• 439
    mevcut mali şartlar sebebiyle elimizin kolumuzun bağlı olduğu transfer sezonu.

    an itibarı ile elzem olan 2 transferle ilk 11 imiz umutları yeşertecek seviyeye gelecektir. ortalama kabul edilebilecek bu senaryoda transferlerimizden biri box to box öbürü ise pozisyon bilgisi yüksek hızlı bir stoper olmalı ve bu transferler ivedilikle yapılmalıdır. fakat bizim ihtiyacımız olan orta sahacı yüksek ritmde oynayabilecek, tempolu, pres gücü yüksek bir oyuncudan ziyade pas yüzdesi yüksek, oyun kurma becerisi olan bir oyuncu olmalı. 2011-2012 model selçuk inan, formda bir tolgay arslan, ya da her ne kadar ismini anmak istemesem de, genç bir emre belözoğlu yakın dönemden verilebilecek en iyi örnekler. bu oyuncuları alırsak ligde tekrar şampiyonluk için geçen senekine yakın iddiamız olur. (kadro neredeyse aynı olsa da geçen sene tek kulvarda yarıştığımızdan işler nispeten kolaydı)

    iyi senaryoda (olur da yerini doldurmak kaydıyla oyuncu satarsak) bunların üstüne 3 tane daha oyuncu almamız gerekir. bir tane topla haşır neşir, pas oyununda var olacak firmino tarzı bir santrafor, bir tane genç ve dinamik bir orta sahacı ve bir tane de yerli kaleci. bu transferlerle takım şampiyonlar ligi seviyesine tam olarak gelmese de kadronun kalitesi ve derinliği yüksek ölçüde artar.

    hadi diyelim bu transferlerin bonservis/kira bedellerini kompanse edebilecek (ffp açısından) kadar oyuncu sattık, bu adamların kaçını şampiyonlar ligi listemize yazabileceğiz orası yine soru işareti. kısacası bu transfer dönemi bizim için rahat geçmiyor, aynı zamanda bu vahim durum pek değişecek gibi de gözükmüyor. bu sezon* yine hocamın sihirli değneğine, şapkadan çıkaracağı tavşana bakacakmışız gibi hissediyorum. umarım bu hislerimde yanılırım, çünkü hoca da sonuçta bir insan, yapabilecekleri sınırlı. hayırlısı olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın