• 501
    yillik maasi cok yuksek olan oyuncularin satilacagi donem gibi gozukmekte. en azindan eylul'e kadar takimda 3 milyondan fazla kazanan oyuncu kalmamali (belki muslera haric). neden mi?

    euro paritesi.

    acik acik soyluyorum, secimlerden sonra disaridan bir yardim gelmedigi surece euro paritesi cift hanelere ulasacak. siyaset yerli ve milli modeli zorlayacagi icin de disaridan bir yardim gelmeyecektir, cunku gelirse populizm ile aciklanamaz. 1 euro tahminen 10 kusur lira olacak.

    bu durumda yillik 3.5 milyon kazanan adam 40 milyon lira aliyor olacak ki bu bizim sampiyon olmamiz halinde turkiye'den kazandigimiz gelirin simdilik %40 i falan. yani takimda 22 kisi varken sampiyon olmadikca (samp. liginden gelen 40m euro gelmedikce yani) o parayi cikaramazsiniz.

    yapmamiz gereken kademeli olarak maas skalasini asagi dusurup genc isimlerle oynamak, parlatip satmak. baska sanimiz yok. eskiden bu bir lukstu, ama buyuk takim buyuk oynar diyip bu topa girmedik. ama bundan sonra ayakta kalabilmek icin zorundasiniz. marcao bunun belki de ilk hamlelerinden.

    bu transfer donemi ve onumzudeki 2 yil boyunca tahminim
    - bonservisi elinde degilse max 24 yasinda
    - max bonservis 5-6m euro
    - bonservisi elindeyse max 29-30 yasinda
    - yillik ucret max 2m euro civari

    gibi kriterler bazinda oyuncular alinacak. ffp'ye uyulacak, uefa'nin verdigi recete aynen uygulanacak. zaten buna uydugumuz icin borcumuz gitgide azalmakta (su an trabzonspor'dan birazcik daha fazla borcumuz var fenerbahce bizim 3 katimiz, besiktas da 1.5-2), boylece 2-3 sene icinde (2022 civari) bu recete ile mecubireytten toparlamaya baslayacak turkiye ekonomisiyle cok daha iyi yerlere gelebiliriz.
  • 504
    galatasaray kulübü başkanının "bizim bu sene mutlak şekilde şampiyon olmamız gerekiyor" dediği sezonda; bizi şampiyonluktan edecek tüm hareketlerin yapıldığı, ancak şampiyonluğa götürecek hamlelerin ligin başlamasına 5 kala hala yapılmadığı ara transfer dönemidir.

    şampiyonluğun, bize getirisini çok iyi hesaplıyoruz ama o şampiyonluğa hiç bir yatırım yapmadan hatta elimizdekileri de satarak ulaşabileceğimizi düşünüyoruz sanırım.
  • 505
    6 aydir giyecek donu olmayan adama olm git kendine bi don al demek ne kadar alisveris fetisistligiyse 6 aydir forvetsiz takima forvet al demek o kadar transfer fetisistligi heralde.

    ha biz napiyoruz don almak yerine pantolonu da satip yeni pantolon almaya calisiyoruz. 6 aydir donsuzuz donsuz, allah askina bi don alin artik su takima.

    lig macina 5 gun kala hala do.. forvet alinmayan donem. allahtan ankaragucu'nun hocasi gitmis de ic sahada yenebiliriz yine belki.
  • 506
    sattığın kadar al disiplininden satabildiğin kadar sat politikasına geçtiğimiz dönem. tudor döneminde çok para harcandı, ederinden fazla paralar verildi vs. ama yapılan doğru birşey vardı o da piyası olan ve bir süre daha olacak oyuncular alındı. şu anki yönetim de bunun ekmeğini yiyor.piyasaları varken satmalarına bişey demiyorum. değerini bulduysa satacaksın. sadece devre arasında belhandanın düşük rakamlara verilmesi tartışılır. elimizdeki değerleri paraya çevirdik. önemli nokta yerlerini nasıl dolduracağız?

    forvet transferi yüzünden bu kadar zarar görmüş takımın, bu sebeple çok eleştirilen yönetiminin transfer sezonu açılır açılmaz bir forveti açıklayıp kampa hazır etmesini beklerdim. bukadar kısıtlı zaman içinde, zaten eksik olan kadrodan 4 tane as oyuncuyu gönderen yönetim yerlerini nasıl doldurabilecek çok büyük merak içindeyim. ve bunu başarırken ffp, yabancı sayısı gibi kriterlere de uyması gerekecek. en azından 4 ya da 5 tane futbolcu alınması gerekiyor takıma. okadar ki yönetimin kaderi de alınacak bu oyunculara bağlı. bekliyoruz efendim.
  • 508
    10 gün önce, transfer sezonunun başında yine nokta isimlerden ziyade sayısız ismin zikredildiğini gördüğümüzde bir sürü laf ettik. "transfer dönemi yeni başladı" dediler, sözlükte denmedi sadece. televizyonda, spor programlarında, yönetim tarafından mamalanan gazeteciler de aynısını söyledi.

    transfer sezonu yeni başladı dediler; kampa yetişmeyecek dedik
    transfer sezonu başlayalı 4 gün oldu dediler; haftaya türkiye kupası maçı var dedik.
    transfer sezonu başlayalı 10 gün oldu dediler, 5 gün sonra lig başlıyor diyoruz.

    allah aşkına birisi söylesin; şuan yönetim çıkıp dese ki "belhanda ve rodrigez'den gelen paralarla borçlar ve maaşlar ödenecek. bu seneki forvet rotasyonumuz ahmet sivri ile (atıyorum) scout ekibimizin önerisiyle alınan 21 yaşındaki bu genç arkadaşlarımız olacak" bu kadar tepki çeker miydi? yemin ediyorum daha fazla tepki olmazdı.

    olur derdik, demek ki sıkıntı var mali açıdan derdik. iki homurdanırdık ama en fazla, o kadar. yıl içinde de eyvallah eder, izlerdik takımımızı.

    ama bu yönetim taraftara yalan söylüyor arkadaş. yıl içerisinde "anlaştığımız arkadaşlarımız var" dediler içi boş çıktı, sene başında "iki forvet alınacak" dediler, sonuç sıfır çıktı. oyunculara borcumuz yok dediler eren ve serdar'dan tebligatlar çıktı. şimdi neye dayanarak yönetimin arkasında durmamız gerekiyor? tek bir gerekçe var mı? tek bir sebep söylensin ki "şu şu nedenlerden dolayı yönetime şuan destek olmamız gerekiyor" diyelim. beceriksizlik bunlarda, yalan bunlarda, iletişim eksikliğini geçtim iletişim yoksunluğu bunlarda. tek vasıfları dursun özbek beceriksizi sonrası gelmek olan adamlar.

    bu takımın eksikleri bağırıp duruyor, takviye istiyor. ama biz taraftarlar olarak bunların yıldız, ultra iyi oyuncularla giderilmesini istemiyoruz. hepimiz takımın durumundan haberdar. yarın falcao gelse, yıllık 4 milyon alacak deseler, hepimizde bir "bu sıkışık dönemde ne gerek vardı, genç bir oyuncuya yatırım yapılsa daha iyiydi" durumu oluşur. atla deve değil, şu takıma az bir potansiyel sahibi oyuncuları kazandırmak. elmander'in listesi, fatih terim'in listesi diyip duruyoruz. bu listelerde illaki birinci sırada değilse ikinci, ikinci sırada değilse üçüncü alternatif olarak genç bir oyuncu vardır. muhakkak vardır. ve bu oyuncular kasımpaşa'nın, iki yıl önce osmanlıspor'un alıp getirebildiği oyuncular.

    amaç ne gerçekten anlamakta zorlanıyorum. yine belli menajerler ile mi çalışılıyor? yine belli kimseleri mi zengin yapacağız? yine "ulan adamların üç kuruş paraya getirdiği adamlara bak" diye elalemin genç oyuncularına mı "keşke"ler diyeceğiz?
  • 509
    kim haklı kim haksız olayına girmeden bakınca en iyi stoperlerimizden birini ve en iyi kanat oyuncularımızdan birini kaybettiğimiz, yılda 5 maça çıkan bir yedek sol bek ve 4 milyon euro vererek ne alacağimızı bilmedigimiz bir stoper aldığımız, forvet transferi yapmadığımız ve beş gün sonra lig maçına çıkacağımız garip dönem. üstune alt yapı ürünümuz, gelecekteki kaptanımız diye bağrımıza bastigimiz ozan'ın fatih terim hatrına sezon sonuna kadar, sağ olsun(!), kalacağını açıkladığı, gol yollarında muğdat ve sinan gibi forveti geçtim futbolcu olmayan iki adamın ayağına bakan, daha da oyuncu satışı yapması gündemde olan takımımızın bedbaht taraftarı olarak her saniye kap acıklaması beklediğimiz ve böyle giderse yıllar sonra "başaksehir'e nasıl sampiyonluk verdik" sorusunun cevabı olacak dönemdir.
  • 510
    son gününe kadar sükut ile bekleyeceğim dönem. yönetim, taraftarın sabrını sınamaya devam ettikçe ben susacağım. bu dönemde transfer yapılmazsa gerçekten kendimi stadın direklerine bağlayıp orada açlık grevine giresim var. aylardır forvetsiz bir takım izlemeyi geçtim, aylardır yapılmayan planlamaya yanıyorum. tamam sattığın kadar alıyorsun, tamam zamanını bekliyorsun ama bu kadar taraftarın da bir sabrı var. sen akhisarspor ya da göztepe değilsin arkadaşım. senin çıkıp tak tak tak masaya vurman gerekiyor. borç senin elini tutuyor olabilir ama bu taraftar yoruldu. çık, resmi olmasa da ima ederek bir açıklama yap. zaten seviyorsun ya hani kameralara karşı konuşmayı. sabrım tükenmek üzere.
  • 513
    bilinen bazı problemlerin henüz çözülemediği transfer dönemi.

    birçok mevki için o kadar fazla oyuncu ismi ile transfer spekülasyonları yapılıyor ki , transfer dönemi bitince gün gün liste yapmayı planlıyorum.

    benim merak ettiğim sorular;

    - serdar aziz ve eren derdiyok ikilisi gidecek mi?

    - maaşlarını ödeyip, 2. 3. bir tarık vakası mı olacak ?

    - son güne kadar hem oyunculara hem taraftara çile çektirip, 31 ocak günü gelen ölü fiyatlara teklif buydu denip, kendileriyle yolları ayıracak mıyız?

    - ihtarname çekme olayı gerçek mi ? oyunculara borcumuz yoksa nasıl ihtarname çekebiliyorlar?

    - ozan kabak isimli genç oyuncumuz için resmi siteden yapılan menajerleri ile görüşüldü vs. açıklaması ile taraftarın ve medyanın önüne atılıp, linç edilmiştir. fatih terim tekrar durumu toparlamıştır. 7.5m serbest kalma bedeli var mı yok mu? varsa sadece ozan kabak'ta mı var? diğer genç oyuncuların durumu nedir? atalay bir kaç maçtan sonra parlasa aynı sıkıntıları tekrar yaşayamak istemiyoruz. ozan'ın sezon sonuna kadar takımda kalacağı dışında bir bilgimiz yok. açıklamalar neden hala yönetim kanadından yapılmıyor?

    - fatih terim'in istediği oyunculardan sadece yabancı stoper ve nagatomo'yu asya kupası süresince yedeklemesi için emre taşdemir geldi. kanat alınmazsa hoca sol açıkta emre taşdemir'i oynatırsa şaşırmayacağım.

    - en önemli konu ise forvet/santrfor. hoca istediklerini kamuyla video aracılığı ile paylaşıyor, malum liste aylar önce teknik heyet tarafından verilmesine rağmen neden hala oyuncular alınmıyor? yönetimin, bu takımın golcüsünü/golcülerini transfer döneminin 4 ocak 2019 saat 00:00'da açıklayıp çoktan santrfor transferini bitirmiş, kampa yetiştirmiş olmalıydı. bugünler de sadece ileri ucu yedekleyecek ve son transferi biz olmayan potansiyelli bir yabancı forvet/santrfor aramalıydık. transfer süreci elbette çetrefilli, herşey tozpembe değil. oyuncu seç, teklif yap, 10m öde, 1.5m bonus ekle ve teklifi gönder. bu şekilde fm mantığı ile hareket edilmediğinin farkındayız. 31 ağustos - 31 aralık 2018 arası geçen koca 4 ay bu isteğim için az bir süre değil. hiç bir zaman günü gününe transferlerin açıklandığı, tam kadro kamp geçiren bir dönem hatırlamıyorum ama 4 ay tek forvet ile geçirdiğimiz başka bir dönem yok ve böyle bir talebin taraftardan gelmesi hiç yadırganacak bir istek değil.

    - futbol dünyasının tüm profesyonel liglerinde bonservissiz tek forvet oyuncusu alan* mıdır? bu oyuncunun takıma katılacağını düşünüyorum, hiç izlememiş olsam da. oyuncunun transferini bu kadar bekletip, eleştirmek/yermek için sırada bekleyen kiralık kalemlere zemin hazırlanıyor. forvetsizlikten, kısıtlı bilgiden ötürü taraftarlar olarak oyuncudan da fazla beklenti içine giriyoruz.

    - marcao ve emre taşdemir sözleşme detayları kap'ta yok. fenerbahçe tarzı bir açıklama ile imza, bonservis, bonus ve maaş tutarları belirtilmeden oyuncu ve kulüplerle anlaşma sağlandığı belirtiliyor. bedelleri yazmaktan neden vazgeçildi ?

    - yönetimin iyi niyetinden şüphem yok, tüm olumsuzluklara rağmen eski başkanı gördükten sonra sakinliğimi koruyacağım. taraftarın yüreğine su serpecek, geçiştirme değil tamamen gerçek açıklamaları kendilerinden bekliyoruz. bunların dışında kap.gov.tr sitesinin hitini çok arttırdıklarını, f5 tuşunu kıran taraftarların yeni klavye almasına vesile olduklarını hatırlatmak isterim.

    edit:imla.
  • 516
    çıkan gerçekçi haberlerden anlaşılan belli bir yaşın ve maliyetin altında potansiyelli, bir sonraki satışından para kazandırma olasılığı yüksek yabancı oyunculara yöneldiğimiz dönemdir. bu tanıma uygun olarak tek bir transfer* yapılmış olsa bile en azından kulüp olarak aklımızın başımıza geldiğinin göstergesi olarak alıyorum ben durumu.
  • 518
    bafetimbi gomis, garry rodrigues, younes belhanda, eren derdiyok, serdar aziz gibi son şampiyonlukta büyük-küçük rol oynamış futbolcularla yolları ayırdık.

    bu isimlerden sadece serdar aziz'in yeri marcao ile dolduruldu.

    ffp kısıtlaması nedeniyle elimizde harcayacak para varken hemen bu transfer hemen 7, 8 ve 9 numara ve yedek forvet transferlerini yapmamız lazım.
  • 522
    maalesef ikinci yarının henüz başında başakşehirin şampiyonluğunu ilan etmesini sağlayacak dönem. hem biz hem beşiktaş yeniden yapılanma ve küçülme içinde. bu küçülme oyuncuların maaşları konusunda oluyor. yenilenme çok doğru bir adım ancak uzun dönemde kulübümüze fayda sağlayacaktır. yeni gelecek oyuncular umarım beni yanıltır ve ligi şampiyon tamamlarız.
  • 523
    ffp nedeniyle son 15 günde iki farklı oyuncu tipine yönlenilmesi gerektiğini düşünüyorum.
    1- adı duyulmamış, az maaşlı oyuncular:
    bu oyunculara belirli miktarda bonservis verilebilir. büyükleri saymazsak tüm avrupa kulüpleri ffp adına düşük maaşlı oyunculara yöneliyor. ben şahsen, bu bağlamda marcao'ya verilen 3,5 - 4milyon euro'nun her şekilde çıkarılabileceğini düşünüyorum. neticede oyuncunun yıllık ücreti 800.000.
    2- ünlü, yüksek ücretli oyuncular.
    bunlara da mümkün mertebe bonservis vermemek lazım. burada en önemli örnek mario balotelli. balotelli gibi bir adamı, çok ufak kıpırdanması durumunda çok rahat uzak doğuya satabilirsiniz.

    ancak benim bu dönemle ilgili korktuğum bazı noktalar var. art niyetli olmak istemiyorum ama yönetimin bariz bir beceriksizliği ve anlamsız bir suskunluğu var. bu da olası senaryolarda bazı şüphelerin oluşmasına neden oluyor.
    mesela eren ve serdar'ın güzel rakamlara satılabileceğine inanmiyorum.
    serdar, eren ve fernando'nun henüz satılmadığı şu anda dahi kasada 15-16 milyon euro para olmalı. ve bu para ayın 31'ine kadar harcanmalı. bu baskı yönetime saçma işler yaptırabilir. ki kendileri böyle işlere teşne zaten.
    diyelim transfer dönemi sonunda elde para arttı. o durumda bir sonraki transfer dönemi başlamadan o parayı harcamanız gerekiyor... bu da sağlıklı bir transfer olmaz bence...

    neyse, fazla vakit kalmadı zaten. bekleyip göreceğiz.
  • 525
    konstanrasyonumu önemli ölçüde bozan dönemdir.

    uzun uzun yazmaya gerek duymadım. 4 ocak'tan bu yana yaşadıklarımız ortada. bu dönemde çok büyük beklentiye sahip olan taraftarlar gerek menajerler ve twitter allameleri gerekse birçok gazeteci tarafından adete dalga geçilir gibi yönlendirildi ve yönlendirilmeye de devam ediyor. olay artık öyle bir noktaya geldi ki sırf algı kasmak için laf ebelikleri, bilmece edasında oyuncu tarifleri paylaşılmaya başlandı. oysa asıl kulübümüz yapacağı transferleri taraftara tanıtırken böyle yollara başvurmalıydı.

    ne yazık ki sadece 1 forvet ve 1 stoper alarak ligin en büyük şampiyonluk adayı olacağımız tüm herkesçe dillendirilirken takımın 4 as oyuncusunu kaybettik. önümüzde yaklaşık iki haftalık bir süreç var. ve önüne de geçemiyorum içimde hala bir umut da var. fakat korkuyorum da. ya tahmin ettiğimiz gibi abdürrahim albayrak'ın saçma sapan açıklamalarına maruz kalırsak diye. hala ffp'den dem buran bir başkan görürsek diye. en kötüsü de haber global kanalında ahmet ercanlar adındaki şahsın evren göz ile iddaya girdiği gibi fb ligi bizim üzerimizde tamamlar ve kadıköy'de de fark yersek diye.
    bilemiyorum sözlük bilemiyorum...
App Store'dan indirin Google Play'den alın