• 156
    2018/19 yılında yaşanan büyük hayal kırıklığının takımın gm'i danny ainge'in de kimyasını bozduğu anlaşılan takım. öncelikle takımın elinde 3 önemli parça var; jayson tatum, jaylon brown ve gordon hayward. bu 3 oyuncu kendi aralarındaki rotasyonda seviyeyi yüksek tutan hatta kısa 5'lerde üçünü de aynı anda oynarken görebildiğimiz oyuncular. aynı zamanda skor yükünü sırtında tutan ve şut dağılımı gayet ideal seviyede oyuncular. bunlara ek olarak büyük joker niteliğinde olan marcus smart'ı da es geçmeyelim ama o oyunun diğer yönüyle ilgileniyor.

    takımdan ayrılan 2 oyuncuya bakalım. pg kyrie irving ve pivot al horford. irving bu takımın sistemine hiçbir zaman uymadı. sezon boyunca en çk bireysel oyunu ve sürekli topa hükmetmesi dolayısıyla eleştirildi. hatta playofflarda başarısızlığı sırf buna yıkanlar bile vardı. istatistikler de bunu destekler nitelikte zaten.

    peki böyle bir durumda boston'ın bu ayrılan 2 oyuncunun yerini nasıl doldurmasını veya eldeki 3 değerli parçanın etrafını nasıl oyuncularla kapatmasını beklersiniz? son gelen haberlere göre kemba walker ile anlaşılmak üzereymişler. eğer ben bu sporu biraz biliyorsam kemba bu takım için inanılmaz yanlış bir tercih ve bahsettiğim çekirdek üçlünün gençlik zamanları adeta çöpe atılmış demektir. irving'in takıma verdiği zararı doğru analiz etmeden ondan 2 kat daha fazla bireysel oynayan ve toplu oyunun dışında varlık gösteremeyen kemba bu takıma çözüm olur mu hiç? bir de kemba için max kontrat verdiğinde elde avuçta ne varsa gitmiş oluyor. peki pivot? kurulması muhtemel kadroya bakıldığında ben başarısız oldum ve yıldız kaybettim o yüzden bir an önce bir yıldızla telafi etmem lazım mantığı ile hareket ediliyor.

    halbuki bu takıma mü-kem-mel bir şekilde oturacak bir adam var piyasada; malcolm brogdon. oyun kuruculuğu çok iyi, savunma yönü iyi, üstelik de takım kimyasında top kullanma adaletini çok iyi şekilde sağlayacak bir oyun kurucu. üstelik max kontrat gerektirmeyecek türden. kalan parayla da taş gibi willie cauley stein var. bu şekilde çok rekabetçi ve ideal bir kadro kurulabilecekken yıldız katma hastalığına yakalanmış gibi görünüyorlar. bence çok hatalı olacak ama bakalım artık ne olacak...
App Store'dan indirin Google Play'den alın