• 143
    kadro planlaması yapmak için 6+0+4 gibi bir kuraldan çok daha rahat ola bir kural'ın olduğu bir sezona hazırlanacağımızdan geçen sene olduğu gibi kadro planlamasında büyük bir fiyasko ile karşılaşmamızı mümkün görmüyorum.

    öncelikle bu sefer tribünde oturtmak için oyuncu transfer etmeyeceğiz, yani her oyuncunun her hafta sonradan oyuna dahi olarak da oynama ihtimali olacak bu yüzden transfer ettik ama kadroya giremeyeceğini düşündüğü için oyuncular kendilerine bakmıyor gibi bir bahane olmayacak, yani bu sene daha rahat yabancı oyuncu transferi yapacağız aslında sadece daha az sayıda olmaları gerek.

    öncelikle seneye ligde ilk 11 için banko oynatacağımızı düşündüğüm 4 isim var; muslera- chedjou-melo-sneijder

    evet eğer chedjou alınan paraya satılıp yerine daha düşük maliyetle savunmaya liderlik edebilecek bir isim gelecekse yerine o isim yazılmalı ancak eğer bu yapılamıyorsachedjou takımda kalacak demektir ve mancini'nin onu sakatlıklar harici pek keseceğini tahmin etmiyorum.

    telles yabancı sınırı sebebiyle bazı maçlarda kenarda oturmak zorunda kalabilir, mancini telles yerine kendi alternatifini yarattı, rakibin hızlı kanat oyuncuları olan maçlarda sabri, yavaş ama markaj edilmesi gerekli olan maçlarda ise hakan ile orası idare edilir.

    bruma için de aynı durum geçerli ancak mancini oası için henüz bir alternatif yaratamadı, sabri veya hamit orada bruma'nın atletikliğini sağlayabiecek isimler değiller, evet sabri çok süratli de olsa bruma kadar teknik değil, ayrıca oyun görüşü olarak da bruma sabiden biraz daha üstün, o bölgeye ya transfer yapılacak ya da alt yapıdan bir isim çıkarılacak ki ben transfer yapılacağını tahmine diyorum.

    hajrovic ile ilgili kulübü fifaya şikayet ettiği haberlerinin ne kadar gerçek olduğuna dair bir bilgim yok ayrıca bosna' da yaşanan felaketi düşününce lig de bitmişken orada bulunmasını yadırgamıyorum ama olur da giderse galatasaray'ın kaybedeceği tek şey ödediği bonservis olacakmış gibi duruyor, bu sezon bize bir artısı olmadı, yine de
    henüz genç ve oyun görüşü ve oyun zekası olarak kesinlikle potansiyelli olan bir isimden bahsediyoruz, hızlanması görece yavaş olsa da uzun mesafede etkili de bir koşucu, forma şansı bulması için sivasspor ayarında bir takıma kiralık verilebilir ya da yapılacak yerli kanat oyuncu transferinde kiralık olarak teklif edilip fiyat indirmek için kullanılabilir..

    ontivero da teknik kapasitesi açısından ne kadar iyi gözükse de fizik olarak o kadar zayıf bir izlenim bıraktı oynadığı maçlarda, fiziğini geliştirmesi gerektiği muhakkak ve takımda bunu yapamayacağı da muhakkak kiralık gideceğine kesin gözüyle bakıyorum.

    dany beşiktaş'tan dönecek büyük ihtimalle adamın eşyalarını faan yakıyorlardı en son gidip bunu üzerine bonservisini almak için opsiyonlarını kullanmazlar heralde, keşke yabacnı sınırı olmasa, tam semih'i yedekleyecek stoperdi kendisi.

    amrabat tkaımdaki kanat oyuncuları ve yabancı sınırının müsait olmasına göre takımda kalabilir ancak ben onunda ispanyada bir yıl daha kiralık oynayacağını tahmin ediyorum, seneye ab oyuncuları için statü değişikliği olursa kesin kadroda olur ama tkaım kanat oyuncusu için bu kadar aç bir haldeyken fizik kondisyonu yerinde olan bir ismi öylece bırakamaz.

    drogba zaten ayrılacak, elveda dude.

    elmander ile de sözleşme yenileneceğini tahmin etmiyorum, teknik kadroda tekrar görüşmek üzere koca yürekli adam.

    burdisso zaten son dakika kadroda stoper olsun diye kiralanan bir isimdi varlığını yokluğundan daha çok hissedeceğimizden emindim, öyle de oldu, olmaz olaydı. kısaca o da köyüne geri dönsün.

    emanuel eboue ise bize verebielceği bir şey kalmayan bir isim artık, onu göndermek için bence geç bile kaldık.

    kısaca eboue, drogba, elmander ve burdisso takımdan ayrılacak; ontivero, hajrovic oynayabilsinler diye, amrabat ise ab kuralını bekleyene kadar kiralık olarak gönderilmelidir. bu takdirde elimizde muslera-chedjou-telles-melo-sneijder-bruma kalıyor yani 6 isim var, bu demektir ki 2 tane daha yabancı oyuncuyu kadroya sokma hakkımız olacak bu haklardan birini ben de ilerideki forvet hattına kullanmamız gerektiğini düşünenlerdenim. burak yılmaz senye ok çok daha iyi bir performans ortaya koyacak bundan eminim ancak umut bulut artık yaşının da getirisiyle tek varlığı olan fizik gücünü kaybetmeye başlayacak ve vasat bir isme bürünecek, kötü ayrılalım istemem takıma katkısı çoktur umutun ama miadını da dolduruyor yerine berk ismail ünsal hem ihtiyacımız olan tipte hem de genç olan bir isim olduğu için onun önüne geçecek bir yabancı forvet transer etmektense onun rekabet halinde olacağı bir yabancı forvet transferi yapmamız gerekiği düşüncesindeyim.

    ortasaha için yerli rotasyonumuz; selçuk inan-hamit altıntop-yekta kurtuluş-umut gündoğan-ibrahim coşkun-emre çolak-furkan özçal- yekta gülselam hatta veysel ve salih ile birlikte fazlaca şişmiş durumda zaten bu bölgeye transfer yapılmamalı.

    kanatlara ise kesinlikle yerli oyuncu transferi gerekiyor, yiğit gökoğlan yetersizliğini kanıtladı, aydın da döndüğü takdirde zate tam gideremediği kanat oyuncusu ihtiyacğını kupa finalinde gördüğümüz üzre götü göbeği saldığı için hiç gideremeyecek yani takımda yerlii kanat oyuncumuz yok, baı maçlarda sabri sarıoğşu sağ kanat için ideal isim olsa da genç ve fizik olarak yeterli ve türkiye pasaportlu oyuncular bulmak zorundayız ayrıca kalan tek yabancı hakkımızı da bruma gibi bir transfere harcamamamız gerektiği kanaatindeyim.

    ayrıca kesinlikle bek oyuncusu transfer etmemiz gerek. stoperde fiziğini biraz daha geliştirmiş olan emre can coçkun bizi götürecektir, yapılacaksa chedjou satılıp onun yerine lider oyuncu transferi yapılmalıdır sadece.
App Store'dan indirin Google Play'den alın