• 426
    başlamadan önce farklı senaryolar için alternatifler içeren uzun bir entry döşenecek kadar ümitvariydim.

    (bkz: #2434373)

    galatasaray kalitesindeki hiçbir bosman oyuncunun gündeme dahi gelmediğini, üstüne taraftar tepkisini ölçmek için joel campbell isminin gündeme atıldığını gördüğüm andan beri transferle ilgili hiçbir şey yazmıyorum. en ufak bir ümidim, beklentim de yok. en erken ocak'a kadar bu kadroyla oynayacağımızı düşünmeyi tavsiye ederim size de. sıfır beklentimiz olursa transfer gelirse de ekstra seviniriz hem.
  • 430
    ben ne istiyorum biliyor musunuz? mesela bu dönemde maicon gitsin, kjaer ve denayer gelsin istiyorum. belhanda ve gomis satılsın; yerlerine emre akbaba, andre silva, ndiaye gelsin istiyorum.

    aslında ne kadar da olabilir şeyler gibi duruyor değil mi? değil işte. bu durumdayız mali olarak. bu nedenle beklentileri minimumda tutmak lazım.

    şu saatten sonra en makul durum carole, gomis ve belhanda'nın satılarak oradan elde edilecek gelir ile denayer, ndiaye, emre akbaba ve 1 tane sağlam santraforun kadromuza katılması olacaktır. sonra artık maicon giderse 1 tane de stoper alınır.

    peki neden feghouli değil de belhanda? evet, belhanda daha atletik ve mücadeleci bir oyuncu olsa da, feghouli daha hücumcu özelliği olan, gol bölgelerine daha sık giren, kanat ve orta önde oynayabilen ve şut tehdidi olan bir oyuncu. emre ve ndiaye gelirse orta sahada belhanda maliyeti nedeniyle fazla lüks olacaktır. feghouli'yi ise daha farklı bölgelerde değerlendirme imkanımız var. bunun yanı sıra seneye 4,25 milyon € ödeyen takım feghouli'yi alabilir. bu nedenle bu transfer döneminde kimse daha fazlasını vermez. hatta daha da azını teklif edecektir. zaten belhanda ve feghouli arasındaki maaş farkı 500 bin € civarı. orada da büyük bir fark yok.

    tolga, carole, gomis ve belhanda'nın toplamından 17 milyon € civarı (-/+ 2 milyon) bir gelir elde edebiliriz diye düşünüyorum. gomis için 8, belhanda için 5, carole için 2, tolga için 2 gibi düşünüyorum ben. fazlası zor ama azı olası.
  • 431
    transferin bitmesine yakın, takımların kadrolarında görmek istemediği ya da ne kazansak kardır mantığı güdeceği oyuncuları alırız. son günlere kadar hareket olmaz bu parasızlıkta. son günler akşam pazarının kalanlarını almaya çalışırız. inşallah bizim için iyi geçer de aldığımız/alabildiğimiz oyunculardan maksimum verim alabiliriz.
  • 434
    ffp nedeniyle futbolcu satmadan başka bir futbolcu alamayacağımız transfer sezonudur. yani transfer yapabilmemiz mevcut futbolcularımıza olabilecek taleple ve bizim onları gözden çıkarabilme ihtimalimize bağlı. bu durum futbolcularımızı transfer etmek isteyecek kulüplerin maddi olarak bizim beklentimizden daha düşük tekliflerde bulunmalarına da sebep olabilir ama yapacak fazla birşey yok. (cavanda'yı 2 milyon üzeri fiyata nasıl sattık orasını hala çözemedim) uefa'nın yaptırım kozu burada bize sıkıntı yaratıyor.
    ffp olmasa da bu anlayışı oturtmak lazım aslında. rakiple rekabet edeceğiz, taraftarı tatmin edeceğiz diye kulüpleri maddi anlamda geri dönüşü olmayan durumlara sokmamak lazım.
  • 438
    maddi imkanlar kısıtlı evet. oyuncu almamız zor evet. göndermemiz zor evet. sıkıntı var evet. lakiiiiin!

    4 sene üst üste şampiyon olan takım türlü eyyamla şampiyonluğu ezeli rakibe kaybetmişti.

    hagi futbolu bırakmış jardel gidip yerine eskicinin verdiği mandal misali adamlar bize kitlenmişti.

    adı sanı bilinmez isimler takıma katılmıştı florquin, perez, victoria ve niceleri.

    takımın yıldızı göbekli sergen'di. sezon başı idmanlara tek tük katılan ve lucescu'nun ben bunu nasıl oynatırım diyip sonrasında harika verim aldığı bir dönemdi.

    taffarel yoktu yerine onun kadar şaşalı olmayan mondragon gelmişti.

    yahu ilk haftalar forma sponsoru yoktu sonra aria geldi.

    o takım o mütevazi takım emre okan hagi popescu hakan şükür(önceki sene gitti) taffarel jardel hagi olmaksızın savaştı.

    radu ile liverpool karşısına çıktı. avrupada inanılmaz maçlar oynadı. ve şampiyon oldu.

    gelelim şimdiye!

    takımımız güçlü eksik ama güçlü.

    hocamız tarihi baştan yazan efsanemiz.

    rakiplere göre daha kaliteli bir kadromuz var ve mutlak suretle en az 2 isim daha gelecek.

    yönetimde albayrak gibi her geldiği sene takım içinde huzuru sağlayan bir adam var.

    şampiyonlar ligi için kalitemiz yeterli değil ama kabul edin yine de hayaller kurmaya devam ediyoruz çünkü her şeyi başaracak o ruha sahibiz.

    en önemlisi biz devler ligindeyiz yerimiz belli.

    transfer sezonuna dönersek biz bunları görüyoruz ve emin olun hocam görüyor yönetim görüyor herkes görüyor. bu insanlar ellerinden geleni yapacaklardır. transfer dönemi gönlümüzce bitmesini diliyor ve o efsane sezonu anımsayıp çok karamsar olmayalım diye temenni ediyorum.

    sarıyla kırmızıyla alnımızın akıyla güzel nokta transferler yapıp perez gibi florquin gibi adamlarla yeni sezona başlamak nasip olsun inşallah.

    2001 2002 yılını anımsatan transfer sezonudur :)
  • 439
    mevcut mali şartlar sebebiyle elimizin kolumuzun bağlı olduğu transfer sezonu.

    an itibarı ile elzem olan 2 transferle ilk 11 imiz umutları yeşertecek seviyeye gelecektir. ortalama kabul edilebilecek bu senaryoda transferlerimizden biri box to box öbürü ise pozisyon bilgisi yüksek hızlı bir stoper olmalı ve bu transferler ivedilikle yapılmalıdır. fakat bizim ihtiyacımız olan orta sahacı yüksek ritmde oynayabilecek, tempolu, pres gücü yüksek bir oyuncudan ziyade pas yüzdesi yüksek, oyun kurma becerisi olan bir oyuncu olmalı. 2011-2012 model selçuk inan, formda bir tolgay arslan, ya da her ne kadar ismini anmak istemesem de, genç bir emre belözoğlu yakın dönemden verilebilecek en iyi örnekler. bu oyuncuları alırsak ligde tekrar şampiyonluk için geçen senekine yakın iddiamız olur. (kadro neredeyse aynı olsa da geçen sene tek kulvarda yarıştığımızdan işler nispeten kolaydı)

    iyi senaryoda (olur da yerini doldurmak kaydıyla oyuncu satarsak) bunların üstüne 3 tane daha oyuncu almamız gerekir. bir tane topla haşır neşir, pas oyununda var olacak firmino tarzı bir santrafor, bir tane genç ve dinamik bir orta sahacı ve bir tane de yerli kaleci. bu transferlerle takım şampiyonlar ligi seviyesine tam olarak gelmese de kadronun kalitesi ve derinliği yüksek ölçüde artar.

    hadi diyelim bu transferlerin bonservis/kira bedellerini kompanse edebilecek (ffp açısından) kadar oyuncu sattık, bu adamların kaçını şampiyonlar ligi listemize yazabileceğiz orası yine soru işareti. kısacası bu transfer dönemi bizim için rahat geçmiyor, aynı zamanda bu vahim durum pek değişecek gibi de gözükmüyor. bu sezon* yine hocamın sihirli değneğine, şapkadan çıkaracağı tavşana bakacakmışız gibi hissediyorum. umarım bu hislerimde yanılırım, çünkü hoca da sonuçta bir insan, yapabilecekleri sınırlı. hayırlısı olsun.
  • 441
    defaatle yazdım, şu ana kadar sakin sayılabilecek avrupa piyasası, 2 gün sonra şenlenecektir zira premier ligde, oynadıkları kulüplerde forma giyemeyen adamlar için bir transfer yarışı başlayacaktır.

    ben geçen sezona ve bu sene gelen adamlara baktığımızda halen en kaliteli kadronun bizde olduğunu düşünenlerdenim. şüphesiz ki eksikler var; ancak şu anda bile geçen sene ikinci yarıya göre daha alternatifli bir kadromuz da var.

    4-2-3-1 veya 4-3-3 e göre yazayım, ligin 11 pozisyonunda, muslera, mariano, maicon, serdar (geçen seneki performansı ile), nagatomo, fernando, gary ve gomis olacak şekilde bölgelerindeki en iyi 8 adamı bizde. şahsi görüşümdür; tartışılabilir.

    bunun yanında linnes, feghouli, yunus, sinan, onyekuru, muğdat gibi hamle adamları var. akhisar maçında oyuna girdikten sonraki performansı devam ederse selçuk ve yine donk da rotasyonda verim alınabilecek isimler. elbette şahsi düşüncem donk’un fernando rotasyonunda yedek, selçuk’un da duruma göre yedek olarak oyuna girmesi.

    aslında karalar bağladığımız şu dönemde ffp olmasa ve çok değil 3 oyuncu alabilsek (2 adet orta saha bir stoper) alternatifli ve nispeten dominant bir kadromuz olurdu; ancak şartlar malum.

    1 adet 8 ve 1 adet stoper, ki bunlar denayer ile leeds maçında stoke taraftarının nefretini kazanmayı başaran ndiaye olacak gibi duruyor kiralanabilir, bir de emre akbaba (adı geçtiği için yazıyorum) gelirse, hem derin hem alternatifli bir kadromuz olacaktır. yaklaşık 20 gün kalan transfer döneminde çok da heyecan ve peşin eleştiri yapmamak lazım; bunlar yeri geldiğinde 2 günde tamamlanabilecek transferler.
  • 442
    türkiye saati ile bu gece* saat 2'de igiltere'de transfer sezonunun kapanması ile birlikte bizim adımıza hareketliliğin başlayacağı dönemdir. biraz daha dişimizi sıkalım, eksikleri kapatmak için yönetimin ve teknik heyetin elinden geleni yapacağına inanıyorum.

    düzeltme: ingiltere'de transfer günün sonuna kadar değilmiş. bu nedenle geceyi beklememize gerek yokmuş. şu an itibariyle transfer dönemlerinin kapanmasına 1,5 saat var.
  • 448
    yeni sezon başladı ve bir süper kupa* ve bir lig maçı* olmak üzere iki adet maç yaptık. eksikleri biliyorduk ve bu maçlarda tescilledik.

    finansal fair play tarafından kıskaca alınmış olsak da transfer yapmamız şart. şu iki açıklama ile transfer çalışmalarımızın sürdüğünü anladık;

    mustafa cengiz; tüm oyunculara teklif var. taraftarın hoşlanmadığı oyunculara bile var. ama resmi, kabul edilebilir teklif yok. resmi olunca gereğini yaparız."

    fatih terim; "galatasaray takımının almadaki becerisi kadar satmada da becerili olmasını bekliyorum. artık bu refleksi göstermeliyiz."

    transferin gerekli olduğu bölgeler şu şekilde;
    1 adet stoper *
    1 adet 8 numara
    belhanda'nın durumuna göre 1 adet 10 numara
    ve 1 adet forvet.

    yukarıda da belirttiğim üzere finansal fair play'in takibinde iken bonservis ile transfer yapmak biraz riskli olacaktır. bu yüzden bu transfer döneminde serbest olan oyunculara ve kiralanabilecek oyunculara yönelmeliyiz.

    serbest olan oyuncular ve kiralanılabilecek oyuncular ise şu şekilde;

    stoper

    simon kjaer; adı zaten bizimle anılmakta. sevilla kiralığa yanaşıyorsa serdar ile birlikte güzel bir tandem oluşturacaktır.

    jason denayer; bize gelmek için city'e direttiğini biliyoruz. hızı ile tam bizlik oyuncu olduğunu biliyoruz. fatih terim'in sevdiği tarzda olması da cabası. satın alma opsiyonlu kiralamamız gerektiğini düşünüyorum.

    diego reyes; elde maicon, serdar aziz ve ahmet çalık olmak üzere 3 adet stoper var. ahmet kimseye güven vermiyor. diego reyes ise bonservissiz ve onun da adı bizimle anılmıştı. cüzzi miktar karşılığında anlaşılır ise 3. stoperimiz olması taraftarıyım.

    merih demiral; daha önce izlemediğim için nasıl bir oyuncu olduğunu bilmiyorum. ancak türk olması ve yaşının genç olması sebebiyle satın alma opsiyonlu olmak üzere kiralayabiliriz diye düşünüyorum. adı fener ile anılıyor.

    ertugrul ersoy; şu anda bursaspor'da forma giymekte olan 21 yaşındaki genç stoper. yabancı sınırı düşünüldüğünde bu listeye dahil olmasında bir sakınca görüyorum. ahmet çalık ile takas edilse tadından yenmez.*

    8 numara

    dani ceballos; biraz hayalperest olabilir ama real kiralıyor ise denememiz gereken genç ispanyol oyuncu.

    renato sanches; orta sahamızda görmeyi çok istediğim adam. bayern'de bekleneni veremeyince swansea'ya kiralanmıştı. orada da bekleneni veremeyince, swansea satın alma opsiyonunu kullanmadı. bayern'in kalabalık orta saha rotasyonu düşünülünce kiralamak için zemin yoklanması gayet mantıklı duruyor. 1+1 şeklinde kiralansa fena olmaz.

    nuri sahin; favre'nin kadroda düşünmediği söylenen 29 yaşındaki türk orta saha. bonservisi uygunsa 2+1 yıllık sözleşme ile kulübümüze katkı verebilir. oyun zekası yüksek bir oyuncu ve takımımızdaki solak oyuncu eksikliğini giderebilir. sakatlık konusunda az da olsa endişelerim var ama şunu net olarak söyleyebilirim ki sakatlık yaşamaz ise iyi bir katkı verecektir.

    jordan ferri; geçtiğimiz yıllarda ismi bizim ile anılmıştı. lyon'da şu anda geri planda kaldığı için satın alma opsiyonlu kiralanabilir diye düşünüyorum. defansif orta sahayı da yedekleyebilir. maliyetinin fazla olacağını düşünmüyorum.

    ramires; para için çin'e giden ve kulübü tarafından kadro dışı bırakılmış olan azman. mali olarak uygunsa 1 sene için kiralanabilir. oyunu ve tecrübesiyle şampiyonlar liginde takıma önderlik edecektir. lig için konuşmuyorum bile.*

    10 numara

    joao mario; inter tarafından gözden çıkarılmış on numara. potansiyelini bir türlü gösteremedi. geçen sezonu west ham'da kiralık olarak geçirdi. west ham kendisini sadece 1.2 milyon euro karşılığında kiralamıştı. maliyeti uygun gözükmekte. belhanda gider ise kiralanabilir.

    rafinha; barcelona tarafından kadroda düşünülmeyen bir isim. adı fenerbahçe ile anılmakta ancak belhanda'nın ayrılması durumunda 10 numarayı rahat teslim edebileceğimiz bir isim. maliyeti fazla olabilir ama eğer uygunsa denenmeli.

    forvet

    enes ünal; üst üste forvet transferi yapan villarreal'de geri planda kalmış olan milli futbolcu. adı beşiktaş ile anılıyor ama gomis'in durumu malum. iyi bir bonservis getirir ise yerine 1 yıllığına enes'i kiralayabiliriz. türk olması ise cabası.

    divock origi; şu anda liverpool'un kadrosunda fazla olan bir isim. liverpool'un bize kiralamak için zorluk çıkaracağını düşünmüyorum. birçok kulüp şu anda peşinde. sene sonu sözleşmesi bitiyor. kiralanırsa sene sonu bonservissiz olarak kadroya katmak kolay olacaktır.

    moise kean; bonservisi şu anda juventus'ta bulunan 18 yaşındaki forvet. 1+1 olmak üzere 2 senelik kiralayabiliriz. satın alma opsiyonu da ekleyebilirsek ileride bize bonservis getirisi olan birini takıma katmış oluruz. adı monaco ile anılıyordu. konuşulan bonservis ise 20 milyon euro idi. biliyorum bizim gibi bir kulüp daha bu kadar bonservis harcamadı ama kiralama bedeli ve satın alma opsiyonu olarak yayarsak olabilir. biraz hayalperest oldu ama artık böyle hamleler yapmalıyız. bize bonservis getirebilecek isimler katmalıyız ki ekonomi olarak kalkınabilelim.

    ekstra

    salih özcan; geçen sezonu küme düşen köln'de geçirmiş olan 20 yaşındaki 10 numara. bittencourt gibi bir ismi sadece 6 milyon'a satan köln'ün fazla bonservis isteyeceğini düşünmüyorum. hem yabancı sınırı için hem de gelecek için iyi bir hamle olacaktır.

    berkay özcan; geçen sezonu tayfun korkut'un stuttgart'ın da geçirmiş olan 20 yaşındaki bir diğer on numara. maliyeti ne kadar olur bilemem ama yine hem yabancı sınırı olarak hem de gelecek için iyi bir hamle olacaktır. geçen seneden peşine arsenal ve liverpool gibi devleri takmıştı.

    galatasaray'ı hem mali olarak zorlamayacak hem de 3 branşta da hedeflerine ulaştırabilecek isimleri ele aldım, birkaç isim hayalperest olsa da...

    #hedef22
    #kon2antra2yon
App Store'dan indirin Google Play'den alın