• 360
    eğer başkanımız aysal, ve hocamız prandelli'nin söykediklerinden yola çıkarsak, son döneminde;

    dany (zaten granada'ya gitti)
    amrabat (malaga'ya gitti gidecek)
    ontivero (antep'e kiralanacağı konuşuluyor)
    eboue (sözleşmesi fesh edilecek deniliyor)
    isimlerinin takımdan gönderileceğini ve böylece yabancı sayımızın 6ya ineceği aşikar.
    bu durumda bahsedildiği gibi 3 oyuncu gelecekse bunların biri türk olacaktır. o da tarık olur diye tahmin ediyorum. yabancı durumunda ise, alex song ve almeida'yı alır sezonu kapatırız. gönül ister daha efektif bir transfer dönemimiz olsaydı, ama olabilen buysa da inanın çok fazla yapacak bir şey yok.

    ne olursa olsun, takımımıza,başkanımıza ve oyuncularımıza güveniyorum. sizden bir (27 yaşındayım) kardeşiniz (sözlükteki abilerim ve akranlarım) ve abiniz olarak (genç kardeşlerimiz de mevcut) eleştirinin dozunu çok kaçırmadan destek olmamızı diliyorum. inanın hem 4.yıldız böylelikle gelecektir, hem de şampiyonlar liginde ilk ikide olacağız grupta.

    2001-2002 sezonu başlangıcını hatırlayalım...

    -fb ile beraber 14er şampiyonlukla sezona başlamıştık ve 3.yıldız senesi idi.

    -sezon başı hatırlarsanız forma sponsorumuz yoktu, telsimle olaylı olarak ayrılmış, ligin ilk maçlarına galatasaray megastore yazılı formalarla çıkmıştık.

    -kaybedilen şampiyonluk ve ayrılan oyuncularımız sonrası gerçekten alt seviye ama çok karakterli oldukları sonradan ortaya çıkan transferler yapmıştık (fleurquin,perez,victoria, gerci mondragon,umit gibi yildizlar da almistik. tipki bu seneki olcan gibi) ama kimse umutlu değildi. hele o zamanlar sözlük olsaydı...eleştri dozunu düşünemiyorum bile...
    mehmet cansun (130), 2001-2002 sezonu transfer dönemi (60), galatasaray yönetiminin transfer basiretsizliği (40) gibi sol frame'i parselleyen başlıklar görürdük... her entry'de, ulan anasını .iktiniz uefa şampiyonu takımın minvalinde şeyler olurdu.

    -prandelli hocamız gibi lucescu da 57 yaşındaydı.

    -başkan aziz yıldırım'dı tabii ki.

    -şampiyonlar liginde bu seneki gibi kendi içinde denk bir gruba düşmüştük. lazio,psv,nantes gibi. (tabii ki biraz daha kolaydı ama sonuncu da olabilirdik grupta denklik bakımından, mesela deplasmanda nantes'a yenilseydik!)

    inanın bu liste böyle devam eder, gider. ve her maddeyi okudukça, bu sezondan benzerlikler görmediniz mi??

    beyler ve hanımlar (başımızın taçları) silkelenin ve kendinize gelin. burası galatasaray. galatasaray ulan!!! küsürlür mü takıma,umutlar hiç kaybedilir mi? biz zor günlerin, zor zamanların, hatta en imkansız anların, en imkansız grupların,durumların takımıyız. sahaya sözlükten takım çıkarsak, inanın avrupa refleksi gösteririz!!! ulan bir türk takımı söyleyinki haricimizde, real madrid ve juventus'un olduğu gruptan, bırakın geçen seneki gibi zor şartları, en iyi dönemlerinde bir üst tura çıksın!! imkanı yok. olsa iki tane yan cam bibloyu alırım, devamını biliyorsunuz.

    neyse bu yazı için galiba yanlış başlık oldu. moderasyondan özür dilerim..
    haydı hayırlısı olsun yeni sezon..

    almeida'nın niculescu kesildiği ve fenerin son hafta maçlarına yıldızlı formalarla çıkacığı bir yıl olsun..
  • 378
    gece gece uyku tutmadi, can skntisiyla daha once bir kac kez izledigim ve durumlarini merak ettigim bir kac futbolcuya bakayim ve galatasaray'a gelebilme durumlari nedir diye inceleyeyim dedim.

    hem yari donemde hem sezon sonu yapilabilecek transferler oldugu icin bu baslik altina yazmanin dogru oldugunu dusundum, umarim amacina uygun olacaktir.

    oncelikle transfer icin ilk baktigim yerin forvet oldugunu soylemeliyim. bunu yaparken de iki onemli kritere baktim, mac basina dribling ortalamalari ve pas isabeti ortalamalari. orta saha oyuncusunun ya da defansin pas isabeti ortalamasinin yuksek olmasi beklenir ancak forvet oyuncusunun %80 uzeri olmasi onemli bir istatistik benim icin. bunun yaninda, galatasaray'in cevik ve hizli oyuncu skntisi yasamasini da goze alirsek dribling ortalamasi yuksek oyuncu her zaman avantajdir.

    ilk baktigim yer fransa ve orada dikkat cekmeye baslayan oyunculardi. iki oyuncuyu ayirdim; paul-geroges ntep ve nabil fekir. ikisi de onumuzdeki sene ya yildiz ya da becerikli ama patlama yapamamis oyuncu olacaklar. potansiyelleri ve gosterdikleri sinyaller onumuzdeki sene bonservislerinin asiri yuksek olacagi yonde. su anki fiyatlari da muhtemelen parasiz galatasaray'i dusundurur. bu nedenle cok daha uygun fiyata gelme olasiligi olan bir kac hollanda ligi futbolcusuna yoneldim.

    20 yildir herenveen'li santraforlara zaafim var, bu nedenle biraz yanli bakiyor olabilirim ama 2015 mayis kontrati bitecek olan alman mark uth galatasaray icin harika bir secim olacaktir. kontrat bitecegi icin ara transfer doneminde de cuzzi bir teklifle almaya calisabiliriz. buldugum bir videosu: http://www.youtube.com/watch?v=-6FY9iljOzY

    adam hem hizli, hem cevik, hem hava toplarinda da ise yariyor hem de inanilmaz iyi dengesi var. bu fiyata bu futbol zekasina sahip cok az futbolcu bulunur. belki afrika'dan ayni fiyata daha atletigini getirebilirsiniz fakat almanya altyapili, futbol bilgisi yuksek adami ruyanizda gorursunuz. harika bir forvet, turkiye ligi icin cok fazla. ayrica 1991'li.

    mcmanaman, letissier, rui costa ve moller gibi adamlar yuzunden uzun boylu ofansif orta sahalara da zaafim oldugunu soyleyebilirim. bu nedenle marko vejinovic'i gordugumde hemen dikkatimi cekti. uzun bacaklariyla klasik calim atmaktan cok bel kirip ince calim yapiyor. iki ayagiyla da cok iyi sut cekebiliyor, duran toplari cok iyi kullaniyor (bu sene su ana kadar 3 frikik golu var 2 tanesi de direkten donmus. birden kornerden direkt gol atmis) dengeli ve bakarak oynuyor. vurus seklini ve ceza sahasina girisini sasa ilic'e de benzeteniniz olabilir. cok iyi bir ofansif orta saha alternatifi olabilir. hele ki galatasaray'da ofansif orta saha diyebilecegimiz aslinda sadece sneijder'in oldugunu dusunursek ne kadar fayda saglayabilecegini siz dusunun. kendisi 1990 dogumlu. bu da buldugum bir videosu: http://www.youtube.com/watch?v=n0YDULIEtoE

    fakat bunlarin ikisinden de ote bir oyuncunun potansiyeli agzimi acik birakti. wilshere'i parayla satin alamazsiniz. james'i parayla almaya kalktiklarinda kac para verdiklerini de gorduk. belki bu adamlarla ayni seviyede degil ama onlarin bazi meziyetlerini uzerinde barindiran 1995 dogumlu bir hollandali pela var, daley sinkgraven.

    merkez orta saha ve on orta saha oynayabiliyor. sinir bozucu derecede yasina gore guclu kalcaya, merkez orta saha icin sinir bozucu bir hiza, 95'li bir velet icin muazzam bir pas kabiliyetine ve yine 95'li bir velet icin muthis bir saha gorusune sahip. vurus ve pas teknigi yasina gore cok iyi.

    neredeyse her galatasaray yazimda hizimizi arttirmamiz gerektigini, bunu da hem bireysel hem de pas hizimizi arttirarak yapmamiz gerektigini yaziyorum. bu cocuk hem bireysel hem pas hizini arttiracak yeteneklere sahip. ozellikle sneijder'in arkasinda veya yaninda oynayarak galatasaray'i baska bir seviyeye cekebilir. bruma gibi bir kanatla beraber ileri uca mark uth oynadigini dusunun. galatasaray'in oyun hizina yetisebilecek tek bir turk takimi bile soz konusu degil.

    galatasaray'in hem az bonservis vermesi hem de yuksek verim almasi icin bu oyunculari dusunmesinde fayda var. herseyi gectim, daley sinkgraven gelecegin superstari olabilecek potansiyele sahip, kesinlikle alinmali. arsene wenger chembarlain'i merkez orta saha yapmak icin yirtinirken, onun kadar hizli olmasa da onun orta saha olmus hali gibi oynayan bir adami gormezden gelemeyiz.
    bu videosu:
    http://www.youtube.com/watch?v=-2R-5YZCIfU
    bu da transfermarket sayfasi: http://www.transfermarkt.com.tr/...rofil/spieler/215099

    herenveen'e paket bir fiyat verip mark ve daley'i alalim, ben 2015 icin baska transfer istemiyorum. isterlerse burak yine ilk 11 oynamaya devam etsin, hicbir seyi bozmaz. hatta selcuk da surekli ilk 11 ciksin. melo'yu bile kesseniz bu veletler oyunun temposunu o kadar yukari cekme potansiyeline sahip ki, defansif adam koymaya gerek kalmadan takim savunmasi yapabiliriz.

    galatasaray'in gelecegi icin: #markuth19galatasaraya #daley16galatasaraya
  • 101
    potansiyel stoper transferi durumunu ele alarak bir piyasa araştırması yaptım ve 3 milyon avro ve daha yüksek değere sahip, 2013-2014 sezonu sonunda serbest kalacak stoperleri ayıkladım. şurdan buyurun:

    joleon lescott malumunuz 2013-2014 sezonundan beri medya tarafından defalarca transfer edilen ama hala city'de yer alan oyuncu. bu sezon 24 maça çıkmış olması ve formsuz olmasının yanı sıra, en son 2012 kasımda sakatlanmış olması göz önünde bulundurulması gereken sebepler. 31 yaşında
    alex* 41 maça çıkmış bu abimiz psg ile. zlatan sayesinde maçlarını izlediğimiz için az çok performansını biliyoruz. hala kodum mu oturtan bir hali var ve işini bilen bir stoper. tek sorun kel olduğu ve fransadan geleceği için cris'i hatırlatması :( 31 yaşında
    john terry abimiz hakkında pek konuşacak birşey yok. yaşına rağmen performansı hala üst düzey. bunun yanında çirkefliği de öyle. bu sezon 47 maça çıkmış olması, semih'in idolü olması ve gerçekten dünyanın sayılı defanslarından biri olması düşülmesi gereken hususlar. 33 yaşında
    leonardo fernandez yarı italyan yarı latin bu abimiz de kiev'de pek şans bulamamış. yer yer sağ bek oynamış ve son maçında da zenite bir süpriz yapıp gol atmış. kariyerinde iyi bir takım yok ve daha önce şahsen kendisini değil görmek adını bile duymadım. neden 5 milyon avro ettiğini ise isviçreli bilim adamlarına sordum bugün yarın sonuçlar gelir. 31 yaşında
    rever* tam adını duyunca bizim golcü humbertoyu hatırladık tabi. ama ismi benzese de kariyeri pek benzememiş bu abimizin. 2010 da bir ara almanya görmüş değerni 5 m avrodan 3 m avroya düşürüp gelmiş. brezilyalıların ülkeleri dışında bazen oynayamadıklarını biliriz . elono pato vb buna örnektir. kendisinde o sorun olabilir .gerçi bu arkadaş kendi ülkesinde de oynayamamış. koca sezonda 6 maç. yaş ise 29. zanımca kendisine vereceğimiz 4.5 milyon avroyu ayakkabı kutusuna koysak daha makbule geçer.
    paulo vinicius`` braga da oynayan bu brezilyalı abimizin de performansı pek parlak değil. 10 maça çıkmış 2013-2014 sezonunda. değeri neden bu durumda bilinmez ama menajerinin türk olması * dolayısıyla gelecek sezonda trabzonda, kayseride falan görebiliriz bu abiyi. 29 yaşında
    marc wilson yarısı irlandanın ortasında yarısı da kuzeyinde olan bu arkadaş ise stoke city de 40 maça çıkmış maşallah. performansı hakkında pek bir bilgim yok ancak ingilterede stoke da olsa 40 maça çıkmak her yiğidin harcı değildir. belki kumaşı ve kalitesi bize göre değil ama bursa alsa şaşırmam. sonra beşiktaşa falan itelerler belki. 26 yaşında
    micheal turner 30 yaşındaki bu ingiliz abimiz de 21 maça çıkmış norwich ile. bi elmander'e alo diyip sormak lazım nedir, necidir?
    nemanja pejcinovic sol ayaklı sırp stoper. pek forma şansı bulamamış nice'de. sadece 16 maç. bir ay boyunca da kasık sakatlığı yaşamış. onun dışında ise çoğunluk yedek bile kalamamış. 26 yaşında ve yükselen bir değeri var.
    gum* tam ismi melo ile anlaşamadığımız zaman itelenmeye çalışılan wellington'u anımsatan bu kardeşimiz ise bu sezon 4 maça öylesine bi arkadaşa bakıp çıkmış. 28 yaşında ve 2009 da 450 bin avro iken şimdi 3 milyon avro. sanırım bu sırrı kanıttaki başkomser bile çözemez.

    evet beyler bayanlar.. durumlar bu. saydığım 10 oyuncudan sadece 3'ü bize uyar. onların tartışılacak bir kaç yönü var tabi ki.
    bunun dışında yüksek paralar verip gerçek anlamda rakiplerin ızdırabını dindirecek bir stoper alabiliriz. ama lütfen şu seçeneklerden daha iyi olsun. tek isteğim bu
    he bir de emeğin pek rağbet görmediği şu günlerde, bu entrye ter akıan kardeşinize bir 10 basarsınız artık. mouse'lar sağ alta lütfen (bkz: evet evet orası, heh tam orası işte)
  • 241
    taraftarlarımızın artık "takıma uyum" denen gerçeği fark etmeleri gereken sezondur.

    muslera'yı satıp casillas'ı, sneijder'i satıp messi'yi almış olmak, daha iyi iş yaptığın anlamına gelmez.

    bazı şeyler parayla satın alınmıyor. alınsaydı, real madrid her yıl cl'yi alır, (kusura bakmayın ama) fenerbahçe de 5. yıldızı takıyor olurdu. yolladığın adamın bonservisini, alacağın adamın sattıracağı formayı hesaplamak kolay; mesele, getireceğin adamın tutup tutmayacağında.

    hakan şükür'den sonra jardel'e dünyanın parasını bayıldık da noldu? harika bir sezondan sonra yüzünü gören olmadı. muslera'yla sneijder'i satarsan beşiktaş'a dönersin.
  • 13
    bosman kuralı ile -şimdilik- serbest kalacak oyunculardan bazılarının aşağıdaki gibi olacağı transfer sezonudur;

    isim - pozisyon, yaş - kulübü - piyasa değeri

    guillermo ochoa - kaleci, 28 yaşında - ajaccio - 6.000.000 €
    carlos kameni - kaleci, 29 yaşında - malaga - 1.200.000 €
    fábio - defans, 23 yaşında - man. utd. - 6.000.000 €
    fabian johnson - defans, 25 yaşında - hoffenheim - 4.000.000 €
    ugur ucar - defans, 26 yaşında - kardemir karabükspor - 1.000.000 €
    luca antonelli - defans, 26 yaşında - genoa - 5.000.000 €
    giray kacar - defans, 28 yaşında - trabzonspor - 4.000.000 €
    rafinha - defans, 28 yaşında - bayern münih - 4.000.000 €
    bacary sagna - defans, 30 yaşında - arsenal - 12.000.000 €
    ashley cole - defans, 32 yaşında - chelsea - 8.000.000 €
    patrice evra - defans, 32 yaşında - man. utd. - 11.000.000 €
    nemanja vidic - defans, 32 yaşında - man. utd. - 15.000.000 €
    cenk tosun - forvet, 22 yaşında - gaziantepspor - 4.000.000 €
    eric maxim choupo-moting - forvet, 24 yaşında - mainz - 2.750.000 €
    ermin zec - forvet, 25 yaşında - gençlerbirliği - 2.700.000 €
    ilhan parlak - forvet, 26 yaşında - kardemir karabükspor - 3.000.000 €
    jérémy ménez - forvet, 26 yaşında - psg - 19.000.000 €
    ciprian marica - forvet, 28 yaşında - getafe - 1.500.000 €
    jimmy briand - forvet, 28 yaşında - lyon - 2.500.000 €
    samuel eto'o - forvet, 32 yaşında - chelsea - 12.000.000 €
    mcdonald mariga - orta saha, 26 yaşında - inter - 3.800.000 €
    raúl garcía - orta saha, 27 yaşında - atletico madrid - 10.000.000 €
    manuel fernandes - orta saha, 27 yaşında - beşiktaş - 14.000.000 €
    romaric - orta saha, 30 yaşında - bastia - 1.000.000 €
    xabi alonso - orta saha, 32 yaşında - real madrid - 18.000.000 €
  • 104
    2013-2014 sezonunun bitmesiyle büyük bir heyecanla beklediğimiz süreç.

    öncelikle teknik direktör meselesini hemen çözmek gerek. olay basit. mancini kalacak mı gidecek mi? buna net bir kararın çabucak verilip çalışmalara hızla başlanmalı. luce mi gelir mancini mi gelir ona bir şey diyemem fakat ben mancini ile devam edecekmişiz gibi düşünüyorum.

    şimdi malumunuz 5+3 kuralı onaylandı dolayısıyla eldeki birçok yabancıdan kurtulmak gerekecek. eldeki yabancılar:

    1- guillermo burdisso (kiralık sözleşme sonu.)
    2- felipe melo (kesin kalacak.)
    3- wesley sneijder (kesin kalacak.)
    4- didier drogba (sözleşme sonu.)
    5- izet hajrovic (şüpheli - pasaportuna bağlı.)
    6- alex telles (kalacak.)
    7- aurelien chedjou (şüpheli. taraftar çok sıcak bakmıyor. lider vasıflı stoper ihtiyacı var. mancini'nin görüşü önemli.)
    8- fernando muslera (kesin kalacak.)
    9- emmanuel eboue (düşen formu, saha içi hareketleri ve yabancı sınırı göz önünde bulundurulursa kesin gitmeli.)
    10- lucas ontivero ( 2014-2015 sezonunda hiç şans bulamaz. kiralanmalı.)

    --- kiralık gidenler ---

    11- johan elmander (sözleşme sonu.)
    12- dany nounkeu (beşiktaş'ın opsiyonu var fakat taraftar sıcak bakmıyor. anadolu takımlarından birine kilitlemek lazım.)
    13- bruma (kesin kalacak.)
    14- nordin amrabat (talipleri artıyor. malaga ya da o ayarda birine verilebilir. duruma göre takımda tutulabilir de yalnız. zira bu sezon kanatsızlıktan öldük.)

    tam 14 tane yabancı var şu an fakat bunlardan 3 tanesi sözleşmesi bittiği için kesin gidiyor. 11 tane yabancı kalıyor geriye. bunlardan da en az 3 tanesi mutlaka yollanmalı. bunlar bana kalırsa eboue, dany, ontivero gibi isimler olmalı. ontivero kiralanır büyük ihtimalle. kaldı geriye 8 yabancı.

    şimdi kritik nokta burada başlıyor. bu 8 yabancıyla devam mı yoksa chedjou, hajrovic ve amrabat gibi şüpheli isimleri yollayıp yerlerine yenisini almak mı? tabi bunu yapmak o kadar da kolay değil zira bir mali fair play cezası ile karşı karşıyayız. anlayacağınız bu sene öyle çilek milek yok. peki gerek var mı çileğe? bana kalırsa gerek yok. alıştık tabi yıldız transferlere fakat bence artık bize nokta atış transfer gerek. eldeki oyuncularımız aslında oldukça iyi fakat eksik yerlere doğru isimler alınırsa takım olarak performansımız artacak. chejdou, hajrovic ve amrabat isimlerine birazdan değineceğim.

    bu transfer sezonunda 2 tane anahtar söz öbeği var bence; yerli kalitesi ve bonservissiz yabancılar.

    yabancı sınırının artmasıyla birlikte yerli oyuncular daha da kıymete bindi. zaten hepimizin bildiği 3-4 tane kaliteli diyebileceğimiz yerli oyuncu var şu an piyasada. bunların bazılarını kesinlikle katmak zorundayız. bu sezon başımız yandı yerli kalitesinden, gelecek sezon artık yanmasın. peki kim bu isimler? beşiktaş'ın bonservisini almayı beceremeyeceğini düşündüğüm gökhan töre ve bunun yanında olcan adın, hakan çalhanoğlu, gökhan inler, ömer toprak, tarık çamdal... peki bunların hepsini almak mümkün mü? bana kalırsa töre, olcan ve tarık dışındakiler çok zor, özellikle de maddi açıdan. fakat bu 3 ismi kadroya mutlaka katmamız gerektiğini düşünüyorum. iyi bir yerli rotasyonu gerekmekte zira bu sezon. bu 3 yerli ismin yanında eğer ki başkan hakan çalhanoğlu'nu getirirse bu 2014-2015 sezonunun transferi olur ve bana göre tam anlamıyla bir çilektir. büyük yatırım olur. ama az önce de dediğim gibi. maddi açıdan oldukça zor olur bu.

    gelelim bonservissiz yabancılara. bu bonservissiz yabancılara el atmak istiyorsak chedjou, hajrovic ve amrabat gibi isimlerin bazılarından hatta belki de hepsinden vaz geçmek zorundayız. chedjou şüpheli bir adam. ligin sonlarına doğru biraz açıldı gibi hatta hakan balta ile iyi de bir ikili oldular fakat yine de sezonun geneline bakınca akılda soru işaretleri bırakıyor. yerine daha net, garanti bir adam alınacaksa bu da kuşkusuz bonservisi elinde olan joleon lescott ya da alex rodrigo dias da costa olmalıdır. şimdi baktığımız zaman chedjou yerine alınacak lescott ya da alex mutlaka daha güven verecektir. üstelik 2 sezondur aradığımız liderlik vasıflarına sahip defans oyuncusu eksikliğini de gidereceklerdir.

    amrabat ve hajrovic'e gelelim. amrabat bizde bekleneni pek veremedi fakat yokluğunda da kanatsızlıktan süründük adeta. tabi bruma'nın sakatlığının da denk gelmesi şanssızlık oldu. amrabat la liga'da açıldı sanki. oradan talipleri de varmış sanırım. şimdi burada yine bir karar vermek gerekecek. maliyeti (maaş anlamında) düşük ve halihazırda oyuncumuz olan amrabat ile devam mı yoksa onu satıp yerine başka bir yabancı kanat oyuncusu almak mı? yerine düşünülen isim bir başka bonservisi elinde olan oyuncu jeremy menez. sözlükte baya bir isteyen var fakat ben kendisini ne izledim ne de tanırım. biraz kapalı kutu gibi bu adam ve psg'de de gözden düşmüş anlaşılan. hazır amrabat elimizdeyken bence yerine başka birisini alıp riske girmek pek mantıklı gelmiyor bana. zaten amrabat'ı satarsak kesin zarardayız zira 3-4 milyondan fazlasına gitmez gibi geliyor bana. onu satıp maaşı daha yüksek menez'i getirmek benim içime sinmez. ayrıca amrabat'a bir şans daha verilmesi taraftarıyım ben.

    hadi amrabat'ı tuttuk diyelim, hajrovic'e geçelim. işte bu arkadaş tam bir sır. takım hücumdayken gözüme çok hoş geliyor aslında oynadığı oyun. belki de adam geçme özelliği olan oyuncu kıtlığımızdan bana öyle geliyor olabilir fakat bilekleri ince ve çalım yeteneği var. şutlar da fena değil ama çok tecrübesiz ve çok telaş yapıyor. işin savunma kısmında neredeyse yok kendisi. bulunduğu kanat otobana dönüyor. açıkçası pek olmadı gibi bu çocuk. yaşı genç. talibi pek çıkmaz gibi ama en azından kiralanabilir yahut anadolu takımlarından birine kilitlenebilir bence. zaten amrabat ve bruma'nın elde kaldığını düşünürsek bunlara da ek olarak gökhan töre ve olcan adın'ı aldığımızı var sayarsak kanat eksiğimizi kapatmış oluyoruz ve hajrovic'e gerek kalmıyor pek. onu ama kiralık ama satılık olarak bir şekilde gönderip yerine yabancı bir forvet almak sanırım en mantıklısı. malum drogba'nın gidişiyle elde sadece burak ve umut kalıyor, bir de genç berk. fakat şampiyonlar ligi'ne gidecek bir takımın komple bir forvete ihtiyacı var. akıllara yine bonservissiz bir başka isim olan bafetimbi gomis geliyor. çok tanımam etmem fakat tek tük izlemişliğim vardır. bence aradığımız forvet değil. forvet gibi forvet lazım bize. eğer maddi zorluklardan ötürü alınırsa bir şey diyemem fakat yönetim yabancı transferine bonservis bedeli harcamayı düşünüyorsa bu kesinlikle forvet olmalı. bir çok isim var şimdi burada saysak bitmez fakat oraya net bir forvet lazım. şu da var tabi ligde banko 11 oynayamayabilir bu yabancı forvet zira malum sınır var. o yüzden ben mancini'nin de onayladığı isim olan gabbiadini'nin de olası bir transfer olabileceğini düşünüyorum. ancak forvet bölgesi için konuşmak için çok erken. çok isim yazılır çizilir daha.

    şöyle bir genel durumu özetlemek istedim arkadaşlar ve tabiki bunu yaparken dizilişimizin 4-2-3-1 şeklinde olacağını varsaydım. hadi adettendir bir de kadro vereyim de tam olsun. *

    http://this11.com/play/abGVUVVahg.png

    *mümkün olduğunca alternatifli yazmaya çalıştım.
    *tarık bildiğim kadarıyla sol ve sağda oynayabiliyor o yüzden 2 tarafa da yazdım. (tarık kanatlarda da oynabiliyor. tam bir joker oyuncu. bence diğer takımlar da sulanacaktır dolayısıyla ben almamız gerektiğini düşünüyorum.)
    *muhtemelen ligde kanatları ve forveti yerli yapmak zorunda kalacağız zira muslera, yabancı stoper, telles, melo ve sneijder kontenjanı dolduruyor. fakat yine de zaman zaman telles'i dinlendirip ondan açılan kontenjanı ilerideki üçlüden (2 kanat ve 1 forvet) birinde kullanabiliriz. zaten telles henüz çok genç. tüm sezon boyunca ilk 11 oynayacak seviyede değil henüz.
    *kadromuzu bu şekilde yapılandırırsak ligde zaman zaman zorluk yaşayabiliriz fakat kanatlarımızın yerli oluşu bizi rahatlatacaktır bence. üstelik cidden kaliteli adamlar bahsettiğimiz yerli kanatlar. dolayısıyla bu sene kanatsızlıktan öldüğümüz için bu tip bir kadro gözümüzün pasını silebilir. şampiyonlar ligi'nde ise istediğimiz gibi kurarız kadromuzu. sıkıntı yok.

    tüm bunlar benim naçizane görüşlerimdir. benim görüşlerimden daha önemlisi tabii ki de galatasaray'ımızın iyiliğidir. bizim için iyi olan, hayırlı olan neyse o olsun. umarım geçmiş transfer sezonunda yapılan hatalar yapılmasın. transferler yaz kampına yetişsin ve doğru bir kadro yapılanması yapılsın. tüm dileğim budur. umarım hayırlı bir sezon olur.

    en büyük galatasaray!
  • 336
    tekrar belirtmek isterim ki hırçın bir ortasaha almazsak eğer sezon boyu net şekilde sıçarız. bu saatten sonra chedjou'yu göndermek zor olduğuna göre, yabancı bir defans almak gereksiz olur. defans rotasyonumuz idare edebilecek düzeyde, bu hakkımızı ortasaha alarak kullanmalıyız. ayrıca 3m+oyuncu takası şeklinde gerçekleşirse tarık transferini bitirmeliyiz, yabancı sınırını düşünürsek sol bek oynayabildiği için çok rahatlatır bizi. son alarakta forvet transferi tabi, yabancı forvet alınması elzem zaten. ben umut'un 1.8 milyon euro aldığını da hesaba katarak kendisinin bir şekilde yollanıp(ki şenol güneş bursa'ya istediğini açıkladı), çok daha meziyetli olduğuna inandığım ve maliyeti düşük olan emre güral'ın alınmasından yanayım. elde ki kadro dışı oyuncu konusuna hiç girmiyorum, ayrı bir rezalet işin o kısmı.
  • 218
    an itibariyle çok iyi gitmeyen ancak kötü de gitmeyen sezon.
    olcan adın hamlesi çok iyiydi. yerli kanadımız aydın'dan ibaretti ve aydın da yıllardır yeterli değil.
    ayrıca yine kanat için sinan gümüş alındı. rotasyon için iyi gibi duruyor tabi ama en az 3-4 maç izlemek lazım.
    stoper için geçen yıl yapılan hamleler vardır. koray günter gibi ve telles'in gelişinden sonra hakan balta gibi. hakan rotasyon oyuncusu olsa yeter.
    şedju ve dany gönderilip yanlarına taş gibi stoper alınırsa geri hattımız lig için yeterli hale gelecektir. tek sıkıntı sağ bek olacak ancak onda da "sağ bek almayacağız" gibi bir açıklama duymadık. yabancı veya yerli biri alınacaktır buraya.
    orta sahamız selçuk-melo'nun performasına göre şekillenecektir. yani selçuk hafta hafta yerini umut'a, yekta'ya veya furkan'a bırakabilir dinlenmesi açısından. o yüzden orta sahaya çok büyük paralar harcanacağını sanmıyorum.
    kanatlara zaten değinmiştik. an itibariyle amrabat fazlalık gibi duruyor.
    forvetlerde ise zafiyetimiz var. sanıyorum hocanın kafasında tek forvetli bir oyun anlayışı olacak. o yüzden burak'ı yedekleyebilecek yeri geldiğinde 11 çıkıp sırıtmayacak biri gerekiyor ve bunun araştırmaları da yapılıyordur. umut bulut zaten bursaspor yolcusu gibi. o yüzden forvete takviye gelecektir.
    he gidip yüksek profilli biri gelirse prandelli burak'ı ve yeni gelen oyuncuyu dönüşümlü oynatmayı bilecektir. sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. burak yedek kaldığında trip değil antreman yapıyor ve formayı kapıyor. böyle bir oyuncunun burak'a yarayacağını düşünüyorum.

    görüldüğü gibi eksiklerimiz var ve yavaş yavaş gideriyoruz bunları. hurraa transfer yapalım kafasıyla takımımıza bir çok çöp oyuncu doldu. ince eleyip sık dokumakta fayda var. gerekli hamleler yapılacaktır.

    sinan bolat'a gelince yıllık 1.3 milyon avro değil 1 milyon avro alacak. 300 bin avro'su bir nevi kiralama bedeli. yedek kaleci olarak yeterli mi bilemiyorum çok izlemedim kendisini. ancak eray'dan daha çok güven vereceği kesin. hele ki geçen yıl yarım sezon 500 bin avro alan oyuncu için yıllık maaşı iyi. ilk anda bana da saçma gelmişti ama sonraki açıklama beni ikna etti.

    son olarak maaşlar çok tartışma konusu oluyor. önümüzde zorlu bir yarış var ve oyuncu motive etmemiz gerekiyor. bunu da parayla yapıyor yönetim. var ki veriyoruz cimriliğin alemi yok sonuçta. öyle ahlar vahlar edilecek gibi bir durum görmüyorum ortada. eray'ın aldığı para hala saçma ama endüstriyel futbol böyle bir şey işte. çaresi pek yok.
  • 97
    kanat mevkisini ele alırsak hajrovic yıllık 1.1 milyon euro veriliyor.
    aynı bölgede oynayan emre çolak ve aydın yılmaz da var. bir de ontivero var.

    bu 4 oyuncunun yıllık toplamda 4 milyon euro'luk maliyeti var bize.

    üstüne bonservislerine hajrovic'e 3, ontivero'ya 2 milyon saydık.

    şimdi bu 4 oyuncunun 3 yıllık maliyeti bize 3 yıllık maaşları 12 milyon euro.
    bonservisleri 5 milyon.
    toplam 17 milyon euro.

    sneijder'e bonservis 7 milyon verildi. yıllık 4 alıyor. 3 yılda 12 milyon eder. toplam 19 milyon euro 3 yıllık maliyeti bize. ekstraları da katalım ve düz 20 diyelim.

    yani 4 oyuncu ve sneijder'in arasında 3 milyon gibi bir fark var. sneijder sezonda bu 4 oyuncunun toplamından daha fazla maç yapıyor ve daha fazla katkı veriyor.

    üstüne sneijder bize prestij açısından da katkı veriyor forma satışı açısından da katkı veriyor.

    bu transfer sezonunda bu mantığı hem göz önünde bulundurmak gerekli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın