• 176
    fenerbahçe'nin başvurusunu ve nihat özdemir federasyonu'nu düşününce sonucun fenerbahçe açısından olumlu ya da kısmen olumlu olacağına %100 emin olduğum saçmalık.

    yönetim uyuyor ve galatasaray taraftarı olarak bizler de narkozlu gibi izliyoruz farkında mısınız bilmiyorum.

    bir tek benim mi canımı acıtıyor çözemiyorum ama taraftar tepki koymaz, yönetim tedbir almaz ise kucağımıza bombayı bırakacaklar 1-2 ay içinde.

    iş bittikten sonra koyulan tepkimize de "yaygara" diyecekler.

    bu iş çok ciddi!
  • 177
    resmiyete dökülmüş bile geçmiş olsun. tabi sen bu kadar sessiz tepkisiz kalırsan adamlar da gereğini yaparlar. onlar bile şaşırmıştır, gs nasıl camia olarak bu kadar sessiz kaldı diye.

    velhasıl fb havadan 9 şampiyonluk kazanarak çakma en büyüklük algısına ve havuzdan ekstra paralara konmuş oldu böylece. hepimiz de öylece izledik, izliyoruz.

    benim bildiğim tanıdığım gs bu değildi, sıradan bir anadolu kulübü kadar bile nüfusumuz kalmadı ülkede.

    futbol bitmiştir artık, geçmiş olsun. izleyen izlesin ama benim şahsen içim almıyor, acıyor.
  • 180
    burası türkiye, kesinlikle ciddiyetle üstüne gitmeliyiz. biz bir şampiyonluk için ecel terleri dökerken sen halı saha turnuvasından hallice maçlarla havadan 9 şampiyonluk alacaksın. yönetim hemen deklarasyon yayınlamalı. "eğer kabul edilirse bizde türkiye kupası dahil aldığımız bütün kupalar için başvurup 20 şampiyonluk daha isteyeceğiz" diyerek bu işin önü kesilmeli. edirne'den hakkari'ye yüzlerce takımın katıldığı türkiye kupası çok daha ulusal bir kupadır.
    https://www.galatasaray.org/iletisim-formu
    lütfen iki dakikanızı ayırıp kulübe bu konuyu ciddiye almasını söyleyelim. deklarasyon, basın açıklaması her neyse yapılmalı.
  • 181
    sportif ba$arilar ile rakibi galatasaray - kaldi ki biz onlarla rakip bile degiliz - ile boy ölçü$emeyecegini anlayan fenerbahçe'nin egale edilen kadiköy galibiyetler serisinin ardindan tarihten azalarak silinmek istemedigi için çaldigi yeni kapi. önce 6-0 vardi, sonra kadiköy yenilmezlik serileri, $imdi de bu. 6-0 yol geçen hanina dönen saraçoglu stadi ile unutuldu. bilhassa da 2 yil pe$pe$e evinde galatasaray'a yenildikten sonra.

    69 öncesi 1.liklerin gelince. olayi ince ayrintilarini kadar bilmiyorum ancak ayni yil içinde farkli takimlarla farkli fikstürlere sahip farkli lig müsabakalari oynanmi$. fenerbahçe'nin bu liglerin bir tanesinde bir ba$arisi söz konusu. 2. lig beyaz grup, kirmiizi grup gibi bir $ey dü$ün. fenerbahçe'nin beyaz grupta 1.likleri var. ancak öte yandan da kirmizi grubun 1.si var. sonra zaten 1959'da milli lig kuruluyor ve o yildan sonra her $ey açikliga kuvu$uyor. ben böyle anladim.

    59 öncesi 1.liklerinin $ampiyonluk olarak taninmasi çok büyük saçmalik olur ancak galatasaray bundan bir $ey kaybetmez. bu i$in tek kaybedeni olur, o da fenerbahçe!
  • 182
    fenerbahçe, bir yerlerden!! söz almasaydı bu başvuruyu asla yapmazdı. ali koç başkan olduğu günden beri her mücadeleyi kaybetmişken, en büyük ve kolay galibiyet olarak gördüğü bu saçmalığı riske atmaz. iş sandığımızdan da ciddi...

    ne yapacak nihat özdemir? başvuru hiçbir hukuki ve fiili resmiyete dayanmadığı için ret mi edecek? tabii ki hayır. olay aslında federasyon başkanının fenerbahçeli olması değil. hangi ülkede olduğumuzu, kimlerin ne olaylarda hangi şartlarla kurtulduğunu düşünürseniz sonucu tahmin etmek zor olmayacak.

    2011 yılında federasyon tarafından ( mahkeme bile demiyorum, futbolun başı tarafından) 3 yöneticisi ceza almış, şike yaptığı kabul edilmiş ama sahaya yansımamış denilerek ligde tutulan bir takım o gün nasıl ve ne yaparak kurtulduysa bu başvuru da aynı şekilde kabul edilecektir. federasyon başkanı fenerli olsa ne olur galatasaraylı olsa ne olur. kararı veren o değil ki! kararı veren "insan" bile değil, nefes almayan ama nefes veren bir materyal..
  • 184
    yalandan ziyade, bana çok tuhaf gelen bir olay.

    yani ben bir taraftar olarak, ne yapayım durup dururken gelen şampiyonluğu? diyelim ki saydılar, ee? şampiyonluk kutlaması mı yapacağım? ben yine şu anki sayıdan, yani 22'den hesaplamaya devam ederim. biz 19'da olsaydık da, yine 19'dan saymaya devam ederdim. gerçekten bunun gerçekleşmesinden heyecan duyan fenerbahçeli ya da beşiktaşlı arkadaşları anlamıyorum.

    hayır bir de, saymak isteyen saysın kendi içinde. neden bunu resmiyete dökmek istiyorlar? isteyen 5 yıldızlı formasını bassın, isteyen 10 yıldızlı. resmiyet kazanmadan forma basılamaz diye bir kural mı var bilmiyorum.
  • 185
    muhtesem bir donemde ortaya atilmistir. piyasalar cakilmis, ulkede temel hak ve ozgurlukler kafalara gore kisitlaniyor, bir gecede illerin sinirlari vs degisiyor, tam bu sirada da 1959 donemi oncesi sampiyonluk yalanlari ortaya atiliyor.

    hem hukumet hem de fenerbahce icin win - win bir donem.

    hukumet icin gundem degistirme araci olarak muhtesem bir konu, fenerbahce icin de gundemin degistirilmesini saglayabilecek bir firsat olacagi icin talebin kabul gorebilecegi en iyi zaman.
  • 186
    kabul edilmesi durumunda tff'nin kendi varlığına son vereceği saçmalıktır. senden önce başka kuruluşların düzenlediği turnuvaların başarılarını kendine almak nedir yahu? 1959'dan bu yana başka bir turnuva oynanıyor. eğer öncesi şampiyonluklar kabul edilecekse o zaman sen sen olmaktan çıkıyorsun. önceki bir turnuvasın. milli küme mi olur ne olursa artık. zaten zamanında bjk için "ülkeyi temsil" bahanesiyle içine edildi turnuvanın şimdi iyice sıvarlar.

    1959'dan bu yana başka bir turnuvanın oynandığı kabullenilsin artık!

    a kulübü bir turnuvada açık ara önde gidiyor ama bir bakmışsın önceki turnuvalardaki başarıları b ve c kulüplerine dahil edilerek verilmiş ve mevcut turnuvada a'nın önüne geçmişler. olabilir mi böyle bir saçmalık? a kulübü önceki turnuvalarda başarılı olamamış olabilir. yeni turnuvada başarılıyken bu yapılan a kulübüne büyük haksızlık olur.

    trabzonspor'un ise bu saçmalığa sessiz kalması ayrıca bir saçmalık. sonradan kurulmuş bir kulüp trabzonspor ve 3 büyükler kadar tarihleri yok. haliyle bu durum kabul edilirse rakipleri şampiyonluk sayılarını arttıracak ve buna ek olarak da sampiyon olmuş sayılan başka kulüpler de olacak. bu durumda elde ettikleri gelir de düşecek. ki 1959 sonrası turnuvada şampiyon olmuş kulüpler arasında en çok zararı kendileri görecek.

    bu mevzu kabul edilirse çeşitli şikayetlerle ortalık iyice karışır ve kuruluşlarından itibaren kulüplerin her kupası şampiyonluk sayılarak yeni bir turnuvaya merhaba deriz. tff diye bir şey de ortada kalmaz. yeni bir isim ve oluşum meydana gelir. şu dönemde bunu hiç istemem çünkü türk düşmanı bir ülke liginde oynamak bile bizim için daha adaletli olur bu durumda.

    kimse de gelip bize "vay siz efsanelerinizi yok mu sayıyorsunuz" demesin çünkü o efsanelerimiz eskide kalmış turnuvada yer aldılar. bitmiş gitmiş turnuvada. o efsanelerimiz ve başarıları tarihte yerini aldı.
  • 187
    cok kisa yazacagim.
    babam fenerli, en yakin 20 yillik arkadaslarim fenerli. bu olaya “sacmalik” disinda bir yorum getirmiyorlar.
    gercekten akli calisan herhangi bir insanin, takimindan bagimsiz, boyle bir seyden mutlu oluyor olmasi inanilmaz bir durum. yani tamam verelim abi 10 yildiz olsun, gercekten tatmin edecek mi? bu nasil bir aptalliktir.
    normalde konu dahi olmayacak bir basvuru, olmamasi gereken her seyin %99 oldugu bir ulkede kabul edilecektir. artik daha ne kadar nefret edilebilir bazi seylerden bilemiyorum.
  • 188
    şampiyonluklar sayılsın, tff resmi sitesinde şampiyonluk yılları belli olsun zaten herkes ne kadar saçma olduğunu anlayacak ve yeniden iptal edilecek. aynı anda 2 turnuva oynanmış, 50-59 arası hiç bir ulusal lig oynanmamış, sürekli 1-2 yıl arayla oynanmış 2 ayrı lig var. şampiyonluk tarihçesi öyle saçma bir halde oluyor ki dünyanın hiçbir spor organizasyonunda kabul edilemez.

    1924-harbiye
    1925-
    1926-
    1927-muhafızgücü
    1928-
    1929-
    1930-
    1931-
    1932-istanbulspor
    1933-fenerbahçe
    1934-beşiktaş
    1935-fenerbahçe
    1936-
    1937-fenerbahçe
    1938-güneş
    1939-galatasaray
    1940-fenerbahçe ve eskişehir demirspor
    1941-beşiktaş ve gençlerbirliği
    1942-harp okulu
    1943-fenerbahçe
    1944-fenerbahçe ve beşiktaş
    1945-fenerbahçe ve harp okulu
    1946-fenerbahçe ve gençlerbirliği
    1947-beşiktaş ve ankara demirspor
    1948-
    1949-ankaragücü
    1950-fenerbahçe ve göztepe
    1951-beşiktaş
    1952-
    1953-
    1954-
    1955-
    1956-
    1957-
    1958-

    fenerbahçe’nin saydırmak istediği turnuvaların hali. sadece şu şekilde resmi siteden paylaşsak utanıp kabul etmezler. spor medyası dahil ülkenin yüzde doksanı bu şekilde şampiyonluk yılları çıkacağını bilmiyor. kabul edildiğinde gördüklerinde hepsi zaten bu ne lan diyecek.
  • 190
    galatasaray, bir an önce kulüp olarak açıklama yapmalıdır. '' süper lig '' profesyonel ve deplasmanlı olarak 1959 yılında tüm bölgesel şampiyonluklar sıfırlama yapılarak başlamıştır. o dönem tüm türk kulüpleri bunu bilerek ve kabul ederek mücadeleye başlamıştır. öyle bişey olsa, şimdi değil o dönem bu kupalar sayılırdı. tıpkı ingiltere premier lig'in kuruluşunda olduğu gibi (1992). ligimiz öncesi olmadan 1959 yılında "profesyonel" olarak başladı. 1959 öncesi sırf şuan önde olduğumuz şampiyonluk sayısını eritmek için bir uydurmadır. kısmen ulusal olan kısa turnuvaların "ulusal deplasmanlı lig şampiyonluğu" ile eş tutulması abes bir durumdur. o halde biz de 18 adet türkiye kupası şampiyonluğu için algı ve başvuru yapmalıyız.

    not: fb kulübü, elemeli turnuvalardan 1 yılda 2 şampiyonluk istiyor. yani türkiye kupası için başvuru şansımız doğuyor.

    kopyala-yapıştır yapıp kulübe gönderirseniz sevinirim.

    https://www.galatasaray.org/iletisim-formu
  • 191
    hala akillanamadilar ya. 15 hatta 20 yildir boyle boyle ali cengiz oyunlari oynamaya calistiklari icin burunlari surtuyor, her seferinde yaptiklari kendilerine utanc, eziklik, dalga konusu, ve rezalet olarak geri donuyor. sonra neden kalk api kalk allahin dedigi olur, bursadan gelen gol haberi, 3 temmuz 2011, 12 mayis 2012, dorduncu yildiz, 23 subat 2020 fenerbahce galatasaray maci ve daha sayamadigim onlarca rezillik baslarina geliyor diye aglarlar. adamlar basarisizliklarini ve rezilliklerini hakemleren feto’den tut cia, gladio, mossad dahil her turlu mercege bagladilar. yetmedi yakinda cikip “marslilar bize komplo kurdu” derler. simdi de isitip isitip 28 sampiyonluk yalanini onumuze atiyorlar. e tabi besiktas maci sonrasi sampiyonluk sanslari iyice dusmeye basladi. gene basladilar. istediklerini yapsinlar. artik nihat ozdemir’i mi rte’yi mi araya sokarlar bilemem ama bir sekilde ellerinde patlayacak ve gene tarihe rezil olarak damga vuracaklar. tarih tekerrurden ibarettir. hic sekmez.
  • 192
    saymaya kalkarlarsa 1951 şampiyonluğu konusunda ne yapacaklarını merak ediyorum. zira 1951’de fenerbahçe, galatasaray şampiyon olmasın diye beşiktaş maçında sahaya iki tane lisanssız oyuncu çıkarmış ve hükmen yenilmiştir. bu hem federasyon kayıtlarında, hem de o günün gazetelerinde ispata mahal bırakmayacak derecede açık bir olaydır.

    (bkz: 8 nisan 1951 beşiktaş fenerbahçe maçı)

    eğer şampiyonlukları kabul etmek istiyorlarsa şu soruların sorulması gerekiyor:

    1. bu maçta yapılan açık şike sonucu beşiktaş şampiyon olmuştur, bu şampiyonluk tescillenecek midir? tescillenmeyecekse bu şampiyonluk için ne yapılacaktır?

    2. bu maçta şike yapan takımlar ceza almamıştır, bu kulüplere ceza verilecek midir, hangi kanuna göre verilecektir? küme düşme cezası uygulanacak mıdır?

    3. bu maçta şike yapan iki kulübün “sicil”ine bu şike işlenecek midir?
  • 193
    saman altından su yürütürken nihat abilerinin kırdığı pot yüzünden gündeme gelen olay.

    ali koç durur mu yapıştırdı istanbul sözleşmesi tweetini. e bir şekilde bu konuyu gündemden çekmek lazım ki galatasaray tarafı uyanmadan arada derede halledilsin bu mevzu.

    bizim saf taraftarımız da insan haklarını destekleyici bir adım gördü ya hemen sevgi pıtırcığına bağladı tabi. yanlış anlaşılmasın hakaret olarak söylemiyorum, gerçekten kalbi temiz bizim taraftarlarımızın. önlerinde tonlarca örnek dururken yine suyun karşı tarafının karşılığı olmayan insancıl bir tavır sergileyeceğine inanıyoruz, inanmaya da devam edeceğiz. profesyonel kötülük nedir nasıl yapılır bilmiyoruz çünkü...

    bu konuya bugün tepki vermezseniz bir daha tepki verecek şansınız olmayacak sevgili galatasaraylılar.

    ne sanıyorsunuz yapamazlar mı? bir gecede spor yasası değişmedi, malum takım zayıfladı diye tarihte gündeme gelmemiş play-off uygulaması getirilmedi, avrupa'da ses getirirken yabancı sınırı apar topar 5'e çekilmedi, ezeli rekabete ucundan tutunabilsin diye küçük şikecilere bedavadan 2 şampiyonluk verilmedi çünkü bunlar hep komplo teorisi mi yoksa?!

    daha basit ifade etmek gerekirse bugün bu saçmalığın önüne geçmezseniz ileride yapacağınız hamlelerin başarılı olma ihtimali bugün beşiktaş'tan o bedava aldıkları 2 şampiyonluğu geri verdirme ihtimaliniz ile eş değer olacaktır.

    uyan ey galatasaraylı.
  • 194
    21.03.2021 tarihinde beinsport 1 kanalında yayınlanan ve federasyon başkanı nihat özdemir'in katılmış olduğu programdan sonra sözlüğümüzde tekrardan gündem olmuştur. programın o bölümünü izledim. güntekin onay isimli rıdvan yancısının her türlü manipülasyonuna karşın sessiz kaldı nihat özdemir. zaten şu aşamada bir şey söylemesi çok da olası değildi aslında. şimdi o bölümde aklımda kaldığı kadarıyla söylediklerini yorumsuz aktarıyorum:

    " fenerbahçe'nin bununla ilgili bir talebi oldu. biz de bir kurul kurduk, inceliyorlar. inceleme sonucunda bize bir sunum yapacaklar ve biz de çok kısa bir süre içerisinde karara bağlayacağız. geçen gün istanbulspor başkanı aradı beni, bizim de şampiyonluğumuz varmış dedi. şimdi çok önemli bir husus var. biliyorsunuz biz lig şampiyonluk sayılarına göre kulüplere ödeme yapıyoruz. bursaspor örneğin ligden düşmüş olmasına rağmen her sene bu ödemeyi alıyor. son olarak da başakşehir bu kulüplere eklendi. eğer bu şampiyonluklar tescillenirse bu kulüplerimiz de bu paydan ödeme alacaklar. fenerbahçe'nin daha önce de federasyona bu konu ile alakalı başvurusu olmuş ve reddedilmiş".

    şimdi bu açıklamadan ne çıkarırsanız çıkarın. şimdi çok kritik konu nihat özdemir'in de belirttiği şampiyonluk payı mevzusu. bu mevzu sıkıntılı çünkü bu para naklen yayın gelirleri içinden verilen bu para yanlış bilmiyorsam havuz sistemi geldiğinden beridir veriliyor şampiyonlara. aşağı yukarı 25 sene eder. şimdi bu takımların şampiyonluk sayılarıyla oynarsanız bu takımlar 25 sene almadığı paraları isterler. haklıdırlar da. o kadar mali yükün altına nasıl girecekler bilmiyorum. yani sırf şu mevzudan ötürü bile tff'nin bu başvuruyu kabul etmesi çok saçma.

    bu başvuru kabul edilse de türk usulü ne şiş yansın ne kebap mantığıyla kabul edilir. milli küme zaten yerel turnuva. 3 şehrin takımı katılıyor. buradan ulusal şampiyon çıkaramazsınız. diğer turnuva ise ulusal olmasına rağmen türkiye kupası formatında bir şey. ulusal şampiyonu belirleme amacıyla yapılmamış ama ulusal olduğu için bu turnuvayı şampiyon sayabilirler diye düşünüyorum. bu durumda fenerbahçe 3, beşiktaş 1 şampiyonluk alır. bizi de geçmeyecekleri için ne şiş yansın ne kebap diyerek kabul edebilirler bunu. para mevzusu burada da var ama onu nasıl çözerler bilmem.
  • 195
    21.03.2021 tarihinde beinsport kanalındaki yayınında nihat özdemir'in fenerbahçe'nin daha önce başvurduğunu fakat bunun kabul görmediğini söylediği şey.

    zaten daha önce bu konuda başvuru yapılmış ve reddedilmiş. şimdi bunun tekrar gündeme gelme sebebi ne? aradan geçen yılllarda bu konuda ne değişti?

    ayrıca 3 4 sene önce ali koç yancısı ahmet ercanlar'a bir programda galatasaray'lı biri tarafından fenerbahçe yönetiminin sürekli 1959 öncesi şampiyonlukları konuşup neden bir başvuruda bulunmadığı sorulmuştu. ali koç yancısı ahmet bu konuda tek başvuru hakkı olduğunu bu yüzden fenerbahçe yönetiminin detaylı çalıştığını, çalışmalar bitince başvuracağını söylemişti. nihat özdemir dünkü beinsport yayınında fenerbahçe'nin daha önceki başvursunun kabul olmadığını söyledi.

    tek başvuru hakkı varsa fenerbahçe bunu kullanmış ve reddedilmiş şimdi nasıl 2. kez incelemeye alındı bu konu? yine fenerbahçe yine bir hukuksuzluk.
  • 196
    fenerbahçe’nin 1959 yılı öncesi oynanan milli küme ve türkiye futbol şampiyonası turnuvalarının şampiyonlarını ulusal lig şampiyonluğu olarak saydırma çabasını yaklaşık 10 yıldır görmekteyiz. beşiktaş’ın bu konudaki tavrı açıkçası belli değil, onlar bu şampiyonlukların ulusal şampiyon olarak saydırılmasını talep ediyorlar mı bilmiyoruz. gelelim türk işi çözüme... türkiye futbol federasyonu’nun bu sözde şampiyonlukları bir şekilde kabul edeceği ayan beyan ortada. muhtemelen milli küme kabul edilecektir sadece. böylelikle hem fenerbahçe en çok şampiyon olan kulüp olarak gözükecek ve sesleri bir süre için kesilecek. hem beşiktaş’a 3 şampiyonluk hediye edilerek şampiyonluk sayısı 18’e çıkarılacak. galatasaray’a da bakın sizin de var şampiyonluğunuz diyerek 1 şampiyonluk daha verilecek bize. hatta ben sesimizi kesmek adına ateş-güneş’in kazandığı şampiyonluğu bile bize verebileceklerini düşünüyorum bizden kopup kurulduğu için. böylece çok sevdikleri fenerbahçe 25, galatasaray 24, beşiktaş ise 18 şampiyonluk kazanmış olacak. bundan sonraki süreçte de eğer galatasaray tekrar fenerbahçe’ye iki şampiyonluk fark atarsa türkiye futbol şampiyonası da kabul edilir ve fenerbahçe tekrar en çok şampiyon olan kulüp olur. sonrası mı? sonrası yok, dahası yok, elde avuçta bir şey yok... aciz durumdaki fenerbahçe spor kulübünün son kozları bunlar. he bunlar bitince istanbul kigi, cuma ligi toplarına girerseler kendileri üzülürler zira bunlarda biz üstünüz.
  • 198
    nasıl ünal aysal zamanında basketbol finaline çıkmayız demiş ve lafının arkasında durmuşsa bunda da galatasaray kulübü'nün net bir tavır alıp bunu uygulamaya alması gerekiyor.

    geçmişe dönüp bakınca tff basketbol ligi'nin finallerindeki kara leke orada duruyor. bundan 20-30 sene sonra da galatasaray'ın neden o finale çıkmadığını da tüm taraftarlar bilecek.

    bugün de, iş işten geçmeden galatasaray kulübü net bir duruş göstermek zorunda. burada fb'nin iki amacı var;
    1) şampiyonluk sayısında bir şekilde öne geçmek.
    -- bu açıkçası benim umrumda değil. 7-8 senedir şampiyon olamayan takım istediği kadar şampiyonluk ekletsin.
    kupalar müzede duruyor. isteyen gider sayar.
    5 değil 15 yıldız koysunlar.
    biz sadece 2 yıldızlı forma yaparız; biri uefa kupası, diğeri süper kupa. mesajı alan alır.

    2) havuz gelirindeki payını artırmak.
    -- bu büyük bir sorun. resmen gs ve biraz da bjk kulübünün hakkı olan parayı cebe atıp çalmak istiyorlar.

    bu noktada gs kulübü çıkıp finansal hakkını yedirmemek için açıklama yapmalı. biz aziz ya da ali gibi her seferinde "havuzdan çıkarız" boş tehdidini savurup geri atan bir kulüp değiliz. gerekirse çıkıp, hazır bein'ın anlaşması da bitiyorken şampiyonluk sayılarında geçmişe yönelik düzenleme yapılması halinde yayın haklarımızı kendimiz pazarlayacağımıza dair açıklama yapmalıyız. hazır stadyum isim hakkımız da satışa çıkmışken ikisini birden de satabiliriz.

    günün sonunda gs kulübü yönetiminden beklenen net bir duruş göstermesidir. bu artık gazetelerden, fb kulüp yönetiminin açıklamalarından öteye geçti. güntekin ve nihat özdemir'in beinsports yayınıyla bu mesele artık bizim kulübün radarına da girmeli ve tek bir açıklama yapılarak duruş ortaya konmalıdır. sonrasında kim kaç şampiyonluk açıklarsa açıklasın. en azından gs kulübünün ne yaptığını ve ne yapacağını bilelim.
  • 199
    bugün bu konuda sessiz kalınıyorsa, bu demektir ki emir büyük yerden. yani mustafa cengiz yönetimi’nin pasif kalması sağlanmış da olabilir. kaldı ki ben bu yönetimin tepki göstermeyi bilmediğini düşünüyorum. tepki gösterse daha çok antipati toplarız gibi geliyor.

    tek dileğim, bu yönetim gidip de yeni yönetim gelene kadar bu kararın bir şekilde alınması engellensin. arkasındaki taraftar (haliyle seçmen) kitlesinin farkında olup, kendi siyasi görüşleri ya da ticari emelleri sebebiyle galatasaray’ı bu duruma düşürmekte birileri.

    gerçekten şu iğrenç sezon değil, şu mide bulandırıcı siyasi ortam bi değişse de normalleşebilsek biraz. ülkede her şey boka batmış durumda ama hala din tüccarlığı, para siyaseti, eril dil, hamaset, dikta uygulamaları gırla gidiyor. eğitim şart.

    edit: leogsun uyarısıyla aklıma geldi, emir olsa muhtemelen fenerbahçe istanbul sözleşmesi çıkışı yapmazdı. bu durumda bu pasifliğin sebebini ben anlayamıyorum, anlayan beri gelsin. gerçi dediğim gibi, bu yönetim gidene kadar pasif kalsa daha iyi bile olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın