• 453
    net olarak sıyırdığımız dönemdir.

    bir yandan da taraftarlardaki dedektiflik hevesini ortaya çıkaran dönem olmuştur. yok instagram fotosu aslan oldu, yok futbolcunun eşi instagramdan tebrikleri kabul etti vb. bütün futbolcuların ve menajerlerin sosyal medya hesapları inceleniyor, ipuçları toplanıyor. bundan sonra bir dedikodu furyası başlıyor ki sormayın. yönetimden de herhangi bir açıklama gelmeyince ki ben açıklama yapmalarını beklemiyorum, ne mavralar dönüyor. en son balotelli kardeşimizle ilgili, yok şu vip araçta görüntülendi, yok şu otelin saunasında keyif yapıyor falan, dedektifçilik arşa çıktı resmen :)

    bu arada, takım için 2 santrfor transferi hala olmazsa olmazdır.

    inşallah camia olarak, psikolojimiz sarsılmadan şu dönemi atlatırız.
  • 456
    olumlu konuşmak gerekirse çıkan transfer haberleri beni son derece heyecanlandırıyor.

    öncelikle yıllardır kızdığımız scout ekibimiz imkansızlıklardan ve fatih hoca'nın da istemesiyle devreye girmiş gibi gözüküyor, hiç kimsenin bilmediği oyuncularla ilgileniyoruz. polonya'dan, slovakya'dan, iskandinavya'dan genç, uvuz, potansiyelli ve bilinmemiş isimler hakkında haberler çıktıkça keyfim yerine geliyor, işin açıkçası falcao haberlerinde hiç heyecanlanmadım ama bu tarz scout transfeleri haberlerini görünce heyecanlanmaya başladım fakat tabi balotelli için geçerli değil bu, balotelli gelirse sevinçten bende evde havai fişek patlatırım.
  • 457
    halen çok kötü geçmekte olan transfer dönemidir.

    mevcut galatasaray yönetimini finansal başarıları nedeniyle destekliyorum, çünkü eldeki parayı güzel idare etmeye çalışıyorlar. geçen akşam bloomberg ht'de bir yayında genel ekonomik olaylardan bahsedilirken 5 dakika kadar 4 büyüklere ayırdılar ve borç durumlarını gösterdiler. galatasaray'ımız, borç konusunda fenerbahçe ve beşiktaş'ın bir hayli gerisinde ve neredeyse trabzonspor'un da altına düşmek üzere.

    ancak transfer yönetimi konusunda bu yıl ciddi bir başarısızlık söz konusu.

    takımın sıkıntıları devre içerisinde bu kadar belirginken ve ciddi bir forvet sorunu baş göstermişken, devre arası transfer sezonu açılmışken 12 gündür belirgin bir aktivitenin olmaması tam anlamıyla bir fiyasko. elde sadece marcao ve emre taşdemir isimleri ile görüşüldüğüne dair kap bildirimleri var.

    şimdi marcao'nun geldiğini düşünürsek, yapılacak minimum takviyeler şunlar olmalı:

    1 merkez orta saha - 1 kanat - 2 forvet + alt yapıdan 3-4 oyuncunun devamlı olarak a kadroya alınması.

    bunun haricinde yönetimin gözlemci ekibini tamamen lağvetmesi ve yeni bir gözlemci ekibi oluşturması lazım. umarım tez elden gereken yapılır.
  • 462
    "ölümü gösterip sıtmaya razı etmek" deyimini sonuna kadar yaşadığımız bilmem kaçıncı transfer dönemi.

    o başkan, bu başkan değil mesele. senin takımın aylardır forvetsiz çıkıyor maçlara. şampiyonlar ligi gibi bir platformda forvetsiz oynadık resmen. yönetimin kötü niyetli olduğunu asla düşünmüyorum, fakat maalesef devre arası transfer döneminde, transfer planlaması konusunda sınıfta kaldılar. tıpkı kendisinden önce başkanlık yapan birçok değişik isim gibi.
  • 463
    alan ve bir santrfor alacağımız söyleniyor. 12 ocak 2019 rb leipzig galatasaray maçından sonra fatih hoca 3 tranafer yapılacağını ima etmiş. yabancı hakkımız 2 adet kalmış durumda başka satış olmazsa. söz konusu maçta onyekuru hiç forma şansı bulamadı. kendisi hakkında valencia söylentileri de oldukça ciddi çıkmıştı. dış basında ve bizim basında da pek çok kanat oyuncusunun ismi bizimle geçiyor. tüm bunlardan yola çıkarak kalan sürede 2 forvet ve bir kanatın takımımıza katılacağını, onyekuru'nun ise ayrılacağını düşünmekteyim.
  • 464
    bindik bir alamete gidiyoz kıyamete şeklinde özetlenebilecek olan dönem. en transfer manyağından tut hiçbir zaman transferle ilgilenmemiş/kafa yormamış olanına kadar tüm camia transfer beklerken girişim yapılmıyor. girişimi geçtim söylenti bile neredeyse çıkmıyor. sezonun kalanı için ortaya çıkabilecek potansiyel sorunlar bir yana, sadece camia-kulüp-yönetim üçgeninde yaşanacak soğukluk için bile yıpratıcı bir süreç. yaz transfer döneminde yapılamayan transferleri, diğer iki takım boka battığı için galatasaray'ı da yanlarına çekmeye çalışan kamuoyunu, yanlışlarından bağımsız olarak mustafa cengiz yönetimine art niyetle saldıran liseli tayfayı falan üst üste koyunca gerçekten katlanması zor oluyor.
  • 466
    santrfor transferi konusunda bir çok eleştirinin yapıldığı dönemdir. alan ayın 20'sinde gelecekse diğer santrfor neden açıklanmıyor, kardeşim? serzenişi en belirgini. ama ben bu kadar basit olduğunu sanmıyorum. alan, klasik 9 numara değil çünkü 9,5 numara diyebiliriz. yani yeni nesil necati ateş diyelim. alan'ı aldığımızda santrfor almış olmuyoruz. sadece yardımcı santrfor yani forvet almış oluyoruz. asıl mesele 9 numara yani santrfor transferi zaten. o yüzden alan'ın gelmesine odaklanmayın. 9 numara içinde demba ba yedekte bekletiliyor bence ve son 1 hafta kalana kadar diğer fırsat transferlerinden biri yani daha iyisi alınabilirse alınacak, olmazsa en son camı kırınız seçeneği demba ba. o da son haftaya bırakılmış durumda bence. fatih hoca demba ba'ya göre sakatlık sıkıntısı olmayacak, daha genç ve uygun fiyatlı bir santrfor bulursa o olacaktır, yoksa demba ba. o yüzden asıl santrfor zaten sona kalacak. bu yüzden alan'dan önce neden açıklanmıyor teoremi de böylelikle çürümüş oluyor sevgili sözlük. neyse inşallah hepsi bir an önce gelirler.
  • 468
    2018-2019 transfer doneminde sadece galatasaray’in degil butun kuluplerin sicip batirdigi donemdir. neredeyse hic bir kulup transfer yapmadi veya yapamadi.
    hepsi tel tel dokukuyor. hatta takimlardan aksine bir cok futbolcu gitti.
    ayni zamanda butun yonetimler yalancilikta yarisiyolar.
    bizim yonetim bir yana ali koc vizyon yalanlarini hala ersun ile devam ettiriyor. kume dusme potasinda olmalarina ragmen tek bir takviye olarak sadik denen kazmayi aldilar.
    besiktas elindekileri bile tutamadi birakin transferi. fiko aylarca burak’i almayacagiz diyerek transfer etti.
    anlayacaganiz butun kulupler icin tarihin en kotu ara transfer donemi oldu bu.
    ama ben yine en karli biz cikacagiz diye dusunuyorum her seye ragmen. mutlaka forvet gelecek.
  • 469
    18-19 sezonu devre arasında gerekli takviyeleri yapacağımızı düşündüğüm dönem. şöyle düşünmek lazım yönetim ilk gün rastgele 2 forvet transferi çıkarıp alın forvet istediniz iki tane aldık diyip işi üzerinden atabilirdi. bu kadar eleştiriyi öylesine almazlardı üstlerine. burak yılmaz ile ortalama bir yabancı forvet alıp geçiştirilebilirdi. ancak iyi niyetlerinden şüphe etmiyorum ve takviyeler için iyi oyuncularla anlaşmak istiyorlar. bunda fatih terim'in de etkisi olabilir. yani işin özü ben yine galatasaray'ın çıkarlarını korumak için bu kadar uzun sürdüğünü düşünüyorum ki hiçbir zaman bizim transfer döneminin başında transfer bitirdiğimizi hatırlamıyorum. genelde son 3 gün hareketli geçiyor. sabırla bekliyorum açıkçası ve transferlerin gerçekleşeceğini düşünüyorum.
  • 472
    yaz dönemi transfer döneminde yapılan hatalardan gerekli dersleri çıkardıklarını düşünerek çok umutlu başlamıştım aslında bu döneme. ama bu zamana kadar ki süre zarfında herhangi bir liste oluşturmadıklarını düşünmeye başladım tamamen menajerlerin eline kaldığımızı düşünüyorum. ara transfer döneminde transfer yapmanın riskli olduğunu herkes tarafından bilinen bir durumken belhanda'nın da gönderilme olasılığı belirmişken,
    forvet transferinden bu kadar uzun zamanda gereken hamleleri yapamayan bir yönetim ile belhanda'nın yokluğunun nasıl doldurulacağı eğer doldurulsa da uyum sağlayıp sağlayamayacağı kafalarda büyük soru işareti doğuruyor. ve forvet transferlerin kampa yetişmemesi ile sınıfta kaldığımızı düşündüğüm dönem. tam bir hayal kırıklığı.
  • 473
    halen temkinle ama itidalle beklemeye gayret ettiğim dönemdir. serdar ve eren'in kadro dışı bırakılmasıyla başlayan ve garry ile yollarımızın ayrılmasıyla devam eden sezonda kapalı kutu marcao ve sakat emre taşdemir dışında bir takviye yapamadık. sonlanmasına 17 gün kaldı. eren varken bile 2 santrafor ihtiyacı olan takıma hala daha santrafor alınmadı. belhanda'nın da gideceği söyleniyor. umarım basında adı geçen manuel fernandes, renato augusto, demba ba, alvaro negredo gibi yaşlı ve işi bitik adamlarla uğraşmıyoruzdur. bu konuda ümitliyim. zira marcao transferi, doğru ya da yanlış tartışılır ama, gibi sürpriz ve takip edilmiş oyuncuların alınacağını umuyorum. ama 27 yaşındaki garry ve 29 yaşında belhanda'yı gönderip yukarıda bahsettiğim içi geçmiş adamları alırlarsa hem yönetime hem de fatih terim'e ciddi laflar hazırladım.
  • 475
    belhanda takımdan ayrılırsa 2 orta saha 1 stoper 1 kanat 2 forvet almamız gereken dönemdir. 2 haftada kimsenin tanımadığı bir stoper alan ve emre taşdemir transferi ile harikalar yaratan yönetimimiz kalan 2 haftada transferde şov yapacak. her şeyi bırakıp stresten uyuyamadığımız dönemdir. icraat beklediğimiz dönemdir. şu ana kadar büyük hayal kırıklığı olan dönemdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın