• 157
    geçen yılki başarısızlığın çok olumsuz etkilediği takım. ancak önce sorunu anlamak gerek.

    genç bir çekirdeğe sahip olmak konusunda, jayson tatum, jaylen brown ve hatta terry rozier kozlarıyla bir hayli zengin bir takım celtics. bunun yanında takıma ne kadar katkı verdikleri tartışılsa da hayward, irving ve horford gibi 3 tane all-star seviyesinde oyuncuları vardı. bu yıl 2'sinden mahrum olacaklar.

    kyrie irving her ne kadar inanılmaz bir oyuncu olsa da celtics'in önündeki en büyük engeldi. 2017'de isaiah thomas, 2018'de jayson tatum takımın en büyük hücum opsiyonuydu. takım 2017 ve 2018'de konferans finali oynadı. her ne zaman ki ipler irving'in eline verildi, işler boka sarmaya başladı affedersiniz. bireysel oyunu, hücumda gençlerin önünü kapatıcı stili ve ben buraların sahibiyim zamanında td garden dedemindi şeklindeki tutumuyla bir sezonu çöp etti. 8/22 isabetle oynadığı bir playoff maçının ardından ''böyle bir performansı bir daha görmeyeceksiniz.'' dedi; serinin bir sonraki maçında 7/22 isabetle oynadı. hayır kızamıyorsun da, sözünü tutmuş herif. 8 saha içi isabetinden daha fazlasını bulacağım dememiş, sadece 8 tane olmayacak demiş. bir sonraki maç delikanlı gibi çıkıp 7 tane saha içi isabeti buldu, helal olsun. sinirimden gülüyorum.

    allahtan tatum ve brown büyük karakterler. tatum yine her şeye rağmen skorunu üretti, yerine göre maç kurtardı. brown benchten gelerek inanılmaz savunmasıyla takımı canlı tuttu tüm sezon. ona ayrı bir parantez açmak lazım. hücumda üç sayılık atışlarını, top hakimiyetini, saha görüşünü geliştirdi ama savunmadaki gayreti ve oyun bilgisi cidden takdire şayan. tatum zaten hücumda her zaman kendi yaş grubunun en iyilerinden * oldu. kyrie irving'in kendini yarı tanrı zannedip ona göre oynamasına rağmen bu iki oyuncu bir şekilde kendi yollarını buldular.

    draftta da iyi seçimler yaptı celtics. grant williams gibi lige gelir gelmez katkı verebilecek, yapılı, mental olarak oyuna hazır ve takımı için her şeyi yapabilecek bir oyuncu seçtiler. baş parmağındaki sakatlık endişe verici dursa da romeo langford gibi kendi oyunu üzerinden skor elde edebilen, yeni nesil bir guard/forward seçtiler. ikinci turdan ''çaldıkları'', ncaa'de purdue formasıyla march madness'taki inanılmaz performansıyla hatırlayacağımız carsen edwards da cabası. hali hazırda robert williams'a da sahiplerdi. bu mükemmel genç çekirdeğe tamamlayıcı parçalar ekledikleri takdirde önleri açık.

    kyrie artık bu takımı frenleyemecek, horford'ın karakterinden eksik kalacaklarsa da gordon hayward hala değerli bir parça ve günden güne iyileşiyor, kendine geliyor. pazar akşamına kadar clint capela ve kemba walker konusunda ciddi girişimlerde bulunacakları konuşuluyor. capela bu takıma cuk oturacak bir çember savunucu, ancak kemba konusunda emin değilim. egosu kyrie irving kadar yüksek olmasa da aynı tip bir oyuncu. bu noktada minnina'ya katılıyorum. malcolm brogdon çok daha doğru bir tercih olacaktır.

    bu arada danny ainge draft gecesinde yine sixers'ı tokatladı. aşırı karlı bir takas yaptı. bu adam sixers'ı masada mağlup etmeden rahat etmiyor. allah yardım etsin bu kardeşimize, ne diyelim.

    tümör tedavisinden 2 ay sonra hepinizi sevgiyle selamlıyorum. artık buralarda daha sık bulunmaya özen göstereceğim. de onlara, cezayirlisolbek emaneti olan bu nba başlıklarını geri almaya geliyormuş de, de onlara tamam mı?!
App Store'dan indirin Google Play'den alın