuralı onaylandı dolayısıyla eldeki birçok yabancıdan kurtulmak gerekecek. eldeki yabancılar:

    1- guillermo burdisso (kiralık sözleşme sonu.)
    2- felipe melo (kesin kalacak.)
    3- wesley sneijder (kesin kalacak.)
    4- didier drogba (sözleşme sonu.)
    5- izet hajrovic (şüpheli - pasaportuna bağlı.)
    6- alex telles (kalacak.)
    7- aurelien chedjou (şüpheli. taraftar çok sıcak bakmıyor. lider vasıflı stoper ihtiyacı var. mancini'nin görüşü önemli.)
    8- fernando muslera (kesin kalacak.)
    9- emmanuel eboue (düşen formu, saha içi hareketleri ve yabancı sınırı göz önünde bulundurulursa kesin gitmeli.)
    10- lucas ontivero ( 2014-2015 sezonunda hiç şans bulamaz. kiralanmalı.)

    --- kiralık gidenler ---

    11- johan elmander (sözleşme sonu.)
    12- dany nounkeu (beşiktaş'ın opsiyonu var fakat taraftar sıcak bakmıyor. anadolu takımlarından birine kilitlemek lazım.)
    13- bruma (kesin kalacak.)
    14- nordin amrabat (talipleri artıyor. malaga ya da o ayarda birine verilebilir. duruma göre takımda tutulabilir de yalnız. zira bu sezon kanatsızlıktan öldük.)

    tam 14 tane yabancı var şu an fakat bunlardan 3 tanesi sözleşmesi bittiği için kesin gidiyor. 11 tane yabancı kalıyor geriye. bunlardan da en az 3 tanesi mutlaka yollanmalı. bunlar bana kalırsa eboue, dany, ontivero gibi isimler olmalı. ontivero kiralanır büyük ihtimalle. kaldı geriye 8 yabancı.

    şimdi kritik nokta burada başlıyor. bu 8 yabancıyla devam mı yoksa chedjou, hajrovic ve amrabat gibi şüpheli isimleri yollayıp yerlerine yenisini almak mı? tabi bunu yapmak o kadar da kolay değil zira bir mali fair play cezası ile karşı karşıyayız. anlayacağınız bu sene öyle çilek milek yok. peki gerek var mı çileğe? bana kalırsa gerek yok. alıştık tabi yıldız transferlere fakat bence artık bize nokta atış transfer gerek. eldeki oyuncularımız aslında oldukça iyi fakat eksik yerlere doğru isimler alınırsa takım olarak performansımız artacak. chejdou, hajrovic ve amrabat isimlerine birazdan değineceğim.

    bu transfer sezonunda 2 tane anahtar söz öbeği var bence; yerli kalitesi ve bonservissiz yabancılar.

    yabancı sınırının artmasıyla birlikte yerli oyuncular daha da kıymete bindi. zaten hepimizin bildiği 3-4 tane kaliteli diyebileceğimiz yerli oyuncu var şu an piyasada. bunların bazılarını kesinlikle katmak zorundayız. bu sezon başımız yandı yerli kalitesinden, gelecek sezon artık yanmasın. peki kim bu isimler? beşiktaş'ın bonservisini almayı beceremeyeceğini düşündüğüm gökhan töre ve bunun yanında olcan adın, hakan çalhanoğlu, gökhan inler, ömer toprak, tarık çamdal... peki bunların hepsini almak mümkün mü? bana kalırsa töre, olcan ve tarık dışındakiler çok zor, özellikle de maddi açıdan. fakat bu 3 ismi kadroya mutlaka katmamız gerektiğini düşünüyorum. iyi bir yerli rotasyonu gerekmekte zira bu sezon. bu 3 yerli ismin yanında eğer ki başkan hakan çalhanoğlu'nu getirirse bu 2014-2015 sezonunun transferi olur ve bana göre tam anlamıyla bir çilektir. büyük yatırım olur. ama az önce de dediğim gibi. maddi açıdan oldukça zor olur bu.

    gelelim bonservissiz yabancılara. bu bonservissiz yabancılara el atmak istiyorsak chedjou, hajrovic ve amrabat gibi isimlerin bazılarından hatta belki de hepsinden vaz geçmek zorundayız. chedjou şüpheli bir adam. ligin sonlarına doğru biraz açıldı gibi hatta hakan balta ile iyi de bir ikili oldular fakat yine de sezonun geneline bakınca akılda soru işaretleri bırakıyor. yerine daha net, garanti bir adam alınacaksa bu da kuşkusuz bonservisi elinde olan joleon lescott ya da alex rodrigo dias da costa olmalıdır. şimdi baktığımız zaman chedjou yerine alınacak lescott ya da alex mutlaka daha güven verecektir. üstelik 2 sezondur aradığımız liderlik vasıflarına sahip defans oyuncusu eksikliğini de gidereceklerdir.

    amrabat ve hajrovic'e gelelim. amrabat bizde bekleneni pek veremedi fakat yokluğunda da kanatsızlıktan süründük adeta. tabi bruma'nın sakatlığının da denk gelmesi şanssızlık oldu. amrabat la liga'da açıldı sanki. oradan talipleri de varmış sanırım. şimdi burada yine bir karar vermek gerekecek. maliyeti (maaş anlamında) düşük ve halihazırda oyuncumuz olan amrabat ile devam mı yoksa onu satıp yerine başka bir yabancı kanat oyuncusu almak mı? yerine düşünülen isim bir başka bonservisi elinde olan oyuncu jeremy menez. sözlükte baya bir isteyen var fakat ben kendisini ne izledim ne de tanırım. biraz kapalı kutu gibi bu adam ve psg'de de gözden düşmüş anlaşılan. hazır amrabat elimizdeyken bence yerine başka birisini alıp riske girmek pek mantıklı gelmiyor bana. zaten amrabat'ı satarsak kesin zarardayız zira 3-4 milyondan fazlasına gitmez gibi geliyor bana. onu satıp maaşı daha yüksek menez'i getirmek benim içime sinmez. ayrıca amrabat'a bir şans daha verilmesi taraftarıyım ben.

    hadi amrabat'ı tuttuk diyelim, hajrovic'e geçelim. işte bu arkadaş tam bir sır. takım hücumdayken gözüme çok hoş geliyor aslında oynadığı oyun. belki de adam geçme özelliği olan oyuncu kıtlığımızdan bana öyle geliyor olabilir fakat bilekleri ince ve çalım yeteneği var. şutlar da fena değil ama çok tecrübesiz ve çok telaş yapıyor. işin savunma kısmında neredeyse yok kendisi. bulunduğu kanat otobana dönüyor. açıkçası pek olmadı gibi bu çocuk. yaşı genç. talibi pek çıkmaz gibi ama en azından kiralanabilir yahut anadolu takımlarından birine kilitlenebilir bence. zaten amrabat ve bruma'nın elde kaldığını düşünürsek bunlara da ek olarak gökhan töre ve olcan adın'ı aldığımızı var sayarsak kanat eksiğimizi kapatmış oluyoruz ve hajrovic'e gerek kalmıyor pek. onu ama kiralık ama satılık olarak bir şekilde gönderip yerine yabancı bir forvet almak sanırım en mantıklısı. malum drogba'nın gidişiyle elde sadece burak ve umut kalıyor, bir de genç berk. fakat şampiyonlar ligi'ne gidecek bir takımın komple bir forvete ihtiyacı var. akıllara yine bonservissiz bir başka isim olan bafetimbi gomis geliyor. çok tanımam etmem fakat tek tük izlemişliğim vardır. bence aradığımız forvet değil. forvet gibi forvet lazım bize. eğer maddi zorluklardan ötürü alınırsa bir şey diyemem fakat yönetim yabancı transferine bonservis bedeli harcamayı düşünüyorsa bu kesinlikle forvet olmalı. bir çok isim var şimdi burada saysak bitmez fakat oraya net bir forvet lazım. şu da var tabi ligde banko 11 oynayamayabilir bu yabancı forvet zira malum sınır var. o yüzden ben mancini'nin de onayladığı isim olan gabbiadini'nin de olası bir transfer olabileceğini düşünüyorum. ancak forvet bölgesi için konuşmak için çok erken. çok isim yazılır çizilir daha.

    şöyle bir genel durumu özetlemek istedim arkadaşlar ve tabiki bunu yaparken dizilişimizin 4-2-3-1 şeklinde olacağını varsaydım. hadi adettendir bir de kadro vereyim de tam olsun. *

    http://this11.com/play/abGVUVVahg.png

    *mümkün olduğunca alternatifli yazmaya çalıştım.
    *tarık bildiğim kadarıyla sol ve sağda oynayabiliyor o yüzden 2 tarafa da yazdım. (tarık kanatlarda da oynabiliyor. tam bir joker oyuncu. bence diğer takımlar da sulanacaktır dolayısıyla ben almamız gerektiğini düşünüyorum.)
    *muhtemelen ligde kanatları ve forveti yerli yapmak zorunda kalacağız zira muslera, yabancı stoper, telles, melo ve sneijder kontenjanı dolduruyor. fakat yine de zaman zaman telles'i dinlendirip ondan açılan kontenjanı ilerideki üçlüden (2 kanat ve 1 forvet) birinde kullanabiliriz. zaten telles henüz çok genç. tüm sezon boyunca ilk 11 oynayacak seviyede değil henüz.
    *kadromuzu bu şekilde yapılandırırsak ligde zaman zaman zorluk yaşayabiliriz fakat kanatlarımızın yerli oluşu bizi rahatlatacaktır bence. üstelik cidden kaliteli adamlar bahsettiğimiz yerli kanatlar. dolayısıyla bu sene kanatsızlıktan öldüğümüz için bu tip bir kadro gözümüzün pasını silebilir. şampiyonlar ligi'nde ise istediğimiz gibi kurarız kadromuzu. sıkıntı yok.

    tüm bunlar benim naçizane görüşlerimdir. benim görüşlerimden daha önemlisi tabii ki de galatasaray'ımızın iyiliğidir. bizim için iyi olan, hayırlı olan neyse o olsun. umarım geçmiş transfer sezonunda yapılan hatalar yapılmasın. transferler yaz kampına yetişsin ve doğru bir kadro yapılanması yapılsın. tüm dileğim budur. umarım hayırlı bir sezon olur.

    en büyük galatasaray!
  • 107
    eboue, dany ve amrabat ile yollar ayrılmalı, ontivero ve hajrovic kiralık gönderilmeli. burdisso ve drogba takımdan ayrıldı zaten.

    geriye sneijder, muslera, chedjou, melo, telles, bruma kalıyor. iki yabancı oyuncu daha transfer edebiliriz anlamına geliyor bu. bir yabancı forvet alacağımız kesin gibi. belki bir tane de çilek transfer ederiz.

    bınun yanı sıra piyasada ne kadar kaliteli yerli oyuncu varsa talip olmalıyız. yıllardır ömer toprak deyip duruyoruz, gelsin de görelim şu ömer toprak'ı. nuri şahin gelirse yerli çilek olur. gökhan inler imkansız değil. yabancı kuralı koyduklarına pişman etmeliyiz onları.
  • 110
    yabancı forvet almamamız gerken transfer dönemi. sonra bütük sezon burak mı diğer forvet mi arasında kalıp çift forvet çıkıyoruz saçma sapan. illa alacaksak dzeko, llorente falan gibi adamlar olmalı yahut genç yedek başka türlü gereksiz. ayrıca bir yabancı kanat * en az bir yerli kanat*, bir yerli solbek * almamız gereken dönem baya bi heycanlı geçecek yine en önemli hedefimiz fenere yerli kaptırmamak olmalıdır aynı zamanda. unutmadan salih dursun falan almayalım lütfen.
  • 111
    çok şeye gebedir.
    galatasaray'ın ab pasaportlu oyuncuların türk statüsünde oynaması için yapılmış bir başvurusu ve 10 aydır bir türlü cevaplanmamış bir yürütmenin durdurulması talebi var. hukukta yürütmenin durdurulması acele işlerdendir ve hakkında karar verilmesi bu kadar uzun sürmez. belki de bu noktada federasyon tarafından alınmayan yabancı kararına alternatif olarak bekletilmektedir. siyasi iradenin (aslında bunu konuşmak ne kadar korkunç) eğer yabancı serbestisini kesin olarak istemediğini düşünürsek bence mahkeme ilgili başvuruyu çoktan reddederdi. gereken, gerginliğin alınması adına bu sezon fenerbahçe'nin mutlaka şampiyon olmasıydı ve galatasaray'ın önünü kesmek şarttı bu başarıldı. şimdi mahkeme yürütmenin durdurulması kararını 10 ay gecikmeli verirse gerçekten hiç şaşırmam. böylece ne beşiktaş ama biz kadro planlamamızı buna göre yapmıştık saçmalığıyla da kimseyi zor duruma düşüremez. hele de fenerbahçe caner erkin'i kaybeder, galatasaray'da beşiktaş'ın elinden gökhan töre'yi alıp türk statüsündeki oyuncularının pozisyonunu biraz güçlendirirse, kararın gelmesi kuvvetle muhtemeldir...
  • 112
    görüyorum ki ömer toprak, ishak doğan, tarık çamdal, batuhan karadeniz, oğuzhan özyakup vb. isimler konuşuluyor fakat her yerli oyuncuya saldırırsak kadromuz oyuncu çöplüğüne döner. o yüzden kadro planlaması konusunda herkesi sakin olmaya davet ediyorum öncelikle :(

    öne çıkan isimler hakkında konuşacak olursam; ömer toprak'ın leverkusen'de oynadığı hiçbir maçı izlemedim, önce onu belirteyim. milli takım ile çıktığı maçlardan gördüğüm kadarıyla da takıma katacağı pek bir şey yok. sırf yerli ve milli oldu diye ömer toprak için 12-15 milyon vermek mantıklı gelmiyor. o yüzden ortaya atılan bir isme bağımlı kalmak yerine farklı arayışlara yönelmek lazım. ki mancini'nin 9 aylık performansına genel bir bakış attığımda en iyi yaptığı işin bu olduğunu düşünüyorum. alex telles ve umut gündoğan transferlerini bu kadar istemesi uzun takip ve izleme sonrası bu oyunculara güvendiğini gösteriyor. o yüzden transfer konusunda gerçekten içim rahat.

    ishak doğan, tarık çamdal gibi isimlerin gereksizliğine ise hiç girmiyorum. eboue takımdan ayrılsa ve sağ bek rotasyonunda 1 oyuncu eksikliği açığa çıksa bile o bölgeyi sabri - veysel gayet iyi götürebilir. muslera, wesley ve bruma'yı elde tutmak şartıyla önceliğimizin mutlaka drogba'dan doğacak boşluğu doldurmak (yerli veya yabancı) ve kanatlara ilave yapmak olduğunu düşünüyorum. bruma'nın da geleceğini düşünerekten kanada yerli olarak gökhan töre ve emrah başsan transferlerine ilaveten forvete yerli olarak adem büyük'ü almak yeterli olur gibi. bu 3 oyuncunun transferine umarım hoca ve yetkililer de benim kadar öncelik veriyordur çünkü gerçekten başarılı olacağına inandığım oyuncular. tek forvetli dizilişte burak - umut - adem büyük bize fazlasıyla yeterli olur. yabancı forvet düşünülmesi durumunda ise baya bir aday öne çıkarılabilir. mourinho chelsea'de demba ba'yı ne derece gelecek planlarında tutuyor bilemiyorum ama hem tipi ve fiziği hem de oyun stili kendisini 'geleceğin drogba'sı' yapıyor benim gözümde. bu konuda ilk olarak demba ba ismi aklıma geliyor o yüzden.

    yani diyeceğim o ki gökhan töre, emrah başsan ve adem büyük'ü alalım, transfer dönemini kapatalım.
  • 113
    deniz yilmaz basligini gorunce nacizane fikrimi yazmak istedim.

    bizim takimin umit karan gibi bir oyuncuya ihtiyaci var. yeteneklerini bilen ve onun disina cikmadan futbolunu oynayabilen biri. rakibi yipratmak icin kimsenin tenezzul etmeyecegi seylere kalkisacak biri. bu isi yapabilecek (az cok) iki turk pasaportlu oyuncu var ligimizde oynayan: deniz yilmaz ve emre gural. deniz ve emre'nin stilleri farkli gorunse de ikisi de benzer etki yapabilir bizim icin. deniz umit karan'a daha cok benziyor fizik acisindan da. emre'nin sirti donuk oyununu milan baros'a benzetiyorum. yay uzerindeki bazi hareketleri onu animsatiyor. ikisi de bitiriciligini cok daha ust seviyelere getirebilecekken potansiyellerinin cok altinda gol yuzdesiyle oynuyor. umit karan'in galatasaray'a, ilhan mansiz'in besiktas'a geldikten sonra gol ortalamalarini arttirmasi gibi bitiriciliklerini ust duzeye cekebileceklerine inaniyorum. bu potansiyelleri bakimindan burak yilmaz'dan da bir ust seviyeye cikabilirler.

    birini besiktas birini galatasaray alsa, ikisinin kariyeri ayni ilhan ve umit gibi gelisebilir. aralarinda onlarin da bir yas fark vardi. garantiye oynamak icin deniz yilmaz alinabilir, reaksiyon hizi yukseltilip daha iyi top saklamasi saglanacaksa emre gural kesin alinmali.

    berk'in futbolunu ne kadar olumlu ve umit verici bulsam da bu iki oyuncudan birinin alinmasini elzem goruyorum. hem berk, hem de deniz kanat forvet gibi de oynayabilir.(ayni umit karan gibi) emre ise burak'in defans arasinda skstigi maclar icin iyi bir uc oyuncusu olur. takim hangisini daha buyuk ihtiyac goruyorsa ona yonelip almali.

    tarik camdal cok sevdigim bir oyuncu degil ancak turkiye ligi icin cok is yapabilir. telles'in yerine bazi maclarda hizli bek kontenjanindan sahada bulunabilir. o transfer icin de kiralik olarak ontivero'yle salih dursun bonservisiyle verilebilir.

    son olarak dardanel'de cikis yapmakta olan genc bir oyuncu varsa kesin alsinlar, dardanel'li oyuncular bizde hep iyi oynar:)
  • 114
    telles varken sol beke bir başka yabancı alamayız, sağ bekte de görünen o ki yerli oyuncuya gideceğiz, ve bu iki beklerimiz de açıkçası çok sağlam olmayacak, hal böyle olunca sağlam bir yabancı stoper şart oğlu şart. koray günter'e büyük iş düşüyor bir de bu noktada, umarım beklenen çıkışı yapar zira ihtiyacımız çok olacak.

    devre arasında yaptığımız çılgınları yapmadan, kalitesinden emin olduğumuz bir yabancı stoper ve forvet ile işi bitirebiliriz. gerisini yerli piyasasından tamamlamamız çok zor olmasa gerek, ülkenin şampiyonlar liginde oynayan tek takımı olmamızı bir zahmet kullanalım artık da, potansiyelli yerlileri saçma sapan şekilde kaptırmayalım. keşke şartlar el verse ve genç yabancılar çıkarıp parlatabilsek, ama bu 1 yıl daha bekleyecek gibi duruyor. forveti burak yılmaz'a emanet etmek, bu sezonun ardından resmen hata olur, ve telafisi de olmaz. burak takımda kalmalı, katkısı çok olacaktır, ama yabancı forvet de şart oğlu şart.

    hepimizin artık beklentisi bu yönde, yerli kanat oyuncuları. gökhan töre, jimmy durmaz, hakan çalhanoğlu gibi isimler var ve maliyetleri yüksek olacaktır, ben şahsen olcan'ı istemiyorum. bunların dışında tarık çamdal, şener gibi isimler de savunma için alternatifler. forvet bölgesine deniz yılmaz ve deniz kadah yine gözüme çarpanlardan oldu sezon içinde. ligden düşen takımlardan okay yokuşlu, engin bekdemir, sefa yılmaz, emrah başsan gibi oyunculara da talip olunabilir. bunlara ek olarak kiradan dönecek furkan, sercan ve engin de var. diğerleri neyse de, furkan'dan da bir çıkış görsek yaz kampında, çok rahatlarız.

    gidecek oyunculardan da umarım para kazanırız artık, ya da en azından üste para ödemeyiz, dünyanın en saçma şeyi çünkü bu. bonservisine büyük para bayıldığımız salih ve hajrovic'i öylesine bırakmayalım, bu adamlardan bize yarar gelmeyecek gibi görünüyor, ama daha 6 ay önce bu paraları vermişken bırakmamalıyız. dany, chedjou , eboue, amrabat ve bence hamit gibi isimlerden para kazanmamız daha olası duruyor. hiç olmadı kiralama yöntemi yine denenebilir. özellikle istanbul belediyespor bence değerlendirilebilir bir şans, yurtdışından alıcı bulamıyorsan, bu adamların da istanbul'da yaşamaya devam etmek isteyeceğini varsayarsak, onlara kiralayabiliriz.
  • 115
    bu lanet olası 5+3 lük kural yüzünden keyfimi kaçıran transfer sezonu.
    takımda net oynamasını istediğim kafan 4 yabancı var zaten: muslera-melo-sneijder-bruma
    bunların yanına ya dünya klası bir defans alınacak ya da son dönemde yükselen form grafiği ile chedjou. e daha telles var??!? e ama doldu kontenjan !
    diyelim ki muslera-veysel-semih-chedjou-hakan-melo-selçuk-yekta-sneijder-bruma-burak 11 i ile çıksak dizilim sıkıntısı olacak.
    brumayı kessek de muslera-semih-chedjou-hakan-telles-melo-sneijder-selçuk-yekta-burak desek. brumayı ya da başka alınack yabancı oyuncuyu kimin yerine oyuna alıcaz?
    ulan sokayım yapacağını kurala bee! beyin özürlü, galatasarayı çekenemeyen itneler!
  • 116
    galatasarayla dokusu uyusabilecek cok onemli bir oyuncuyu es geciyorum her seferinde, sefa yilmaz. hizi cok fazla olmasa da fizik olarak begendigim, kafasini kaldirarak oynayabilen bir oyuncu. colin kazim'dan daha fazla begenirdim kendisini, bize gelse iyi etki yapabilir.

    transfer coplugu olmamak adina az ve oz transfer sanki daha mantikli. forvet hatti icin deniz yilmaz veya emre gural, yedek kanat-kanat/forvet icin sefa yilmaz, bek icin tarik camdal yeterli sayilir. (daha iyisi varsa neden olmasin)

    geri donecek hamit, aydin, furkan, bruma katki verirse geriye sadece koray'in performansi kaliyor. nedeni bilmeden cok seviyorum koray gunter'i. defans alinmasini da sanirim bu nedenle istemiyorum. guveniyorum bu cocuga.

    yabanci transfer edilecekse patlayiciligi olan bir kanat/forvet olmasi takimin kimyasi icin en dogru olani.
  • 119
    öncelikle ffp. kuralları dolayısıyla gelecek oyunculardan önce gidecek olanların planlaması doğru yapılmalı. transfer konusunda genellikle bonservis bedeli maliyeti göz önüne alınsa da bizim bu sezon yapmayı planladığımız gibi ilk 11 kalitesini yükseltecek yabancı oyuncular ciddi maaş ve performans bonusları ile geliyorlar. bu bakımdan tıpkı 2011-'12 sezonunda olduğu gibi bir yeniden yapılanma faydalı olacaktır. elbette bu kez elimizdeki omurgayı oluşturan oyuncular mevcut ve elden çıkarılması olası oyuncularımız belirli ölçülerde bonservis getirisi olabilecek isimler.

    yabancılarla başlayacak olursak sahada yer alacak olan beş yabancının dördü; muslera, telles, melo ve sneijder olacak. geriye kalan yabancı kadro planlaması için elbette herkesin içinden geçen tıpkı fm'de olduğu gibi amrabat ve dany'yi satılık listesine ekleyip bir hafta içinde elden çıkarmak, ontivero'ya ve muhtemelen yerli statüsüne geçmeyecek olan hajrovic'e kiralık kulüp bulmak. muhtemelen kulüp gelen teklifler çerçevesinde bunları gerçekleştirecektir.

    ffp. dolayısıyla yalnızca bir yüksek bonservisli transfer yapabileceğimizi düşünüyorum, mancini'nin denediği taktikler ne olursa olsun ileri uç oyuncumuzun teknik kapasitesinin en azından muslera'nınkinden yüksek olması gerektiği ortada. harcanacak paranın ortalama üzeri ve riski düşük bir forvete aktarılması mantıklı olacaktır.

    jeremy menez vaktiyle ciddi performanslar sergilemiş, oyun kurma yeteneği de olan futbol zekası ve teknik kapasitesi yüksek bir oyuncu. hem psg'de hem de fransa milli takımında işleri yolunda gitmiyor. bonservisi elinde olduğundan bir çok talibi olacaktır. önünde wesley sneijder örneği varken kariyerini toparlamak adına ciddi bir fırsat olarak görebilir galatasaray'ı. neredeyse kalenin içine kadar girip topu dışarı yuvarlayan bruma'yı yedekte ve rotasyon dahilinde kullanıp menez gibi fark yaratabilecek bir oyuncudan verimli döneminde faydalanabiliriz.

    joleon lescott ve alex isimleri yine bonservis bedeli olmadığı için sıkça dillendiriliyor. açıkçası her ikisi de kaliteli isimler olmasına rağmen ujfa'nın yokluğundan beri sıklıkla vurgulanan "lider" isim profiliyle pek örtüşmüyor. lescott sol ayaklı olması, sol bek yedekleyebilmesi ve premier lig tecrübesi ile biraz daha makul bir tercih olabilir. açıkçası chedjou'nun hala kendisine ödenen bonservis bedelinden çok da düşük olmayan bir meblağa alıcı bulabileceğini düşünüyorum ama ne kadar gerekli bir hamle olur tartışılır.

    ülkemizde uygulanan düşük vergiler de olası yabancı transferler için bir diğer önemli etmen.

    yerli transferinde ise küme düşen kayserispor'dan sefa yılmaz, yine küme düşen elazığspor'dan deniz yılmaz gibi isimler makul maliyetler ile takıma kazandırılıp, önümüzdeki sezon ilk 11'de bir fazla bulunması gereken yerli rotasyonuna katkı sağlayabilirler. eğer olcan adın'da kariyerinin pik yıllarını kazanan bir takımla geçirmek isterse bir şekilde trabzonspor ile anlaşılır diye tahmin ediyorum.
  • 120
    kimse gibi bende istemesemde onur'un alınıp, muslera'nın iyi bir paraya satılması ile yabancı hakkımızı kale dışında kullanmamız gerekli olabilecek sezondur. bir kaç yerinde ve tanınmış yerli oyuncu ile takımımız toparlayabilir.

    kadro:

    ilk 11: onur - telles (iyi türk stoper) semih valencia - melo selçuk gökhan inler - sneijder - burak dzeko
    yedekler: bruma - gökhan töre - ufuk - hamit - (geleceği parlak yabancı) - veysel sarı

    burada dzeko yerine daha uygun fiyatlı bir forvet alınabilir.
    takım hem 4-3-1-2 hem 4-3-3 oynayabilir bu oyuncularla. lig için iyi, avrupa için yeterli bir kadro olur.

    yapılması gereken transferler: onur , gökhan inler, valencia, gökhan töre, yabancı forvet ve yabancı genç yıldız adayı.

    gönderilmesi gerekenler: muslera (zorunluluktan), ontivero, amrabat, hajrovic kiralık. chedjou, eboue, dany satılık. gökhan zan. ceyhun. salih dursun vb. gönderilir.

    son olarak, kesinlikle takıma vereceği katkı tam kestirilemeyen tarık çamdal vb. türk oyuncular (anadolunun yıldızları) alınmamalı, isimli az ve öz transfer yapılmalıdır. sadece yedek olacak yabancılar için risk alınması mantıklıdır.
  • 121
    yabancı siniriymis, suymus, buymuş bilmem. mutlaka kaliteli bir yabancı forvet alınması gereken transfer sezonu. 2013/2014 sezonunda böyle bir forvetimiz olsaydı şampiyonlugu son haftaya kadar kovalardik. açık ve net. hiç transfer kalabalığı yapmaya bile gerek yok. defans, orta saha ve forvete birer tane takima direk katkı verecek adam aldın mı üç transferle bu sezonu kapatırsın.
  • 122
    kale:muslera*, aykut, ufuk, eray*

    sağ bek:veysel, sabri, eboue*, salih*

    sol bek:telles*, hakan

    stoper:semih*, koray, chedjou(u: ?), dany*, gökhan, emre can coşkun

    orta saha:melo*, selçuk*, wesley*, hamit, emre, yekta, ceyhun*, oğuzhan kayar(u: ?), umut gündoğan(u: ?), ibrahim coşkun, furkan özçal

    kanat:bruma, endoğan adili, hajrovic(u: ?), aydın yılmaz(u: ?), ontivero*

    forvet:burak*, umut(u: ?), berk ismail, sercan*

    yıldız koymadığım oyuncuların takımda kalmalarını bekliyorum.sağ bek, stoper ve 2 kanada ilk 11 oyuncusu bulamadım.sola bruma'yı yazabiliriz aslında ama o hakkı stoperde kullanacağız bence.sağ bek almayız çünkü pasaportu baz alırsak elimizdekilerden iyisi yok.veysel'le sabri götürür sezonu.chedjou giderse alex nokta transfer olacaktır.ömer toprak hayalleri bu yazda gerçekleşmeyecektir.telles'e mutlaka alternatif bulmak lazım.ömer bayram veya aydın karabulut olabilir.salt bek olmasalar bile evrilebilirler.serdar gürler, engin bekdemir ve emrah başsan makul rakamlara kanat rotasyonumuzu genişletebilir.turgut doğan'ın bonservisi elinde.aras özbiliz ve bilal beşikçioğlu gurbetçi adaylar.orta alana transfer yapacağımızı düşünmüyorum ama bana sorarsanız bir tolgay arslan hiç fena olmaz.forvete yabancı oyuncu alır mıyız?kestirmek zor.gönül batshuayi'i izlemek ister ama bu yıl bütçenin kısıtlı olacağını biliyoruz.mevlüt veya deniz yılmaz'dan biri gelecektir yüksek ihtimalle.pasaportu alırsa niasse'de çok iyi olur.
  • 124
    en az 2 türk kanat oyuncusu almamiz gereken sezon.

    alabileceğimiz oyuncular:

    hakan çalhanoğlu (en iyi türk wonderkid. ortada ve solda oynayabiliyor)
    tahmini bonservis 10 milyon euro

    adnan januzaj (türk statüsünde oynayabiliyorsa ikinci en iyi alternatif. man utd'de kendini kanıtlamışken val gaal'in bırakacağını hiç sanmıyorum)
    tahmini bonservis 10 milyon euro

    serdar gürler (elazığsporda 42 macta 5 gol atmış 14 asist yapmış. henüz daha 22 yaşında)
    tahmini bonservis 1-2 milyon euro

    olcan adın (10 üzerinden 7'lik bir oyuncu. ne eksik ne fazla. süper ligde iş yapar avrupada idare eder.)
    tahmini bonservis 4 milyon euro

    gökhan töre (wonderkidlerin içinde gelişimi ve karakteri açısından en az güvendiğim isim. ayrica beşiktaşlı diye biliyorum)
    tahmini bonservis 5-6 milyon euro

    mevlüt erdinç (olcan adının avrupa görmüş versiyonu)
    tahmini bonservis 4 milyon euro
App Store'dan indirin Google Play'den alın