• 477
    an iyibariyle 2 santrafor, en az 1 kanat, yine duruma göre bir stoper ve hareketli bir orta saha oyuncusu lazımken bir de 10 numara masrafı çıkarmış canım takımım. bu yıl şampiyonluktan vazgeçtik sanırım. çünkü yönetim gerçekten bu işi beceremiyor ve bizim durumumuz ortada. belhanda’yı yetersiz ve tehlikeli hareketler yaptığı için sorumsuz buluyorum fakat belhanda’nın gitmesi çok büyük kumar. yerine aldığınız oyuncu boşluğu doldurabilecek mi takıma uyum sağlayabilecek mi bakalım.
  • 478
    hemen her kararı, çoğu taraftarın yönetime yüklediği dönem.

    oysa ki hoca haftalar önce hem devre arası, hem de yazın büyük değişimlere taraftarımız hazır olsun mesajı vermişti.

    alınan hiçbir kararın, hocanın bilgisi dışında olduğuna ihtimal vermiyorum. kralı da gönderilse hocanın kararıdır. saplantılı taraftarlar sürekli yönetime giydiriyor. bu kararları hoca alıyor, riski hoca alıyor, biz de saygı duyup bekleyeceğiz. bu adamın adı fatih terim. hamzaoğlu ya da başkasıyla karıştırmayın. belhanda da satılsa kafasında bir plan var. garry de gönderildi. iyi bir bütçe ile santrfor transferleri yapılacaktır. ha işte yapılamazsa o zaman yönetim beceriksizliği olur ve gereken protestoyu görürler.
  • 479
    bazı taraftarlar tarafından her kararın fatih terimin onayından gectigine ve bir planı olduguna inanilan transfer donemi. yalnız hatırlatmakta fayda var; 2 ay once listeyi verdim diyen de, 2 forvet alacagız denmese gomisin gidisine izin vermezdik diyen de ayni terimdi. o yuzden cok da polyanna olunmaması gereken donem. transfer gorusmesini de terim yapmıyor heralde yapanlar beceriksiz zaman sınırlı terimin planı da olsa islemesinin tek unsuru o degil.
  • 480
    --- alıntı ---
    bu oyunculardan sadece emenike kiralık olarak gitmiş ancak fenerbahçe 3,5 milyon euro kiralama bedeli almıştı. fenerbahçe, moussa sow'un satışından 16 milyon euro, giuliano'dan 10,5, josef de souza'dan 12, mamadou niang'tan 7,5 milyon euro gelir elde etti.
    --- alıntı ---

    adamlar emenike'yi kiralarken bile 3,5 milyon € almış. bizde sow fiyatına takımın iyi kabul edilen oyuncularını verdik hem de devre arasında allah bereket versin.
  • 481
    başlangıcında mariano ve maicon'dan kaynak sağlanacağı algısı varken, serdar, garry ve belhanda ile yolları ayırıp mevcut eksiğimiz dışında yeni gedikler açtığımız dönem. fb'nin katakulli ile de olsa giuliano ve josef'i toplam 22,5 milyon avroya yolladığı coğrafyaya garry ve belhanda'yı ucuza yolladık. neyse bir şekilde kaynak sağlandı. belhanda yerine gerçek bir 8 numara, 1 santrafor ve alan carvalho ile hoca ikinci yarı ile değişik bir formasyonla izleyebiliriz takımı. şu hamleler bir an önce olsa da uyum devresini çabuk atlatsak. iyi ki ikinci devreye 19 ocak 2019 galatasaray ankaragücü maçı ile başlıyoruz. garry'nin ayrılmasından sonra belhanda ve iyileşen emre akbaba ile kafalarda değişik formasyonlar oluşturulabiliyordu derken belhanda da gitti. mustafa cengiz yönetiminden zerre kadar umudum yok ama tek can simidim artık bütün ipleri terim'in ve izleme ekibinin aldığını ummaktır.
  • 484
    sanırım rodrigues'ten gelen paranın yarısıyla marcos'u alıp diğer yarısını oyuncuların alacaklarına yatırdık ki para kalmadı ve yeni satış gerekti ve belhanda da satılacak gibi görünüyor. maicon kalıcı gibi artık. ozan da satılmaz bence. satılacak başka da adam kalmıyor. alan bonservissiz alınsa yanına da belhanda'nın satışından gelecek parayla 20-25 yaş arası gelecek vaat eden bir forvet alsak da biraz sakinleşsek. belki bir de kiralık olarak 3. bir forvet de olabilir.
    belhanda satılınca feghouli orada oynar diyoruz ama bu sefer de kanat açıkta kalıyor. her halükarda bir transfer daha gerekli oluyor.

    koca yaz bunun onda birini yapamayan yönetim bu yaklaşık 2 haftada bunları yaparsa helal olsun. ancak yapabileceklerini hiç sanmıyorum.

    2018-2019 sezonunun ikinci yarısına ilk yarısına göre daha eksik gireceğiz gibi. umarım yanılırım.

    aklıma gelmişken bir ekleme yapayım.
    2018-2019 yaz transfer döneminde fatih terim yönetime gönderme yaparak "satışta da kabiliyetli olmak lazım." gibi bir söz söylemişti. sanırım yönetim bunun üzerine çalışmış sadece ve eksik gidermemiz gerekirken satışlarla daha da eksildik.

    bu yönetim stajını yapmakta hala sanırım. ya da üniversitede sınava hazırlanırken hocası ilk 100 sayfadan sorumlusunuz deyince ilk 10 sayfa anlayan tembel, umursamaz ve/veya dikkatsiz öğrenci. (ilk 100 sayfa = satış(ilk 10 sayfa) ve alış(90) )
  • 485
    aramızdaki transfer fetişistlerini göstermiş dönemdir.

    sosyal medyaya bakıyorum fatih terim profil fotoğraflı hesaplar, burda hocayı övenler yönetimi taşlıyor. hoca ile yönetim birbirine rakip mi ki hocanın haberi olmadan yönetim oyuncu alıp satıyor. kaldı ki fatih hoca kontrolün kendinde olmasını isteyen biri olarak eğer sorun varsa bunu dile getirebilen hatta isteklerin yönetim tarafından karşılanmadığını gordugunde istifa edebilecek özgüvene sahip bir adam. herkes tutturmuş hoca 2 ay önce listeyi yönetime verdi. peki hangi durumlarda nasıl transfer yapabileceklerini konuşmadılar mi sanıyorsunuz? guya hocayı kendi vicdanınızda aklayıp tüm faturayı yönetime kesme peşindesiniz. ev ekonomisi bilmeyen adamlar kulüp yönetimine akıl veriyor.

    daha önceki yıllarda ligin onemli bolumunu sadece yerlilerle oynayarak şampiyon olan biz değil miyiz? alt yapıdan bulentleri tugayları çıkaran galatasaray değil mi? biktim artik sürekli kelle isteyen cahil taraftardan.

    temennim ligin ikinci yarisinda hocanın ve biz taraftarin istediği felsefeyi sahaya yansıtabilecek takım yaratilir. gerek mevcut kadroyla gerek alt yapıdan gerekse transfer takviyeleriyle arzuladigimiz baskılı oyunu görebiliriz umarım.
    #birlikte derken bunun lafta kalmadığını gösterin rica ediyorum.
  • 488
    transfer fetişisti falan değilim ancak bu dönem bittiğinde yapılamayan bazı transferler olur ise kelle isteyecek taraftar grubunda olurum.

    olm takımın forveti yok lan forvet forvet !! bir futbol takımının nasıl forveti olmaz ya !? maça çıkmak için en elzem adam kaleci ise diğeri forvettir yav !! yeri gelir defansif orta sahanı stoper oynatırsın kanat oyuncunu ortaya orta oyuncunu kanata koyarsın veyahut kanatsız 4-4-2 diamond gibi bir taktikle oynarsın ama forvetsiz oynayamazsın !

    bu ara transfer dönemi içerisinde 2 tane -bonservisli, bedava veya kiralık farketmez- forvet bulamayan yönetim scout vs. hemen istifa etsinler. bu kulübün 1 sezonunu -hele de esas rakipler bitik durumda iken- beceriksizlikleri yüzünden çöpe atacak herkesin tasviyesi gereklidir.
  • 490
    bu transfer döneminden benim anladığım taktik ve formasyon değişikliğine gideceğimizdir. fatih terim'in rahat tavırları, giden oyuncular, yerlerine düşünülenler ( basında ismi geçenler diyelim) derken kafamda oluşan tablo bu. marcao transferine bakarsak videolardan izlediğimiz kadarıyla yakın teması seven, defans oyuncusuna göre çabuk ve hızlı, toparlayıcıdan ziyade kesici ve bence en önemlisi topu yatay değil dikey eksene oynayan bir futbolcu. belhandanın gidecek olması fernandonun transfer haberlerinin çıkması da bence bunu gösteriyor. fernando çok iyi bir futbolcu ancak bence hocanın kafasında daha dinamik bir orta saha var.

    yönetimin transfer yapmaması konusuna gelince bence transferler yapıldı ancak bazı prosedürler gereği açıklanamıyor diye düşünüyorum. enseyi karartmaya gerek yok bence transferler gelecek. haa ama 1 şubat geldiğinde gerekli transferler yapılmamış olursa işte o zaman yönetim kimseye birşey anlatamaz hesabını da paşa paşa vermeleri gerekir. işte onun hiçbir açıklaması olamaz, açıklama da bahane de kabul edilemez. ama bence beklemek gerek şu an.

    transferler ankaragücü maçına yetişmeyecek diye endişe etmeye de gerek yok. kendi evimizde ankaragücünü kalecisiz bile oynasak yeneriz, yenmemiz gerekir. yeter ki panik transferler yapılmasın.
  • 492
    nedense umutlarımın yerini karamsarlığa beklentilerimin yeri de umursamamazlığa dönüştüğü dönem...

    neredeyse yarısı bitti sadece bir stoper bir de sol bek alabildik. ozan ve serdar aziz olayları çok kötü yönetildi. serdar aziz’e hala ne olacağı belli değil. garry’i sattık kasada para olmasına rağmen bir oyuncu alamadık. forvetimiz yok. ne olacağını bilen de yok. ne yazık ki güven veren bir yönetim de yok.

    köklü değişikliklere biz hazırız her daim takımınızın yanındayız ama artık bir aksiyon görmek istiyoruz. transfer için sevmedik bu takımı ama taraftara hayal satmayın. onu alacağız bunu alacağız deyip beklenti yaratıp sonra bir iş beceremiyorsunuz. bu transfer dönemi son şansınız. umarım iyi değerlendirirsiniz. yoksa işler sizin açınızdan da takım açısından da sarpa saracak.
  • 493
    hiç bir şekilde dışarıya transferlerle ilgili haber sızmayan dönem, transferleri bitince öğreniyoruz ve imzalar geciktikçe doğal olarak taraftar tepki veriyor. umarım hocanın kontrolünde ve istediği gibi ilerliyordur her şey geçen gün 2 değil 3 forvet dedikten sonra belhanda'nın satışı gündeme geldi. inşallah hocanın asıl oynamak istediği 4-4-2 çeşitlerini oynayabilecek bir kadro kurulur.
  • 496
    ligin ikinci yarısında hedefin şampiyonluk olmadığı hissi veren transfer dönemidir. fm'de takım devralmış gibi bunları sat, şunları al gibi bir yola girdik. satışlar ve kadro dışılar var ancak henüz stoper dışında gelen olmadı. zaten eksik olan kadromuzdaki eksiklikleri derinleştirmeye devam ediyoruz. imparatordan iyi bilecek değilim fakat devre aralarının revizyon yapmak için oldukça sıkıntılı dönemler olduğunu biliyorum. kısa bir kamp süresi var -ki ona da transfer yetiştiremedik- gelen oyuncunun uyum sağlaması süre alacaktır ve geçen bu sürede puan farkı daha da açılabilir. aynı zamanda iyi oyuncuları devre arasında takıma kazandırmak istiyorsan ederinin fazlasını vermelisin ki mevcut takımı sezon planlamasında yer alan oyuncusundan vazgeçebilsin. yani ara transfer dönemleri maliyet ve performans bakımında sirkülasyonun minimum tutulması gereken dönemlerdir. umarım kulübü zor durumda bırakacak şekilde neticelenmez bu operasyon.
  • 497
    bu sene hedef şampiyonluk falan değil belli ki, bu transfer dönemi bana onu gösteriyor. olabilir, ama o zaman çıkın açıkça söyleyin. 5 gün sonra lig maçı var ve takımda bir tane orijinal mevkisi santrafor olan oyuncu yok. o maçta puan kaybedilirse ne olacak? sanki 82 maçlık nba ligi burası. her maç önemli. liderin 6 puan gerisindesin ve lider sadece 16 puan kaybetmiş ilk yarıda. ikinci yarıya zaten 6 puan kaybedebilme lüksüyle başlarken senin bir maçta yapacağın hata bu lüksü 8 9 puana çıkaracak. bu önemsiz mi ya? neyine güveniyorsun ankaragücü maçı için?

    şu takım 6 aydır santrafor arıyor, ayıptır artık!
  • 498
    bir mevcut durum değerlendirmesi yaparsak;

    a) 5 gün sonra maça çıkacağız.
    b) ilk devre oturdu diye düşündüğümüz stoper ikilisi serdar - ozan’dan, serdar kadro dışı gidici, ozan ise sene sonu gidici. ikinci devre nasıl bir performans vereceğini ancak zamanla göreceğiz.
    c) fernando için gidici deniyor
    d) belhanda için gidici deniyor
    e) rodrigues gitti.
    f) yarım forvetimiz eren kadro dışı kaldı.

    sezon başı 2 forvet bir stoper almak istiyorduk ve almamız gerekiyordu; şimdi, 2 forvet 2 stoper duruma göre bir kanat bir ofansif bir defansif orta saha almamız gerekecek, biz şu ana kadar bir adet stoper aldık.

    eylül ayından bu yana araştırılması ve ocak başında anlaşılarak yüreğimize su serpmesi gereken forvet ortada yok. kalan 17 gün içerisinde bu mevkilere nasıl adam alacağımızı bilmediğim gibi, kimse kusura bakmasın ama yönetimin transfer politikası nedeniyle arkama yaslanıp bekleyemiyorum da.

    büyük ihtimalle hüsran ile sonuçlanacak ve kafamızda bitimi ile birlikte lige havlu atacağımız transfer dönemi olacaktır. umarım ben yanılırım
  • 500
    (bkz: fatih terim/#2549560)
    "galatasaray taraftarına bazı şeyler söylemek istiyorum. bize hem ocak ayında, hem temmuz ayında müsaade edecekler." demişti fatih hoca ve anlayamamıştım ya da anlamak işime gelmemişti. sevilen/önemli isimlerle yolların ayrılması için "müsaade edecekler" ifadesi kullanılmış.derken garry, belhanda, serdar ve galiba devam eden silsile ile önemli isimlerle yollar ayrılacak gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın