• 104
    2013-2014 sezonunun bitmesiyle büyük bir heyecanla beklediğimiz süreç.

    öncelikle teknik direktör meselesini hemen çözmek gerek. olay basit. mancini kalacak mı gidecek mi? buna net bir kararın çabucak verilip çalışmalara hızla başlanmalı. luce mi gelir mancini mi gelir ona bir şey diyemem fakat ben mancini ile devam edecekmişiz gibi düşünüyorum.

    şimdi malumunuz 5+3 kuralı onaylandı dolayısıyla eldeki birçok yabancıdan kurtulmak gerekecek. eldeki yabancılar:

    1- guillermo burdisso (kiralık sözleşme sonu.)
    2- felipe melo (kesin kalacak.)
    3- wesley sneijder (kesin kalacak.)
    4- didier drogba (sözleşme sonu.)
    5- izet hajrovic (şüpheli - pasaportuna bağlı.)
    6- alex telles (kalacak.)
    7- aurelien chedjou (şüpheli. taraftar çok sıcak bakmıyor. lider vasıflı stoper ihtiyacı var. mancini'nin görüşü önemli.)
    8- fernando muslera (kesin kalacak.)
    9- emmanuel eboue (düşen formu, saha içi hareketleri ve yabancı sınırı göz önünde bulundurulursa kesin gitmeli.)
    10- lucas ontivero ( 2014-2015 sezonunda hiç şans bulamaz. kiralanmalı.)

    --- kiralık gidenler ---

    11- johan elmander (sözleşme sonu.)
    12- dany nounkeu (beşiktaş'ın opsiyonu var fakat taraftar sıcak bakmıyor. anadolu takımlarından birine kilitlemek lazım.)
    13- bruma (kesin kalacak.)
    14- nordin amrabat (talipleri artıyor. malaga ya da o ayarda birine verilebilir. duruma göre takımda tutulabilir de yalnız. zira bu sezon kanatsızlıktan öldük.)

    tam 14 tane yabancı var şu an fakat bunlardan 3 tanesi sözleşmesi bittiği için kesin gidiyor. 11 tane yabancı kalıyor geriye. bunlardan da en az 3 tanesi mutlaka yollanmalı. bunlar bana kalırsa eboue, dany, ontivero gibi isimler olmalı. ontivero kiralanır büyük ihtimalle. kaldı geriye 8 yabancı.

    şimdi kritik nokta burada başlıyor. bu 8 yabancıyla devam mı yoksa chedjou, hajrovic ve amrabat gibi şüpheli isimleri yollayıp yerlerine yenisini almak mı? tabi bunu yapmak o kadar da kolay değil zira bir mali fair play cezası ile karşı karşıyayız. anlayacağınız bu sene öyle çilek milek yok. peki gerek var mı çileğe? bana kalırsa gerek yok. alıştık tabi yıldız transferlere fakat bence artık bize nokta atış transfer gerek. eldeki oyuncularımız aslında oldukça iyi fakat eksik yerlere doğru isimler alınırsa takım olarak performansımız artacak. chejdou, hajrovic ve amrabat isimlerine birazdan değineceğim.

    bu transfer sezonunda 2 tane anahtar söz öbeği var bence; yerli kalitesi ve bonservissiz yabancılar.

    yabancı sınırının artmasıyla birlikte yerli oyuncular daha da kıymete bindi. zaten hepimizin bildiği 3-4 tane kaliteli diyebileceğimiz yerli oyuncu var şu an piyasada. bunların bazılarını kesinlikle katmak zorundayız. bu sezon başımız yandı yerli kalitesinden, gelecek sezon artık yanmasın. peki kim bu isimler? beşiktaş'ın bonservisini almayı beceremeyeceğini düşündüğüm gökhan töre ve bunun yanında olcan adın, hakan çalhanoğlu, gökhan inler, ömer toprak, tarık çamdal... peki bunların hepsini almak mümkün mü? bana kalırsa töre, olcan ve tarık dışındakiler çok zor, özellikle de maddi açıdan. fakat bu 3 ismi kadroya mutlaka katmamız gerektiğini düşünüyorum. iyi bir yerli rotasyonu gerekmekte zira bu sezon. bu 3 yerli ismin yanında eğer ki başkan hakan çalhanoğlu'nu getirirse bu 2014-2015 sezonunun transferi olur ve bana göre tam anlamıyla bir çilektir. büyük yatırım olur. ama az önce de dediğim gibi. maddi açıdan oldukça zor olur bu.

    gelelim bonservissiz yabancılara. bu bonservissiz yabancılara el atmak istiyorsak chedjou, hajrovic ve amrabat gibi isimlerin bazılarından hatta belki de hepsinden vaz geçmek zorundayız. chedjou şüpheli bir adam. ligin sonlarına doğru biraz açıldı gibi hatta hakan balta ile iyi de bir ikili oldular fakat yine de sezonun geneline bakınca akılda soru işaretleri bırakıyor. yerine daha net, garanti bir adam alınacaksa bu da kuşkusuz bonservisi elinde olan joleon lescott ya da alex rodrigo dias da costa olmalıdır. şimdi baktığımız zaman chedjou yerine alınacak lescott ya da alex mutlaka daha güven verecektir. üstelik 2 sezondur aradığımız liderlik vasıflarına sahip defans oyuncusu eksikliğini de gidereceklerdir.

    amrabat ve hajrovic'e gelelim. amrabat bizde bekleneni pek veremedi fakat yokluğunda da kanatsızlıktan süründük adeta. tabi bruma'nın sakatlığının da denk gelmesi şanssızlık oldu. amrabat la liga'da açıldı sanki. oradan talipleri de varmış sanırım. şimdi burada yine bir karar vermek gerekecek. maliyeti (maaş anlamında) düşük ve halihazırda oyuncumuz olan amrabat ile devam mı yoksa onu satıp yerine başka bir yabancı kanat oyuncusu almak mı? yerine düşünülen isim bir başka bonservisi elinde olan oyuncu jeremy menez. sözlükte baya bir isteyen var fakat ben kendisini ne izledim ne de tanırım. biraz kapalı kutu gibi bu adam ve psg'de de gözden düşmüş anlaşılan. hazır amrabat elimizdeyken bence yerine başka birisini alıp riske girmek pek mantıklı gelmiyor bana. zaten amrabat'ı satarsak kesin zarardayız zira 3-4 milyondan fazlasına gitmez gibi geliyor bana. onu satıp maaşı daha yüksek menez'i getirmek benim içime sinmez. ayrıca amrabat'a bir şans daha verilmesi taraftarıyım ben.

    hadi amrabat'ı tuttuk diyelim, hajrovic'e geçelim. işte bu arkadaş tam bir sır. takım hücumdayken gözüme çok hoş geliyor aslında oynadığı oyun. belki de adam geçme özelliği olan oyuncu kıtlığımızdan bana öyle geliyor olabilir fakat bilekleri ince ve çalım yeteneği var. şutlar da fena değil ama çok tecrübesiz ve çok telaş yapıyor. işin savunma kısmında neredeyse yok kendisi. bulunduğu kanat otobana dönüyor. açıkçası pek olmadı gibi bu çocuk. yaşı genç. talibi pek çıkmaz gibi ama en azından kiralanabilir yahut anadolu takımlarından birine kilitlenebilir bence. zaten amrabat ve bruma'nın elde kaldığını düşünürsek bunlara da ek olarak gökhan töre ve olcan adın'ı aldığımızı var sayarsak kanat eksiğimizi kapatmış oluyoruz ve hajrovic'e gerek kalmıyor pek. onu ama kiralık ama satılık olarak bir şekilde gönderip yerine yabancı bir forvet almak sanırım en mantıklısı. malum drogba'nın gidişiyle elde sadece burak ve umut kalıyor, bir de genç berk. fakat şampiyonlar ligi'ne gidecek bir takımın komple bir forvete ihtiyacı var. akıllara yine bonservissiz bir başka isim olan bafetimbi gomis geliyor. çok tanımam etmem fakat tek tük izlemişliğim vardır. bence aradığımız forvet değil. forvet gibi forvet lazım bize. eğer maddi zorluklardan ötürü alınırsa bir şey diyemem fakat yönetim yabancı transferine bonservis bedeli harcamayı düşünüyorsa bu kesinlikle forvet olmalı. bir çok isim var şimdi burada saysak bitmez fakat oraya net bir forvet lazım. şu da var tabi ligde banko 11 oynayamayabilir bu yabancı forvet zira malum sınır var. o yüzden ben mancini'nin de onayladığı isim olan gabbiadini'nin de olası bir transfer olabileceğini düşünüyorum. ancak forvet bölgesi için konuşmak için çok erken. çok isim yazılır çizilir daha.

    şöyle bir genel durumu özetlemek istedim arkadaşlar ve tabiki bunu yaparken dizilişimizin 4-2-3-1 şeklinde olacağını varsaydım. hadi adettendir bir de kadro vereyim de tam olsun. *

    http://this11.com/play/abGVUVVahg.png

    *mümkün olduğunca alternatifli yazmaya çalıştım.
    *tarık bildiğim kadarıyla sol ve sağda oynayabiliyor o yüzden 2 tarafa da yazdım. (tarık kanatlarda da oynabiliyor. tam bir joker oyuncu. bence diğer takımlar da sulanacaktır dolayısıyla ben almamız gerektiğini düşünüyorum.)
    *muhtemelen ligde kanatları ve forveti yerli yapmak zorunda kalacağız zira muslera, yabancı stoper, telles, melo ve sneijder kontenjanı dolduruyor. fakat yine de zaman zaman telles'i dinlendirip ondan açılan kontenjanı ilerideki üçlüden (2 kanat ve 1 forvet) birinde kullanabiliriz. zaten telles henüz çok genç. tüm sezon boyunca ilk 11 oynayacak seviyede değil henüz.
    *kadromuzu bu şekilde yapılandırırsak ligde zaman zaman zorluk yaşayabiliriz fakat kanatlarımızın yerli oluşu bizi rahatlatacaktır bence. üstelik cidden kaliteli adamlar bahsettiğimiz yerli kanatlar. dolayısıyla bu sene kanatsızlıktan öldüğümüz için bu tip bir kadro gözümüzün pasını silebilir. şampiyonlar ligi'nde ise istediğimiz gibi kurarız kadromuzu. sıkıntı yok.

    tüm bunlar benim naçizane görüşlerimdir. benim görüşlerimden daha önemlisi tabii ki de galatasaray'ımızın iyiliğidir. bizim için iyi olan, hayırlı olan neyse o olsun. umarım geçmiş transfer sezonunda yapılan hatalar yapılmasın. transferler yaz kampına yetişsin ve doğru bir kadro yapılanması yapılsın. tüm dileğim budur. umarım hayırlı bir sezon olur.

    en büyük galatasaray!
App Store'dan indirin Google Play'den alın