2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Yarı Final Maçı
22:00 Wembley Stadyumu
4 - 2
Penaltılar Sonucu
  • 57
    italya, ispanyayı normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta, penaltılarla 4-2 mağlup ederek finale yükselen ilk takım oldu.

    maçla ilgili bir değerlendirme yapalım; maçtan oyun, kalite anlamında beklentim yüksekti, ama olmadı ilk yarı bir yarı final maçına göre çok basit geçti denilebilir, ikinci yarı oyun anlamında daha güzeldi. italya, federico chiesa'nın golüyle öne geçmesine rağmen avantajı koruyamadı ve maç uzatmalara, penaltılara gitti, sonucu biliyorsunuz.

    öncelikle iki favorimden biri * olan italya'nın finale çıkmasına gerçekten çok sevindim, ama oyun, kalite anlamında italya'dan beklentim daha fazlaydı. bir parantez de federico chiesa'ya açmak istiyorum, tekrar aynı şeyleri yazmayacağım, juve maçlarından vs. az çok sözlüğü takip eden herkes, kendisi hakkında görüşlerimi vs. biliyordur. juve maçlarında nasıl 11 çıkması gerekirse italya'nın maçlarında da ilk 11 çıkmalıdır, ki sinyor mancini hocam durumu fark etti ve ilk iki maçtan sonra kendisi düzenli 11 çıkıyor. :) neyse, chiesa'nın gol öncesi koşusu, köşeye vuruşu gerçekten harikaydı. :)

    bence dünyada potansiyeli olan 8-10 oyuncudan biridir. eğer yanılmıyorsam juve'nin 50 milyon euro gibi bir bedelle satın alma opsiyonu var, kullanırlarsa transfer edeceklerdir, ama ben kendisinin - geçen real madrid başlığına da yazdım - real madrid'e gitmesini çok istiyorum. :)

    neler olacak, kimler transfer edecek bilmiyorum, ama federico chiesa'nın futbol dünyasında önemli işler yapacağına ben inanıyorum.

    dediğim gibi italya'nın finale çıkmasına çok sevindim, tahminimiz de yanılmadık, sinyor mancini hocamız için de gerçekten çok iyi oldu.

    son olarak bir parantez de maçı anlatan levent özçelik'e açalım; malum pozisyonda filippo inzaghi ismini telaffuz etti. gündem yapıp kimsenin kimseye giydirmeye hakkı yok diye düşünüyorum.

    kendisinin yaşını bilmiyorum ama 80'lerin sonu, 90'ların başından itibaren maç anlattığını düşünürsek tahminim 60 yaşına yakındır yaşı, belki 30-40 yıldır bu işi yapıyor. yılda en basitinden 30-40 maç anlattığını düşünürseniz bir spikerin, heralde kendisi binden fazla maç anlatmıştır.

    kolay değil, 90 dakika, canlı yayın, isimler poziyonlar vs. herkes hata yapabilir. böyle sosyal medya aracılığı ile sağda solda giydirilmemeli. insan hata yapar , herkes dört dörtlük değil ki... olamaz da...

    tüm bunların yanı sıra levent özçelik iyi bir galatasaraylıdır, galatasaray'ımızın uluslararası arenada en büyük başarısı olan finalleri, real madrid ve arsenal fc maçlarını kendisi anlatmıştır, çok da iyi anlatmıştır. ülkemizin en değerli 3-4 spikerinden biridir bence.

    neyse...
App Store'dan indirin Google Play'den alın