• 119
    öncelikle ffp. kuralları dolayısıyla gelecek oyunculardan önce gidecek olanların planlaması doğru yapılmalı. transfer konusunda genellikle bonservis bedeli maliyeti göz önüne alınsa da bizim bu sezon yapmayı planladığımız gibi ilk 11 kalitesini yükseltecek yabancı oyuncular ciddi maaş ve performans bonusları ile geliyorlar. bu bakımdan tıpkı 2011-'12 sezonunda olduğu gibi bir yeniden yapılanma faydalı olacaktır. elbette bu kez elimizdeki omurgayı oluşturan oyuncular mevcut ve elden çıkarılması olası oyuncularımız belirli ölçülerde bonservis getirisi olabilecek isimler.

    yabancılarla başlayacak olursak sahada yer alacak olan beş yabancının dördü; muslera, telles, melo ve sneijder olacak. geriye kalan yabancı kadro planlaması için elbette herkesin içinden geçen tıpkı fm'de olduğu gibi amrabat ve dany'yi satılık listesine ekleyip bir hafta içinde elden çıkarmak, ontivero'ya ve muhtemelen yerli statüsüne geçmeyecek olan hajrovic'e kiralık kulüp bulmak. muhtemelen kulüp gelen teklifler çerçevesinde bunları gerçekleştirecektir.

    ffp. dolayısıyla yalnızca bir yüksek bonservisli transfer yapabileceğimizi düşünüyorum, mancini'nin denediği taktikler ne olursa olsun ileri uç oyuncumuzun teknik kapasitesinin en azından muslera'nınkinden yüksek olması gerektiği ortada. harcanacak paranın ortalama üzeri ve riski düşük bir forvete aktarılması mantıklı olacaktır.

    jeremy menez vaktiyle ciddi performanslar sergilemiş, oyun kurma yeteneği de olan futbol zekası ve teknik kapasitesi yüksek bir oyuncu. hem psg'de hem de fransa milli takımında işleri yolunda gitmiyor. bonservisi elinde olduğundan bir çok talibi olacaktır. önünde wesley sneijder örneği varken kariyerini toparlamak adına ciddi bir fırsat olarak görebilir galatasaray'ı. neredeyse kalenin içine kadar girip topu dışarı yuvarlayan bruma'yı yedekte ve rotasyon dahilinde kullanıp menez gibi fark yaratabilecek bir oyuncudan verimli döneminde faydalanabiliriz.

    joleon lescott ve alex isimleri yine bonservis bedeli olmadığı için sıkça dillendiriliyor. açıkçası her ikisi de kaliteli isimler olmasına rağmen ujfa'nın yokluğundan beri sıklıkla vurgulanan "lider" isim profiliyle pek örtüşmüyor. lescott sol ayaklı olması, sol bek yedekleyebilmesi ve premier lig tecrübesi ile biraz daha makul bir tercih olabilir. açıkçası chedjou'nun hala kendisine ödenen bonservis bedelinden çok da düşük olmayan bir meblağa alıcı bulabileceğini düşünüyorum ama ne kadar gerekli bir hamle olur tartışılır.

    ülkemizde uygulanan düşük vergiler de olası yabancı transferler için bir diğer önemli etmen.

    yerli transferinde ise küme düşen kayserispor'dan sefa yılmaz, yine küme düşen elazığspor'dan deniz yılmaz gibi isimler makul maliyetler ile takıma kazandırılıp, önümüzdeki sezon ilk 11'de bir fazla bulunması gereken yerli rotasyonuna katkı sağlayabilirler. eğer olcan adın'da kariyerinin pik yıllarını kazanan bir takımla geçirmek isterse bir şekilde trabzonspor ile anlaşılır diye tahmin ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın