• 142
    bu takım hakkında söylemem gereken çok şey birikti içimde. yaptıkları savunma, hücumdaki beklenmedik performansları ve en önemlisi sahaya koydukları karakterle; yine, yeniden gurur duyulacak bir takım haline geldiler.

    2017-2018 nba sezonunun ilk maçında, henüz 5. dakikada all-star forveti gordon hayward'ı korkunç bir sakatlığa kurban verdi celtics. kadronun bir diğer yıldızı kyrie irving, normal sezonda 22 maç kaçırdı, playoff'larda ise hiç oynayamadı, bundan sonra da oynaması beklenmiyor. marcus smart ve marcus morris 28'er maç kaçırdılar. buna rağmen boston celtics üst üste 2. yılında doğu konferansı finallerine adını yazdırmayı başardı.

    bu azim ve mücadele öyküsünde başı çeken oyunculardan bahsetmek istiyorum.

    1- al horford :

    all-star pivot, bu takımın ağabeyi. ceza şutlarını affetmeyen, %40 dolaylarında 3 sayılık isabeti olan, ligin tartışmaya açık şekilde en iyi pasör uzunu, yeri geldiğinde takımın hücum setlerini yöneten oyuncu ve 2017-2018 " nba yılın savunmacısı " adayı. bir oyuncudan daha ne beklersiniz ki?

    2018 nba playoffları'nda 17.0 sayı, 8.7 ribaund, 4.3 asist ortalamasıyla oynuyor.

    2- jayson tatum :

    çaylak. ancak ben bile inanmıyorum bu dediğime. böyle çaylak mı olur kardeşim? ayakları yere bu kadar sağlam basan, maçın en kritik anlarında elleri titremeyen çaylak olmaz. tatum bu tabuları yıktı ve inanılmaz bir sezon geçiriyor. kimse ondan ve takımdan bu performansı beklememiş olsa da, her geçen gün kendini biraz daha kanıtlıyor. ek olarak kendisi 20 yaşına 2 ay önce girdi, bu da önemli bir dipnot.

    playoff ortalamaları; 18.8 sayı, 4.5 ribaund, 3.2 asist, 1.2 top çalma. sahaya çıktığı her maçta size yaklaşık olarak 19 sayı, 5 ribaund, 3 asist veren bir çaylak bulmuşken elinizden kaçırmak istemezsiniz.

    3- jaylen brown :

    nba'de 2. yılını geçiren brown'un çaylak günlerinden bu yana sadece 1 yılda geçirdiği değişim inanılmaz. atletik, ordan burdan zıplayan bir çocukken; takımını ateşleyen, son saniyelerde el yakan topları kullanan bir skor makinesine dönüştü. savunmada yaptıkları da bir o kadar etkileyici. tüm nba'de antetokounmpo'nun karşısında onun kadar iyi durabilen oyuncu sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

    2017 nba playoff istatistikleri 5.0 sayı, 2.1 ribaund, 0.8 asist iken; bu yıl 16.9 sayı, 4.8 ribaund, 1.4 asistle oynuyor. bu sürede bu çapta bir gelişim, kesinlikle takdire şayan.

    4- terry rozier iii :

    kyrie irving'in sakatlığı en fazla ona yaradı. bench'ten gelen ve 15-20 dakika süre bulan terry rozier, sonunda beklenen patlamayı yaptı ve playoff'larda oyununu başka bir seviyeye çıkardı.

    ilk turdaki milwaukee bucks eşleşmesinde, bucks guard'ı eric bledsoe ile bir olay yaşadılar. rozier'ın çılgın attığı serinin ilk maçından sonra sorulan soruya eric bledsoe, " terry rozier mi? onun kim olduğunu bile bilmiyorum." dedi. rozier cevabını sahada verdi, bucks'ı 7 maç sonunda elediler. başarısı bununla da sınırlı değil.

    tüm nba oyuncuları arasında; 2018 playoffları'nda atılan toplam üçlük sayısında başı çekiyor. stephen curry ağlıyor, kyle korver yapma diyordu; james harden suskun, james harden paramparça. ama terry durmuyordu, daha çok, daha çok atmalıyım diyordu.

    playoff istatistikleri; 18.2 sayı, 5.5 ribaund, 5.8 asist. çok da şey söylemeye gerek yok.

    daha bahsetmediğim aron baynes, semi ojeleye, marcus smart, marcus morris, shane larkin gibi perde arkası kahramanları da var. hepsi sahada maksimumuyla oynuyor, hepsi tebriği hak ediyor.

    cleveland karşısındaki konferans finalini sabırsızlıkla bekliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın