• 353
    şimdiye kadar fevkaladenin fevkinde geçen dönem.

    hem bonservissiz, ligi bilen babel'i aldık hem kulübeyi yerlilerle sağlamlaştırdık hem de ozornwafor ile geleceğe yatırım yaptık.

    fernando, mariano, diagne ve kostas da giderse, gelecek 4 yabancı için 14m euro'ya yakın bir maaş bütçemiz olacak.bu da her oyuncuya 3.5m bile teklif edebiliriz anlamına geliyor.

    muriqi gibi yedek forvet için 1-2m desek, kalan 2 ortasaha 1 forvet için ortalama 4m'a yakın ücret teklif edebiliriz.

    (bkz: #2697937)

    burdan herrera'lardan birine çökebilecegimiz manası çıkabilir.

    tabi alım kadar satmada da başarılı olmak lazım. yukarıdaki 4'lüden sonra ahmet çalık, ömer bayram gibilerden de kurtulmalıyız.
  • 354
    --- alıntı ---

    adem: çoğu kişinin aksine benim yetenekli bulduğum ve rotasyonda faydalı olacağını düşündüğüm bir topçu. adamın tek sıkıntısı biraz toksik bir karakter olması ve yedek olmayı ne kadar hazmedebilir orası meçhul. fakat hem fatih hocanın yıllarca böyle karakterler ile uğraşmış olması hem de maliyetinin ucuz olması benim şüphelerimi azaltıyor. katkı vermezse kolayca elden çıkılabilir.

    babel: 3 yıllık sözleşme ve her sene yıllık 2,5 milyon çok fazla. en azından ciddi bir sakatlık geçirmezse sana ne vereceği çok belli ve parasını aldığı takdirde işini profesyonelce yapan bir adam. totalde 20 gole kemiksiz etki edecektir.

    ozornwafor: sol ayaklı sol stoper günümüzde bulunmaz nimet, boyu da epeyce uzun. izlemediğim için yorum yapamam ancak ben bir sene kiralık verilmesi gerektiği kanaatindeyim. gerekirse maaşını da ödeyelim ancak sende 20-25 maç oynayacağı bir kulübe kiralansın. yabancı bir kulüp de olur türkiye de olur. gerçi yedek stopere de ihtiyacımız var ancak gelişmesi için düzenli oynaması lazım bu çocuğun

    --- alıntı ---

    aynı anda transferleri gerçekleştiği zaman şu entry'de (bkz: #2695871) naçizane görüşlerimi belirtmiştim. galatasaray dün yaptığı iki transfer ile de kadro rotasyonunu derinleştirmeye devam ediyor. fakat halen şart olan asıl mevki ve asıl tip oyuncuların transferi gerçekleşmiş değil. önce yeni transferleri ele alalım:

    şener: senede 10 maç oynayıp oynamayacağı belli olmayan bir oyuncu için 6 milyon tl'lik yatırım bence fazla. pek içime sinen bir transfer değil ama mariano'nun satılabilme ihtimali göz önüne alınırsa mantıklı bulunabilir. o zaman da şampiyonlar ligi için vasat bir rotasyon olmuş olacak linnes-şener ikilisi. hayırlısı diyorum.

    jimmy durmaz: hem süper ligten gayet iyi bildiğimiz bir oyuncu hem de kendini üst düzey bir ligte ve üst düzey turnuvalarda gösterdi 3 sezondur. gençlerbirliği'nin sattığı sene galatasaray'a gelmesini çok istemiştim o zaman biz yasin öztekin'i almıştık onu alamayınca. forvet arkası 3 mevkiyi de oynayabiliyor. emre akbaba stili bir oyuncu, çok hareketli, iyi şutör fakat ikili mücadelelerde eziliyor. akbaba sakatlanınca da yine o tip bir oyuncu istemiş fatih terim ve jimmy de boşta olunca transferini istemiş. maliyeti de gayet uygun, bence fiyat-kalite analizi yaparsak en iyi transferimiz.

    şimdi kadroya bakıldığı zaman bekler, kanatlar, tandem ve (herkes diagne'den nefret etse de) forvet rotasyonu gayet sağlam duruyor ancak bence en büyük eksiğimiz olan hareketli ve mücadeleci merkez orta saha hala yok. banega için çok uğraşılıyor ancak aradığımız tipte bir oyuncu mu benim o konuda şüphelerim var. fatih terim belli ki belhanda ile ikisini orta saha oynatıp feghouli'yi kanata çekerek akıcı bir pas oyunu hedefliyor ancak bu düşüncesini uygulayabilmesi için yetenekli ancak temposuz ön hattı (babel- belhanda - banega - feghouli veya babel -belhanda - feghouli - jimmy) taşıyabilecek tempolu bir orta saha lazım ve maalesef ki fernando bu oyuncu değil. eğer banega alınırsa fernando'nun takasta kullanılacağı söyleniyor o zaman da o bölge için tek oyuncu donk kalacak ve donk o oyuncu hiiiiç hiç değil. banega alınmasa da eldeki merkez orta saha oyuncuları donk, fernando, belhanda, 10 numara feghouli oluyor yine ciddi 2 transfer lazım gerek bu bölgeye. yani banega alınsa da alınmasa da bu bölgedeki rotasyon yeterli değil buraya mutlak transfer gerekiyor.

    forvete geçersek bence diagne, mitroğlu, adem ve babel kağıt üstünde gayet yeterli bir rotasyon gibi gözüküyor. hadi diagne'nin mental olarak asla bu takımın oyuncusu olamayacağı göz önüne alınırsa onu iyi fiyata satmayı düşünüyor teknik ekip (ki bence de ederini bulduğu takdirde direkt yollanmalı) fakat mitroğlu'nun gönderilmek istenmesinin sebebini anlamıyorum. sağlıklı halinin benfica'da gayet şampiyonlar ligi topçusu olduğunu gördük. bizle aynı gruba düştükleri sene çeyrek final yapmışlar, bayern münih'i ciddi zorlamışlardı ve mitroğlu da o takımın 11 oyuncusuydu. diagne satılmazsa bu lig için yeterli bir oyuncu, iyi fiyata satılıp muriqi alınırsa da yeni oluşacak forvet rotasyonu yine yeterli olacak. yani forvet bölgesi için çok büyük derde girmeye gerek yok.

    diagne'nin iyi fiyata satılması üzerinden yola çıkarsak (atıyorum 14-15 milyona sattık) bunun 3 milyonu kasımpaşa'ya gidecek, 5 milyonu da luyindama'nın bonservisine geri kalan 7 milyona da bence muriqi + bahsettiğim tempolu orta saha alınırsa fişek gibi bir takım oluruz ve 3 kulvar için de iddialı olur galatasaray. banega ve muriqi alınırsa cl'de geçen sene gibi olur, ligi ve kupayı da şampiyon tamamlarız.
  • 356
    şu ana kadar o kadar doğru gidiyor ki insan inanmakta zorluk çekiyor.

    geçen sene* kulübede sinan gümüş, ömer bayram, muğdat çelik, yunus akgün vardı, artık jimmy durmaz, adem büyük, şener özbayraklı gibi milli takım seviyesinde, lig ortalamasında oyuncular olacak.

    ozornwafor gibi neredeyse sıfır maliyete* risksiz nijerya u21 futbolcusu getirildi. zarar etme şansımız yok.

    babel gibi an itibariyle hollanda milli takımında ilk onbirde, son 6 ayını premier ligde 5 gol 4 asistle geçiren, ligde şampiyonluk görmüş, şamp. ligi görmüş, ligi çok iyi bilen joker bir oyuncu da makul ücretlere geldi.

    fernando reges ever banega takası da gerçekleşirse geriye,

    diagne + mitroğlu'nun gönderilmesi ile 2 forvet alınması ve reges yerine bir orta saha alınması kalıyor.

    yerli orta saha ve yerli stoper hamlesi duruma göre bakılacaktır.

    onyekuru'nun tekrar kiralanması veya transferin son günlerinde bir fırsat transferi çıkarsa ne ala.

    ama hep yazıyorum. bu transferlerden önce de yazmıştım. hayatımdaki en rahat yaz transfer dönemini geçiriyorum.

    teknik ekibe ve hocaya güveniyorum. eksiklerimiz 1.5 yıldır net. onlara rağmen 2 şampiyonluk geldi. oraları da halledersek, önümüz çok açık.
  • 357
    açıkçası niçin sürekli aynı isimlerin etrafında dönüp dolaştığımızı anlamadığım transfer dönemidir. yahu hiç mi alternatifimiz yok bizim. transfer, hemen yapılacak bir şey değildir takdir edersiniz. pazarlık sürecinde medyayla bulunulacak dirsek teması, diğer oyuncularla ilgili yapılan girişimler (almak için olmasa bile) pazarlıkta elinizi güçlendirir. bizde ise bu dönem hep aynı isimler çıkıyor ve gündemdeki oyuncunun fiyatı hep artıyor. satışta da bu durum kulübümüzün aleyhine işliyor ve ismi çıkan futbolcu için gitsin, zaten iyi değil tarzı yapılan haber ve yorumlarla var olan asetinin değerini düşürmüş oluyorsun. hiç insan kendi malını kötüler mi? ama maalesef gerek biz taraftarlar, gerekse de diğer unsurlar hep gidecek futbolcularımızı kötülüyorlar. kısaca bu mantıkla, ne istediğimiz fiyatlara oyuncu alabiliriz, ne de satabiliriz. daha mantıklı davranmamız dileğiyle...
  • 358
    galatasaray'ın son dönem transfer politikası süprizler üzerine kurulu.

    onyekuru, luyindama, marcao gibi.

    bir anda oyuncunun adı gündeme düşüyor, zaten transferi de hemen hemen bitmiş oluyor ve oyuncu takıma katılıyor.
    medyada bir takım isimler dönüyor banega, trezeguet, vedat, okaka... gibi. ama galatasaray transfer komitesinin bu futbolcular çevresinde dönüp durduğunu hiç sanmıyorum. en fazla 1 tanesini transfer ederiz. ama ilgiyi bu oyuncular üzerinde tutmak bize transferde hareket kabiliyeti sağlıyor. bu sezon da benzer operasyonları yaşarız.
  • 359
    vedat muriqi olayını çok güzel yönettiğimiz dönem.

    ya oyuncuyu 3.75 m euro + sonraki satıştan pay+ kiralik oyuncu ile alacağız ya da sene sonu 1-2 m euroya fener'e gidecek olan adam için en az 4-5 m euro ve berke özer barış alıcı gibi isimleri de kaybettirmis olacağız.

    geçen sezon bu ikiliye 4 m euro verildiğini düşününce fener için bayagi maliyetli olacak.

    emre akbaba'da, nagatomo'da, ndiaye'de yapılanların rövanşı alınmış olacak.

    her türlü bizim açımızdan bu transferin pozitif tarafı olacak.
  • 360
    kimin geleceğine bu sene hiç bakmıyorum. yedek kulübemiz çok kötüydü. gelenlerle baya toparladık ve daha sezon yeni açıldı. bu sene içimde hiç kuşku yok. mutlaka gelecek olan isimlerle takım geçen seneden daha iyi olacak. güvenim tam.

    önemli olan kimin gideceği. yani diagnenin satılması. çünkü diagne satılmazsa mutlaka belhanda/nagatomo+mariano/marcao/ feghouli satışlarından biri yapılacak. bu da takımın omurgasında ciddi kayıp ve oraya en az giden kadar kaliteli isimlerin gelmesi zorunlu demek.

    bu yüzden umarım en kısa sürede satılacak olan oyuncu gider de hem bütçe hem ihtiyaçlar netleşir.
  • 361
    2018-2019 sezonu ikinci yarısı performansını arttıran bir galatasaray izlemiştik. üstelik o takım stoper ikilisi ve forvetleri yenilenmiş, yeni bir oyun oynamaya çalışan takımdı.

    kadromuzu büyük ölçüde koruyoruz. yedekler için epeyce türk aldık ki altyapıdan da en az 1 2 oyuncumuz maç kadrosuna girip süre alacaktır.

    bu transfer döneminden en büyük beklentim ortasaha transferi. kaliteli iki ortasaha ile önümüzdeki sene de şampiyon olacağımıza şüphem yok. avrupa konusunda ise gerçekçi olmak lazım. kurulan kadro, kura şansı ile birleşirse gruptan çıkabiliriz, kura şansımız olmazsa ise zaten öteki takımlarla makas çok açık.

    çok ümitliyim özetle gelecekten.
  • 364
    galatasarayımızın sakin kalarak harika bir şekilde geçirebileceği dönemdir.

    1- fernando gitti gibi bir hava oluştu. olası gidişine önlem olarak bir scout transferi.
    2- 8 numara bölgesine banega transferi (fernando + bir miktar para ödeyeceğimiz söyleniyor.
    3- mitroglou gitmediği takdirde diagne kesin gidici havası düşünülerek kaliteli bir golcü (balotelli gibi isimler boşta fakat scout transferine kimse hayır demez). ayrıca mitro senden hala umudum var aslan parçası.
    4- orta saha, kaleci ve stoper mevkisinde oynayacak maliyetsiz yerli takviyeler.

    bu şekilde noktalayarak sezonun en güçlü şampiyonluk adayı olacağımızı ve geçtiğimiz yıla göre daha kolay şampiyon olacağımızı düşünüyorum. allah yardımcımız olsun. sabırlı ve kontrollü olmamız gereken dönemdir.
  • 365
    kesinlikle yerli ve potansiyelli bir yedek kaleci almamız gereken transfer dönemi.

    ismail çipe kusura bakmasın ama bu takımın ancak üçüncü kalecisi olabilir. direkt oynayabileceği bir takıma kiralanıp gelişimini takip etmemiz gerekir.

    keşke altay bayındır'ı biz alabilseydik. şu an alabileceğimiz, aklıma gelen isim bursaspor'un kalecisi okan kocuk. çok iyi olduğunu düşünmüyorum ama kendini geliştirebileceğine inanıyorum.
  • 367
    çok iyi bir 8 numara ve iyi bir sol açık alarak kapatabileceğimiz transfer dönemi. başımızda ffp gibi bir bela varken illaki fernando'yu, diagne'yi sepetleyip yerlerine yeni adamlar aramamız elzem değil. luyindama için gerekli olan eksi bakiyeyi çıkardık mı, gerisi tamam. hea denk gelir, güzel meblağlara alıcıları çıkar; o zaman fernando'yu da, diagne'yi de, mariano'yu da belhanda'yı da yollar yenilerini takıma kazandırırız ama şu an bizim en önemli eksiğimiz gerçekten takıma seviye atlatabilecek bir 8 (mesela banega) ve sol açık (mesela onyekuru tekrar kiralanabilir imkan varsa) , sonra forvet vb...
  • 370
    acele edip gaza gelmememiz gereken dönem. twitter’da yönetime sallayan ergenlerin aksine, gayet yeterli bir kadromuz var. onyekuru’nun da geldiğini düşünürsek, ndiaye’nin yerine bir 8 numara geldiği anda ligin hala en kaliteli kadrosu bizde olacak. bu kadar yaygara koparmanıza gerek yok.

    diagne’yi çok eleştirmeme rağmen, kalırsa yine ligin gol kralı olacaktır. bunu ön görmek çok zor değil. keza bir kanatta henry bir kanatta feghouli var. bunları destekleyecek babel ve belhanda var. henry gelmezse de babel’i sola kaydırırsın. acele edip, vasat adamlara 5-6 milyon bayılmaya hiç gerek yok. yönetim ve fatih hoca da bunun farkında. emre akbaba transferinde olduğu gibi, gaza gelip teklif yükseltmediler. doğru olanı yapıyorlar.

    fener’in sağa sola atlamasını da referans almamak gerek. bu adamlar ligde kalmayı son 3 maçta garantilediler. leş bir kadroları var, transfer için her yere saldırmaları beklendik bir durum. bizi onlarla kıyaslayıp, transferde geç kalıyoruz dememek gerek. aksine son yıllardaki en planlı dönemlerden birisini yaşıyoruz bence. yedek kulübemiz oldukça güçlendi. babel gibi ligde her takımda 11 oynayabilecek bir adam geldi. banega da geldiği an iş bitmiştir zaten. gerisi ufak dokunuşlar ve rötuşlar olur. örnek vermek gerekirse fernando ve diagne gider, yerine adam alırsın. ama işin kısası şu an eksik olan tek yerimiz, iyi bir 8 numara.
  • 371
    ocak ayında yapılan hamlelerden sonra geleceğin inşaatının başladığı bir dönem başlamıştı. an itibariyle yazılan çizilen oyuncular bizi tekrar yapılanmaya itecek maddi sıkıntılar yaratacak oyuncular olduğu için bize scout ekibimizin keşfettiği 2-3 sene sonra tekrar para kazandırabilecek topçular gerekli.

    bu genç adı şanı duyulmamış oyuncular dışında orta sahayı banega ve oyun aklıyla şekillendirebilirsek hem elimizdeki genç yeteneklere vizyon katmış oluruz hem de ön 3lü veya 4 lüye ofansif defansif anlamda yardımcı olacak büyük bir adım atmış oluruz. ayrıca olası banega transferinde elimizde orta sahada sadece donk ve banega kalmış oluyor benim düşüncem 3. orta saha oyuncusunun scout transferi yönünde olacağı. hayırlısıyla takıma en kısa sürede katılırlar umarım.

    babel'in doğrudan ilk 11'e transferi dışında şu ana kadar yapılan tüm transferlerin hem türk kontenjanını doldurmak hem de kulübeden gelip katkı sağlayacak iyi yedekler olduğunu herkes rahatça görebilmekte.

    taraftarın yapması gereken yönetimi baskı altına almadan, basının uydurmalarına inanmadan teknik ekibi sıkıntıya sokmadan beklemek. imza atılana kadar sabırla beklemedikten sonra yok o da gelmedi, abi bu transfer de yalanmış sıkıntısı çekeriz. sağ duyulu olup sabırla bekleyeceğiz. teknik ekip ve yönetim elinden geleni yapacaktır.
  • 372
    futbola dair nefret ettiğim tek şey şu transfer dönemleri. özellikle son yıllarda iyice saçma salak bir hal aldı. özellikle basın ve sosyal medyada yüklenilen anlam, resmen kupayı kazanmaktan fazla hale geldi. şu an hiç olaylardan haberi olmayan birine göstersen, şu an hangi takım 1 ay önce üstüste 2. şampiyonluğu kutlamış hangisi tarihinin en kötü sezonunu geçirmiş ayırt edemez. bu kadar çabuk gaza geliniyor olumlu veya olumsuz olarak, şaka gibi. karşıyakanın her daim taktiğiydi bu, aziz yıldırım çok severdi gündem değiştirmeyi. yine aynı taktikten vazgeçmiyorlar, saha içinden çok daha önemliymiş gibi, zafer kazanmışlar gibi bir hava var, neyse ki gördüğüm kadarıyla bizim taraftarımız buna uymuyor. keşke öncesinde de bu kadar önemsemesek, fatih hocanın o kadar çağrı yapmasına rağmen aptal saptal duyumcuları ciddiye almasak. kağıt üstünde duyumcuları eleştiren adamlar dahi duyumculuk yapıp etkiliyor taraftarı, küçük duruma düşürüyorlar herkesi. şunu kesmemiz lazım.

    elbette önemli bir durum kadroyu güçlendirmek. geçtiğimiz sezon forvetsiz kalıp şampiyonlar ligini hep bir soru işaretiyle geçirdik, acaba forvetimiz olsaydı gruptan çıkabilir miydik diye. bunlardan ders alınmalı, öncelikle yönetim sonra da taraftar olarak. şampiyonlar ligi oynayacak olmamız az buz bir olay değil, hem maddi açıdan hem imaj açısından. bunu olumlu manada kullanmalıyız, rakiplerimizden beşiktaş bile akıllı transferler yaptı geçen senelerde sırf bu etiketle. benim beklentim bu saatten sonra benzer adımlar atmamız, hakikaten bu etiketin hakkını verecek ama kulübü de maddi manevi yormayacak transferler. ama bunun için ortalığı yakmanın, rakiplerle dalaşmanın da hiç gereği yok, şampiyonluğun keyfini çıkararak sabır edilebilir. elbette içimizdeki şuursuzları engelleyemeyiz ama birbirimizi etkileyebiliriz diye düşünüyorum.
  • 373
    vedat muriqi transferindeki tutum, hasan şaş'ın yalanladığı isimler ve ocak ayındaki transferlere yaptığı gönderme ile içimin rahatladığını söyleyebilirim.
    bu dönemki transfer politakamızın ocak ayında olduğu gibi marcao ve luyindama tarzı scout transferleri ağırlıklı olduğunu düşünmekteyim.
    radamel falcao, radja nainggolan gibi isimlerle şampiyonlar liginde bir anda başarı beklemek hayalcilik. ancak başarılı scout transferleri ile hem şampiyonlar ligine düzenli katılım, hem de onlardan oluşacak mali düzen ile gelecek başarılar için umutlanabiliriz.
  • 374
    sürekli yeni transferler peşinde olmaması gerekiyor galatasaray futbol takımının. 2018-2019 sezonunu ele alırsak kadromuz az çok belliydi.

    muslera
    mariano luyindama marcao nagatomo
    fernando ndiaye
    feghouli belhanda onyekuru
    diagne

    ismail
    linnes semih ahmet emre
    donk selçuk
    sinan emre muğdat
    kostas

    geneldi bu kadrolar ve varyasyonları ile oynamaya çalıştık. bazen de celil, atalay, gökay, ömer ve yunus oynadı. kimleri kaybettik ndiaye, onyekuru, semih, emre, sinan ve muğdat. selçuk ve luyindama ile sözleşme imzalanacağını herkes biliyordur.

    onyekuru'nun kaybını babel ile doldurduk. sinan'ın yokluğunu jimmy ile doldurduk. muğdat'ın yerini adem ile doldurduk. semih'in yerini ozornwafor ile doldurduk. ozornwafor'a verdiğimiz bonservisi saymıyorum, bedavaya yaptık bu işleri. tam hayal ettiğim gibi. 7 temmuz 2019 itibari ile kadro şu hale geldi.

    muslera
    mariano luyindama marcao nagatomo
    fernando xxx
    feghouli belhanda babel
    diagne

    ismail
    linnes ahmet ozornwafor emre
    donk selçuk
    jimmy emre adem
    kostas

    14 yabancı hakkımız dolu ve şener dışarda kalıyor. bu yüzden ben linnes'in ait olduğu ilk on bire yerleşmesini ve mariano'nun satılmasını istiyorum. böylece açılan yabancı kontenjanına da ndiaye yerine bir orta saha monte edilebilir.

    burada da mali sıkıntılar ortaya çıkıyor. malumuz sattığımız kadar alabiliyoruz. luyindama'dan dolayı zaten ekside başlıyoruz. mariano'nun satışı hem luyindama'nın hem de orta sahanın maliyetini karşılamaz. bu durumda zaten büyük ihtimalle satılmak için alınan diagne'nin satılması gerekiyor. diagne giderse bu sefer de forvet transferi yapılması gerekecek. yani diagne ve mariano'dan alınan para ile luyindama, orta saha ve forvet alınacak. fernando'nun otuzunu geçmiş ve belhanda'nın otuza yakın olduğu düşünülürse orta sahaya marcao tarzı bir transfer isterim. ekstra bir oyuncu olmasına gerek yok. futbolun ve mevkisinin en temel gerekliliklerini yerine getirip, fiziksel olarak iyi durumda olsa yeter. yine babel'in otuzunu geçmiş ve feghouli'nin de otuza yakın olduğu düşünülürse forvete de marcao tarzı veya forvet biraz daha önemli olduğundan onyekuru tarzı transfer olabilir.

    muslera
    linnes luyindama marcao nagatomo
    fernando xxx
    feghouli belhanda babel
    xxx

    ismail
    şener ahmer ozornwafor emre
    donk selçuk
    jimmy emre adem
    kostas

    artık takım bu şekle büründü. kadromuzda yeri bulunmayan ömer'i de takımdan göndermeyi başarırsak kadro bu ve buna ek olarak gençler. takım bu şekilde oluşturulursa ve devam edilirse ses etmem açıkcası. ancak hamle şansım veya şanslarım olursa yabancılardan ilk olarak fernando'yu, belki sonra da nagatomo'yu, en son da mitroglu'nu değiştirmek isterim ama yapamazsam da çok büyük sorun değil. türk olarak da ahmet'i değiştirip, selçuk'u yedek kadronun da dışına atacak bir isim isterim. emre'nin de uzun süre olmayacağını düşünürsek oraya bir transfer olabilir, tabi yusuf erdoğan transferi olmazsa. aşağıda da ligdeki elde edilen maç kadrosu yazıyor.

    muslera - luyindama - marcao - linnes - nagatomo - fernando - xxx - feghouli - belhanda - babel - xxx

    ismail - ahmet - şener - emre - gökay - selçuk - jimmy - adem - kostas

    ilk on birde 30 yaşın üstünde 4 futbolcu var bunlardan biri kaleci(muslera - nagatomo - fernando - babel). yedeklerde de 30 yaşın üstünde 3 futbolcu var(selçuk - jimmy - kostas). bu maddi durumda bundan iyisi olamaz. daha kadroda batuhan, ozornwafor, ışık, süleyman, celil, yunus, atalay, emre, donk ve mirza gibi isimler olacak. allah bereket versin.
  • 375
    önceki dönemlere göre daha rahat olduğumuz dönemdir.

    şimdiye kadar 5 transfer yaptık ve 1'i ilk 11 diğerleri rotasyon oyuncuları oldu. geçtiğimiz sezonlardaki yedek kulübesi kalitesini sıfır bonservisle yükselttik. şu an için ilk 11 için panik halinde aceleyle almamız gereken oyuncu pozisyonu yok. evet, almamız gereken yer var ama acele değil önceki dönemlerdeki gibi.

    benim bu dönem kafam rahat.

    tek korkum diagne'nin gitmemekte ısrar edip belhanda'yı falan satmak zorunda kalmamız. belhanda'nın satılmak zorunda kalınması demek takımdaki tüm taşların yerinden oynaması demek olur ve işte o zaman paniklememiz gerekir doğal olarak.

    diagne satılırsa yerine daha iyi adam alabileceğiz ve bunun üstüne diğer bölgelere de güç katabiliriz.

    luyindama ve ozornwafor için verdiğimiz bonservisler olmasa kimseyi satmak zorunda olmazdık. o zaman bonservissiz ve kiralıklarla ilerlemeye devam ederdik ama şartlar diagne ya da belhanda'dan birinin satılmasını gerektiriyor. diagne satılırsa güçlenebileceğiz, satılmazsa mevcut 11 kalitesinin seviyesini koruyabileceğiz en iyi ihtimalle.

    daha zamanımız var. şimdilik de paniğe gerek yok; ancak 2. yurt dışı kampı başladığında hala bir değişiklik olmazsa o zaman anlayalım ki yine son dakikalarda anca birilerini alabileceğiz ve kafamızdaki rahat süper lig sezonu ve iyi bir şampiyonlar ligi rüyadan öteye gidemeyecek.

    diagne satılabilse tüm sorunlarımız çözülecek gibi ama işte böyle bir karaktere bel bağlamak da bizim hatamız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın