• 501
    yillik maasi cok yuksek olan oyuncularin satilacagi donem gibi gozukmekte. en azindan eylul'e kadar takimda 3 milyondan fazla kazanan oyuncu kalmamali (belki muslera haric). neden mi?

    euro paritesi.

    acik acik soyluyorum, secimlerden sonra disaridan bir yardim gelmedigi surece euro paritesi cift hanelere ulasacak. siyaset yerli ve milli modeli zorlayacagi icin de disaridan bir yardim gelmeyecektir, cunku gelirse populizm ile aciklanamaz. 1 euro tahminen 10 kusur lira olacak.

    bu durumda yillik 3.5 milyon kazanan adam 40 milyon lira aliyor olacak ki bu bizim sampiyon olmamiz halinde turkiye'den kazandigimiz gelirin simdilik %40 i falan. yani takimda 22 kisi varken sampiyon olmadikca (samp. liginden gelen 40m euro gelmedikce yani) o parayi cikaramazsiniz.

    yapmamiz gereken kademeli olarak maas skalasini asagi dusurup genc isimlerle oynamak, parlatip satmak. baska sanimiz yok. eskiden bu bir lukstu, ama buyuk takim buyuk oynar diyip bu topa girmedik. ama bundan sonra ayakta kalabilmek icin zorundasiniz. marcao bunun belki de ilk hamlelerinden.

    bu transfer donemi ve onumzudeki 2 yil boyunca tahminim
    - bonservisi elinde degilse max 24 yasinda
    - max bonservis 5-6m euro
    - bonservisi elindeyse max 29-30 yasinda
    - yillik ucret max 2m euro civari

    gibi kriterler bazinda oyuncular alinacak. ffp'ye uyulacak, uefa'nin verdigi recete aynen uygulanacak. zaten buna uydugumuz icin borcumuz gitgide azalmakta (su an trabzonspor'dan birazcik daha fazla borcumuz var fenerbahce bizim 3 katimiz, besiktas da 1.5-2), boylece 2-3 sene icinde (2022 civari) bu recete ile mecubireytten toparlamaya baslayacak turkiye ekonomisiyle cok daha iyi yerlere gelebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın