• 126
    daha çok yerli ya da sözleşmesi biten yabancılara yönelmemiz gereken transfer dönemi...

    sözleşmesi biten ve alabileceğimiz yabancı futbolcular şöyle:

    jeremy menez- psg
    ignazio abate- milan
    jeremy mathieu- valencia
    ola toivonen- rennes (adam isveçli ve iyi bir yedek forvet olabilir)
    yoann gourcuff- lyon (öyle ya da böyle bu çocuk halen çok yetenekli, kanatta oynayabiliyor. )
    tom ince- crystal palace (başkanım bunu al al al)
    mateo mussachio- villareal (defans, arjantinli. skora katkısı iyi, topla oynayabiliyor ve çok gençl)
    alberto paloschi- chievo (genç, italyan, bu sezon 15 civarı gol atmış. koy yedeğe girsin atsın)
    joselu- frankfurt
    loic perrin- saint etienne

    aralarında sanırım kiralık olup kulübüne geri dönecekler de var.. varsın olsun yine de alınabilirler.
  • 128
    kaleci: sinan bolat (kesinlikle bize çok uygun bir yedek. bazı anadolu maçlarında nando'yu dinlendirip kontenjanda boşluk açar.)
    defans: uğur demirok (koray günter ve gökhan zan'la birlikte semih, chedjou, hakan balta gibi as stoperleri yedekler.)
    orta saha: melo, selçuk, hamit, yekta, umut gündoğan ve oğuzhan kayar opsiyonlarıyla takviyeye gerek duyulmadan kotarılabilir.
    kanatlar: olcan adın, gökhan töre, serdar gürler, erkan zengin, jimmy durmaz, menez, lavezzi, valencia (bu kanat havuzundan birisi yabancı olmak üzere iki tane futbolcu alınması elzem.)
    forvet: mevlüt, samed yeşil, nadir çiftçi, toivonen, gomis (yine biri yabancı olmak üzere iki forvet alınması lazım.)

    kısacası geçmiş sezondan ders çıkarıp 5+3 formülüne uygun çok akıllı bir strateji izlememiz gereken transfer sezonudur. bu transfer sezonunda yapacağımız hamlelerle fbjk şike kardeşliği ve buna çanak tutan fenerasyonuda alt etmemiz ve dördüncü yıldızımızı takmamız gerekmektedir.
  • 132
    iskelet belli; muslera, telles, melo, sneijder, bruma. bunların dısında ki yabancılar bana göre gereksiz, gönderilmeli. son zamanlarda ki formuna rağmen chedjou'da güven vermiyor. muslera'yı satıp onur'u alalım diyenlerin aksine sinan bolat'ı muslera'nın yedeği olarak alırsak , hem muslera'yı dinlendirme fırsatımız olur, hem de ligde kontenjan açarız. sol bek tellesin yedeği karabüksporlu ishak hem genç hem de yerli sol bek yokluğunda iyi bir alternatif olur. sağ beke bindirme yapabilecek bir yabancı lazım. sagna biraz hayal ürünü gibi duruyor ama o tarz bir isim bulunabilir. orta sahamızın yeterli olduğunu düşünüyorum. derinlik açısından bir tane yerli alabilirsek güzel olur. kanatlara bence erkan zengin ve töre-olcan'dan birisi alınmalı. kanatlarımız tekrar işlemeye başlar. forvete de nokta atışı bitirici birisi lazım. büyük ihtimalle yabancı olacak deniliyor. alternatif, mevlüt erdinç güzel olur ki fenerden de alperin rövanşını almış oluruz.

    edit: biraz abartılı oldu ama geleceğin takımını kuruyoruz diyenlerden bekliyorum.
  • 133
    ne yapılacaksa en kısa sürede yapılması gereken transfer sezonu. yok şu yetişmedi yok bu böyle oldu cart curt. kim yetişecek ise yetişsin. temmuz ayına basmadan bu iş bitmeli. transferin son günü uçaktan inen futbolcu görmek istemiyorum amk.

    ayrıca ünal aysal kendi ağzıyla tasarruf sezonu olacak dedi. uefa sopanın ucunu aba altından gösterdi. ünal aysal kendi cebinden bile ödese parasını yine sıkıntı. kafamıza göre bütçe arttıramıyoruz. hâlâ lavezzi, dzeko, gökhan inler falan beklemek hayalciliktir.

    son olarak; muslera, telles, sneijder garanti. geriye 2 yabancı hakkın kalır. mancini'nin burak'ı sağ kanat'a yakın oynatmasından anlaşılıyor ki santrafor olarak burak'ı düşünmüyor. bir yabancı forvet isteyebilir ki hakkı adamın. o zaman geriye kalır 1 yabancı hakkın. onu da melo'dan mı yana mı kullanacaksın yoksa defans için mi ? defans için kullanılacaksa gökhan inler kesin transfer edilmeli. yok melo'yu kullanacaksan ömer toprak kesin transfer edilmeli. gökhan'ın ve ömer'in transferi de imkansıza yakın olduğundan. şimdiye kadar söylediklerimin tamamını unutun.* yani demek istediğim yabancı santrafor için sike sike ya gökhan inler'i ya da ömer toprak'ı almak zorundasın. bu da çok zor. hem yabancı santrafor hem gökhan ya da ömer, maaşlarla birlikte 30'a falan patlar en az. yapacak bir şey yok.

    (bkz: keep calm and enjoy our cancer)
    (bkz: burak yılmaz)
    (bkz: umut bulut)
  • 134
    dünyanın en iyi mentörü, gazlayıcısı, kişisel gelişim uzmanı kimse basıp parayı almamız gereken sezon. kadromuzda şampiyonluk görmüş, mili takım görmüş çok sayıda futbolcu var. gelecek yıllarda milli takım görme potansiyeli olan bir çok futbolcu var. bunlardan tam verim alabilirsek çok sayıda futbolcu transferi yapmamıza gerek kalmaz.

    takımdan derhal gitsin dediğimiz yerli futbolcular aslında lig için kötü değiller. sabri'nin uzun zamandır takımdan gitmesini isteyen birisi olarak madem 5+3 kuralı var o zaman onu göndermek yerine ondan maksimum faydayı almaya bakmak lazım. sabri'den daha iyi yerli sağ bek sadece gökhan gönül var. başka yok. ne tarık ne de veysel iyi.

    defansif orta saha olarak ceyhun'dan daha iyi mehmet topal var. başka yok.

    bir baba gibi onları kucaklayacak, bir antrenör gibi onları eğitecek birisi veya birileri lazım. her zaman lazım bu tür kişi veya ekip.
  • 139
    1 tane yabancı ve alabildiğimizce kaliteli türk oyuncu alacağımız transfer sezonu olacaktır. yabancı transfer için ya forvet ya da kanat oyuncusu düşünülecek büyük bir ihtimalle. ama bence kesinlikle kanat oyuncusu alınmalıdır. gönlümden geçen biabiany. solda bruma sağda biabiany, forvet burak arkasında sneijder ile çok rahat şampiyon oluruz. türk oyuncular arasından emre can, nuri şahin ve hakan çalhanoğlu'dan en az ikisi takıma katılmalıdır. onun dışında olcan adın kesinlikle düşünülmesi gereken oyunculardan biri. ömer toprak'da önceliklerimiz arasında olmalıdır ancak bence hakan çalhanoğlu ile birlikte transferi en zor oyuncudur. alacağımız oyuncular dışında satmamız ve kiralamamız gereken oyuncularımız var. hajrovic, amrabat, dany kesinlikle satılmalıdır. amrabat büyük ihtimalle malaga'da kalacak gibi zaten. dany büyük ihtimalle bir anadolu takımına satılabilir. hajrovic eski takımına geri dönsün. ontivero kiralanabilir. ama kiralanacaksa kesinlikle yabancı bir lige gitmelidir. bu lig de kasaplar arasında çok gelişemez.
  • 142
    ilk önce kadroda fazladan yer tutan, yabancı sınırına takılan veya performansı artık yeterli olmayan oyuncuları göndermemiz gerekiyor.

    ufuk ceylan: yerine sağlam bir türk yedek bulunmalı
    aykut erçetin: yıllardır galatasaray'a pek katkı verdiğini görmedim. yatıp kazanangillerden
    emmanuel eboue: o eski halinden eser yok şimdi :(
    dany nounkeu tchounkeu: sat bunu sat sat sat
    aurelien bayard chedjou fongang: beklentileri karşılayamadın, bizimle değilsin
    ceyhun gülselam: mancini'nin değişen sistemine tam uyum sağlamıştı ki malesef olmadı
    umut bulut: artık sadece koşmak yetmiyor, bize teknik ve son vuruşu iyi santraforlar lazım
    nordin amrabat: kayseriden gelirken yaptıklarını, malagaya giderken unutturdun. yolun açık olsun.

    pişmesi için veya yabancı sınırına takıldığı için kiralık göndermemiz gereken oyuncularımız da var.

    salih dursun: bence kesinlikle ihtiyacımız olan yetenek var bu çocukta ama bi sene oynaması lazım
    oğuzhan kayar: a2 veya anadolu takımlarında oynamalı. furkan özçal veya beykan şimşek etkisi olabilir
    umut gündoğan: emre, hamit, selçuk, melo, yekta varken kiralanıp süper lig tecrübesi edinmeli
    furkan özçal: karabük performansı gerçekten etkileyici ama sanırım bi yıl daha beklemeli
    lucas ontivero: kesinlikle yetenekli ama bi kaç senesi var o yüzden pişmeli
    izet hajroviç: adam akıllı izleyemedik, benim pek umudum yok gerçi ama görmek lazım

    belki kızacaksınız ama eğer çok extrem bir durum olursa onur-muslera yapılabilir*
    koray ve ismail a takıma monte edilebilir
    bir yabancı stoper, bir türk orta saha, bir yabancı forvet ile sezon kapatılır
  • 143
    kadro planlaması yapmak için 6+0+4 gibi bir kuraldan çok daha rahat ola bir kural'ın olduğu bir sezona hazırlanacağımızdan geçen sene olduğu gibi kadro planlamasında büyük bir fiyasko ile karşılaşmamızı mümkün görmüyorum.

    öncelikle bu sefer tribünde oturtmak için oyuncu transfer etmeyeceğiz, yani her oyuncunun her hafta sonradan oyuna dahi olarak da oynama ihtimali olacak bu yüzden transfer ettik ama kadroya giremeyeceğini düşündüğü için oyuncular kendilerine bakmıyor gibi bir bahane olmayacak, yani bu sene daha rahat yabancı oyuncu transferi yapacağız aslında sadece daha az sayıda olmaları gerek.

    öncelikle seneye ligde ilk 11 için banko oynatacağımızı düşündüğüm 4 isim var; muslera- chedjou-melo-sneijder

    evet eğer chedjou alınan paraya satılıp yerine daha düşük maliyetle savunmaya liderlik edebilecek bir isim gelecekse yerine o isim yazılmalı ancak eğer bu yapılamıyorsachedjou takımda kalacak demektir ve mancini'nin onu sakatlıklar harici pek keseceğini tahmin etmiyorum.

    telles yabancı sınırı sebebiyle bazı maçlarda kenarda oturmak zorunda kalabilir, mancini telles yerine kendi alternatifini yarattı, rakibin hızlı kanat oyuncuları olan maçlarda sabri, yavaş ama markaj edilmesi gerekli olan maçlarda ise hakan ile orası idare edilir.

    bruma için de aynı durum geçerli ancak mancini oası için henüz bir alternatif yaratamadı, sabri veya hamit orada bruma'nın atletikliğini sağlayabiecek isimler değiller, evet sabri çok süratli de olsa bruma kadar teknik değil, ayrıca oyun görüşü olarak da bruma sabiden biraz daha üstün, o bölgeye ya transfer yapılacak ya da alt yapıdan bir isim çıkarılacak ki ben transfer yapılacağını tahmine diyorum.

    hajrovic ile ilgili kulübü fifaya şikayet ettiği haberlerinin ne kadar gerçek olduğuna dair bir bilgim yok ayrıca bosna' da yaşanan felaketi düşününce lig de bitmişken orada bulunmasını yadırgamıyorum ama olur da giderse galatasaray'ın kaybedeceği tek şey ödediği bonservis olacakmış gibi duruyor, bu sezon bize bir artısı olmadı, yine de
    henüz genç ve oyun görüşü ve oyun zekası olarak kesinlikle potansiyelli olan bir isimden bahsediyoruz, hızlanması görece yavaş olsa da uzun mesafede etkili de bir koşucu, forma şansı bulması için sivasspor ayarında bir takıma kiralık verilebilir ya da yapılacak yerli kanat oyuncu transferinde kiralık olarak teklif edilip fiyat indirmek için kullanılabilir..

    ontivero da teknik kapasitesi açısından ne kadar iyi gözükse de fizik olarak o kadar zayıf bir izlenim bıraktı oynadığı maçlarda, fiziğini geliştirmesi gerektiği muhakkak ve takımda bunu yapamayacağı da muhakkak kiralık gideceğine kesin gözüyle bakıyorum.

    dany beşiktaş'tan dönecek büyük ihtimalle adamın eşyalarını faan yakıyorlardı en son gidip bunu üzerine bonservisini almak için opsiyonlarını kullanmazlar heralde, keşke yabacnı sınırı olmasa, tam semih'i yedekleyecek stoperdi kendisi.

    amrabat tkaımdaki kanat oyuncuları ve yabancı sınırının müsait olmasına göre takımda kalabilir ancak ben onunda ispanyada bir yıl daha kiralık oynayacağını tahmin ediyorum, seneye ab oyuncuları için statü değişikliği olursa kesin kadroda olur ama tkaım kanat oyuncusu için bu kadar aç bir haldeyken fizik kondisyonu yerinde olan bir ismi öylece bırakamaz.

    drogba zaten ayrılacak, elveda dude.

    elmander ile de sözleşme yenileneceğini tahmin etmiyorum, teknik kadroda tekrar görüşmek üzere koca yürekli adam.

    burdisso zaten son dakika kadroda stoper olsun diye kiralanan bir isimdi varlığını yokluğundan daha çok hissedeceğimizden emindim, öyle de oldu, olmaz olaydı. kısaca o da köyüne geri dönsün.

    emanuel eboue ise bize verebielceği bir şey kalmayan bir isim artık, onu göndermek için bence geç bile kaldık.

    kısaca eboue, drogba, elmander ve burdisso takımdan ayrılacak; ontivero, hajrovic oynayabilsinler diye, amrabat ise ab kuralını bekleyene kadar kiralık olarak gönderilmelidir. bu takdirde elimizde muslera-chedjou-telles-melo-sneijder-bruma kalıyor yani 6 isim var, bu demektir ki 2 tane daha yabancı oyuncuyu kadroya sokma hakkımız olacak bu haklardan birini ben de ilerideki forvet hattına kullanmamız gerektiğini düşünenlerdenim. burak yılmaz senye ok çok daha iyi bir performans ortaya koyacak bundan eminim ancak umut bulut artık yaşının da getirisiyle tek varlığı olan fizik gücünü kaybetmeye başlayacak ve vasat bir isme bürünecek, kötü ayrılalım istemem takıma katkısı çoktur umutun ama miadını da dolduruyor yerine berk ismail ünsal hem ihtiyacımız olan tipte hem de genç olan bir isim olduğu için onun önüne geçecek bir yabancı forvet transer etmektense onun rekabet halinde olacağı bir yabancı forvet transferi yapmamız gerekiği düşüncesindeyim.

    ortasaha için yerli rotasyonumuz; selçuk inan-hamit altıntop-yekta kurtuluş-umut gündoğan-ibrahim coşkun-emre çolak-furkan özçal- yekta gülselam hatta veysel ve salih ile birlikte fazlaca şişmiş durumda zaten bu bölgeye transfer yapılmamalı.

    kanatlara ise kesinlikle yerli oyuncu transferi gerekiyor, yiğit gökoğlan yetersizliğini kanıtladı, aydın da döndüğü takdirde zate tam gideremediği kanat oyuncusu ihtiyacğını kupa finalinde gördüğümüz üzre götü göbeği saldığı için hiç gideremeyecek yani takımda yerlii kanat oyuncumuz yok, baı maçlarda sabri sarıoğşu sağ kanat için ideal isim olsa da genç ve fizik olarak yeterli ve türkiye pasaportlu oyuncular bulmak zorundayız ayrıca kalan tek yabancı hakkımızı da bruma gibi bir transfere harcamamamız gerektiği kanaatindeyim.

    ayrıca kesinlikle bek oyuncusu transfer etmemiz gerek. stoperde fiziğini biraz daha geliştirmiş olan emre can coçkun bizi götürecektir, yapılacaksa chedjou satılıp onun yerine lider oyuncu transferi yapılmalıdır sadece.
  • 144
    ozellikle gitmesi gundemde olan bazi oyuncularin olasi tazminatlari, kulubun ciddi anlamda tokezlemekte olan ekonomik durumu ve yerli futbolcu piyasasinin asiri yuksek bonservis bedelleriyle aciliyor olmasi gibi sebeplerden dolayi kisir gecme ihtimali olan sezondur.

    olumlu sekilde yazilabilecek seyler: a) maas yukumluluklerimizin ciddi miktarlarda oldugu bazi oyuncularin gitmesiyle maas butcesinde bir rahatlama. b) mevcut oyuncularin bollugu sebebiyle takaslarda degerlendirilebilme olasiligi.

    onun disinda rakamlara baktigimiz zaman kulubun acilen kemer sikmaya baslamasi lazim ve hazir maas yukumlulukleri azaliyorken bunu yapmamiz sart. durum ic acici degil, ama icinden cikilamaz da degil. tek istegim taraftarin da bu duruma anlayis gosterebilmesi, ki onu da sanmiyorum.
  • 145
    tecrübeli ve ucuz yerli yedek kaleci almamız gereken transfer sezonu (ptt 1.lig'den bile alınabilir.) bunun iki nedeni var:
    1. muslera 60 civarı maç oynayacak, sakatlandığında da özellikle şampiyonlar liginde ne olduğunu gördük.
    2. iç sahada nispeten rahat maçlarda muslera dinlendirilip, yabancı rotasyonu rahatlatılabilir.
    muslera satılsın demiyorum, inşallah futbolu bizde bırakır.
  • 146
    uzun uzun yazmaya gerek yok. geçen sene yaz ve kış transfer döneminde yapılan hatalar yapılmasın, kadro planlaması doğru yapılsın yeter.

    zaten kadro gereğinden fazla şişkin durumda. bir kısmı da galatasarayda oynayamayacak adamlar. öncelikli olarak kadronun boşaltılması yerlerine de iki tane ilk 11 oyuncusu transfer edilmesi gerekiyor: ömer toprak hakan çalhanoğlu

    son durumda:

    muslera (ufuk)
    sabri (veysel)-semih (koray)-ömer (gökhan)-telles (hakan)
    selçuk (hamit)-melo (yekta)
    bruma(amrabat)-sneijder(ontivero)-hakan (emre)
    burak (umut)

    bunların dışında berk, umut, ceyhun, oğuzhan, aykut kalır.

    eboue: umarım satılır ama çok zor, bu parayı kimse ödemez ona, o da düşük paraya hayatta bir yere gitmez.
    chedjou: hazır piyasası ölmeden hemen gönderilmeli.
    hajrovic: son kazık, üçüne beşine bakılmadan gönderilmeli.
    burdisso drogba ve elmander zaten yolcu.
    aydın, yiğit ve salih için bir enayi takım bulunursa paket yapılmalı.

    biz üç sene önce şampiyon olurken 6-7 tane direk ilk 11 oyuncusu aldık. bu sene de aynı şekilde iki tane ilk 11 oyuncusu alalım yeterli olacaktır. tabi kanatlara bir tane kalilteli yedek bulunursa (olcan-gökhan töre) tadından yenmez o da ayrı konu.
  • 149
    defansa psg den alex, kanada yine psg den menez yada zaman zaman forvette de faydalanabilmek adına podolski gibi nokta atışı transferlere ihtiyacımız olan sezon. bruma'nın sağlam döneceğini var sayarak hamit'inde eski performansını yakalamasını ümit ederek yeni sezona başlamak sıkıntı yaratacak olsa da finansal fair play kuralına uymak adına risk alınacak sezondur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın