• 813
    galatasaray adının olduğu her yerde umut vardır sözünün hakkını vermeyen taraftar. neden mi? izah edeyim efendim;

    2010-2011 futbol sezonunun başlamasına sayılı günler kala taraftar üzerinde genel bir umutsuzluk hakim. rakipler kağıt üstünde harika transferler yaparken galatasaray'ın yaptığı ve yapacağı söylentisi dolaşan futbolcular taraftar açısından tatminkâr değil. hep son bir kaç senede gelen üst düzey topçular yüzünden. kalite çıtamız öyle bir yükseldi ki, artık pinolar, canalar bizi kesmiyor. hele ki renksiz takım quaresma yapıp guti kurtarmışken...

    şimdi filmi biraz geriye saralım;

    sene 2005, fenerbahçe nikolas anelka'yı açıklayıp sükse yaparken, galatasaray franck ribery adlı bir futbolcu aldığını duyuruyordu. bunların her ikisi de fransızdı ve basına koz verilmişti bile; anelka'nın bonusu. ama n'oldu o bonus? kupa finalinde 5 kat bonus verdi. sonrası başka hikaye.

    tekrar ileri saralım bakalım;

    çok değil 2008 senesine gidelim. gelen isimlere bakalım; milan baros ve harry kewell. liverpool'un şampiyonlar ligini aldığı kadronun forvet hattını oluşturduk diye gerindik ama sezon sonu hüsrandı. bir sene daha ileri saralım, elano blumer ve abdul kader keita transferlerini karşılayalım. bugün şüpheyle yaklaşılan elano transferi açıklandığında sözlük ne haldeydi hatırlayalım. ama sezon ne oldu, hüsran. şampiyon kim? bursaspor, hem de üç büyüklerin artıklarından oluşturduğu takımla.

    işte bu örnekler ışığında benim için artık gelen topçunun ismi değil cismi önemli. adı a olmuş b olmuş önemli değil. takıma yapacağı katkı beni ilgilendirir. cana heyecan yarattı ama hala taraftarın kafasında soru işareti, pino'yu daha görmedik. ama ne daha sezon başladı ne de transfer dönemi bitti. karamsarlığa kapılmanın hiç anlamı yok. bu takımın başındaki yönetici de takım başarısız olsun istemez. en iyi hamleleri yapmak için şartlarını zorluyordur.

    bu aşamada taraftarın yukarıdaki cümlenin hakkını vermesi lazım. rakiplerin çok iyi transferler yapmış olabilir ama uyum sağlayacakları meçhul. çok taze örneğini biz yaşadık. senin soru işareti transferin çok iyi çıkabilir, bunun da taze olmasa da örneğini yaşadık. eee? daha ne bu karamsarlık. madem galatasaray adının olduğu her yerde umut var diye övünüyoruz, bunun hakkını vereceğiz. bekleyip göreceğiz.

    bu yazdıklarımdan polyanna taraftar çıkarımı yapan fenerlidir!
App Store'dan indirin Google Play'den alın