• 808
    türkiye'nin en fedakar ve en muhteşem taraftarıdır. birazdan yazacaklarım çok optimistik bir yaklaşımmış gibi gelecek bazılarına; ancak yazının sonunda ne demek istediğimi açıklamış olacağıma inanıyorum. evet, türkiye'nin en muhteşem taraftarıdır galatasaray taraftarı. fedakarlığın en alasını yapmıştır çoğu zaman. elinden geldiğince takımına destek olmuş, köstek olanları bertaraf etmiştir.

    bizler galatasaraylıyız. tarihi büyük başarılarla, avrupa zaferleriyle, ilklerle, teklerle dolu olan bir kulübün taraftarlarıyız. ekonomik krizin herkesin belini büktüğü zamanlarda, uefa zaferiyle somurtan yüzleri güldüren takımın hastalarıyız. türkiye adını dünyaya duyuran koskoca bir markanın destekçileriyiz. inancını yitiren, "biz yapamayız" diyen türkiye'ye umut veren bir takımın gölgesiyiz.

    geçmişinde pek çok efsane var galatasaray'ın. herkesin saygı duyduğu, kuşaktan kuşağa aktarılan bir metin oktay'ımız var. attığı golle monaco'yu sersem eden prekazi'miz var. commandante hagi'miz var. tekmeye kafa sokan bülent korkmaz'ımız, havada asılı kalan hakan şükür'ümüz var. ingiltere'de nerdeyse 40 yaşına kadar futbol oynayan ve büyük saygı uyandıran tugay'ımız, buz adam ergün'ümüz var, koca yürekli suat'ımız var.

    bizler, 14 yıl şampiyonluk bekleyen, "14 yıllık bu çile bitsin artık bu sene" diyen insanların evlatlarıyız. burda o dönemleri yaşamış abilerim de var. isyanlarını bile "seni sevmeyen ölsün" diye dile getirebilmiş bir taraftar grubunun devamıyız bizler. bize böyle öğretilen mirası, yine aynı şekilde bizden sonrakilere aktarmak da boynumuzun borcu.

    bizler, en büyük üzüntülerini de en büyük sevinçlerini de galatasaray'la yaşayan insanlarız. anamıza edilen küfürle galatasaray'a edilen küfür aynıdır bizim için. çünkü galatasaray; yeri geldiğinde anne, yeri geldiğinde sevgili, yeri geldiğinde en kral arkadaştır gözümüzde.

    şimdi; sağda solda atıp tutanlar ne o zaman diyeceksiniz. eline geçen fırsatta takımını yerin dibine sokmaya çalışan, maç sonu oyuncularına saldıran, takım kaptanına alaylı tezahürat besteleyen, teknik direktörüne ve yönetime sallayanlar neci diye soracaksınız. onlar, hiçbir takımın taraftarı olamayacak dangalaklardır. hayatta hiçbir başarısı olmayan, bir yerlere gelememenin ezikliğini yaşayan dangalak sürüsüdür o tayfa. ciddiye almayın. mesela biri gitmiş no frank rijkaard diye başlık açmış, boşverin kendi halinde takılsın. ilgi göstermeyin kendisine, silin entrylerinizi o başlıktan. hayatta ciddiye alınmayan adam, sanal ortamda da ciddiye alınmadığını görünce kendini imha edecektir zaten.

    galatasaray taraftarı;
    sen dünyaya nam salmış, ali sami yen'i rakiplere cehennem etmişsin. şanın türkiye'yle sınırlı kalmamış, almış başını yürümüş. oturup konuştuğun adamlar en az senin kadar taraftar olsun ki, sığ tartışmalara girmemiş ol. ciddiye aldığın adamlar, takımına en az senin kadar sahip çıkan insanlar olsun. senin kaliten bunu gerektirir. düşük seviyeler hem sana hem de takımına hakarettir.

    galatasaray adını hayatının her alanına layık olduğu şekilde yayabilenlere selam olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın