• 76
    (bkz: gökhan inler)
    (bkz: ömer toprak)
    (bkz: gökhan töre)
    (bkz: aydın karabulut)

    bu oyuncuları almamız elzem. özellikle stoper ikilisini yerli yapabilmemiz büyük avantaj. elimizde yerli kanat oyuncusu yok ve şu an olcan dışında ligin en iyileri aydın karabulut ile gökhan töre. selçuk da çok formsuz ve seneye formda dönüp dönmeyeceği belli değil. gökhan inler'in melo'yla çok güçlü bir ikili olacağını düşünüyorum. bu oyuncuları alıp gerçekten kaliteli bir yabancı kanat alırsak muhteşem olur.
  • 77
    sneijder-melo-muslera ve telles dışındaki bütün yabancılar gönderilmeli. ontivero-hajravic kiralık gitmeli. yabancı kontenjanına göre sağlam, dayanıklı ve kaliteli yabancı futbolcular alınmalı. bu yabancılar senede 40 maçı rahatlıkla oynayacak ve hepsini aynı ciddiyette oynayacak tipte olmalı. semih kaya'nın yanına çok kaliteli bir stoper alınmalı. bu yabancı ve tecrübeli bir isim olmalı. defansın lideri olmalı. muslera-semih ve yabancı stoper arasındaki uyum muazzam olmalı. sol tarafa telles ve sağ tarafa veysel monte edilmeli.
    orta sahaya mutlaka kaliteli takviyeler yapılmalı. melo ve selçuk'a alternatif çok kaliteli 2 futbolcu alınmalı. sneijder'e sorulup kardeş sağına ve soluna istediğin futbolcular kim denilmeli ve o futbolcular alınmalı. hocaya filan sormaya gerek yok. sneijder'e soracaksın ve takımın bütün sorumluluğunu ona vereceksin. bu tür futbolculara bu tür ağır sorumluluklar vermelisin ki hem kendisi hem de takım başarılı olsun. örnek hagi. forvete de tek forvet oynayabilecek üst düzey bir forvet.

    hocaya da düşen görev bu kadroyu yabancı sayısına göre evirip çevirme düşüyor. onu da ne ben düşüneyim ne de sneijder düşünsün.
  • 79
    sol kanada bruma'nın izdüşümü bir futbolcu ile baya şenlenebilir takım aslında.

    -----------------------burak------------------
    sol kanat-----------şıno-------------bruma
    -------------melo-----------selçuk-----------
    telles------balta----------semih----veysel
    -------------------muslera--------------------

    5+0+3 devam edecekse bu kardeşimizin t.c. pasaportlu olması şart tabi. akla ilk gelen olcan adın falan var işte.

    6+2 gelirse bir sol kanat bir de stoperle yabancı transferi kapatılabilir (7 etti). sonrası ise t.c. pasaportlu rotasyon transferi olur.

    eldeki yabancılardan ise, drogba, eboue, elmander(u: :((((), dany, amrabat gider, ontivero kiralanır, hajro da 8. yabancı olur.
  • 80
    muslera-telles-melo-sneijder mecburen yazacaksın.bir de bruma'yı unutmayalım.yabancı sınırı 5 e düşerse hücumda kim oynayacak stoperde kim oynayacak.6+2 olursa o zaman bir tane tecrübeli iyi bir stoper ,canavar gibi bir forvet alırsın ki bunlar şart.ama bana göre bir tane de iyi bir açıkla orta sahaya da biri lazım.artık onları türk bulacaksın.ayrıca ümit ediyorum ki melo orginal yerine döner oraya da hamit ya da benzeri bir oyuncu alınır.ama sanırım kilit nokta elindekileri gönderebilmek veya kiralayabilmek.
  • 82
    kanat oyuncusu almamız gereken sezon. kanat alsak kanatlanıcaz ucucaz gidicez. tek transferle bile kapatsak olur, stoperde balta ligi goturur, sag bekte veysel sabri bizi goturur. selcukun alternatifi yekta olur. bruma iyileştiği anda bir kanat zaten onun. drogbayı hemen gonderip onun yerine ekonomik olarak da rahatlayacagımızı dusununce ustduzey bir kanat oyuncusu alsak tamamdır. sezonun tek bir anahtarı var, o da 4-2-3-1 ve iyi 2 kanat oyuncusu. gerisini sneijder halledecektir. tabiki ortada olması koşuluyla.
  • 83
    dejan lovren diyorum başka bir şey demiyorum. daha 25 yaşında , şampiyonlar liginde forma giymek isteyecektir. bonservisinde anlaşırsak semih ile çok iyi ikili olurlar ya da korayla. çok iyi stoper. hatta stoperin dibi bu adam. bedavadan alacağımız menez ve yerli kanat olcan adın ile bu transfer dönemi oldukça verimli geçebilir. zaten furkan özçal gibi bir dinamoda takıma katılacak seneye.
  • 84
    ne kadar kendisinden nefret etsem de, $u ta$ gibi adamligi yok mu..

    domingos alexandre rodrigo dias da costa yani nam-i diger alex i görmek isterim takimda.

    ve ba$ima bir i$ gelmeyecekse forvet olarak da hugo almeida fena gitmezdi aslinda.

    hem ligimizi taniyor hem de hakan $ükür den sonra kafa toplarinda tekrardan etkili bir forvetimiz olurdu.

    tabii ki onlarai besleyecek kanat $art!
  • 85
    yerlilerden gönderilmesi gerekenler

    salih dursun : hala niye alındığını anlamadığım ama bir an önce gönderilmesi gereken... galatasaray forması bu kadar ucuz olmamalı.
    umut gündoğan : çok yetenekli, ama tecrübe ve maç eksiği sebebiyle kiraya verilmeli. dönüşü de umarım arda etkisi yaratır. çünkü bu yetenek var bu uşakta.
    oğuzhan kayar : umut için yazdıklarım aynen onun için de geçerli

    not : bakıyorum herkes sallıyor, yok selçuk gitsin yok burak topçu mu yok umut'un oynadığını ben de oynarım... hamit'in yata yata götü de iyice büyüdü falan filan. yahu bu saydıklarımız her hangi bir takıma gitse dengeleri direk değiştirecek oyuncular. kötü bir sezon geçirmiş olabilirler fakat kaliteleri unutulmamalı. yahu biz kaç seneemre çolak, aydın yılmaz'a katlanmışız. her sene en az 10 golü olan burak'a mı ya da en az 5 asist yapan selçuk'a mı katlanamıcaz ! bırakın bu anlık sinirleri az bi rasyonel olun. zaten şu yabancı sınırlamasında fm'den daha iyilerini bulursanız söyleyinde biz de bilek !!!

    yabancılar

    eboue : derhal, direk, doğrudan ilk uçakla istediği yere tek yönlü bilet alınıp yollanmalıdır. adamın karakteri için ayrı şeyler söylerim fakat gönderilmesi için performansı yeter de artar. doğrudan maç seçen adamla galatasarayın işi olmamalı

    burdisso : gönderilmesi için sebep bile bulamıyorum o derece. çünkü gelmesi için daha sebep bile bulamadım.

    dany : olduğu yerde kalsın. hizmetlerine orada daha fazla ihtiyacımız var*

    chedjou : adam iyi stoper kabul edelim. ama bizde olmadı. ayrıca galatasaray gibi hedefleri belli olan klüpler için hata yapma riski çok fazla. chedjou'nun aldığı ücrete ve ona verilen bonservise daha iyileri var bu piyasada.

    amrabat : kiralık vermeye devam. ne zaman şu yabancı sınırı çözülür. o zaman başımın üstünde yeri var.

    drogba : bizim göndermemize gerek yok. zaten kendi gitti. ama yaptığın her şey için çok teşekkürler drogbaba...

    not : hayro'nun da acil tr pasaport işinin çözülmesi lazım. hiç bir şeyi beceremeyen yönetim şu işi yapsa bari. resmen adnan januzaj kaza bela türk milli takımında oynuyorum dese bu adamın pasaport işi 6 aydır bizde oynayan ve tr'de yaşayan hajro'dan daha çabuk çözülecek emin olun. bu kadar vurdum duymaz bi yönetim nasıl olunur hayretler içindeyim. hayro'ya da yazık. adam kontenjan'dan dolayı kadroya giremiyor yoksa kalitesi belli yani.

    gelmesi gerekenler

    buraya direk isim yazmayacağım fakat gönderilenlerden sonra, sağlam bir yabancı stoper, uçan kaçan yabancı bir sağ bekbir de gerçekten forvet gibi hah aha top ona geldi kesin yazar diyebileceğimiz ve oha bunu da nasıl attı lan diyebileceğimiz bir finisher yabancı santrafor alırsak seneye yine 10 numara futbol oynayan, seyrettiğimizde aha şimdi yedik aha gol geliyo demeden maçın sonuna kadar rahat rahat seyredeceğimiz bir sezon geçiririz.
  • 86
    bir yabancı forvet, bir yerli sol kanat, bir yerli ve bir yabancı stoper ve bir yabancı sağ bek alınması gereken transfer sezonudur.

    gitmesi gereken:

    emmanuel eboue

    aurelien chedjou

    guillermo burdisso

    nordin amrabat

    didier drogba

    izet hajrovic(türk pasaportu alırsa kalsın tabi.)

    dany nounkeu tchounkeu

    lucas ontivero

    umut bulut

    ceyhun gülselam

    eray işcan

    aykut erçetin

    salih dursun

    aydın yılmaz

    alınması gereken ;

    edin dzeko

    alex rodrigo dias da costa

    bacary sagna

    olcan adın

    aydın karabulut

    ömer toprak

    muhammet demir
  • 87
    gitmesi gerekenler:

    galatasaray ugruna karisindan bile vazgectigi icin metin oktay'a tezahurat yapip, ranti elinden kacacak olsa, gonulden bagli oldugu kisiler kulupten uzaklasacak olsa galatasaray'i dusman belleyecek taraftar.

    gelmesi gerekenler:

    arkadasi kendi aptalligina bir kagva baslattiginda, sirf arkadasina destek olabilemek icin sorgusuz sualsiz kavgaya girip, arkadasinin dayak yemesini engelleyen gercek dost gibi galatasaray'i savunabilecek, ozdegerlerini kaybetmemis taraftar.

    gerisi hic onemli degil, illa basarili olunur.
  • 88
    hajrovic ve ontivero'nun kesinlikle kiralanması gereken sezondur.

    hajrovic: tamam aklıyla oynuyor şu bu da adam kağnı gibi, hajro yarısahayı katedene kadar bruma sahayı 3 kere turlar. isviçre liginde phillip degen dışında kimse koşmuyor heralde.

    ontivero: fiziği kısa boyuna ve yaşına göre oldukça yeterli olmasına rağmen henüz çok toy ne yapacağını bilmiyor, 1 sene anadolu takımı onu arda yapar net.

    p.s. : lütfen artık buraya muhammet demir gelsin yazmayın. adam ne yapmış ne yapabilmiş gaziantepspor'da? sakatlıktan kurtulup kaç maç yapabilmiş?

    bize karşı iyi oynayan herkesi alalım isterseniz? diarra, lua lua, aatif chechuevcdsvcs, batuhan karadeniz,nobre, bobo falan toplayalım sonra chelsea'ye arsenal'e kafa tutarız sanalım.
  • 89
    öncelikle takımdaki kazma olarak tabir edilen futbolculardan kurtulmalıyız,salih dursunu ölene kadar kiralamalı(2018 ne amk ya),ceyhunu mogadişuya savaşa falan göndermeli(ulan bir de aptal gibi inandık şu ceyhundan bibok olacağına neyse..)ikinci neşteri fildişililere vurmalı,sağ baştan eboue'yi troyes,nice falan ayarında bir fransız takımına az çok bakmadan elden çıkarıp,drogbaya teşekkür edip,umut bulutu atletizm şubesine aldırıp,hajrovic'i devsirip,manciniyi de italya milli takımının başına koyarsak bizim tercüman mertle bile şampiyon oluruz gibime geliyor.ha bir de amk şu brumayı oynatın artık ya
  • 90
    hakan çalhanoğlu
    ömer toprak
    alex*
    aydın karabulut

    takımın başında hangi hoca olursa olsun bu futbolcuların transfer listesinde olması lazım. hocanın tek forvet ya da çift forvet tercihine göre veya burak'ı beğenip beğenmemesine göre çok çok iyi bir kanat oyuncusu ya da forvet oyuncusu alınabilir. ben şu zamana kadar forvet alınmasından yanaydım fakat kanatlı 4-5-1 yani 4-2-1-2-1 oynarsak burak as forvetimiz ve sağında solunda iş bitirici kanatlar olabilir. sneijder de bu sisteme uyum sağlar ve burak atmak istemese bile golü zorla attırırlar.
  • 91
    mancini gelmeden önce bielsa'yı isteyenlerdendim. mancini gelince sorgusuz sualsiz destekçisi oldum. şimdi de eğer lucescu'nun gelmesi gibi bir olasılık var ise lucescu benim için 3 tane mancini eder. ama aslolan birşey varsa o da kadro kalitesidir. mancini premier ligde manu,chelsea,arsenal gibi devlerin önünde şampiyonluk kazandı. bu azımsanacak bir olay değil. ama bunu muhteşem bir kadroyla yaptı. çok çok kaliteli bir kadronun başına gelebilecek en kötü şey az başarılı olmaktır. başarısız olması bana göre mümkün değildir. bu bakımdan önceliğimiz kadro kalitesi olmalı 2014-2015 sezonunda.
    transfermarkt rakamlarına göre söylemek gerekirse galatasaray'ın 2014-2015 sezonunda ortalama 160-165milyon euro civarında futbolcu değeri olan bir kadrosu olması lazım. bu oyunculardan bonservisi en yüksek olan 4-5 oyuncunun sezonda ortalama 35 ve üzeri 90 dakika çıkarabilen fizik güce ve mesleki ahlaka sahip olması lazım*. benim futbol görüşüme bu 2 kıstas mevcut ise teknik direktörün kim olduğundan bağımsız olarak bu takım başarılı olur. teknik direktörün kim olduğu ise bunun üzerine artı başarı getirir. avrupa'da ekstra bir tur daha getirir mesela. uzatmadan kadroya eklenmesi gereken isimlere geleyim.

    muslera

    veysel semih koray telles

    bruma melo selçuk lavezzi

    sneijder kießling/benteke

    şampiyonlar ligi için ise bu kadroya ilave konoplyanka/gervinho ikilisinden biri.

    böyle bir kadro tüm oyuncuları kullanmayı iyi bilen bir lucescu ile fırtınalar estirmeye adaydır. tek zayıf halkası selçuk inan olacaktır* ama selçuk'un da iyi oyuncularla iyi oynayan bir oyuncu olduğunu düşünürsek o da böyle bir kadroda kendine gelecektir. savunma ise belki 2 ay tökezler ama bir oturdu mu bir daha yıllarca bozulmaz.
    haydi selametle.

    not: burak yılmaz'ı yazmadım evet. iyi bir fiyata satılması gerektiğini düşünenlerdenim.
  • 92
    ----------------------muslera-----------------------
    ------veysel ---- semih----- ömer----telles ---
    -------------inler---------melo---------selçuk------
    ---------------------------sneijder--------------------
    -----------------balotelli--------------huntelaar----

    sneijder'in hem balotelli'yi tanıması, hem de huntelaar ile aynı dili kullanması performansını artırır gerçek 10 numara mevkiinde oynarsa. bu kadro benim hayalim. belki de çok fazla fifa oynadığımdandır...
  • 95
    bir mevki için kadro zenginliği, genişliği olsun diye çapsız ve kalitesiz futbolcular almak yerine 1 tane en sağlamından ve en kalitelisinden futbolcu almamız gerekiyor. tek futbolcuya gerekirse 15 milyon euro vermeliyiz. onun yerine 3 futbolcu aldığımızda da maliyet yine aynı oluyor. garanti ücretleri, maç başı ücretleri kafa kafaya geliyor.

    sağ bek mevkisinde eboue-sabri-veysel ve salih dursun var. bunların yerine alacaksın en kalitelisinden bir sağ bek yedeğinde de veysel duracak. eboue 2, sabri ve salih 1'er milyon euro alıyor desen 4 milyon euro ediyor. bunun maç başıları da var. verdikleri katkı da yok denecek kadar az.

    kadromuz 30 kişi yerine efektif olan 24 futbolcu olsa yeter.

    3 futbolcuya 30 milyon euro vermek 10 futbolcuya 30 milyon vermekten daha az maliyetli ve daha verimlidir.
  • 96
    saçma sapan geleceğin takımını yaratacağız mottosunu bir kenara bırakıp, karakterli ve tecrübeli nokta atışı transferler yapılmalıdır. tıpkı 11/12 sezonunda olduğu gibi ujfalusi, elmander, melo tarzında takımı sahiplenen şampiyonluğa inanmış, his takımına uyan yabancı oyuncular. önümüzdeki sezon* galatasaray tarihi açısından çok önemli bir sezon olacak. şampiyon olduğumuz takdirde dördüncü yıldızı takacağız. o yüzden neredeyse belli olan muslera-telles-melo-selçuk-sneijder-bruma-burak kemik kadronun yanına nokta atışları yapılmalıdır.
  • 97
    kanat mevkisini ele alırsak hajrovic yıllık 1.1 milyon euro veriliyor.
    aynı bölgede oynayan emre çolak ve aydın yılmaz da var. bir de ontivero var.

    bu 4 oyuncunun yıllık toplamda 4 milyon euro'luk maliyeti var bize.

    üstüne bonservislerine hajrovic'e 3, ontivero'ya 2 milyon saydık.

    şimdi bu 4 oyuncunun 3 yıllık maliyeti bize 3 yıllık maaşları 12 milyon euro.
    bonservisleri 5 milyon.
    toplam 17 milyon euro.

    sneijder'e bonservis 7 milyon verildi. yıllık 4 alıyor. 3 yılda 12 milyon eder. toplam 19 milyon euro 3 yıllık maliyeti bize. ekstraları da katalım ve düz 20 diyelim.

    yani 4 oyuncu ve sneijder'in arasında 3 milyon gibi bir fark var. sneijder sezonda bu 4 oyuncunun toplamından daha fazla maç yapıyor ve daha fazla katkı veriyor.

    üstüne sneijder bize prestij açısından da katkı veriyor forma satışı açısından da katkı veriyor.

    bu transfer sezonunda bu mantığı hem göz önünde bulundurmak gerekli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın