• 128
    gordon hayward ' ı 4 yıllık $128m maximum kontrat ile kadrosuna katmıştır.

    elinde o kadar pick olmasına rağmen elden kaçan yıldızlar için eleştirilen danny ainge nefes almıştır . (bkz: #2192565)

    al horford - isaiah thomas - gordon hayward üçlüsü brad stevens yönetiminde neler yapacak bakalım.

    sıra sert bir pivotta..

    https://www.basketball.com.tr/...on-hayward-celticste
  • 129
    nba'de yakın zamanda bir hegamonya kurabilecek potansiyele sahip genç bir kadrosu ve koçu olan takım. şu an kağıt üstünde görünen büyükler yavaş yavaş dökülmeye başlarken celtics'in daha da güçlendiğine hep beraber şahit olacağız.

    takımın önünde şu an için en önemli sorun olarak al horford'a ödenen o yüklü kontrata rağmen tam bir 5 numaranın olmaması. gerçi yeni nesil nba'de old school 5 numaralar yerine artık daha kısa ve atletik oyuncularla dizilim tercih edilse de bu tarz oyunu benimsemiş takımlar güçlü pivotlara sahip takımlar karşısında çok zorluk yaşıyorlar.

    gelecek sene isaiah thomas'ın da sözleşmesi bitecek ve işte tam da o anda al horford'la yaptıkları o devasa kontrat karşılarına çıkacak. bakalım gm ainge şapkadan yine nasıl bir tavşan çıkaracak.
  • 130
    takım içi dengeleri bozmadan, üstelik defansif anlamda avery bradley'i kaybettikten sonra daha da bir sorun teşkil edecek isiah thomas'ı cleveland'a göndererek karşılığında kyrie irving'i almışlardır. takas paketinin içine jae crowder, ante zizic ve brooklyn'den gelecek 2018 1. tur draft hakkını da verdiler ki o draft hakkı olmasa harika bir takas olurdu kendileri ana ama olsun. jae crowder'ın pozisyonunda zaten gordon hayward var ki onun yedeği olarak da jaylon brown hala takımda. ante zizic'in gitmesi ise önemli bir sıkıntı yaratabilir çünkü bu sefer de uzun rotasyonu, özellikle de stretch 4 pozisyonunda oynatabilecekleri oyuncuları yok.

    kyrie irving
    marcus smart
    gordon hayward
    jayson tatum
    al horford

    şekline bir beşleri oldu ama yetmez. oraya adam gibi bir pivot lazım ki horford 4 numara kaysın. o zaman bu takım harbi olur.
  • 133
    sezon öncesi hazırlık maçlarında 3 galibiyet 0 mağlubiyetle yoluna devam eden takımım.

    ilk maçta td garden'da charlotte hornets'i yenmemizin ardından ikinci maçta philadelphia deplasmanından da galibiyetle döndük. üçüncü ve son maçta ise yine philadelphia'yı, bu sefer evimizde bozguna uğrattık.

    değinmek istediğim maç ise son maç. hem celtics'in gençleri, hem 76ers'ın gençleri ve en önemlisi furkan korkmaz.

    boston bu maçta 3 all-star'ını dinlendirme kararı aldığından, kyrie irving, al horford ve gordon hayward yedek soyundu. maça smart - rozier - brown - tatum - baynes 5'i ile başladılar. bu beş oyuncunun yaş ortalaması 22.7. yaşlarından beklenmeyecek olgunlukta ve oyun aklıyla oynadılar.

    philadelphia cephesinde ise simmons - stauskas - bayless - saric - okafor vardı sahada. 2016 nba draftının 1 numaralı seçimi simmons, kendinden beklenen oyun görüşünü sahaya yansıtarak başladı maça. 26 dakika süre alıp 15 sayı, 6 ribaund, 2 asist yaptı. şüphesiz ki ondan beklenen asist rakamları çok daha yüksek, ancak daha resmi nba maçı oynamamış bir oyuncuyu eleştirmek için de çok erken. markelle fultz'un da 24 dakikada 12 sayı ürettiğini belirtmek lazım.

    celtics cephesinde ise 2016 draftının 3 numarası jaylen brown 12 sayı 9 ribaund, 2017 draftının 3 numarası jayson tatum 7 sayı 2 ribaund, yine 2017 draftının 37 numara seçimi semi ojeleye 24 dakikada 16 sayı 4 ribaund ile oynadı.

    celtics'in alternatif kadrosu, sixers'ın as takımını 17 sayı farkla, 113-96 mağlup etti. philadelphia için çok kötü, boston için de bir o kadar iyi haber. ülke basketbolumuz içinse daha iyi haberler var.

    furkan korkmaz 19 dakikada 13 sayı 6 ribaund yaptı. bundan daha iyi olan ise arkasında çok büyük bir destek olması. benchten koça kadar herkes furkan'ı çok seviyor. sayı bulduğunda çılgınlar gibi eğleniyorlar. gece gece insanı gururlandıran anlar yaşadım yani.

    devam et celtics, devam et furkan.
  • 134
    sezona 2 mağlubiyetle başladıktan sonra arka arkaya 9 galibiyet alarak (%81.8'lik galibiyet yüzdesi) nba doğu konferansında (aynı zamanda nba'in genel sıralamasında da) zirve tahtına kurulan ekip. kendilerine en yakın galibiyet serisi* son 5 maçını kazanan minnesota timberwolves'a ait. celtics'in bu performansı gordon hayward'ın yokluğunda ortaya koyduğu da kayda geçilsin. saygı duyulası.
  • 136
    daima sempati duyduğum takım. gerek amblemleri gerek kadrolari olsun hep severim kendilerini. gerçi benim işim belli olmaz para neredeyse oradayım ben. mesela pep gelene kadar city favorimdi zaten psg fix münih demeden olmaz. gibi böyle niceleri yani benim fanatiklik iplemeyin pek . bir galatasaray konusunda böyle degilim. o bu değilde ne alaka dimi yazdıklarım neyse bu sene final oynayacak takım.
  • 139
    gece oynanan maçta, dallas'ı deplasmanda 102-110'la geçmişler uzatmalarda.

    kyrie'nin dallas maçındaki 47 sayı 6 asist'lik performansı...
    https://twitter.com/...s/932912092813938688

    galibiyet serileri 16'ya çıktı.

    sırada miami deplasmanı ve ardından içerde orlando maçları var.
    bu iki maçı alırlarsa, indiana deplasmanına; 2008-2009 sezonundaki rajon rondo'lu, ray allen'lı, paul pierce'lı, kevin garnett'li kadronun boston tarihine geçen en uzun galibiyet serisi rekorunu egale etmek için çıkacaklar.
    başarırlarsa, brad stevens ve öğrencileri bir sonraki detroit maçıyla, rekoru teslim almak için td garden'da seyircisi önünde olacak. (buraya bir nazarlık bırakayım da tarihe bir kez daha tanıklık edelim #goceltics)

    önlerinde; 59-60 sezonunda kırılan 17, 81-82 sezonunda kırılan 18 ve 08-09 sezonundaki 19 maçlık rekorlar var.

    tüm takımlar içersinde ise nba tarihindeki rekor; 71-72 sezonunda art arda kazandıkları 33 maçla birlikte lakers'a ait.
  • 140
    paul pierce'ın 34 numaralı formasının da emekli edilmesinin ardından bugüne kadar 22 farklı numaralı formayı emekliye ayırmış kulüp. bunu da 23 farklı oyuncu için yapmışlar.

    jim loscutoff, kendisi adına emekli edilmek istenen 18 numarayı "gelecek celticler de giyebilsin" diye reddederek onun yerine loscy yazılı numarasız bir formanın emekli edilmesini istemiş.

    nitekim 18 numaralı forma yaklaşık yirmi yıl sonra 1981 yılında dave cowens adına emekliye ayrılmış.

    emekli edilen forma numaraları, numara sıralı liste;

    1 / 2 / 3 / 6 / 10 / 14 / 15 / 16 / 17 / 18 / 19 / 21 / 22 / 23 / 24 / 25 / 31 / 32 / 33 / 34 / 35 / 00 / loscy
  • 141
    boston celtics, sahasında philadelphia 76ers'ı 114-112 mağlup etti ve doğu konferansı yarı final serisinde 4-1 öne geçerek adını konferans finaline yazdırdı.

    bir tarafta kralım lebron james, diğer tarafta yeşilini gönlüme bağladığım boston celtics.

    kim çıkarsa çıksın umarım golden state warriors’u tokatlar. boston celtics de eğer şampiyon olursa 2018 yılı dünyanın en iyi yılı olabilir.

    (bkz: 2017 2018 sezonu şampiyonu galatasaray)
    (bkz: şampiyonlar ligi 2017 2018 sezonu şampiyonu liverpool)
    (bkz: nba 2017 2018 sezonu şampiyonu boston celtics)

    hayali bile ereksiyon hale getiriyor.
  • 142
    bu takım hakkında söylemem gereken çok şey birikti içimde. yaptıkları savunma, hücumdaki beklenmedik performansları ve en önemlisi sahaya koydukları karakterle; yine, yeniden gurur duyulacak bir takım haline geldiler.

    2017-2018 nba sezonunun ilk maçında, henüz 5. dakikada all-star forveti gordon hayward'ı korkunç bir sakatlığa kurban verdi celtics. kadronun bir diğer yıldızı kyrie irving, normal sezonda 22 maç kaçırdı, playoff'larda ise hiç oynayamadı, bundan sonra da oynaması beklenmiyor. marcus smart ve marcus morris 28'er maç kaçırdılar. buna rağmen boston celtics üst üste 2. yılında doğu konferansı finallerine adını yazdırmayı başardı.

    bu azim ve mücadele öyküsünde başı çeken oyunculardan bahsetmek istiyorum.

    1- al horford :

    all-star pivot, bu takımın ağabeyi. ceza şutlarını affetmeyen, %40 dolaylarında 3 sayılık isabeti olan, ligin tartışmaya açık şekilde en iyi pasör uzunu, yeri geldiğinde takımın hücum setlerini yöneten oyuncu ve 2017-2018 " nba yılın savunmacısı " adayı. bir oyuncudan daha ne beklersiniz ki?

    2018 nba playoffları'nda 17.0 sayı, 8.7 ribaund, 4.3 asist ortalamasıyla oynuyor.

    2- jayson tatum :

    çaylak. ancak ben bile inanmıyorum bu dediğime. böyle çaylak mı olur kardeşim? ayakları yere bu kadar sağlam basan, maçın en kritik anlarında elleri titremeyen çaylak olmaz. tatum bu tabuları yıktı ve inanılmaz bir sezon geçiriyor. kimse ondan ve takımdan bu performansı beklememiş olsa da, her geçen gün kendini biraz daha kanıtlıyor. ek olarak kendisi 20 yaşına 2 ay önce girdi, bu da önemli bir dipnot.

    playoff ortalamaları; 18.8 sayı, 4.5 ribaund, 3.2 asist, 1.2 top çalma. sahaya çıktığı her maçta size yaklaşık olarak 19 sayı, 5 ribaund, 3 asist veren bir çaylak bulmuşken elinizden kaçırmak istemezsiniz.

    3- jaylen brown :

    nba'de 2. yılını geçiren brown'un çaylak günlerinden bu yana sadece 1 yılda geçirdiği değişim inanılmaz. atletik, ordan burdan zıplayan bir çocukken; takımını ateşleyen, son saniyelerde el yakan topları kullanan bir skor makinesine dönüştü. savunmada yaptıkları da bir o kadar etkileyici. tüm nba'de antetokounmpo'nun karşısında onun kadar iyi durabilen oyuncu sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

    2017 nba playoff istatistikleri 5.0 sayı, 2.1 ribaund, 0.8 asist iken; bu yıl 16.9 sayı, 4.8 ribaund, 1.4 asistle oynuyor. bu sürede bu çapta bir gelişim, kesinlikle takdire şayan.

    4- terry rozier iii :

    kyrie irving'in sakatlığı en fazla ona yaradı. bench'ten gelen ve 15-20 dakika süre bulan terry rozier, sonunda beklenen patlamayı yaptı ve playoff'larda oyununu başka bir seviyeye çıkardı.

    ilk turdaki milwaukee bucks eşleşmesinde, bucks guard'ı eric bledsoe ile bir olay yaşadılar. rozier'ın çılgın attığı serinin ilk maçından sonra sorulan soruya eric bledsoe, " terry rozier mi? onun kim olduğunu bile bilmiyorum." dedi. rozier cevabını sahada verdi, bucks'ı 7 maç sonunda elediler. başarısı bununla da sınırlı değil.

    tüm nba oyuncuları arasında; 2018 playoffları'nda atılan toplam üçlük sayısında başı çekiyor. stephen curry ağlıyor, kyle korver yapma diyordu; james harden suskun, james harden paramparça. ama terry durmuyordu, daha çok, daha çok atmalıyım diyordu.

    playoff istatistikleri; 18.2 sayı, 5.5 ribaund, 5.8 asist. çok da şey söylemeye gerek yok.

    daha bahsetmediğim aron baynes, semi ojeleye, marcus smart, marcus morris, shane larkin gibi perde arkası kahramanları da var. hepsi sahada maksimumuyla oynuyor, hepsi tebriği hak ediyor.

    cleveland karşısındaki konferans finalini sabırsızlıkla bekliyorum.
  • 146
    ben artık bu seviyede * kimsenin kimseyi paramparça edebileceğini sanmıyorum. boston celtics bu sezon inanılmaz bir konsantrasyon ile müthiş uyumlu bir takım oyunu oynuyor. parkeye çıkan herkes maksimumunu vermeye çalışıyor.

    kyrie irvingve gordon hayward olsaydı yine bu kadar elit bir şekilde defans yapabilir miydiler veyahut skor paylaşımı sorun olur muydu bilinmez. ancak şu anda harika bir momentuma sahipler.

    nba finaline çıkarlarsa bence houston rockets'a karşı şansları var ama golden state warriorsile eşleşirlerse nba şampiyonu olamazlar gibime geliyor
  • 148
    genç kadrosu, ve muhteşem koçuyla nba'in philadelphia ile birlikte taraftarına en umut veren takımı dersek yanlış olmaz herhalde.

    kyrie irving gibi bir yıldızın olmadığı playofflarda nba'e adım attığı günden beri henüz kilit rol üstlenmemiş terry rozier'i direksiyona geçiren, çaylak jayson tatum'u hücumda merkeze koyan ve bu dinamik kadroda istisnasız herkesten savunma performansı almayı başaran koç brad stevens, bu yapının gelecek sezonlarda da büyük işler başaracağının en büyük dayanak noktası.

    genç kadronun, takımını çılgınca destekleyen taraftarların ve boston şehrinin hastasıyız. *

    danny ainge de eski kadroyu draft hakkı ve genç oyuncular karşılığı takaslayarak, adım adım inşaa etmesinden dolayı bir gm olarak tebriği hak ediyor.

    bakalım bu serüvenin sonunda hedeflenen şampiyonluk gelecek mi...
  • 149
    gsw'yi durdurmak için irving ve hayward'a ihtiyacı olan takım. yani tüm ümitler seneye kaldı ama boston'un en büyük avantajı çok genç bir takım olması. özellikle seneye rozzier, tatum , brown ve hatta marcus smart'ın hayvani şekilde oynayacaklarını düşünüyorum ki bu isimlere irving,hayward ve horford'u eklediniğizde ortaya çıkan takım muazzam oluyor. koç brad stevens'a seneye çok büyük iş düşecek bu oyuncu grubunu oynatmak gerçekten çok kolay değil. laker olarak ezeli rakibimiz boston'ın şu kadrosuna imrenek bakmaktan başka bir şey yapamıyorum.
  • 150
    öncelikle (bkz: #2435025).
    sonra (bkz: #2435026).

    bu takımda an itibariyle kyrie irving, jayson tatum, sakatlıktan dönecek olan gordon hayward ve al horford ile müthiş bir hücum gücü var. en önemli eksik ile pota altını bana bırakın siz gidin gol atın diyecek bir genzo wakabayashi. ve bu adam 2018 nba draftında mohamed bamba ismiyle orada duruyor. draftın ilk 6 sırasından gitmesine kesin gözüyle bakılan bamba'yı alabilmek için jaylen brown'ı takas içine koymayı düşünüyorlar. her ne kadar brown çok iyi bir oyuncu olsa da takımın ihtiyaçları doğrultusunda özellikle tatum ve hayward varken bu tarz bir ihtiyacı karşılayacaksa harcanabilecek bir oyuncu.

    ama önlerindeki en büyük sorun tam da takımı bu noktaya getiren adamın ta kendisi. danny ainge.

    takasa girdiği nba takımlarının ağzına sıçan ve donuna kadar alan bu adamla kimse takasa artık kolay kolay girmek istemez. draft günü ne olacağı şu an belli değil ama çok hareketli geçeceği kesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın