• 165
    nba 2020-2021 sezonuna brad stevens yönetiminde senelerdir olduğu gibi iddialı bir konumda başlayacak doğu konferansı takımı.
    celtics off-season'u kadrolarındaki 5 ana parçanın 4'ünü koruyarak geçirdi. gordon haywardcharlotte hornets'e nba tarihindeki en büyük trade exception(28.5 milyon $) ile gönderdiler. bu kontrattan çıkabilmeleri hem gordon hayward ne kadar kaliteli bir oyuncu olsa da ellerindeki çekirdek oyuncu grubunun hayward'in eksikliği hissettirmeyecek donanıma sahip olması hem de bu denli büyük trade exception ile sezon süresince önemli bir hamle yapabilecek olmaları açısından önemli bir hamle. zira kevin love ve aaron gordon isimleri şimdiden telaffuz ediliyor.
    geçtiğimiz sezon* özellikle yetersiz bench katkısı bu denli hedefe oynayan bir takım için felaket durumdaydı. 5 numarada daniel theis gayet faydalı olsa da hedef takımlara daha fazlası gerektiği kanaatindeyim. bu nedenle yapılan tristan thompson eklemesini gayet olumlu buluyorum. bu eklemeyi iki açıdan değerlendirecek olursak: birincisi, nba'deki hücum ribaundu anlamında en sıkıntı takımlardan olan celtics'in, nba'in en iyi hücum ribaundçularından olan tristan thompson ile bu eksikliği kapatabilir; ikincisi, kemba walker, jayson tatum, jaylen brown gibi önemli hücum opsiyonlarına sahip bir takıma topsuz oyunda önemli etki yaratabilecek, brad stevens pek tercih etmese de pick and roll'ü hakkıyla oynayabilecek bir ekleme yapmış olmaları celtics için önemli bir hamle anlamına geliyor.
    brad wanamaker'ın yerine veteran oyun kurucu jeff teague eklemesi de faydalı olacaktır kanaatimce.
    bütün bu eklemelere rağmen elinde tatum ve brown gibi süperstar'lığa bir adım uzaklıkta 2 oyuncusu bulunan bir organizasyon için daha net bir bench katkısı alabileceği isimlere yönelmelerini beklerdim. çünkü ne kadar doğu konferansında muhtemelen ilerilere gidecek olsalar da, olası bir final durumunda muhtemel rakipleri olan los angeles lakers'ın yaptığı eklemeleri görünce yine bir yerlerde celtics'in nefesinin yetmeyeceğini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın