• 929
    kötü oyunla kaybettiğimiz derbi maçı.

    yeterince süre geçtikten sonra bu mağlubiyeti sindirip üzerine bir şeyler yazmak istedim. maçtan önce de girdiğim entry'de (bkz: #3595994) bazı riskleri alıp almaması ile alakalı tespitlerim vardı okan hocanın. hatta galibiyetten çok emindim. bunun içinde fenerbahçe'nin sivas'ta alacağı skor etkili olur demiştim ama yanılmışım, fenerbahçe sivas'ta kazanırsa berkan ve dubois hamlesini yapar, kaybederse de 11'i bozmaz diye düşünüyodum. fakat okan hoca o maçın skoru her ne olursa olsun çıkarmış olduğu bu kadroyla kafasında oynamış maçı ve bir karar vermiş. şu an geldiğimiz noktada fark 3 puana düştü ligin boyunun iyice kısaldığı haftalarda ve demoralize olmak da cabası.

    bu maç özelinde hemen hemen herkes aksayan tarafımızın adekugbe olduğunu beşiktaş'ın tüm hücum planını buna göre şekillendireceğini, yine rakipte dripling yapan gedson için de birebir onla eşleşecek ve durdurabilecek bir orta saha oyuncumuzun da olmadığını defalarca belirtmiştik. bizi demoralize eden şeyler de tam da bunlar oldu. beşiktaş sol tarafımızı otobana çevirirken maçın yıldızı da gedson olunca o gece omuzları düşürdük. puan eşitliği ya da geride olduğumuz bir kurguda eminim ki okan hoca sol bekte dubois'i orta sahada berkan hatta kanatta da barış hamlesi ile başlardı. bu kurgu da vofafone'dan istediğimiz galibiyeti almaya yeterdi. hatta ikinci yarı başında bile berkan ve dubois hamlesini yapsa yine yedek kulübesi çok yetersiz olan beşiktaş takımı 70'den sonra nefesi kesince zaniolo barış yunus belki de gomis hamleleriyle maçı alamamız çok çok büyük sürpriz olurdu. nihayetinde oynandı ve bitti.

    tek tesellim maçın hakemini hiç konuşmadığımız bir maç oldu, yoksa yaptığımız hatalı kadro seçimi ve geç oyuncu değişikliklerini hakem etkisiyle belki görmezden gelebilirdik.

    artık son düzlüğe girdik ve şampiyonluğa olan inancımdan hala gram eksilme yok. kalan maçlarda kadroda radikal değişiklikler yapmadan sadece sol bek kazım hamlesiyle devam etmeliyiz diye düşünüyorum. sadece saha içi kurgularında bir takım değişiklikler gelebilir. allah rahmet eylesin adekugbe'nin amcasının vefatı ve cenazesine katılmak için izin alması 8 mayıs 2023 galatasaray istanbul başakşehir maçında adekugbe seçeneğini mecburen ortadan kaldırmış oldu.

    kalan maçların şifresi; (bkz: konsantrasyon)
App Store'dan indirin Google Play'den alın