• 513
    bilinen bazı problemlerin henüz çözülemediği transfer dönemi.

    birçok mevki için o kadar fazla oyuncu ismi ile transfer spekülasyonları yapılıyor ki , transfer dönemi bitince gün gün liste yapmayı planlıyorum.

    benim merak ettiğim sorular;

    - serdar aziz ve eren derdiyok ikilisi gidecek mi?

    - maaşlarını ödeyip, 2. 3. bir tarık vakası mı olacak ?

    - son güne kadar hem oyunculara hem taraftara çile çektirip, 31 ocak günü gelen ölü fiyatlara teklif buydu denip, kendileriyle yolları ayıracak mıyız?

    - ihtarname çekme olayı gerçek mi ? oyunculara borcumuz yoksa nasıl ihtarname çekebiliyorlar?

    - ozan kabak isimli genç oyuncumuz için resmi siteden yapılan menajerleri ile görüşüldü vs. açıklaması ile taraftarın ve medyanın önüne atılıp, linç edilmiştir. fatih terim tekrar durumu toparlamıştır. 7.5m serbest kalma bedeli var mı yok mu? varsa sadece ozan kabak'ta mı var? diğer genç oyuncuların durumu nedir? atalay bir kaç maçtan sonra parlasa aynı sıkıntıları tekrar yaşayamak istemiyoruz. ozan'ın sezon sonuna kadar takımda kalacağı dışında bir bilgimiz yok. açıklamalar neden hala yönetim kanadından yapılmıyor?

    - fatih terim'in istediği oyunculardan sadece yabancı stoper ve nagatomo'yu asya kupası süresince yedeklemesi için emre taşdemir geldi. kanat alınmazsa hoca sol açıkta emre taşdemir'i oynatırsa şaşırmayacağım.

    - en önemli konu ise forvet/santrfor. hoca istediklerini kamuyla video aracılığı ile paylaşıyor, malum liste aylar önce teknik heyet tarafından verilmesine rağmen neden hala oyuncular alınmıyor? yönetimin, bu takımın golcüsünü/golcülerini transfer döneminin 4 ocak 2019 saat 00:00'da açıklayıp çoktan santrfor transferini bitirmiş, kampa yetiştirmiş olmalıydı. bugünler de sadece ileri ucu yedekleyecek ve son transferi biz olmayan potansiyelli bir yabancı forvet/santrfor aramalıydık. transfer süreci elbette çetrefilli, herşey tozpembe değil. oyuncu seç, teklif yap, 10m öde, 1.5m bonus ekle ve teklifi gönder. bu şekilde fm mantığı ile hareket edilmediğinin farkındayız. 31 ağustos - 31 aralık 2018 arası geçen koca 4 ay bu isteğim için az bir süre değil. hiç bir zaman günü gününe transferlerin açıklandığı, tam kadro kamp geçiren bir dönem hatırlamıyorum ama 4 ay tek forvet ile geçirdiğimiz başka bir dönem yok ve böyle bir talebin taraftardan gelmesi hiç yadırganacak bir istek değil.

    - futbol dünyasının tüm profesyonel liglerinde bonservissiz tek forvet oyuncusu alan* mıdır? bu oyuncunun takıma katılacağını düşünüyorum, hiç izlememiş olsam da. oyuncunun transferini bu kadar bekletip, eleştirmek/yermek için sırada bekleyen kiralık kalemlere zemin hazırlanıyor. forvetsizlikten, kısıtlı bilgiden ötürü taraftarlar olarak oyuncudan da fazla beklenti içine giriyoruz.

    - marcao ve emre taşdemir sözleşme detayları kap'ta yok. fenerbahçe tarzı bir açıklama ile imza, bonservis, bonus ve maaş tutarları belirtilmeden oyuncu ve kulüplerle anlaşma sağlandığı belirtiliyor. bedelleri yazmaktan neden vazgeçildi ?

    - yönetimin iyi niyetinden şüphem yok, tüm olumsuzluklara rağmen eski başkanı gördükten sonra sakinliğimi koruyacağım. taraftarın yüreğine su serpecek, geçiştirme değil tamamen gerçek açıklamaları kendilerinden bekliyoruz. bunların dışında kap.gov.tr sitesinin hitini çok arttırdıklarını, f5 tuşunu kıran taraftarların yeni klavye almasına vesile olduklarını hatırlatmak isterim.

    edit:imla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın