• 376
    diagne, belhanda ve mariano satılarak yunus mallı, tetteh ve sağlam bir 6 numara alınarak son güne kadar fırsatlar için beklemeye geçilebilecek sezondur.

    ------------------------------------muslera----------------------------------
    ----linnes-------------luyindama--------------marcao-------------yuto----
    -----------------------6 numara--------------banega-----------------------
    ----feghouli------------------------yunus-------------------------babel----
    -------------------------------------tetteh-----------------------------------

    daha sonra stoper ve orta saha alternatifi için etraf yoklanabilir. mutlaka ama mutlaka 1 tane yerli sokmalıyız ilk 11'e.
  • 377
    2018 - 2019 sezonu transfer dönemi biterken elimizde eren derdiyok, sinan gümüş, muğdat çelik forvet rotasyonu kalmıştı.

    şu anda mbaye diagne, kostas mitroğlu, ryan babel, adem büyük rotasyonuna sahibiz.

    zaten şampiyon kadronun üzerine farklı mevkilerde de oynayabilen türk pasaportlu oyuncuları da getirerek ciddi bir kadro zenginliği kazandık.

    şu anda ilk onbir için yapılacak olan 2-3 nokta transfer ile bu dönemi kapatırsak sanırım kimse mutsuz olmaz.

    yani orta sahada fernando reges ever banega takası ve yanına alınacak adam yiyen orta saha ile mbaye diagne'nin satışı ile gelecek olan 1. santrfor ile kadromuz gayet iyi bir duruma gelir.

    ama her türlü olumsuz duruma karşı b , c planlarımız olmalı.

    zaten oturmuş bir kadromuz var, birkaç değişiklik ve ekleme ile daha iyi bir takım olacağız.

    biraz sabır.
  • 379
    önümüzdeki 2 hafta içinde gerekli hamleler yapılırsa hiç bir problem olmayacak olan dönemdir. zaten yedek kulübesini, geleceği ve ilk 11'i kapsayan toplam 5 transfer yaptık. üzerine 2 oyuncu gönderip 2 ya da 3 oyuncu getirebilirsek bu iş tamamdır. çok fazla heyecan yapmaya ya da beklentiyi yükseltmeye gerek yok.

    sabrın sonu selamet demişler. biraz daha dişimizi sıkalım. geçen sene yaşanan transfer fiyaskosunun bir benzerini yaşayacağımıza ben inanmıyorum. hem mustafa cengiz yönetimi hem de fatih hoca bu konuda ders aldı bence.
  • 380
    sözlükte bazı yazarların geçen sezon* olduğu gibi başka takımların transferlerinden etkilenip, ortalığı yangın yerine çevirmeye çalıştığı dönem.

    geçen sene de berkeler, ferdiler, benzialar alınınca burada tufan vardı. 1 hazırlık maçı ile malum takım da şampiyon ilan edilmişti neredeyse.. yönetime hocaya sallamalar vs.

    ya ligin en önemli oyuncularından olmuş, hala hollanda milli takımının 11 oyuncusu* bonservissiz alınmış, kampa yetişmiş, yerli kadro için faydalı takviyeler yapılmış, yeni transferler için de belli ki büyük bir çalışma devam ediyor.. ama çoğu kişi, yok bunu aldılar, yok çalım attılar, yeter vs yazmaya devam ediyor.

    bir güvenin şu takıma, hocaya, scout ekibine, yönetime..
  • 381
    gecen sene altinordu’dan berke ile baris i alinca fener burasi yine yangin yeri olmustu. birakin ne varsa alsinlar bizi ilgilendiren birsey yok. aldiklari da vedat muric hani ibrahimovic degil. malesef bu sosyal medya yuzunden elimizdeki gol kralini degersiz adam yaptik. mariano diagne ve fernando yu gonderip bir forvet, banega fernando nun 5 sene onceki halini alabilirsek bu takim tutulmaz. bir de onyekuru tekrar gelirse vay vay...
  • 382
    şampiyon olan kadromuzu şener, jimmy, adem, babel ve ozornwafor ile takviye ettiğimiz transfer dönemi. bizim için gayet olumlu ilerliyor. fenerbahçe'nin daha mayıs ayında talip olduğu ve maksimum 1 milyon euroya kadrosuna katacağı vedat muriqi'e de talip olarak değerine değer kattık. ben ortada karalar bağlayacak bir durum göremiyorum. herşey gayet yolunda gidiyor bence.

    diagne'yi satamazsak da dünyanın sonu değil. kazma ama her an oyunun içinde, pozisyon bulabilen etkili bir forvet. klas olup da pozisyona giremeyenleri de mevcut. klas olmak tek başına yetmiyor yani. olur da kalırsa adamla uğraşmayı bırakıp sahadayken de sahip çıkmalı, değerine değer katmaya çalışmalıyız.
  • 383
    vedat muriç transfer pazarlığının içine girmemizin psikolojileri bozduğu dönem. hani hiç girmeseydik topa fenerin muhtemelen mayıs ayında anlaştığı gibi 3 milyon euro'ya bitseydi kimsenin umurunda olmayacağı olay, birden bire messi takım değiştirmiş gibi lanse edilmeye başlandı. 2015'te biz ligde ve kupada şampiyon olmuştuk hatırlarsınız. fener ligin gol kralı fernandao'yu almıştı ve herif kupa finalinde de bize gol atınca, suyun karşı tarafı yine höykürmeye başlamıştı.

    fernandao'nun hayvandao'ya olan evrimi ve arabistan çöllerine olan yolculuğu falan, biz şampiyonluk hedeflerimize bakalım demiyor mu size de? biz kadroyu doğru planlamayla hedeflere kanalize edelim, kadıköye kim gelmiş kim gitmiş, bunlar hep nüfus sirkülasyonu.
  • 386
    bu dönemde formamızı giyen ilk isim yusuf erdoğan'ın transfer edilmediği enteresan bir dönem.

    orta sahanın ortası için ndiaye ayrıldı; fernando, selçuk, donk zaten yaşlı birer yıl daha yaşlandılar; belhanda afrika kupasında dinlenemediği bir yaz yaşıyor önümüzdeki sene formunun düşmesi olası, emre akbaba hepten sakat ve olmayacak. kimse farkında değil ama orta saha bildiğin s.o.s veriyor, ki geçen sene de sakatlık ve cezalar yüzünden zorlanmıştık bu bölgede.

    ndiaye yerine mutlaka genç bir cigersiz şart. yine orta sahayı yedekleyecek adem, jimmy, şener ayarında yerli rotasyon oyuncuları gerekir.

    defans göbeği için marcao, luyindama iyi ama gerisi yok. ahmet'e tam güvenemiyoruz, ozornwafor'un kalacağını sanmıyorum. kalsa da 12 yabancılık maç kadrosuna giremeyecek. yerli bir alternatif de buraya şart kere şart.

    bu sene de altyapıdan ozan gibi sürpriz bir yumurta çıkarabilsek keşke. dinimiz amin.
  • 387
    bu transfer döneminde bonservis harcamak yerine avrupa'nın önemli takımlarında çok fazla forma şansı bulamayan, 22-24 yaş aralığında, cl ve yarışmacı takım tecrübesi edinmesi istenen oyuncuları 2 yıllığına kiralayamaz mıyız diye düşünmeden edemiyorum. diagne ya da fernando'yu satsak bile bu şekilde paramız cebimizde kalır ve 2 sezon için rahat etmiş oluruz. bu dönemde sattığın kadar al anlamında da rahatlarız. çıkan bir fırsat olursa da ona bonservis harcarız. belki ben kendi kafamda bunu çok kolay gibi düşünüyor olabilirim ama bana o kadar da imkansız gelmiyor. denayer, onyekuru hep bu şekilde geldi ve hem oyuncuya hem de bize yararı dokundu. umarım bu konuda sessiz sedasız çalışmalar vardır.
  • 392
    bizim için gayet iyi geçen sezon. taraftarın derhal, acil gibi laflarına takılmamak lazım. bütün transferler bir anda olsun herkes ister de o işler öyle olmuyor. ayrıca derhallik bir durum da yok, takımda öyle çok fazla eksik yok. fenerbahçe'nin bütün takım değişmek zorunda, bir sürü adamın sözleşmesi bitti. onlar tabi daha aktif olacaklar. şuan transfer yapılmasa dahi takım ligi götürür, avrupa'da da geçen seneden daha iyi oluruz. en azından kadroda forvet var ve stoper ikilimiz çok farklı.

    muslera - ? - ismail çipe
    linnes - şener özbayraklı
    luyindama - ahmet çalık
    marcao - ozornwafor
    nagatomo - emre taşdemir
    fernando - donk
    ? - selçuk inan
    feghouli - jimmy durmaz
    belhanda - adem büyük
    babel - emre mor
    diagne - mitroglou gibi bir kadromuz var. bunların yanında gelecek vaat eden oyuncularımız mevcut.

    mariano ve ömer bayram kesin gidecek oyuncular gibi duruyor. yunus akgün için de iyi teklifler olduğu söyleniyordu. bu oyuncuların satışı ile ekside olan bütçemizi dengeler, hatta üstüne az da olsa para arttırırız.

    rotasyon için yerli kaleci ve yerli orta saha alabiliriz ki bunu da arttırdığımız para ile yapabiliriz. zaten bonservisi elinde olan aytaç kara ve bursaspor'un kalecilerinden birini takıma katmak istersek cebimizden pek bir şey çıkmaz.

    geriye de sadece orta saha transferi kalır. onu da kiralık olarak ya da luyindama'da yaptığımız gibi, beşiktaş'ın ljajic'de yaptığı gibi bir yol izleyerek yapabiliriz. ama bu transferi acil yapmamamız gerekiyor. bekleyeceksin. diagne kalırsa bu yolu izlersin, kalmaz da giderse de elin de rahatlar ve forvet de alırsın. o yüzden artık taraftarın bir susup, sabırlı olması lazım. önümüzde 2 ay var, rotasyonu tamamladık gibi, as oyuncularımızın çoğundan memnunuz. diagne'nin durumuna göre de 1 ya da 2 oyuncu transferini bekleyebiliriz sanırım.

    not: stoper konusunda ahmet çalık gidip yerine genç yerli alınacaksa ve bu transfer yüzünden bütçeyi aşmayacaksak oraya da bir transfer yapabiliriz ama elzem değil. hem takımda gökay güney var, hem de sonuçta oraya kim gelirse gelsin donk hepsinin önünde olacak. aynı şekilde orta saha rotasyonunda da donk herkesin önünde olacak.

    fernando'nun olası ayrılığında da zaten ya takasla birini takıma katacağız, ya da ondan gelecek para ile transfer yapacağız.
  • 396
    diagne, mariano, fernando ve olursa yunus'u satıp luyindama için kalan 3,8 milyon euro'yu ödemekle beraber birer tane 6 ve 8 numara ve bir de forvet almamız gerekiyor.

    dördünden 20 milyon euro gelir herhalde. 3.8'i luyindama'ya gitse, hadi valentine'nin bonservisini de sayalım etti 4.1 milyon euro. bunları ödedik kaldı 15.9 milyon euro.
    banega'ya 5.5 milyon euro diyelim. kaldı mı 10.4 milyon euro. bu parayla da 2 tane scout transferi yaptık mı, allah selamet versin.

    muslera
    linnes luyindama marcao nagatomo
    transfer banega
    feghouli belhanda babel
    transfer

    kulübe de zaten geçen seneye nazaran daha iyi. daha genç bir kadroyu tercih ederdik ama maalesef görüş alanımız o kadar geniş değil. çok uzatmadan şu planı hayata geçirmeli temmuz bitmeden transfer olayını kapatmaliyiz. öyle "yav hele bir durun daha 2 ayımız var" dersek yine yaya kalırız.
  • 397
    içimden bir his önümüzdeki günlerde çok değişik haberler alacağız diyor.

    hepimiz sattığın kadar ala , diagne'nin satılmasına odaklandık ancak bir de ffp'nin etrafından dolaşma durumu da var.

    (bkz: rodrigo hernández cascante)
    (bkz: neymar)

    şuan maaş durumu musait zaten, yıllık 4-4.5 bile verebilecek durumdayız. imza parası da ffp'ye girmiyor.

    (bkz: #2697937)

    x bir oyuncuya "sen kulüpten bonservisini al, biz sana imza parası ve ek maaş olarak verelim" denebilir mi?

    elbette denebilir.
  • 399
    mustafa cengiz'in dünkü açiklamalarina dayanarak şu çikarimlari yaptim

    1- banega ile anlaştık, kulübünden haber bekliyoruz. olmama durumunu düşünerek alternatiflere de bakıyoruz.
    2- yıldız bir golcü ile görüşüyoruz (belki de anlaştık birşeyin hallolmasını bekliyoruz)
    3- fernando kesin yolcu.

    bunların dışında mitroglou da kesin gider, bizden aldığı paranın bir kısmını bizim ödememiz koşuluyla olimpiakos'a gidecek sanırım. bunların dışında mariano ve belhanda'ya talip çıkarsa satılabilirler.
  • 400
    fatih hoca'nın 2 yurt dışı kampını 1 yurt dışı kampına indirdiği zamanda yurt dışına gidilmesinin ilk haftasında takımın %90'ının netleşeceği dönemdir(bence).

    ozornwafor + luyindama'ya verilen bonservisten dolayı al-sat dengesinde yaklaşık 5,5milyon euro eksideyiz.
    fernando'yu 4.5'a satttığımız söyleniyor. buna 2-3 milyon civarı bir bonservisle mariano'yu da katarsak al-sat dengesinde sıkıntıyı gideririz.
    fernando'nun yerini kiralık ya da bonservissiz oyuncuyla doldurabiliriz. sağ bekte ise linnes + şener olur büyük ihtimal.

    mevcut kadroyu koruduğumuzu düşünürsek bir tek banega için para gerekli olacaktır. kendisi olmazsa yerine bonservissiz biri düşünülebilir. orta alanda 2 kiralık oyuncu çok saçma olur. en azından biri kiralık biri bonservissiz olmalı bu durumda.

    diagne satılırsa o zaman banega + bir işe yarar forvet alıp gücümüze rahatça güç katabiliriz.

    belhanda'yı satarsak takımda orta sahayı komple değiştirmek demek olur bu ki belhanda'yı sattıktan onra gelecek parayla banega + belhanda yerine adam düşündüğümüzde belhanda yerine gelecek adamın kalitesinden şüpheli olurum. yerine gelecek iyi adam öyle ucuza takıma katamayız.

    ayrıca diagne'nin satışıyla ilgili süreç senegal'in afrika kupasından elenmesiyle(ya da afrika kupasının bitmesiyle) hızlanacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın