resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:DHSC Utrecht
Yaş:39
Uyruk:Hollanda
  • 16459
    galatasarayda izlediğim en kariyerli futbolcudur. buna premier ligde 2 kez gol kralı olmuş 2012 yılında şampiyonlar ligi kupasını tek başına chelseaye getirmiş didier drogbada dahildir.

    altyapısında yetiştiği ajax'da başarılı performans göstererek 23 yaşında real madrid'e transfer olmuş ve 10 numaralı formayı almıştır. real madrid'in o jenerasyonunun en büyük şanssızlığı pep guardiola'nın 6 kupalı canavarına denk gelmesiydi. nitekim 2009 yazında real madrid büyük bir değişime giderek ronaldo, kaka, benzema ve xabi alonso gibi oyuncuları transfer etti. sneijder'i inter'e, robben'i bayern'e, huntelaar'ı schalke'ye gönderdiler.

    2009-2010 sezonunda wesley sneijder, milito ve eto ile birlikte inter'in en önemli 3 oyuncusundan birisiydi. 2010 dünya kupasında ise robben ve van persie ile birlikte hollanda'nın en önemli 3 oyunsudan biriydi.

    nitekim 2010 yılında sneijder inter'le şampiyonlar ligi, serie a ve italya kupasını kazandıktan sonra gittiği 2010 dünya kupasında da 2.lik başarısı göstermiş ve dünya kupasında 5 gol birden atmıştı. çoğu kişiye göre 2010 yılında ballon d'or'un gerçek sahibi wesley sneijder'di.

    interde 2010 yılından sonra düşüşe geçtikten sonra 2013 ocak ayında galatasaray'a geldi.

    --- alıntı ---

    inter ile wesley sneijder'in transferi için kulübü ve oyuncunun kendisiyle mutabakata varılmıştır. gerçekleşecek sağlık kontrollerinin ardından anlaşma imzalandığında şartları hakkında kamuoyuna açıklama yapılacaktır.

    --- alıntı ---

    21 ocak 2013 günü yapılan bu kap açıklamasıyla galatasaray camiası kendinden geçmişti. dünyanın en iyi 4-5 on numarasından biri henüz 28 yaşında galatasaray forması giyecekti. her ne kadar formsuz olursa olsun böyle bir ismin 28 yaşında türkiyeye gelmesi muazzam bir olaydı.

    ilk sezonunda 16 maçta 4 gol 1 asistlik performans gösterdi. formsuz olduğu ve maç eksiği olduğu çok aşikardı ama 25 şubat 2013 galatasaray orduspor maçı ve 13 nisan 2013 karabükspor galatasaray maçı'nda attığı kritik gollerle şampiyon olmamıza katkı sağladı. şampiyonlar liginde efsane geri dönüş yaptığımız 9 nisan galatasaray real madrid maçı'nda 1 gol ve 1 asistlik performans göstererek uefa tarafından maçın adamı seçildi.

    2013-2014 sezonu öncesi türk boksör gökhan saki ile antrenmanlar yaparak sezona hazırlandı. asıl hedefi kondisyonunu toparlamak ve 2014 dünya kupasında hollanda kadrosunda olmaktı. sezon öncesi kampında hazırlık maçlarında attığı goller ve oynadığı futbolla bambaşka bir sneijder izleteceğinin sinyallerini veriyordu. nitekim sezonun ilk lig maçında da gaziantepsor'a gol atarak başlamıştı. 11 aralık 2013 galatasaray juventus maçı'nda tek golü atarak bizi üst tura çıkardı. 6 nisan 2014 galatasaray fenerbahçe maçı'nda ilk derbi golünü attı. 2 şubat galatasaray bursaspor maçında yaptığı hattrick ile türk telekom arena'da hattrick yapan ilk futbolcu oldu. 2013-2014 sezonunda 42 maçta 17 gol 9 asistlik performansıyla galatasaray kariyerinin en iyi sezon performansını yaşadı. sezon sonunda da 2014 dünya kupasında hollanda ile 3.lük yaşadı.

    2014-2015 sezonunda iç sahada oynanılan iki derbiye de damgasını vurdu. 18 ekim 2014 galatasaray fenerbahçe maçı'nda maçın son anlarında fenerbahçe kalecisi volkan demireli bir sağa bir sola yatırarak galibiyeti getirdi. (u: maalesef fenerbahçeye karşı son derbi galibiyetimiz :() 25 mayıs 2015 galatasaray beşiktaş maçı'nda şampiyonluk golümüzü 1-2 gün önce yaptığı açıklamalarla kaşınan günay güvenç adlı şahsın sağından ağlara gönderdi. (bkz: arena'da sneijder)

    sonraki 2 sezonu hem kendi açısından hem takım açısından pek parlak geçmese de 2015-2016 ve 2016-2017 sezonunlarında çıktığı 73 maçta 10 gol 27 asistlik performans gösterdi.

    --- alıntı ---

    profesyonel futbolculmuz wesley sneijder ile sözleşmemiz karşılıklı olarak sona erdirilmiştir. futbolcu 2017-18 sezonunda garanti ücreti olan 4 milyon 500 bin euro'dan feragat etmiştir. futbolcu önümüzdeki 3 yıl içerisinde türkiye'de başka bir futbol kulübüne transfer olması durumunda şirketimize 20 milyon euro tazminat ödeyecektir

    --- alıntı ---

    14 temmuz 2017 günü akşam saatlerinde hepimizin içini burkan böyle bir haber düştü. igor tudor yönetiminde yeniden yapılanmaya giden galatasaray sneijder ile yollarını ayırmıştı. her ne kadar duygusal tepki versekte o zamanın şartlarında yapmamız gereken bir hamleydi. hala daha taraftarlarca tartışılıyor ama wesley sneijderin 2017 yazında kulüpten ayrılması maalesef gerekliydi.

    4.5 sezonluk galatasaray kariyerinde 2 süper lig, 3 türkiye kupası ve 3 türkiye süper kupası kazandı. şampiyonlar liginde çeyrek final ve son 16 başarıları kazandı.

    bireysel olarak bakıcaksak derbi golüde attı, şampiyonluk golüde attı, şampiyonlar liginde de attı, tur getiren golde attı, kupa getiren golde attı. bir taraftarın aklına sürekli gelebilecek bütün anıları yaşattı. 175 maçda 45 gol 44 asistlik performans gösterdi.

    galatasaraydan sonra nice ve al gharafa'da bir müddet oynadıktan sonra 2019 yazında 35 yaşında futbol kariyerini noktaladı.

    galatasaray taraftarı için harika anılara imza attı. onu izleyenlerin hiç bir zaman unutamayacağı bir oyuncu oldu wesley sneijder. hagi'yi kaçıran bir nesil için gelmişti sanki galatasaray'a. iyiki seni izledim, iyiki o soğuk kış günü lutfi arıboğan'la birlikte bindin o uçağa. çocuklarıma anlatacak anılarımın baş kahramanısın. yıllar geçse de seni unutmayacağım namı diğer wesley sniper.

    edit:yazım hataları düzeltildi
App Store'dan indirin Google Play'den alın