• 151
    ellerindeki en büyük kozları koçlarıdır.

    ayrıca fanları kyrie ve hayward'ın dönüşüyle süperteam olacaklarını sanıyorlar ama ortada büyük bir sorun var. öncelikle kyrie'nin dizler her an tekrardan perte çıkabilir ve genelde oldukça zamansız sakatlanıyor. hayward da bileğini kırdıktan sonra oyun stilinde değişikliğe gidecektir. öyle eskisi gibi içeri bam güm dalamayacaktır. pg13 ayağını kırdıktan sonra bu değişikliği iyi yaptı ama herkes bu seviyede bunu başaramaz. her ne kadar süper ötesi bir koçları olsa da süperteam için sakin olmaları gerek.
  • 152
    şu anda işler yolunda gidiyor.

    ligin en iyi yönetilen takımlarından biri oldukları aşikar. çok iyi bir gm'ları* ve mükemmel bir koçları* var. bununla beraber de son 3-4 yılda sessiz sedasız harika bir yeniden yapılandırma gerçekleştirdiler. paul pierce, kevin garnett ve jason terry'yi brooklyn nets'e yolladıktan sonra aldıkları draft haklarıyla harika bir takım kurdular. yeni sezonda kyrie irving - jaylen brown - gordon hayward - jayson tatum - al horford gibi bir ilk 5'le sahaya çıkmaları bekleniyor ki bütün oyuncular %100 hazır olacak. geçen sezon playoff'larda kyrie ve hayward'dan yoksunlardı. eksik halleriyle nba finalini tek maçla kaçırdıklarını düşünürsek, bu yılki tavanları şampiyonluk.

    şimdi gelelim can alıcı noktaya; 2018 nba draftı'nda tek seçim hakları vardı, o da 27. sıradan. seçimler yapıldıkça, lottery pick'ler falan geçtikçe heyecanla kimin celtics tarafından seçileceğini merakla beklemeye başladım. bu dallama celtics draft ofisi, robert williams diye bir sik kırığını seçtiler. bu puştun aslında ilk 15 seçimden biri olması bekleniyordu ancak ha şimdi ha az sonra diye diye 27. sıraya kadar düştü. celtics de havada kaptı elemanı.

    resmi imzalar şunlar bunlar derken nba yaz ligi başlayayazdı. takım halinde ilk antrenmanlar başladı. ilk bomba o zaman patladı. draft sonrası ailesinin yanında olan bu dümbük, kendisini boston'a, takım kampına götürecek olan uçağı kaçırdı. puhahaha rezilliğe bakar mısın aq. sebebi de uyuyakalmış olması. ''ulan bi uyutmadınız adamı aq'' şeklindeki serzenişi ise içler acısı tabii, tüm camia şok. ''eheeheheh nasıl çaldık ama elemanı 27. sıradan'' derken bu ilk gevşek hareketiyle herkes bir ''noluyo lan'' havasına girdi.

    ikinci olay ise yaz liginin başlamasından sonra yaşandı. ligdeki ilk maçta 4-5 dakika oynadıktan sonra sakatlandı. dizinde bir problem yaşadığı söylendi. ilk dakikalarda da gayet başarılıydı bu arada. helal olsun dedirtti ama, 3 saniye sürdü işte aq. sağlık kontrolleri yapıldı; anan aşağı baban yukarı derken yaz liginin geri kalanında oynamamasına karar verildi.

    şimdi tüm celtics camiasının kafasında 2 soru var; eleman gerçekten göründüğü kadar gamsız, yavşak, umursamaz mı? diz sakatlığı kronik mi?

    bana kalırsa eleman ipsiz sapsızın önde gideni, ama sakatlığı yok, sadece riske etmek istemediler. yalnız bayağı yetenekli ipnetor, celtics'in ihtiyacı olan türden bir 5 numara. dikiş tutturursa, brad stevens'ın komutasında double-double makinesine dönüşebilir. ama bok da çıkabilir tabi. çok şey etmemek lazım.

    cezayirlisolbek, boston, massachusetts'ten bildirdi.
  • 154
    mis gibi bir galibiyet sonrası* biraz celtics güzellemesi yapalım. hak ediyorlar bence. adım gibi eminim ki fanları (taner aşkın değişiği neler yapıyor acep?) şu an sözlüğe hit kazandırmak için uykulu gözlerle buralarda dolaşıyor. :( öhöm, daha fazla sululaşmadan mevzuya dalıyorum.

    celtics, nba'in en eski ve köklü takımlarından, new york knicks'le birlikte günümüze kadar isim ve şehir değiştirmeyen iki organizasyonundan biri. massachusetts eyaletinin başkenti ve en büyük şehri olan boston, irlanda kelt kökleriyle bağı olan çokça insana ev sahipliği yaptığından evet, celtics'teki "kelt" bu bölgenin insanına ithaf ediyor. zaten daha önceki birkaç franchise tanıtımı entry'mde yazdığım ve önümüzdeki günlerde paylaşacağım gibi organizasyonların isimleri tamamen bölge halkının kökeniyle, yönelimleriyle ya da şehirlerin kültürleriyle alakalı (pek tabii).

    celtics, irish kültürüyle o kadar içli dışlı ki logo bile bizzat bu kültürden nasibini almış: https://gss.gs/Rsp.jpg logodaki maskot (figür ya da sembol de diyebiliriz) "leprikon" adlı bir irlanda cini. yeşillerin mitolojisine göre leprikonlar, ayakkabı yapımıyla para kazanıp çok zengin olmuşlar. savaş zamanlarında (britanya) mal varlıklarını gömüp saklamışlar. bir diğer efsaneye göre de, herhangi bir leprikon'a gözlerinizi kırpmadan baktığınız sürece kaçamazmış, ancak gözünüzü kırptığınızda ya da gözlerinizi başka yöne çevirdiğinizde anında yok olurmuş. ek olarak; logodaki leprikon'un yeleğindeki yonca deseni birçok farklı kültürde "şans" manasına gelir ki celtics'in logosundaki leprikon'un adı da "lucky" (başta yazmam gerekeni sonda yazdım sanırım).

    1905 doğumlu walter brown, boston celtics organizasyonunun kurucusu ve en baba, orijinal sahibidir. brown aynı zamanda birleşik devletler'deki buz hokeyinin (burada da takımı var, koçluk da yapmış hatta) gelişmesi için büyük işlere de imza atmış bir spor adamı. cv'sinde naismith memorial hall of fame, nhl hall of fame ve dünya buz hokeyi (iihf) hall of fame var. 1964 yılında vefat eden bu spor adamı, 1920'li yıllarda new york'ta faaliyet göstermiş olan "original celtics" takımından esinlenerek kurmuş boston celtics'i. diğer isim alternatifleri olympians, unicorns ve whirlwinds imiş fakat brown kelt insanı sebebiyle celtics ismini uygun görmüş boston'a (olympians da olabilirmiş aslında; boston olympians, şık).

    minik bir not: boston celtics'te 1 numaralı forma walter brown'ın anısına ithafen emekli edilmiş.

    imdb'de bakınırken "leprechaun" isimli bir filme denk geldim, 1993 yapımı. seri halinde devam etmiş birkaç filmle birlikte. puanlar yerlerde. :( son olarak 11 aralık 2018'de "leprechaun returns" çıkmış. merak eden olursa diye fragmanı şuracığa iliştiriyorum: https://youtu.be/q8xnd3qSg5I

    en sonda size biraz nostalji yaşatam: https://youtu.be/HDB_bu93ZzY (nba live '99 der susarım)

    bu ka efem, esen kalınız.

    derleme kaynağı: https://seyler.eksisozluk.com/...inin-ilginc-oykuleri
  • 155
    basketbolla günümüz çocuklarına göre geç tanışan* benim basketbolu sevmeme sebep olan 18 dünya şampiyonluğu bulunan efsane. fenerbahçe taraftarı kuzenimle aynı yakanın takımını desteklemek istemediğim için yarı uyuklayarak izlediğim 2008 finallerindeki 24 sayıdan geri dönüşleri hayran bırakmıştı kendilerine. ancak konumuz benim celtics sempatizanlığım değil. konumuz danny ainge.

    ligin en iyi gm'i kim diye sorsanız muhtemelen karşımıza bu isim çıkar. '90-'00 arası doğru düzgün playoff yapamayan takımı lakers karşısında diri tutup şampiyonluk rekorunu vermemesini sağladı bu adam. 18 dünya şampiyonluğu olan bir takım celtics. evet nba şampiyonu olana dünya'nın kalanına gidin kumda oynayın der gibi dünya şampiyonu diyor bu amariganyalılar. haksız da sayılmazlar zira tartışmaya birçok otoriterce kapalı olan bir konu, dünyadaki en iyi 500 faal basketbol oyuncusunun bu ligde oynuyor olması gerçeği bir durum bu ünvanı haklı kılıyor.

    ainge peki neden en iyi gm? mesela sam presti draftlar konusunda en iyi gm olabilir sırf westbrook ve durant ikilisini alabildiği için. okc konusunda başka bir zaman değinmek lazım. ama ainge sam presti'den daha bir komple adamdır. 2007 yılında ligi sonuncu bitirdi celtics. o gün d-league'ten rondo'yu getirdi. takımın paul pierce hariç her oyuncusunu gözden çıkardı ve bunu garnett ve ray allen için yaptı. sonuç? epik bir şampiyonluk. 2013 yılına kadar koruduğu takımı sırf rondo'nun üstüne takım kurabilmek için dağıttı sonrasında. garnett ve pierce yakın mesafe lokasyon değişikliği ile new jersey'den brooklyn'e dönen nets'in yolunu tutarken celtics bu takasla nets'in geleceğini çaldı. elinde bir dünya takas hakkı olan celtics takastan gelen oyuncuların da bir kısmını başka draftlar ve oyuncular karşılığında tekrar takas etti. ortaya öyle bir görüntü çıktı bir an "ulan sırf celtics'e özel draft gecesi düzenlenecek herhalde" hissiyatı vücutları sardı. bu arada 2013 yılında elden çıkardığı bütün superstarlar sonrasında düşüşe geçti. geleceğini teslim eden nets ise sadece iki playoff görebildi. tabi bu arada bu takaslara takımın koçu da dahil oldu. daha sonra da ncaa'den brad stevens geldi ainge'ın isteğiyle. kimsenin duymadığı stevens çok kısa süre sonra en iyilerle falan kıyaslanır oldu. d'antoni, popovich seviyesinde falan görüldü.

    gelişiminin durduğunu anladığı anda rondo'yu elden çıkarma konusunda en ufak çekincesi olmadı ve kendisini crowder + takas hakkı karşılığında dallas'a yolladı. git biraz kovboyculuk oyna dedi. oyun kurucu eksikliğini ise thorton ve draft hakkı karşılığında aldığı isiah thomas ile kapattı. 2016'ya kadar gelen süreçte takım sadece bir kez playoff dışında kalırken 2017 yılını normal sezonun lig lideri olarak tamamladı. ne thorton ne de rondo iş yapabildi sonrasında.

    2017 playoffları gösterdi ki draftlardan gelen oyuncular şampiyonluk için yeterli değil. ve ainge bir kez daha pazarlık masasına oturdu. yıllardır ilk üçten seçim yapmasını sağlayan brooklyn nets draft hakkı + joe crowder + isiah thomas'ı verdi ve sadece kyrie irving'i aldı. o gün çok tartışılmıştı bu takas ama sonrasında joe crowder'ın evlerden ırak performansı ve isiah thomas'ın bitmeyen hastane sevkleri sonucu ortaya koyuyor şu an. oyuncuların performansı düşse iyi, verdiği draft haklarının değerleri de düştü. cavs için lebron'u kaybetmekten sonra gelen ikinci en büyük travma sanırım ainge ile pazarlık masasına oturmak olabilir tarihleri boyunca.

    son kazığını ise doğu şampiyonu olduğu sezonun ertesi yılında ilk sıradan seçim yaptığı yetmiyormuş gibi okyanus kıyılarında güneşlenen philadelphialılara attı ainge. o draftta fultz'un ilk sıradan seçilmesi bekleniyordu. ikinci ve üçüncü sıra içinse lonzo ball ve tatum isimleri geçiyordu. işte o an ainge ampulleri yaktı ve tatum'ın üçüncü sırada seçileceğini tahmin ederek birinci sıra draft hakkını 76ers'a verdi karşılığında üçüncü sırayı ve birkaç değerli draftı daha aldı. sonuç mu? tatum en iyi çaylak olurken fultz hala bilgisayarından lonzo ball'un komik atış stilini izleyip gülmekle meşgul.

    2019 yazında ise ainge anthony davis için new orleans'a uçacak. lakers beceremedi. ama ainge hayatta kaçırmaz. hele hele davis son günlerde "celtics hala listemde" demişken. hazırlıklı olmak lazım her an tatum'ı bile gözden çıkarabilir zira danny öyle bir gm. ama şu da bir gerçek ki ainge sana bedava adam verse bir durup düşünmek lazım. suyu çıkıyorsa taşı bile vermeyen adam sana küçük dağları öneriyorsa o dağlarda bir sıkıntı var demektir. 2019 yazı, bekleniyorsun...
  • 156
    2018/19 yılında yaşanan büyük hayal kırıklığının takımın gm'i danny ainge'in de kimyasını bozduğu anlaşılan takım. öncelikle takımın elinde 3 önemli parça var; jayson tatum, jaylon brown ve gordon hayward. bu 3 oyuncu kendi aralarındaki rotasyonda seviyeyi yüksek tutan hatta kısa 5'lerde üçünü de aynı anda oynarken görebildiğimiz oyuncular. aynı zamanda skor yükünü sırtında tutan ve şut dağılımı gayet ideal seviyede oyuncular. bunlara ek olarak büyük joker niteliğinde olan marcus smart'ı da es geçmeyelim ama o oyunun diğer yönüyle ilgileniyor.

    takımdan ayrılan 2 oyuncuya bakalım. pg kyrie irving ve pivot al horford. irving bu takımın sistemine hiçbir zaman uymadı. sezon boyunca en çk bireysel oyunu ve sürekli topa hükmetmesi dolayısıyla eleştirildi. hatta playofflarda başarısızlığı sırf buna yıkanlar bile vardı. istatistikler de bunu destekler nitelikte zaten.

    peki böyle bir durumda boston'ın bu ayrılan 2 oyuncunun yerini nasıl doldurmasını veya eldeki 3 değerli parçanın etrafını nasıl oyuncularla kapatmasını beklersiniz? son gelen haberlere göre kemba walker ile anlaşılmak üzereymişler. eğer ben bu sporu biraz biliyorsam kemba bu takım için inanılmaz yanlış bir tercih ve bahsettiğim çekirdek üçlünün gençlik zamanları adeta çöpe atılmış demektir. irving'in takıma verdiği zararı doğru analiz etmeden ondan 2 kat daha fazla bireysel oynayan ve toplu oyunun dışında varlık gösteremeyen kemba bu takıma çözüm olur mu hiç? bir de kemba için max kontrat verdiğinde elde avuçta ne varsa gitmiş oluyor. peki pivot? kurulması muhtemel kadroya bakıldığında ben başarısız oldum ve yıldız kaybettim o yüzden bir an önce bir yıldızla telafi etmem lazım mantığı ile hareket ediliyor.

    halbuki bu takıma mü-kem-mel bir şekilde oturacak bir adam var piyasada; malcolm brogdon. oyun kuruculuğu çok iyi, savunma yönü iyi, üstelik de takım kimyasında top kullanma adaletini çok iyi şekilde sağlayacak bir oyun kurucu. üstelik max kontrat gerektirmeyecek türden. kalan parayla da taş gibi willie cauley stein var. bu şekilde çok rekabetçi ve ideal bir kadro kurulabilecekken yıldız katma hastalığına yakalanmış gibi görünüyorlar. bence çok hatalı olacak ama bakalım artık ne olacak...
  • 157
    geçen yılki başarısızlığın çok olumsuz etkilediği takım. ancak önce sorunu anlamak gerek.

    genç bir çekirdeğe sahip olmak konusunda, jayson tatum, jaylen brown ve hatta terry rozier kozlarıyla bir hayli zengin bir takım celtics. bunun yanında takıma ne kadar katkı verdikleri tartışılsa da hayward, irving ve horford gibi 3 tane all-star seviyesinde oyuncuları vardı. bu yıl 2'sinden mahrum olacaklar.

    kyrie irving her ne kadar inanılmaz bir oyuncu olsa da celtics'in önündeki en büyük engeldi. 2017'de isaiah thomas, 2018'de jayson tatum takımın en büyük hücum opsiyonuydu. takım 2017 ve 2018'de konferans finali oynadı. her ne zaman ki ipler irving'in eline verildi, işler boka sarmaya başladı affedersiniz. bireysel oyunu, hücumda gençlerin önünü kapatıcı stili ve ben buraların sahibiyim zamanında td garden dedemindi şeklindeki tutumuyla bir sezonu çöp etti. 8/22 isabetle oynadığı bir playoff maçının ardından ''böyle bir performansı bir daha görmeyeceksiniz.'' dedi; serinin bir sonraki maçında 7/22 isabetle oynadı. hayır kızamıyorsun da, sözünü tutmuş herif. 8 saha içi isabetinden daha fazlasını bulacağım dememiş, sadece 8 tane olmayacak demiş. bir sonraki maç delikanlı gibi çıkıp 7 tane saha içi isabeti buldu, helal olsun. sinirimden gülüyorum.

    allahtan tatum ve brown büyük karakterler. tatum yine her şeye rağmen skorunu üretti, yerine göre maç kurtardı. brown benchten gelerek inanılmaz savunmasıyla takımı canlı tuttu tüm sezon. ona ayrı bir parantez açmak lazım. hücumda üç sayılık atışlarını, top hakimiyetini, saha görüşünü geliştirdi ama savunmadaki gayreti ve oyun bilgisi cidden takdire şayan. tatum zaten hücumda her zaman kendi yaş grubunun en iyilerinden * oldu. kyrie irving'in kendini yarı tanrı zannedip ona göre oynamasına rağmen bu iki oyuncu bir şekilde kendi yollarını buldular.

    draftta da iyi seçimler yaptı celtics. grant williams gibi lige gelir gelmez katkı verebilecek, yapılı, mental olarak oyuna hazır ve takımı için her şeyi yapabilecek bir oyuncu seçtiler. baş parmağındaki sakatlık endişe verici dursa da romeo langford gibi kendi oyunu üzerinden skor elde edebilen, yeni nesil bir guard/forward seçtiler. ikinci turdan ''çaldıkları'', ncaa'de purdue formasıyla march madness'taki inanılmaz performansıyla hatırlayacağımız carsen edwards da cabası. hali hazırda robert williams'a da sahiplerdi. bu mükemmel genç çekirdeğe tamamlayıcı parçalar ekledikleri takdirde önleri açık.

    kyrie artık bu takımı frenleyemecek, horford'ın karakterinden eksik kalacaklarsa da gordon hayward hala değerli bir parça ve günden güne iyileşiyor, kendine geliyor. pazar akşamına kadar clint capela ve kemba walker konusunda ciddi girişimlerde bulunacakları konuşuluyor. capela bu takıma cuk oturacak bir çember savunucu, ancak kemba konusunda emin değilim. egosu kyrie irving kadar yüksek olmasa da aynı tip bir oyuncu. bu noktada minnina'ya katılıyorum. malcolm brogdon çok daha doğru bir tercih olacaktır.

    bu arada danny ainge draft gecesinde yine sixers'ı tokatladı. aşırı karlı bir takas yaptı. bu adam sixers'ı masada mağlup etmeden rahat etmiyor. allah yardım etsin bu kardeşimize, ne diyelim.

    tümör tedavisinden 2 ay sonra hepinizi sevgiyle selamlıyorum. artık buralarda daha sık bulunmaya özen göstereceğim. de onlara, cezayirlisolbek emaneti olan bu nba başlıklarını geri almaya geliyormuş de, de onlara tamam mı?!
  • 158
    nba'de 2019 transfer tahtasının açılması en çok sözlüğe yaradı, galatasaray sözlük mü nba sözlük mü belli değil? şaka şaka, bol bol yazın iyi oluyor.

    bu yaz derinden yüzüyor celtics, kemba walker hamlesinden sonra derin bir sessizliğe büründü. kemba ile beraberdir yanlış bilmiyorsam cap doldu. muhtemel ainge boştaki oyuncuların sözleşme imzalamasını bekliyor takas tahtasını açmak için. lakin birkaç forumda enes kanter ismini gördüm. yapma ainge bak yemin ediyorum manyak olursun. lan zaten kişisel sebeplerden dolayı yılda birkaç maçını anca izleyebiliyorum o zevkime de limon sıkmayın birader. valla adımızı fetöcüye çıkaracaksın yemin ediyorum. türkiye pazarını hesaba kat ainge bu ülkede sokakta basketbol oynayan her üç kişiden birinde boston celtics şortu var. atma bu pazarı yabana. manyak olursun birader yapma.
  • 159
    jaylen brown’a hayvan gibi kontrat verdikten sonra eldeki oyuncularla bir yere varacaklarını düşünmüyordum. ama brown kontratın hakkını vermeye başladı.

    üstüne tatum ve smart da sezona çok iyi girdi. bunların yanında sakatlanana kadar hayward da baya baya basket oynuyordu. kemba zaten ne vereceği belliydi ve o seviyede oynuyor.

    horford’ın kaybı önemliydi ve hala uzun konusunda sıkıntıları devam ediyor. ancak robert williams pota altında beklenenden daha iyi bir performans sergilediği için playoffa kadar o eksikliği tolore edecekler gibi duruyor.

    brad stevens çok iyi bir koç. özellikle set çizme konusunda şu an nba’in en iyisi muhtemelen. bu performans ne kadar sürer bilinmez ama kolay kolay düşeceğe de benzemiyor.

    steven adams form tutarsa muhtemelen bir takas gerçekleşecektir. adams eklemesi önemli olacaktır. sixers’ın kötü başladığı sezonda şu an bucks’la birlikte konferans finalinin en önemli iki adayı olarak duruyorlar. enes kanter yüzünden izlememiz pek mümkün olmasa da izleme imkanınız olursa göreceksiniz, çok zevkli bir takım oldular. üstüne üstlük çok gençler. takipteyiz.
  • 161
    new england bölgesinde yaşamış olmamdan mütevellit hala desteklediğim takım. sayelerinde ‘18 doğu playoff finalinin boston ayaklarından birini td garden’da seyredebildim. lebron’u canlı izlemek kadar tatum gibi yeni neslin önemli bir yeteneğini kanlı canlı seyretmek farklı bir deneyim oldu. stad bütünlüğü ve verdikleri destek açısından associationın en değerli parcalarından biridir boston. bu sezon da onlar için umarım iyi gecer. go celtics!
  • 163
    2020 playofflarında sixers'ı süpürdükten sonra konferans yarı finalinde raptors'ın rakibi oldular.

    hayward'ın sakatlığından sonra serinin nereye gideceği merak konusuydu. celtics yine alır ama nasıl alacak acaba şeklinde bir merak ama, ötesi değil. tatum - kemba ikilisine jaylen brown da önemli katkı verince bana kalırsa muhteşem bir seri izledik ve embiid'in pembiş poposuna tekmeyi yine bastık. hele son maçta kemba baya süpürge ile oynayacaktı neredeyse öyle bir istek öyle bir azim. marcus smart bile kötü oynadığı üçüncü maçta tek hareketle maçın kaderini belirledi desek yalan olmaz herhalde.

    yalunuz celtics bu sixers denen trus prosescileri önce horford ile yendi, yetmedi horford'u onlara gönderip bir de öyle yendi.*
  • 164
    nba'in en formda takımlarından anlık olarak. bir kere jayson tatum gibi bir hayvana sahipler. yani bu bebe gerçek anlamda bir çocuk adam. yaşı henüz 22 yani çocuk bile diyebilirsin ama lige girdiğinden beri olgunluğun kitabını yazıyor, yaşı haricinde tam bir "adam" kendisi. onun dışında düz dünyacı ergenden sonra takıma cuk diye oturan kemba ve oldukça iyi katkı veren, kawhi leonard lite gibi oynayan jaylen brown gibi isimlerle birlikte ilk turda beklenildiği gibi 76ers'ı paspas edip gönderdiler ve -bakın burası çokomelli- toronto raptors'ın rakibi oldular. toronto raptors ki bu elemanlar da yılın koçu nick nurse'üyle kaptanı kyle lowry'siyle pascal siakam'ı, fred vanvleet'i, norman powell'ı derken haaaaaayyyyvan gibi iyi bir takım. oynadıkları basketbolu izlerken bazen öyle sekanslar oluyor ki ayağa kalkıyorum esas duruşa geçiyorum ve uzunca bir süre bu şekilde gözümü bile kırpmadan kalıp saygı gösterisinde bulunuyorum. şimdi boston iyi takım hoş takım sevdiğimiz abilerimiz var ama toronto da bir acayip yani. ben şu anda gün içinde bir şeye canım sıkılırsa bu seriyi aklıma getiriyorum ve birden içimde kelebekler uçuşmaya başlıyor. vanvleet perdeden çıkıp üçlüğü gönderiyor, tatum zor şutu sayıya çevirip 2+1'i tamamlıyor, marcus smart'la serge ibaka arasında gerginlik var ve birbirlerine girmelerine ramak kalmış, sahada adeta bir sanat icra ediliyor, bir koreografi var, kaan kural kendinden geçmiş "oeiejjeoooeooeo" şeklinde hönkürüyor, ben oynanan oyunla kendimden geçip bayılmışım... hayallere daldım yine. uzun lafın kısası bu seri acayip bir seri olacak beyler dillere destan bir seri olacak izleyin izlettirin. basketbol bilmeyenlere de açın izlettirin basketbolu sevsinler hatta.
  • 165
    nba 2020-2021 sezonuna brad stevens yönetiminde senelerdir olduğu gibi iddialı bir konumda başlayacak doğu konferansı takımı.
    celtics off-season'u kadrolarındaki 5 ana parçanın 4'ünü koruyarak geçirdi. gordon haywardcharlotte hornets'e nba tarihindeki en büyük trade exception(28.5 milyon $) ile gönderdiler. bu kontrattan çıkabilmeleri hem gordon hayward ne kadar kaliteli bir oyuncu olsa da ellerindeki çekirdek oyuncu grubunun hayward'in eksikliği hissettirmeyecek donanıma sahip olması hem de bu denli büyük trade exception ile sezon süresince önemli bir hamle yapabilecek olmaları açısından önemli bir hamle. zira kevin love ve aaron gordon isimleri şimdiden telaffuz ediliyor.
    geçtiğimiz sezon* özellikle yetersiz bench katkısı bu denli hedefe oynayan bir takım için felaket durumdaydı. 5 numarada daniel theis gayet faydalı olsa da hedef takımlara daha fazlası gerektiği kanaatindeyim. bu nedenle yapılan tristan thompson eklemesini gayet olumlu buluyorum. bu eklemeyi iki açıdan değerlendirecek olursak: birincisi, nba'deki hücum ribaundu anlamında en sıkıntı takımlardan olan celtics'in, nba'in en iyi hücum ribaundçularından olan tristan thompson ile bu eksikliği kapatabilir; ikincisi, kemba walker, jayson tatum, jaylen brown gibi önemli hücum opsiyonlarına sahip bir takıma topsuz oyunda önemli etki yaratabilecek, brad stevens pek tercih etmese de pick and roll'ü hakkıyla oynayabilecek bir ekleme yapmış olmaları celtics için önemli bir hamle anlamına geliyor.
    brad wanamaker'ın yerine veteran oyun kurucu jeff teague eklemesi de faydalı olacaktır kanaatimce.
    bütün bu eklemelere rağmen elinde tatum ve brown gibi süperstar'lığa bir adım uzaklıkta 2 oyuncusu bulunan bir organizasyon için daha net bir bench katkısı alabileceği isimlere yönelmelerini beklerdim. çünkü ne kadar doğu konferansında muhtemelen ilerilere gidecek olsalar da, olası bir final durumunda muhtemel rakipleri olan los angeles lakers'ın yaptığı eklemeleri görünce yine bir yerlerde celtics'in nefesinin yetmeyeceğini düşünüyorum.
  • 168
    nba'in rekabetçiliğine aykırı bir şekilde kadrosundaki jayson tatum, marcus smart, jaylen brown, robert williams, grant williams gibi oyuncuları kendisi draft edip, yetiştirip, düşe kalka bu kadroyla nba finaline çıkmış takım. bence çok saygı duyulası ve çok nadir görülen bir başarı bu. hayvan gibi tecrübeli gsw'ye kaybetmeleri de olağan bir sonuçtu.
  • 169
    nba tarihinde bir playoff serisinde 0-3 geri düştükten sonra 3-3'ü yakalamayı başaran 4. takım olmuşlardır. daha önce 1951 new york knicks vs. rochester royals (nba finalleri) eşleşmesinde new york knicks seriyi 0-3'ten 3-3'e getirmiş fakat 7. maçı kaybetmişti. aynı şekilde 1994 denver nuggets vs. utah jazz (konferans yarı finali) serisinde denver nuggets 0-3'ten 3-3'e getirmiş ama nefesi son maçta yetmemişti. hatta bu playofflarda denver 5 maç üzerinden oynanan batı konferansı ilk turunda da seattle supersonics karşısında 0-2'den dönüş yapıp seriyi 3-2 kazanmıştı. son olarak 2003 portland trail blazers vs. dallas mavericks (batı konferansı ilk turu) eşleşmesinde portland trail blazers 0-3'ten geri dönüşü yapan takımdı. bu eşleşmede de serinin 4. maçında dallas mavericks rahatlıkla süpürmeye giderken portland'ın 3. çeyrekteki 21-0'lık serisi sonucunda seri 3-1'e gelmişti. ardından portland 3-3'e getirse de yine kazanan seride 3-0 öne geçen takım olmuştu.

    (bkz: 2023 nba playoffs)
  • 171
    2 gece önceki golden state warriors karşısındaki 140-88'lik galibiyetleri ile bu sene rakiplerine 50+ sayı fark atarak kazandıkları 3. maçı oynamışlardır. bu da nba tarihinde herhangi bir takımın başardığı en yüksek sayı. daha önce milwaukee bucks ve sacramento kings sırasıyla 1978-79 ve 1992-93 sezonlarında 2 maç ile bunu başarmışlardı.

    https://pbs.twimg.com/...=jpg&name=medium
  • 172
    son 4 maçında sırasıyla 20, 25, 24 ve 22 üçlük isabeti bularak nba tarihinde 4 maç üst üste 20+ üçlük isabeti bulmayı başaran ilk takım olmuşlardır.

    (bkz: 14 mart 2024 utah jazz boston celtics maçı)
    (bkz: 16 mart 2024 boston celtics phoenix suns maçı)
    (bkz: 19 mart 2024 boston celtics washington wizards maçı)
    (bkz: 20 mart 2024 boston celtics detroit pistons maçı)
  • 173
    playoff’ta 6 maçtan fazla kaybedeceğini düşünmediğim bu sezonun muhtemel nba şampiyonu. doğu’da bucks dışında zorlayabilecek bir takım şu aşamada yok, zorlar dediğim bucks en fazla iki maç alabilir. batı’da ise clippers-suns dışında kafa tutma ihtimali olan takım bana kalırsa yok ki onlarda kağıt üstünde aslında. denver geçen seneki seviyesinde değil ve onlarda benchten hiç katkı alamıyorlar, beş oyuncu ile celtcis’i yenemezsin. 6-7 yıldır şampiyon olmaya çalışan bu takım nihayet muradına erecekmiş gibi görünüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın