• 133
    sezon öncesi hazırlık maçlarında 3 galibiyet 0 mağlubiyetle yoluna devam eden takımım.

    ilk maçta td garden'da charlotte hornets'i yenmemizin ardından ikinci maçta philadelphia deplasmanından da galibiyetle döndük. üçüncü ve son maçta ise yine philadelphia'yı, bu sefer evimizde bozguna uğrattık.

    değinmek istediğim maç ise son maç. hem celtics'in gençleri, hem 76ers'ın gençleri ve en önemlisi furkan korkmaz.

    boston bu maçta 3 all-star'ını dinlendirme kararı aldığından, kyrie irving, al horford ve gordon hayward yedek soyundu. maça smart - rozier - brown - tatum - baynes 5'i ile başladılar. bu beş oyuncunun yaş ortalaması 22.7. yaşlarından beklenmeyecek olgunlukta ve oyun aklıyla oynadılar.

    philadelphia cephesinde ise simmons - stauskas - bayless - saric - okafor vardı sahada. 2016 nba draftının 1 numaralı seçimi simmons, kendinden beklenen oyun görüşünü sahaya yansıtarak başladı maça. 26 dakika süre alıp 15 sayı, 6 ribaund, 2 asist yaptı. şüphesiz ki ondan beklenen asist rakamları çok daha yüksek, ancak daha resmi nba maçı oynamamış bir oyuncuyu eleştirmek için de çok erken. markelle fultz'un da 24 dakikada 12 sayı ürettiğini belirtmek lazım.

    celtics cephesinde ise 2016 draftının 3 numarası jaylen brown 12 sayı 9 ribaund, 2017 draftının 3 numarası jayson tatum 7 sayı 2 ribaund, yine 2017 draftının 37 numara seçimi semi ojeleye 24 dakikada 16 sayı 4 ribaund ile oynadı.

    celtics'in alternatif kadrosu, sixers'ın as takımını 17 sayı farkla, 113-96 mağlup etti. philadelphia için çok kötü, boston için de bir o kadar iyi haber. ülke basketbolumuz içinse daha iyi haberler var.

    furkan korkmaz 19 dakikada 13 sayı 6 ribaund yaptı. bundan daha iyi olan ise arkasında çok büyük bir destek olması. benchten koça kadar herkes furkan'ı çok seviyor. sayı bulduğunda çılgınlar gibi eğleniyorlar. gece gece insanı gururlandıran anlar yaşadım yani.

    devam et celtics, devam et furkan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın