• 526
    bazı arkadaşlar forvete penaranda transferi yapılması ile ilgili eleştirilerimi(zi) haksız bulmuşlar, bulabilirler çok doğaldır. kendilerine saygı duyarım. bu tarz scout transferi veya genç transferi yapılması gerektiğini veya oyuncuya bir şans verilmesi gerektiğini düşünebilirler.

    ama, artık forvet transferi bu takım için çok elzemdir. sadece adam gibi bir forvetimiz olmadığı için kaç puan ve kaç para kaybettik allah bilir. bu nedenle yapılacak olan forvet transferinde deneyelim, yaşı genç ilerde olur , sene sonu beğenmezsek geri göndeririz , zarar etmeyiz deme lüksümüz yok. bizi şampiyon yapacak, bize doğrudan katkı verecek en iyi alternatifi bulmamız gereken bir zamandayız. hatta son iki haftadayız.

    genç transferi yapılır tabi ki. bunu en çok isteyenlerden biri benim. mesela ne zaman yapılırdı, gomis alındığında yanına bir tane de genç alalım tutarsa çok iyi olur dersen, veya sağ açıkta oynayabilecek canavar gibi bir topçu buldum dersin olmazsa feghouli oynar zaten. ya da iki senedir araştırıyorsundur evet biz bu adama yatırım yapalım dersin.

    şu anki şartlar ne yazık ki sağlıklı değil. sene sonunda şampiyon olmamı gerek. hem psikolojik üstünlük hem en az cl+lig'den gelecek 35-40 milyon euro. ara dönemde 3-5 milyon euro kar edeceğim derken bu paradan vazgeçilmez.

    neyse çok uzatmayayım hepimizin kafası ambole oldu. rıdvana hak verdiğim tek sözle yazıyı bitireyim. bu ligde şampiyon olmak istiyorsan atanın ve tutanın iyi olacak kardeşim.
  • 528
    bitmesine 15-16 gün kalan dönem.

    yapılacaklar listesi:

    - maicon serdar'ın durumu
    - belhanda'nın durumu. kesinleşmedi hala ve çok zaman kaybediyoruz.
    - fernando belirsizliği. %90 kalır ama psg fiyatı basarsa hiç birşey diyemezsin.
    - alan'ın durumu. neredeyse tüm enerjimizi harcadık buraya bence.
    - yapılacak 2 forvet, 1 stoper(serdar'la maicon'un durumuna göre) 1 orta saha ve 1 kanat transferi
    - belki de bir gelecek vaadeden yedek kaleci.

    her biri için 3'er günü mesai yapılsa yine yetişmiyor. allah yardımcımız olsun. son gün stresi bu transfer döneminde de yine kaderimiz.
  • 529
    anlam veremediğim olayların yaşandığı dönem.
    galatasaray her kupaya talip değil midir, biz hep bu düstur ile desteklemedik mi takımımızı? yönetimden de basından da taraftarın bir kısmından da gelecek sezonun kadrosu diye bir durum ortaya atılıyor, anlam veremiyorum. başakşehirin sadece 6 puan gerisindeyiz, uefa'da yolumuza devam ediyoruz. yeni sezonun kadrosunu kurma, takımın iskeletini değiştirme, yeni bir şablona geçme zamanı ocak transfer dönemi midir? uefa kadrosuna yalnızca 3 oyuncu ekleyebiliyorken hangi mantıkla belhanda'nin , fernando'nun satışına tamam diyebiliyoruz? çok maaş alıyor gitsin çok maaş alıyor gitsin. biz galatasaray şirketinin kâr etmesi için mi destekliyoruz, şampiyonluklar için mi? şimdi bazı arkadaşlar diyebilir, 'kardeşim o zaman basalım maaşları, yiyelim men'i 2 yıl sonra, şampiyonluk falan hikaye olsun' haklısınız,buna lafım yok. ama fm değil bu herkesi satıyoruz. ocak döneminde pragmatik davranıp eksiklerimizi kapatacağımıza, son sezonun şampiyon 11'inden 5 oyuncu kaldı takımda, gerçekten anlam veremiyorum.
  • 530
    klüpte paraların ödenmediğine dair bir çok söylenti var. satıştan gelen paraların futbolculara verildiği söyleniyor. öyle olduğunu kabul edelim. yaparsınız bir basın toplantısı gerekli konuşmaları yaparsınız ve taraftara " arkadaşlar transferlerimiz için gerekli kaynağı oluşturma çabasındayız. elimizden geleni yapıyoruz. hem yatırımlık hemde faydalı olabilecek oyunculara yöneldik. transfer yapacağız ancak az daha sabır gösterin " dersin zaten taraftar destek olur. ama hiç konuşmazsan saklanırsan bilgi vermezsen tepki artar. 1 senedir forvete ihtiyacı olan takıma 2 transfer yapılacak diyip son gün seleznova kalırsan. love ın peşinde gezersen son saatlerde bu kabul edilmez. şu an gerekli tepki gösterilmiyorsa tek sebebi imparatorun takımın başında olmasıdır.
  • 531
    bakın hiç transfer yapamayabiliriz. çok üzülürüm ama derim ki maddi durumumuz bu sene yeterli düzeyde değil, fubolcu satışları ile düzlüğe çıkmaya çalışıyoruz. seneye iyi kadro kurup yarışın içinde oluruz diye kendimi avuturum da. ama transfer yapacam diyipte yapmıyorsan sıkıntı. olayın bu tarafındayım, yalan söyleme, beklentilerle umutlarla oynama safhasındayım. yoksa forvetsiz lige başlamışız, hiç transfer yapmamışız, şampiyon olamamışız bunlar gelip geçici şeyler. bu seneyi pas geçeriz, ekonomimizi düzeltiriz seneye yeni bir kadro ile fatih hocamızla yola çıkarız. demba ba, vagner love gibi takımımda hiç görmek istemediğim isimler bile şimdi bana sıcak geliyor. hiç olmazsa hocaya sahaya çıkaracağı bir forvet sunun en ucuzundan da olsa.
  • 532
    yok mu güney amerika liglerinden getirebileceğimiz bir santrafor dediğim transfer dönemi. yani transfer dediğin çok zor bir şey değil. brezilya,arjantin, şili vb liglerde çin ya da arap marketlerindeki şişme maaşların dönmediği bilumum seviyede yetenekli hücum oyuncusu kaynıyor. yani hani işim gücüm olmasa veya galatasarayın transfer komitesinde çalışıyor olsam yemem içmem bu kadar uzun zamandır aradığımız santrafor için onlarca oyuncu çıkarırım.
  • 536
    bana kalırsa serdar aziz ve eren kararı devre arası için doğru değildi. üstelik heriflere tonla borcumuz varken herifleri takımdan kovalamak hatalı bi' karar. bu paraları hemen isteyecekleri aşikardı. üstelik ''serdar fenerbahçe'ye bedava giderde orada iyi oynarsa.'' diye bi' çekinceleri de var sanıyorum yönetimin . bu 2 oyuncunun takımdan gönderilmesi sezon sonuna bırakılabilirdi.

    garry'nin elden çıkarılması doğru hamleydi. buradan gelecek parayla (en kötü ihtimalle kiralık olarak) adam akıllı bi' santrafor takıma katılabilirdi.

    marcao'nun her ne kadar başarılı olacağını ve doğru bi' hamle olduğunu düşünsem de devre arası zaten 1 atımlık barutu bu bölgede harcamamalıydık diye düşünüyorum. bu transferde sezon sonuna bırakaılabilirdi. serdar aziz devre arası elden çıkarılmadığını varsayıyoruz tabi.

    garry'nin boşalan mevkisi için de potansiyel sahibi genç bi' oyuncu uygun maliyete bulabiliyorsak almalı yok mevcut şartlarda bu mümkün değilse de fegouli-onyekuru-sinan ve yunus ile kanat rotasyonunu sezon sonuna kadar götürmeliydik.

    bakın, sadece 1 tane tecrübeli ve kaliteli santrafor kiralayarak ve içinde bulunulan şu zor durumu düşünürsek eren'in de onu yedekleyeceğini , emre'nin de yakın zaman sonra iyileşeceğini hesaba katarak devre arasını böyle geçirebilirdik. şimdiyse muhtemelen birçok şey son saatlere kadar belli olmayacak ve büyük ihtimalle bi' eksiği kapatırken başka bölgede eksiğimiz ortaya çıkacak.
  • 538
    işbu transfer döneminde gün itibariyle taraftarın florya'yı yakmamasının tek sebebi hemen tüm takımların sessizliğidir. aziz paşa feneri yönetiyor olsaydı böbreğini satar iyi kötü isimli birini getirirdi ki hem bjk hem biz ateşlenelim.

    neyse ben hala son gün son saate kadar sessizce bekleyen tayfada olacağım çünkü panik hiç bir zaman işimize yaramadı. sonrası? olumlu olursa ne ala olmazsa tahta çubuklara çaput sardık yağa buladık, bekliyoruz...
  • 539
    yavaş yavaş kördüğüm haline gelen sezon. belhanda satılmayacaksa elimizde 2 santrafor almaya yetecek para kalmayacak. bu durumda en az 1 transfer demba ba tarzı geçici çözüm olacak. peki biz geçici bir çözüm üretecek idiysek serdar-eren rotasyonunu şimdi yapmasak daha mı iyi olurdu? ayrıca madem bonservisle tapusu bizde kalacak oyuncu alamayacaksak neden bu işi hemen bitirip oyuncuyu takıma hemen ısındırmıyoruz? yok biz kadroyu iş ahlakı olarak da teknik direktör takımı haline getireceksek gerekli hamleleri yapmamızı sağlayacak belhanda satışını neden iptal ediyoruz? belhanda gitmezse bu kaynağı nasıl yaratacağız? belhanda'ya şimdi teklif yapan araplar'ın yazın* aynı teklifi yapacağının, yaparlarsa belhanda'nın kabul edeceğinin garantisi var mı? bütün bu çelişkiler ya belhanda'ya hocanın gitme diyeceği haberlerinin yalan olduğu tarzı bir haber gelmesi ve satılmasıyla çözülecek, ya belhanda hariç bizim bilmediğimiz bir veya birkaç oyuncu satışı gerçekleşecek. en kötü senaryo ise ne yaptığımızı bilmez bir haldeyiz ve kadromuz yarım kalacak.
  • 540
    "ilgilendigimiz soylenen oyuncu." artik bu kalibi gormek istemedigim donem. forvet transferiyle alakali sagda solda cesitli isimler geciyor ilgilendigimize dair. x futbolcuyla ilgili artik "ilgilendigimize dair", "gorustugumuz soylenen" kaliplarini gorunce direk sovmeye basliyorum. lig macina uc(3) gun kala artik ilgi milgi istemiyorum. imza istiyorum, kap istiyorum. ilgilenmek icin 6 ayiniz vardi ilgilenseydiniz o zaman.
  • 543
    pısırık yönetimimizin çıkıp da iki cümle edemediği dönem.
    çıkın söyleyin transfer yapmayacağız diye, sanki üç gün sonra bu transfer penceresi kapanıp herşey ortaya çıkmayacak?

    gerçi ben de sabahtan akşama beraber dolandığım kıza ne hissettiğimi söylemeye karar verdiğim gün 4 saat yanında gezip bir kelime edememiştim. fırçayı basarken aklıma geldi...

    ağız tadıyla fırça bile atamıyoruz biri daha sakatlanır ceza alır dursun özbek gelir falan diye, ne hallere düştük ya...
  • 545
    en başından hatta daha başlamadan önce kötü yönetilen dönem.

    ben galatasaray başkanı veya yöneticisi olsam bir kere gerçekten olabildiğimce şeffaf ve dürüst olurdum. her önüme gelen mikrofona konuşmaz, biraz ketum olurdum ama konuştuğumda da net ve açık olurdum.

    şimdi kulübün as başkanı sayın abdürahim albayrak ligde doğrandığımız, hakemler, mhk ve ve tff tarafından haklarımızın gasp edildiği maçlardan sonra bile bize bu dönemi işaret edip "ocak ayına bir girelim hayırlısıyla her şey çok güzel olacak" dememiş miydi.

    bunu diyen adam yaz transfer sezonunun sonunda "2 forvet alacağız" deyip bir tane bile alınmadığı için tefe konulan adamdı. yani mantık olarak yoğurdu üfleyerek yemesi gereken birisi.

    işte biz de bu söz üzerinden buradan hafta hafta sayıp kendimizi bir devre arasına atalım moduna soktuk. hem sakatlar iyileşecek, hem cezalılar dönecek hem de eksik bölgeler güçlendirilecek diye.

    ama ne oldu? sezon açılır açılmaz transfer bile gelmeden serdar aziz, eren derdiyok kadro dışı olayları çıktı. ozan kabak'ın satılması konusu bomba gibi düştü ortama.

    bir kere taraftarın morali kafadan düşürüldü. (1-0 geride başladık)

    olması gereken neydi? çoktan anlaştığın santrforu kampa götürmekti. bu isim gerekirse 18 yaşındaki scout transferi olsun, gerekirse 35 yaşındaki veteran olsun.

    ikisini de yapamadık.

    her hafta bir ismi taraftara oyuncak yaptınız. falcao, batshuayi, balaotelli... hem beklenti yükseldi, hem de gerçekleşmedikçe taraftar daha da öfkelendi, morali bozuldu.

    bu kadar şey olurken bir kere çıkıp bu oyuncuları yalanlamadınız. kulüp hakkında atıp tutan gazetecileri yarım saat geçmeden rencide etmek güzel ama taraftarın hayallerinin oynanmasına müsaade etmek normal mi?

    kaldı 2 hafta. 3 gün sonra 18-19 sezonunun 2. yarısı başlıyor ve belki de galatasaray, tarihinde ilk kez bir devreye kadrosunda gerçek bir santrfor olmadan başlayacak. bu çok büyük ayıptır.

    susa susa beklete beklete şu güne getirdiniz bu saatten sonra kalan sürede gerekli transferleri yapamazsanız o koltuklarda uzun süre kalamayacağınız görünüyor. özellikle de "taraftar transferi merak ediyor ne diyorsunuz? sorusuna "valla biz de merak ediyoruz" diyorsanız...

    ben bu laftan her şeyin yolunda olduğunu ve bize güvenin anlamı verdiğini çıkarmaya çalışıyorum, son güne kadar da buna inanacağım ama 1 şubat'ta tablo farklıysa görüşürüz.

    -----------------

    diyelim ki ffp ve maddi durumlar sebebiyle hiç transfer yapamayacak durumdayız. garry rodrigues'in satışıyla da gelen parayla stoper aldık ve kalanıyla da takımdaki oyuncuların alacaklarını ödedik diyelim.

    ya 4 ocak'ta çıkıp deseydiniz ki taraftara, medyaya, camiaya,

    bakın arkadaşlar durumumuz böyle böyle, transfer beklemeyin, ligin 2. yarısında ahmet sivri, ali yavuz kol ve malik karaahmet'e şans vereceğiz ve geleceğin galatasaray'ını oluşturmaya çalışacağız, transfer yaparsak ceza alma durumumuz var.

    bu kadar tepkiyi yine almazdınız.

    yani bonservisi elinde genç-yaşlı yabancı oyuncuları takip etmediğiniz ve almadığınız için yine tepki olurdu ama o gençlere şans verileceğini bildiğimizden zamanla normale dönerdik.

    yani başından şu zamana kadar gördüğüm en kötü yönetilen transfer dönemlerinden birisi.

    daha kötüsü dursun özbek'le tuvalette zlatan ibrahimoviç pazarlığı yapıldığı dönemdi. burada 1 ay zlatan'la yaşadık 1 hafta sonra adam m.united'a gitmişti.

    neyse dilerim kalan sürede gerekenler yapılacaktır, yoksa yönetmekten ziyade idare ettiğiniz netleşecek...
  • 546
    transfer dönemi başladığında, taraftarın burun kıvırdığı transfer adaylarına şükredeceği zamanlara girmiş bulunuyoruz. yönetimin bir planı yapacağı vardır diye umutlanıyoruz fakat ortada iddia dışında bir şey çıkmıyor.

    yönetim süreci iyi yönetemiyor, ara ara çıkıp mevcut durumu izah edecek bilgiler paylaşılsa taraftar bu kadar gergin olmayacak. kötü bir durum varsa bu durumda izah edilmeli, transfer dönemi bittikten sonra izah edilirse bir anlamı kalmıyor.
  • 547
    ilk ve en önemli ihtiyacımız olan forvet transferi hariç her boku yaptığımız dönem. stoper ve eldeki tek santraforu kadro dışı bıraktık. kanat oyuncumuzu gönderdik. son haberlere göre diğer stoperi de gönderdik. ulan santrafor alın, santrafor. bir hafta on gün önce söyleyince “durun, panik yapmayın” deniliyordu. e lig geldi çattı. ihtiyaçlar artıyor. santrafor alıp transfer sezonunu kapatacak iken yeni yeni ihtiyaçlar doğdu. altı aydır santrafor alamayan yönetim bu ihtiyaçları nasıl karşılayacak?

    tek güvencem fatih hoca. o var diye hala umudum var. benim gibi pek çok galatasaray taraftarı da isyan etmiyor ise tek sebebi fatih hocadır.

    inşaallah bizim için güzel başlamayan ve devam etmeyen transfer sezonu güzel bir şekilde neticelenir.
  • 548
    muhtemelen başlamadan önce bir plan yapıldı ve bir kaç futbolcunun toplamda 8 milyon civarı bir bonservisle alınacağı öngörüldü ancak yönetim düşündükleri futbolcuları bu fiyata bitiremedi. dolayısıyla belhanda ozan kabak vs biri daha satılmaya çalışılıyor. bu durumda ilk yarıdaki ideal 11imizden 4 futbolcu ikinci yarı takımda yer bulamayacak. dar olan kadromuz daha da daraldı.

    yeni transferlerin yer almadığı maçların tamamı riskli olacak ve puan kayıpları şampiyonluk şansımızı ciddi oranda azaltacaktır. avrupadan zaten vazgeçtik diye bakıyorum çünkü avrupa listesinde maksimum 3 değişiklik yapabiliyoruz. bu kadar plansız programsız başarısız bir transfer dönemi hatırlamıyorum.
  • 550
    her oyuncumuzun bir talibi olduğu, takımın çehresinin komple değişmeye başladığı lanet ara transfer sezonu.

    benim burada önemli gördüğüm bir şey var. o da uefa'ya en fazla 3 değişiklikle gidebiliyorsun. birinin marcos do nascimento teixeira marcao olduğu bir gerçek. iki de forvet alır konuyu kapatırız diye düşünüyorduk ki, ozan kabak satıldı haberleri çıktı. hadi bir şekilde ikinci stoperi alıp tek forvet almaya gittin bu sefer younes belhanda, fernando reges, mariano ferreira filho, maicon pereira roque derken takımımızı darmadağın ediyorlar.

    tamam arkadaşlar bence de bu arkadaşların yerine yenileri gelmesi gerekiyor ama şimdi değil. doğru zaman sezon sonudur yoksa bu sene avrupada ilk turda kendinize iyi bakın der, ligimize döneriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın