• 194
    21.03.2021 tarihinde beinsport 1 kanalında yayınlanan ve federasyon başkanı nihat özdemir'in katılmış olduğu programdan sonra sözlüğümüzde tekrardan gündem olmuştur. programın o bölümünü izledim. güntekin onay isimli rıdvan yancısının her türlü manipülasyonuna karşın sessiz kaldı nihat özdemir. zaten şu aşamada bir şey söylemesi çok da olası değildi aslında. şimdi o bölümde aklımda kaldığı kadarıyla söylediklerini yorumsuz aktarıyorum:

    " fenerbahçe'nin bununla ilgili bir talebi oldu. biz de bir kurul kurduk, inceliyorlar. inceleme sonucunda bize bir sunum yapacaklar ve biz de çok kısa bir süre içerisinde karara bağlayacağız. geçen gün istanbulspor başkanı aradı beni, bizim de şampiyonluğumuz varmış dedi. şimdi çok önemli bir husus var. biliyorsunuz biz lig şampiyonluk sayılarına göre kulüplere ödeme yapıyoruz. bursaspor örneğin ligden düşmüş olmasına rağmen her sene bu ödemeyi alıyor. son olarak da başakşehir bu kulüplere eklendi. eğer bu şampiyonluklar tescillenirse bu kulüplerimiz de bu paydan ödeme alacaklar. fenerbahçe'nin daha önce de federasyona bu konu ile alakalı başvurusu olmuş ve reddedilmiş".

    şimdi bu açıklamadan ne çıkarırsanız çıkarın. şimdi çok kritik konu nihat özdemir'in de belirttiği şampiyonluk payı mevzusu. bu mevzu sıkıntılı çünkü bu para naklen yayın gelirleri içinden verilen bu para yanlış bilmiyorsam havuz sistemi geldiğinden beridir veriliyor şampiyonlara. aşağı yukarı 25 sene eder. şimdi bu takımların şampiyonluk sayılarıyla oynarsanız bu takımlar 25 sene almadığı paraları isterler. haklıdırlar da. o kadar mali yükün altına nasıl girecekler bilmiyorum. yani sırf şu mevzudan ötürü bile tff'nin bu başvuruyu kabul etmesi çok saçma.

    bu başvuru kabul edilse de türk usulü ne şiş yansın ne kebap mantığıyla kabul edilir. milli küme zaten yerel turnuva. 3 şehrin takımı katılıyor. buradan ulusal şampiyon çıkaramazsınız. diğer turnuva ise ulusal olmasına rağmen türkiye kupası formatında bir şey. ulusal şampiyonu belirleme amacıyla yapılmamış ama ulusal olduğu için bu turnuvayı şampiyon sayabilirler diye düşünüyorum. bu durumda fenerbahçe 3, beşiktaş 1 şampiyonluk alır. bizi de geçmeyecekleri için ne şiş yansın ne kebap diyerek kabul edebilirler bunu. para mevzusu burada da var ama onu nasıl çözerler bilmem.
App Store'dan indirin Google Play'den alın