• 903
    1 sene içinde 2 farklı şampiyonluk istenen kuyruklu yalan.

    örneğin 1944 yılında fenerbahçe türkiye futbol birinciliği ligini, beşiktaş ise milli küme ligini şampiyon bitirmiş, ikisi de şampiyonluklara eklenmeliymiş. anan güzel mi derler adama.

    öyleyse çok daha profesyonel bir organizasyon olan türkiye kupası şampiyonluklarını da lig şampiyonluklarına eklemekten başka şansları yok. 1 senede 2 şampiyonluk yazabiliyorlar madem. sıralama da şu şekilde olmuş oluyor;

    galatasaray 43
    fenerbahçe 35
    beşiktaş 32
    trabzonspor 16
    harbiye idman yurdu* 3
    .
    .
    .
  • 906
    bu yalan federasyon başkanlarının değil, direkt olarak meclisin konusu. dolayısıyla ali koç bile gelse, ben 59 öncesi şampiyonlukları tescil ediyorum diyemez. daha önce nihat özdemir, yıldırım demirören'in diyemediği gibi.

    bu konu, ali koç'un başarısızlıklarının üstünü örtmek amaçlı, önüne ne koysan yedirdiği fb taraftarının gazını alma konusudur. fazlası değil.
  • 907
    ea sports'un bugün korsan logoyla tanıtım yapmasıyla ne kadar ciddi bir algı oluşturdukları ortaya çıktı. hadi tamam ülke içinde böyle takılıyorlar da önce puma sonra ea sports ile globale açıldılar. elin ispanyol'u gerçeği neymiş sahtesi neymiş bakmaz. bakar fenerin 5 yıldızı varmış der. bunun önüne geçemeyen galatasaray camiası ne kadar utansa az. adada çay içmek için kongreyi ateşe verecek kişiler bu konuda hiçbir şey yapmadı. bu saçmalığa verilecek en iyi cevap onlar gibi davranmaktı. onu da bizimkiler başaramaz.

    fenerbahçe goebbels mantığı ile hareket ediyor hemen her alanı etkiliyor. elimizden bir şey gelmiyor bu dezenformasyon karşısında.
  • 908
    fenerbahçe 5 yıldızlı logoyu kendi logosu olarak resmen tescil ettirmişti yanlış hatırlamıyorsam. iş yaptığı kurumlara "resmi logomuz bu, tescili bu, onayı da burada, bunu kullanmanızı istiyoruz" dedikleri andan itibaren puma da eafc de o logoyu kullanır. bunda yapılabilecek bir şey yok. sorun logonun o haliyle tescil edilebilmiş olmasında.

    normalde marka patent kurumunun bu tescili yapmaması gerekir. çünkü yanıltıcı. hadi koç ismine dayanamayıp sorumluluğu üstlerinden attılar diyelim. bu durumda logonun tescilinin iptal edilmesi için rakiplerin şikayetçi olması gerekir. yani diğer kulüplerin. haliyle buna itiraz edebilecek tek kulüp biziz.

    peki bizim kulüpten bu logo kullanımına resmi bir itiraz var mı? kulübün hukuk birimi 5 yıldızlı logonun iptali için herhangi bir başvuru hazırladı mı? bu logonun haksız yere verildiğini ve galatasaray'ın haklarına zarar verdiğini hukuken ispatladı mı? tescilin iptali için yasal girişimlerde bulundu mu?

    ben şahsen bunların hiçbirini duymadım. bu saatten sonra fenerbahçe'yi döve döve insana dönüştürecek değiliz. olmuyorlar işte, malzeme bu. haliyle beş yıldız mevzusunun bu noktalara gelmesinde ben bizim yönetimi suçluyorum. tamam hırsızın da suçu var ama sen de kendi kapını kilitle bir zahmet.
  • 910
    mesele her zaman lig şampiyonluğunun değeri oldu. kimse 59 öncesi bu kulüplerin başarılarını yok sayamaz. onları da sayarsın ama ayrı bir kategori altında. eğer işine geldiği gibi bazen elmayı bazen armutu sayarsan olmaz tabi. ona bakarsan türkiye kupası da ulusal ölçekte bir turnuvadır, onu alan da bir şampiyondur. ama fenerbahçe'nin tezi 1959 sonrası türkiye kupası organizasyonlarında nedense uygulanmıyor. ulusal organizasyon ise al bu da ulusal şampiyonluk o zaman. zamanında fenerbahçe dahil tüm kulüpler 1963'ten itibaren şampiyonluk sayılarını saymayı kabul ettiler. beşiktaş sadece 1961-62 sezonlarında aslında ligin kurulmuş olduğunu ve tescil aşamasında olduğunu öne sürüp 2 şampiyonluk için başvurusunu yaptı ve o iki şampiyonluğu da saydırarak başladı. ilk yıldız meselesinde sayım için gs:14,fb:14, bjk:11, ts:6 şampiyonluk sayısıyla 2-2-2-1 yıldız şeklinde yıldızlarını aldılar.

    bir süre sorunsuz bu şekilde gitti bu. galatasaray 3. yıldızı önce taktı, sonra fenerbahçe de 3. yıldızını taktı. ama ilk defa fenerbahçeliler çok rahatsız oldu, bunun ezikliğini yaşadılar, malum çıkardıkları komik bir forma vardı. allah'ın ezikleri işte. işte aziz o zaman ilk defa önceki şampiyonluklardan bahsetti. hiç kimse ciddiye almadı. aradan yıllar geçti. galatasaray ve fenerbahçe 19 şampiyonlukta yine eşitlendi, her iki takım da dördüncü yıldız parolası ile yola çıktı. fenerbahçe'nin o sene 4 yıldız tweeti attığı hepimizin malumu. yani hala kabul ediyor şampiyonluk sayısını 19 olarak. galatasaray yarışı kazanıp 4. yıldızı takınca yani 20. şampiyonluğuna ilk o ulaşınca o anda kayış koptu. fenerbahçeliler girdikleri her yarışı kaybettikleri rakiplerine karşı bunu da kaldıramadı. aziz gitti ali geldi. başarısızlık devam etti, dördüncü yıldızın gecikmesi beşinci yıldıza onları ısındırdı. sonra hop bir anda 5. yıldıza ışınlandılar. propaganda ve lobicilik başarılı oldu. bir tek sahada formasında yok yıldızlar. geri kalan her yerde var. galatasaray sahada kazandığını masada koruyamadı. bir de üst düzey okuluyla ve hukukçularıyla övünür galatasaray camiası. ama kendi hakkımızı bile korumaktan aciz durumdayız.

    yalanmış, boşunaymış, tutarsızlıkmış geçiniz. adamlar sadece 10 senede bir yalanı zihinlere aksettirdi. galatasaray ezeli rakibinin bu itibar hırsızlığına izin vermemeliydi. o itibar hırsızlığı maddi kayıplara da neden oluyor, emin olun. onların tezine göre galatasaray'ın 5. yıldızı var. ama kimin umrunda? yavuz hırsız ev sahibinin yerine geçti bile. hans, toni, coni, herkel, frank, alayı birden fenerbahçe daha büyükmüş baksana diyor. yazıklar olsun bu kulübün hakkını koruyamayanlara. federasyonda hala başvuru bekletiliyor. oldu bitti yapsalar bile sesimiz çıkmaz gibi.
  • 911
    fenerbahçe'nin halı saha maçı tadındaki, 2-3 takımı yenerek kazandığı müsabakaları şampiyonluk olarak saydırmak istediği saçmalık durumu. aynı senelerde başka şehirlerde de şampiyon olan ekiplerin olması da işi daha komik hâle getiriyor.

    her neyse. bu aptallığa ses çıkarmayan bir yönetimimizin olmaması bence daha üzücü. bir allahın kulu çıkıp da ''rakibimiz dördüncü yıldız yükleniyor tweeti attığından beri yaşadığı 10 yıllık başarısızlığa kılıf uydurmaya çalışıyor, soytarılara karşı mücadele ediyoruz.'' kıvamında konuşsa bir şeyler değişebilirdi.

    resmen bu 5 yıldız soytarılığını kabul eden bir yönetim ve medya anlayışı var. maça bu formalarla çıkamıyorlar ama onun dışındaki her yerde propagandasını yapıyorlar. bu kadar algı yarattıktan sonra maça o formalarla çıkmasan ne olur ki?
  • 912
    https://x.com/.../1820460663057047768

    görüldüğü üzere yabancılar tarafından bu durum kanıksanmış durumda. biz ise kendimizi "sahaya çıkamıyorlar" diye kandırıyoruz. şu durum yönetim, camia ve taraftarın vurdumduymazlığı ile buraya geldi. sahanın içinden çıkamıyoruz ki dışarıya enerjimiz olsun. önce kendimize sokacağız mesala o iğnenin ucunu.

    hacıosmanoğlu federasyonu gerekli yerlere atamaları yaptı. iki gün sonra bu yalan kabul edildiğinde ne diye avutacağız kendimizi bilmiyorum.
  • 915
    fenerbahçe'nin bir şekilde nemalandığı yalan. sonuçta dışarıda herkes fenerbahçe'nin formasına bakıp 5 yıldız, galatasaray'a bakıp 4 yıldız görüyor. galatasaray doğru düzgün bir fikirle bu yalanı komik duruma da düşüremiyor. fenerbahçe istediği primi yaptı buradan. net buna bir çare bulunması lazım. mesela biz de yıldız ekleyebiliriz. sahaya 4 yıldızla çıkabiliriz ama formamıza gerek avrupa kupalarından gerek türkiye kupalarından örnek göstererek yıldız ekleyebiliriz. yıldız muhabbeti bana çocukça geliyor ama bunları söylememdeki tek sebep taraftar kazanım sayısı. sonuçta çocuklar güçlüyü örnek alır. fenerbahçe'nin yalanlarla taraftar devşirmesine izin verilmemeli. her şeyi geçelim, bir sezonda 2 şampiyonun olduğunu iddia ediyor adamlar. şaka gibi.
  • 918
    galatasaray'ın 2023-2024 sezonu şampiyonu olmasıyla 1959 öncesi şampiyonlukların yalan bir iddia olduğu fenerbahçe tarafından da kabullenilmiş uydurmasyon.

    çünkü fenerbahçe'nin 1959 öncesi verilerine bakarsak şu anda fenerbahçe'nin 28 şampiyonluğu, galatasaray'ın da 25 şampiyonluğu görülüyor. yani fenerbahçe'ye göre şu anda hem kendileri, hem de galatasaray beş yıldızı elde etmiş konumda.

    ama fenerbahçe kendi verilerinde galatasaray'ın beşinci yıldızını yok farz ederek hayatına devam ediyor.

    demek ki asıl arzuladıkları fenerbahçe'nin 1959 öncesi şampiyonluklarının sayılıp galatasaray'ınkilerin sayılmaması.

    işte bu da durumu komik bir uydurmasyon haline getiriyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın