• 91
    mancini gelmeden önce bielsa'yı isteyenlerdendim. mancini gelince sorgusuz sualsiz destekçisi oldum. şimdi de eğer lucescu'nun gelmesi gibi bir olasılık var ise lucescu benim için 3 tane mancini eder. ama aslolan birşey varsa o da kadro kalitesidir. mancini premier ligde manu,chelsea,arsenal gibi devlerin önünde şampiyonluk kazandı. bu azımsanacak bir olay değil. ama bunu muhteşem bir kadroyla yaptı. çok çok kaliteli bir kadronun başına gelebilecek en kötü şey az başarılı olmaktır. başarısız olması bana göre mümkün değildir. bu bakımdan önceliğimiz kadro kalitesi olmalı 2014-2015 sezonunda.
    transfermarkt rakamlarına göre söylemek gerekirse galatasaray'ın 2014-2015 sezonunda ortalama 160-165milyon euro civarında futbolcu değeri olan bir kadrosu olması lazım. bu oyunculardan bonservisi en yüksek olan 4-5 oyuncunun sezonda ortalama 35 ve üzeri 90 dakika çıkarabilen fizik güce ve mesleki ahlaka sahip olması lazım*. benim futbol görüşüme bu 2 kıstas mevcut ise teknik direktörün kim olduğundan bağımsız olarak bu takım başarılı olur. teknik direktörün kim olduğu ise bunun üzerine artı başarı getirir. avrupa'da ekstra bir tur daha getirir mesela. uzatmadan kadroya eklenmesi gereken isimlere geleyim.

    muslera

    veysel semih koray telles

    bruma melo selçuk lavezzi

    sneijder kießling/benteke

    şampiyonlar ligi için ise bu kadroya ilave konoplyanka/gervinho ikilisinden biri.

    böyle bir kadro tüm oyuncuları kullanmayı iyi bilen bir lucescu ile fırtınalar estirmeye adaydır. tek zayıf halkası selçuk inan olacaktır* ama selçuk'un da iyi oyuncularla iyi oynayan bir oyuncu olduğunu düşünürsek o da böyle bir kadroda kendine gelecektir. savunma ise belki 2 ay tökezler ama bir oturdu mu bir daha yıllarca bozulmaz.
    haydi selametle.

    not: burak yılmaz'ı yazmadım evet. iyi bir fiyata satılması gerektiğini düşünenlerdenim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın