• 353
    --- alıntı ---

    adem: çoğu kişinin aksine benim yetenekli bulduğum ve rotasyonda faydalı olacağını düşündüğüm bir topçu. adamın tek sıkıntısı biraz toksik bir karakter olması ve yedek olmayı ne kadar hazmedebilir orası meçhul. fakat hem fatih hocanın yıllarca böyle karakterler ile uğraşmış olması hem de maliyetinin ucuz olması benim şüphelerimi azaltıyor. katkı vermezse kolayca elden çıkılabilir.

    babel: 3 yıllık sözleşme ve her sene yıllık 2,5 milyon çok fazla. en azından ciddi bir sakatlık geçirmezse sana ne vereceği çok belli ve parasını aldığı takdirde işini profesyonelce yapan bir adam. totalde 20 gole kemiksiz etki edecektir.

    ozornwafor: sol ayaklı sol stoper günümüzde bulunmaz nimet, boyu da epeyce uzun. izlemediğim için yorum yapamam ancak ben bir sene kiralık verilmesi gerektiği kanaatindeyim. gerekirse maaşını da ödeyelim ancak sende 20-25 maç oynayacağı bir kulübe kiralansın. yabancı bir kulüp de olur türkiye de olur. gerçi yedek stopere de ihtiyacımız var ancak gelişmesi için düzenli oynaması lazım bu çocuğun

    --- alıntı ---

    aynı anda transferleri gerçekleştiği zaman şu entry'de (bkz: #2695871) naçizane görüşlerimi belirtmiştim. galatasaray dün yaptığı iki transfer ile de kadro rotasyonunu derinleştirmeye devam ediyor. fakat halen şart olan asıl mevki ve asıl tip oyuncuların transferi gerçekleşmiş değil. önce yeni transferleri ele alalım:

    şener: senede 10 maç oynayıp oynamayacağı belli olmayan bir oyuncu için 6 milyon tl'lik yatırım bence fazla. pek içime sinen bir transfer değil ama mariano'nun satılabilme ihtimali göz önüne alınırsa mantıklı bulunabilir. o zaman da şampiyonlar ligi için vasat bir rotasyon olmuş olacak linnes-şener ikilisi. hayırlısı diyorum.

    jimmy durmaz: hem süper ligten gayet iyi bildiğimiz bir oyuncu hem de kendini üst düzey bir ligte ve üst düzey turnuvalarda gösterdi 3 sezondur. gençlerbirliği'nin sattığı sene galatasaray'a gelmesini çok istemiştim o zaman biz yasin öztekin'i almıştık onu alamayınca. forvet arkası 3 mevkiyi de oynayabiliyor. emre akbaba stili bir oyuncu, çok hareketli, iyi şutör fakat ikili mücadelelerde eziliyor. akbaba sakatlanınca da yine o tip bir oyuncu istemiş fatih terim ve jimmy de boşta olunca transferini istemiş. maliyeti de gayet uygun, bence fiyat-kalite analizi yaparsak en iyi transferimiz.

    şimdi kadroya bakıldığı zaman bekler, kanatlar, tandem ve (herkes diagne'den nefret etse de) forvet rotasyonu gayet sağlam duruyor ancak bence en büyük eksiğimiz olan hareketli ve mücadeleci merkez orta saha hala yok. banega için çok uğraşılıyor ancak aradığımız tipte bir oyuncu mu benim o konuda şüphelerim var. fatih terim belli ki belhanda ile ikisini orta saha oynatıp feghouli'yi kanata çekerek akıcı bir pas oyunu hedefliyor ancak bu düşüncesini uygulayabilmesi için yetenekli ancak temposuz ön hattı (babel- belhanda - banega - feghouli veya babel -belhanda - feghouli - jimmy) taşıyabilecek tempolu bir orta saha lazım ve maalesef ki fernando bu oyuncu değil. eğer banega alınırsa fernando'nun takasta kullanılacağı söyleniyor o zaman da o bölge için tek oyuncu donk kalacak ve donk o oyuncu hiiiiç hiç değil. banega alınmasa da eldeki merkez orta saha oyuncuları donk, fernando, belhanda, 10 numara feghouli oluyor yine ciddi 2 transfer lazım gerek bu bölgeye. yani banega alınsa da alınmasa da bu bölgedeki rotasyon yeterli değil buraya mutlak transfer gerekiyor.

    forvete geçersek bence diagne, mitroğlu, adem ve babel kağıt üstünde gayet yeterli bir rotasyon gibi gözüküyor. hadi diagne'nin mental olarak asla bu takımın oyuncusu olamayacağı göz önüne alınırsa onu iyi fiyata satmayı düşünüyor teknik ekip (ki bence de ederini bulduğu takdirde direkt yollanmalı) fakat mitroğlu'nun gönderilmek istenmesinin sebebini anlamıyorum. sağlıklı halinin benfica'da gayet şampiyonlar ligi topçusu olduğunu gördük. bizle aynı gruba düştükleri sene çeyrek final yapmışlar, bayern münih'i ciddi zorlamışlardı ve mitroğlu da o takımın 11 oyuncusuydu. diagne satılmazsa bu lig için yeterli bir oyuncu, iyi fiyata satılıp muriqi alınırsa da yeni oluşacak forvet rotasyonu yine yeterli olacak. yani forvet bölgesi için çok büyük derde girmeye gerek yok.

    diagne'nin iyi fiyata satılması üzerinden yola çıkarsak (atıyorum 14-15 milyona sattık) bunun 3 milyonu kasımpaşa'ya gidecek, 5 milyonu da luyindama'nın bonservisine geri kalan 7 milyona da bence muriqi + bahsettiğim tempolu orta saha alınırsa fişek gibi bir takım oluruz ve 3 kulvar için de iddialı olur galatasaray. banega ve muriqi alınırsa cl'de geçen sene gibi olur, ligi ve kupayı da şampiyon tamamlarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın